kertokaapa

nyt tyhmälle..

mistä erotan koliikin ja maito allergian..meillä vauva nyt 6vk, ja nyt alkanut kova itkeminen iltaisin ja päivisin. Etenkin iltaisin on itkee n.4h ja sitten nukahtaa..tissikään ei enään kelpaa itkuun lohdukkeeksi. Vkl oli kakka ihan vihreää, mutta nyt olen pumpannut ns.etumaitoa pois ennen syöttöä ja kakka keltainen, mutta itku vain jatkuu! Eli miten erottaa sen maitoallergian? tuleeko ihooireita? niitä kun ei meidän vauvalla ole.. Paljon piereskelee kylläkin, isoja paukkuja joita myös säikkyy ja yksikään kakka ei tule ilman itkua..mutta yöt nukkuu hyvin, ei itkua syönnin jälkeen ja pierutkin tulee ilman itkua..sama maitohan se on tietysti yölläkin.. on siis rintaruokittu lapsi..tuntuu että hermo menee, ettei jaksa enää kuunnella..väliin on sitten hyvä jakso jolloin seurustellaan ja jopa hymyilläänkin ja ne kestää joskus jopa hereillä olo ajan ja uni tulee hyvin..en tiiä, alkaa jo idikset loppua ja tuntuu ettei jaksa! eli jos ois maitoallergiaa niin itkiskö ne sit koko ajan ja joka syötön jälkeen vai onko tämä koliikkia? Ja loppuuko tämä oikeasti joskus?

10

1887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsynyt!!!

      ..että on relat ja disfasylit käytössä,eikä ne tepsi ollenkaan tai ehkä pierut tulee nyt ns.nauhamaisempana eikä paukkuina aina (heh naurattaaki jo tää kun mieski tulee töistä ni se kysyy et mites tytön kakan väri tänään tai onko paukkuja paljon:)..ja jättänyt kaiken pois mikä aiheuttaa itsellekin ilmavaivoja..miten muuten kai maito allergia olisi ilmenny jo aikaisemmin? kun nyt vasta itku alkanut n.2vk..k

      • ...

        Meillä oli myös alkuaikoina paljon itkua ja kitinää,yöt nukuttiin tosin hyvin. :) onneksi. yritin myös noilla disflatyl tipoilla helpottaa neitin oloa, ja ilma kulkikin paremmin ulos mutta kitinöihin ei vaikuttanut ollenkaan. päin vastoin tuntui että pahensi asiaa.
        päätin kokeilla ihan perinteisesti ilman apteekin jippoja: vähensin hiukka d-vitamiinin määrää (hetkellisesti) ei mitään "kupla" tippoja, jumppailtiin, ja hierottiin hellästi jalkapohjia.
        kun vauva on selällään niin jumppaa jalkoja hellästi vatsaa kohden pitämällä reisistä kiinni, ilma kulkee paremmin. (olikohan vaikeasti selitetty?) Sitten pyri pitämään päivisin vauvaa myös vatsallaan paljon.
        meillä auttoi,en tiedä mistä johtui mutta pari päivää tästä niin helpotti jo huomattavasti. nyt tyttö 3kk eikä olla tarvittu kertaakaan mitään "apuja" sen jälkeen kun näin toimittiin.

        tosin voi olla että teillä on jotain yliherkkyyttä jollekkin ruoka aineelle,sitähän ei tiedä mutta kaikki konstit on sallittu millä vaan voi vauvan oloa helpottaa.
        ...Ja ajatteleppa jos itse makaisit päivästä toiseen vaan selälläsi ja söisit,kyllähän siinä vatsa kipeäksi tulee... :)


    • Nimetön

      Voi olla allergaiaa, voi olla jotain muuta. Nuo pienet vaan voi olla niin herkkiä vatsakipujensa kanssa, eikä syytä löydy jälkikäteenkään. Yleensä helpottaa 3 kk iässä. Lohdullista?

      Mulla maitoallerginen poika. Iho-oireet alkoivat vasta 1kk iän jälkeen joskus. En kovin tarkkaan tiedä koska, sillä kuukauden ikäisillähän on yleensäkin hormooninäppyvaihe -> iho alkoi kuivua ja meni rikki. Aloin epäillä allergiaa vasta 3 kk jälkeen. Läheskään kaikki allergikot eivät oireile iholla, joillakin on pelkkiä suolioireita.

      Myös meidän pikumies oli itkuinen 2vk-2,5,kk iässä. Minä vein oman ilmavaivojaan itkeskelevän pojan vyöhyketerapeutille, jonka kertakäsittelyn jälkeen ilmavaivat ja kipuitkut lakkasivat kokonaan. Mutta saattoi illa ikäkin, joka vaikutti.

      Ja se allergiajutun takia valvotaan vielä 2-vuotiaankin kanssa öitä, jos jotain väärää on tullut syötyä päivällä.

      Tsemppiä!

    • Mammana

      Vaikea on tietää aina mikä on syynä vauvan itkuisuuteen. Meijän kaytettiin osteopaatilla, joka tarkisti vatsan hermoston toiminnan. Siitä saatiin pysyvä apu meijän pikkuselle. Osteopaatti sano, et syy koliikkiin on yleensä hermostollinen niskan jumista johtuen. Hyvä paikka Helsingissä todettu lapsen tähden osteopatiakeskus.

      Muksun kasvua seuraillen

      Mammana

    • Kysyvä07

      Onko varmaa, että maitoa tulee tarpeeksi? Tuon ikäinen syö jo melko suuria määriä, ja voi aloittaa kiukuttelun tissillä siitäkin syystä, ettei sieltä tule tarpeeksi maitoa. Jos epäilet maidon riittävyyttä, niin anna joku kerta korviketta tai lypsä rintamaitoa pulloon esim. 130ml, joka pitäisi tuon ikäiselle riittää. Uskon, että moni "koliikki-vauva" onkin vain nälkäinen vauva.

    • Kitzyme

      Kuulostaa mahavaivoilta tai koliikilta tai sekä että. Muista röyhtäyttää vauva aina syönnin jälkeen, mielellään myös yöllä. Tarkkaile omaa maidontuontantoa, jos on suihkutissit -> ilmaa vauvan mahaan. Kokeile Disflatyliä. Kanna vauvaa lentokoneasennossa tai olalla tai kantoliinassa pystyssä. Vauvahiero masua kahdesti päivässä, niin lähtee hyvin ilmaa pois. Tarkkaile myös syömisiäsi, joskus oma ruoka vaikuttaa vauvankin mahaan (maito, sipuli, ruisleipä, mansikat).

      Kyllä se loppuu. Aika vaan tuntuu menevän hitaasti, kun vauva itkee. Toivottavasti vauvan isä tai joku muu voi myös auttaa, kantaa välillä vauvaa ja muuta. Tärkein neuvo viimeiseksi (ja tämä ei ole vitsi):

      HOMMAA KORVATULPAT!

      • minä vielä.

        joo, kiitos. korvatulpat on jo käytössä. Pidän aina siinä korvassa millä olalla tyttö huutaa..ei muuten kestäisi kyllä oma pää:) Nyt olen ollu maidottomalla 4pv, mutta ei vaikutusta itkuun saati ilmavaivoihin, montakohan päivää sitä pitää olla että tuloksia näkyisi? lentokonetta leikitään ja röyhtäillään monesti syötön aikana.. ei vaan auta..disfasylit pyllystä..ei tehoo, jumppa auttaa, ainakin vauva katselee vain ja ennenkaikkea hiljaisena:) nyt rankka viikko edessä kun mies leirillä ja yksin vauvan kanssa..ihan jo hartioita pakottaa ajatus, mutta jospa tästä selvitään..


      • Kitzyme
        minä vielä. kirjoitti:

        joo, kiitos. korvatulpat on jo käytössä. Pidän aina siinä korvassa millä olalla tyttö huutaa..ei muuten kestäisi kyllä oma pää:) Nyt olen ollu maidottomalla 4pv, mutta ei vaikutusta itkuun saati ilmavaivoihin, montakohan päivää sitä pitää olla että tuloksia näkyisi? lentokonetta leikitään ja röyhtäillään monesti syötön aikana.. ei vaan auta..disfasylit pyllystä..ei tehoo, jumppa auttaa, ainakin vauva katselee vain ja ennenkaikkea hiljaisena:) nyt rankka viikko edessä kun mies leirillä ja yksin vauvan kanssa..ihan jo hartioita pakottaa ajatus, mutta jospa tästä selvitään..

        Aikaa voi mennä kaksikin viikkoa, jos kyse on maidosta. Mutta tuskin se siitä ainakaan täysin kiinni on. Cuplatonta voi koittaa kanssa, tai vaikka maitohappobakteereita. Voi käyttää yhtä aikaakin. Mun mielestä voit kyllä luottaa edelleen rintaruokintaan ihan täysillä, tuskin se nälkäänsä itkee. Mutta mä olenkin imetyshörhö =)

        Toivottavasti huudot pian helpottaa, se on rankkaa. Tiedän tunteen, oma vauvani huusi 5-viikkoisesta melkein 5-kuukautiseksi, oli just paljon ilmavaivoja =/


    • rööperi

      Voisitko vastaisuudessa kirjoittaa viestiisi sellaisen otsikon, joka kuvaa viestin sisältöä jollakin tavalla.

      Otsikkoon ei ole tarkoitus tunkea viestin ensimmäisen lauseen ensimmäisiä sanoja, sillä ne eivät yleensä kerro mitään viestin varsinaisesta sisällöstä.

    • ilmeisesti

      allergiaa (testaus vielä vähän kesken). Mutta itkut loppu kun jätin kaiken maitosen (maitoproteiinia = allergian aiheuttaja yms. myöten) pois.

      Meidän neiti oli tosi kipeä. Itku alkoi illalla klo 21-23 välillä ja sitä kesti aina aamuyölle klo 03 - 04 saakka, joskus aamukahville asti. Itkuun auttoi meillä kyllä tissi. Käytännössä se aamuyöllä tullut uni tuli sitten kun oltiin kaikki niin väsyneitä, että nukahdettiin tissi suuhun - siis myös äiti nukahti (tosi pelottavaa ja rankkaa aikaa). Vatsallaan ei pikkuinen kärsinyt silloin olla yhtään.
      Toinen keino nukkumiseen oli vaunuihin ulos. Eli nukahti ulkona myös silloin kipuiluaikana.

      Niin, ja meillä tuli sitten joku viikko myöhemmin myös iho-oireita. Selkään ja taipeisiin ja rintaan sellaisia kuivia ja punoittavia ihottumaläikkiä.

      Kun lopetin maidot, niin itkut lopppu ehkä n. 4-5 pv sen jälkeen (samoihin aikoihin minulla oli myös mahatauti joka ehkä saattoi nopeuttaa hieman niitä maitotuotteiden jäämiä omasta suolistostani). Ja ehkä pari viikkoa myöhemmin parani iho-oireet.

      En osaa sanoa, että kumpaa tuo teillä on. Mutta tällaista oli meillä. -Jos tästä olisi yhtään apua.

      Voimia sinulle ! Tidän että teillä on tosi rankkaa. Muista kuitenkin aina kun meinaa voimat loppua, että pikkuiseesi koskee ja siksi hän itkee. Sinä olet teistä kahdesta kuitenkin se vahvempi (vaikka varmaan tosi väsynyt oletkin) ja vain sinun voimillasi teillä on mahdollisuus mennä tästäkin tilanteesta yli. Kyllä se siitä helpottaa. Jo parin viikon kuluttua voi tilanne olla jo aivan toinen, jos vaikka löydätte sen itkun syyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe