Keskosen maitomäärät ja "herääminen"?

Tuuti

Meille syntyi tammikuussa keskostytteli rv 35 3 mitoilla 2360g, 47cm. Pääsimme sairaalasta kotiin viidentenä päivänä.

Nyt olemme olleet kotosalla kaksi viikkoa, ja meitä huolettaa kovasti tyttömme painonnousu, ja ruokamäärät. Pullosta syödään NaNia 3h välein, koska imeä ei oikein jaksa itse, eikä minulta tule maitoa juurikaan.

Tyttö syö hyvällä halulla n. 40ml kerralla, loput saa tuputtaa ihan väkisin, koska nukahtaa kaikille ruokailuille. Olemme vaihtelevalla menestyksellä saaneet tuputettua/väkisinsyötettyä hänelle 40-70ml kerralla, ja nyt huolettaa kovasti, onko tämä lainkaan riittävästi. Kotiutuessamme tytön paino oli 2346g, ja eilen 12 päivää vanhana 2420g, eli nousua mielestäni tosi niukasti. Neuvolatäti kuitenkin sanoi että pääasia että nousee...

Onko muilla kokemuksia suurinpiirtein samankokoisen keskoslapsen ruokamääristä ja painonnoususta?

Milloin n. rv 35 syntyneet keskoslapsenne ovat "heränneet", niin että eivät nuku kaikkia syöttövälejä?

6

3611

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • MissDevil84

   Meille syntyi kans tammikuus vauva rv 35 (2740g) kotiin vauva pääsi kans viiden päivän jälkeen... ja kotiin päästyään vauvan paino oli 2690g =)

   Meidän vauva syö semmoset 80ml kerrallaan rinnasta sen mitä jaksaa :) ja tänään kävi neuvolatäti kotona ja painoa oli tullu lisää.. (2900g painaa nyt ) ja tuo painon lisäys on tullu 6päivässä..

  • ruB

   Meille syntyi marraskuussa viikoilla 33 6 poika, 2365g ja 44cm, oli sairaalassa vähän yli kolme viikkoa sen takia, ettei jaksanut ite syödä. Ja kun pääsi kotiin, nukahti aina kesken kaiken, kun syötin :) Vaihdoin vaippaa aina syötön keskellä, jotta heräis.

   En tarkasti osaa sanoa, paljonko maitoa meni, koska olen syöttänyt rinnalta koko ajan kotona, mutta sairaalasta lähdettäessä, n.3vkn ikäisenä, syöttömäärät olivat n. 40-80ml:n välillä. Poika alkoi syömään koko määrän putkeen nukahtamatta ehkä n. 1,5-2kk iässä, ja tahtikin on kovasti kiivastunut, enää ei mene läheskään niin kauan aikaa. Ennen syömisprosessi saattoi kestää yli tunninkin!

   Painoa oli sairaalasta lähdettäessä 2730g, nyt varmaan jo ainakin 5,5kg. Mutta painohan laskee aina alussa ennen kun alkaa nousta, joten ei siis varmastikaan ole vielä syytä huoleen :)

   • Syöttelijä

    Ihan sama tilanne meilläkin, ettei vauva jaksanut/osannut imeä. En edes saanut rinnasta syöttää, koska silloin meni vauvalta voimat, ei jaksanut pullosta syödä tarpeeksi ja bilit nousi.

    Vauva söi aluksi tosi huonosti, ei herännyt edes syömään! Nukkui ihan koko ajan, raukka. Väkipakolla yritettiin saada 40ml menemään. Jokainen syöttö kesti vähintään sen tunnin. Paino laski alussa paljonkin, mutta sitten myöhemmin kotona kun se lähti nousemaan, niin voi hurja! Maitoa alkoi mennä enemmän koko ajan ja poika kasvaa silmissä!

    Meitäkin huolestutti alussa ihan valtavasti tuo syöminen, mutta kyllä se siitä! Kohta jo ihmeteltiin, että mihin se meidän pikkuinen oikein katosi ja kukas tämä pulleroinen sitten on? Näin meillä.. ;)


   • ...
    Syöttelijä kirjoitti:

    Ihan sama tilanne meilläkin, ettei vauva jaksanut/osannut imeä. En edes saanut rinnasta syöttää, koska silloin meni vauvalta voimat, ei jaksanut pullosta syödä tarpeeksi ja bilit nousi.

    Vauva söi aluksi tosi huonosti, ei herännyt edes syömään! Nukkui ihan koko ajan, raukka. Väkipakolla yritettiin saada 40ml menemään. Jokainen syöttö kesti vähintään sen tunnin. Paino laski alussa paljonkin, mutta sitten myöhemmin kotona kun se lähti nousemaan, niin voi hurja! Maitoa alkoi mennä enemmän koko ajan ja poika kasvaa silmissä!

    Meitäkin huolestutti alussa ihan valtavasti tuo syöminen, mutta kyllä se siitä! Kohta jo ihmeteltiin, että mihin se meidän pikkuinen oikein katosi ja kukas tämä pulleroinen sitten on? Näin meillä.. ;)

    Niin, meillä heräteltiin poika 3kg asti 3h välein joka syötölle ja sen jälkeen saatiin odotella vauvan omaa ruokarytmiä, joka asettui 3-4h väliin.

    Ja nukkuu tuo edelleen tosi paljon.. Taitaa olla uneliasta sorttia.


  • tiitulii

   Meidän tyttö syntyi vko 35, mitat 2200g ja 43 cm. Hän oli kaksiviikkoa sairaalassa jolloin maito annettiin ensin pullosta minkä jaksoi syödä ja loput nenämahaletkulla. 12 pv jälkeen jaksoi syödä kaikki pullosta ja nukkui kaikki syöttövälit. Sairaalassa viimeisinä päivinä söi noin 50 ml kolmen tunnin välein. Kotona piti ensimmäisen viikon herättää syömään, syttö väli pidennettiin n. 4 tuntiin ja ruokamäärä lisättiin n. 10 ml/kerta.Meillä sama tilanne ettei minulta tullut maitoa ja annetaan Nania. Sairaalasta sanottiin että 1/6 painosta on sopiva ruokamäärä vuorokaudessa. Paino lähti ihmeen hyvin nousuun eli oli kotiin päästessä 2250 g ja viikon päästä neuvolassa ja 2510 g. Noin 3-4 viikon iässä alkoi olemaan hereillä muutoinkin kuin syödessä. Nyt ikää on 8 viikkoa ja painoa 3800 g ja syö 80-120 ml kuudesti vuorokaudessa. Tytöstä on tullut ahmatti, hotkii maidon välillä tosi nopeasti ja sen seurauksena pulauttelee sitten paljon. On jouduttu lisäänään syöttökertoja ja antamaan vähemmän kerralla. Hereilläolo ajat vaihtelevat paljon: toisina päivinä valvoo jopa 7-8 tuntia yhtäjaksoisesti ja toisina päivinä vielä nukkuu lähes kaikki syöttövälit.

  • muistelisin

   Kohta 3- vuotias poikani painoi 1900 g syntyessään, ja meille sanottiin että alkuun pitäisi vuorokaudessa saada menemään 1/5 lapsen painosta maitoa. Päti aika hyvin, vaikka alkuun saikin pakolla työntää nukkuvan lapsen kurkusta maitoa alas. Alkoi aika pian itse syömään innokkaasti, välillä jopa niin että yrjö lensi perästäpäin. Oman mielenrauhan vuoksi pidin vihkoa, johon merkitsin millilleen juodut maidot. Siitä sai hyvin laskettua paljonko oli mennyt. Usein tuntui että oli huono päivä, mutta kun ryhtyi laskemaan niin huomasi että olihan se sittenkin syönyt!
   Poika on ollut aina kova nukkumaan, eikä ensimmäisten kuukausien aikana montaa minuuttia seurusteltu. Nukkui jopa silmät auki! Yritti kai miellyttää seurankipeää äitiä..Nukkui yli 1- vuotiaaksi asti kolmet päiväunet, ja vasta yli kaksivuotiaana riitti vain yhdet. Nukkuminen oli pojalle todella tärkeää, ei väsyneenä sietänyt edes katsekontaktia. Juttelusta puhumattakaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   96
   3499
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   325
   2926
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   143
   2094
  4. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   75
   1633
  5. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   418
   1583
  6. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1455
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1069
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   51
   926
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   59
   912
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   145
   847
  Aihe