Keskosen maitomäärät ja "herääminen"?

Tuuti

Meille syntyi tammikuussa keskostytteli rv 35 3 mitoilla 2360g, 47cm. Pääsimme sairaalasta kotiin viidentenä päivänä.

Nyt olemme olleet kotosalla kaksi viikkoa, ja meitä huolettaa kovasti tyttömme painonnousu, ja ruokamäärät. Pullosta syödään NaNia 3h välein, koska imeä ei oikein jaksa itse, eikä minulta tule maitoa juurikaan.

Tyttö syö hyvällä halulla n. 40ml kerralla, loput saa tuputtaa ihan väkisin, koska nukahtaa kaikille ruokailuille. Olemme vaihtelevalla menestyksellä saaneet tuputettua/väkisinsyötettyä hänelle 40-70ml kerralla, ja nyt huolettaa kovasti, onko tämä lainkaan riittävästi. Kotiutuessamme tytön paino oli 2346g, ja eilen 12 päivää vanhana 2420g, eli nousua mielestäni tosi niukasti. Neuvolatäti kuitenkin sanoi että pääasia että nousee...

Onko muilla kokemuksia suurinpiirtein samankokoisen keskoslapsen ruokamääristä ja painonnoususta?

Milloin n. rv 35 syntyneet keskoslapsenne ovat "heränneet", niin että eivät nuku kaikkia syöttövälejä?

6

4754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MissDevil84

      Meille syntyi kans tammikuus vauva rv 35 (2740g) kotiin vauva pääsi kans viiden päivän jälkeen... ja kotiin päästyään vauvan paino oli 2690g =)

      Meidän vauva syö semmoset 80ml kerrallaan rinnasta sen mitä jaksaa :) ja tänään kävi neuvolatäti kotona ja painoa oli tullu lisää.. (2900g painaa nyt ) ja tuo painon lisäys on tullu 6päivässä..

    • ruB

      Meille syntyi marraskuussa viikoilla 33 6 poika, 2365g ja 44cm, oli sairaalassa vähän yli kolme viikkoa sen takia, ettei jaksanut ite syödä. Ja kun pääsi kotiin, nukahti aina kesken kaiken, kun syötin :) Vaihdoin vaippaa aina syötön keskellä, jotta heräis.

      En tarkasti osaa sanoa, paljonko maitoa meni, koska olen syöttänyt rinnalta koko ajan kotona, mutta sairaalasta lähdettäessä, n.3vkn ikäisenä, syöttömäärät olivat n. 40-80ml:n välillä. Poika alkoi syömään koko määrän putkeen nukahtamatta ehkä n. 1,5-2kk iässä, ja tahtikin on kovasti kiivastunut, enää ei mene läheskään niin kauan aikaa. Ennen syömisprosessi saattoi kestää yli tunninkin!

      Painoa oli sairaalasta lähdettäessä 2730g, nyt varmaan jo ainakin 5,5kg. Mutta painohan laskee aina alussa ennen kun alkaa nousta, joten ei siis varmastikaan ole vielä syytä huoleen :)

      • Syöttelijä

        Ihan sama tilanne meilläkin, ettei vauva jaksanut/osannut imeä. En edes saanut rinnasta syöttää, koska silloin meni vauvalta voimat, ei jaksanut pullosta syödä tarpeeksi ja bilit nousi.

        Vauva söi aluksi tosi huonosti, ei herännyt edes syömään! Nukkui ihan koko ajan, raukka. Väkipakolla yritettiin saada 40ml menemään. Jokainen syöttö kesti vähintään sen tunnin. Paino laski alussa paljonkin, mutta sitten myöhemmin kotona kun se lähti nousemaan, niin voi hurja! Maitoa alkoi mennä enemmän koko ajan ja poika kasvaa silmissä!

        Meitäkin huolestutti alussa ihan valtavasti tuo syöminen, mutta kyllä se siitä! Kohta jo ihmeteltiin, että mihin se meidän pikkuinen oikein katosi ja kukas tämä pulleroinen sitten on? Näin meillä.. ;)


      • ...
        Syöttelijä kirjoitti:

        Ihan sama tilanne meilläkin, ettei vauva jaksanut/osannut imeä. En edes saanut rinnasta syöttää, koska silloin meni vauvalta voimat, ei jaksanut pullosta syödä tarpeeksi ja bilit nousi.

        Vauva söi aluksi tosi huonosti, ei herännyt edes syömään! Nukkui ihan koko ajan, raukka. Väkipakolla yritettiin saada 40ml menemään. Jokainen syöttö kesti vähintään sen tunnin. Paino laski alussa paljonkin, mutta sitten myöhemmin kotona kun se lähti nousemaan, niin voi hurja! Maitoa alkoi mennä enemmän koko ajan ja poika kasvaa silmissä!

        Meitäkin huolestutti alussa ihan valtavasti tuo syöminen, mutta kyllä se siitä! Kohta jo ihmeteltiin, että mihin se meidän pikkuinen oikein katosi ja kukas tämä pulleroinen sitten on? Näin meillä.. ;)

        Niin, meillä heräteltiin poika 3kg asti 3h välein joka syötölle ja sen jälkeen saatiin odotella vauvan omaa ruokarytmiä, joka asettui 3-4h väliin.

        Ja nukkuu tuo edelleen tosi paljon.. Taitaa olla uneliasta sorttia.


    • tiitulii

      Meidän tyttö syntyi vko 35, mitat 2200g ja 43 cm. Hän oli kaksiviikkoa sairaalassa jolloin maito annettiin ensin pullosta minkä jaksoi syödä ja loput nenämahaletkulla. 12 pv jälkeen jaksoi syödä kaikki pullosta ja nukkui kaikki syöttövälit. Sairaalassa viimeisinä päivinä söi noin 50 ml kolmen tunnin välein. Kotona piti ensimmäisen viikon herättää syömään, syttö väli pidennettiin n. 4 tuntiin ja ruokamäärä lisättiin n. 10 ml/kerta.Meillä sama tilanne ettei minulta tullut maitoa ja annetaan Nania. Sairaalasta sanottiin että 1/6 painosta on sopiva ruokamäärä vuorokaudessa. Paino lähti ihmeen hyvin nousuun eli oli kotiin päästessä 2250 g ja viikon päästä neuvolassa ja 2510 g. Noin 3-4 viikon iässä alkoi olemaan hereillä muutoinkin kuin syödessä. Nyt ikää on 8 viikkoa ja painoa 3800 g ja syö 80-120 ml kuudesti vuorokaudessa. Tytöstä on tullut ahmatti, hotkii maidon välillä tosi nopeasti ja sen seurauksena pulauttelee sitten paljon. On jouduttu lisäänään syöttökertoja ja antamaan vähemmän kerralla. Hereilläolo ajat vaihtelevat paljon: toisina päivinä valvoo jopa 7-8 tuntia yhtäjaksoisesti ja toisina päivinä vielä nukkuu lähes kaikki syöttövälit.

    • muistelisin

      Kohta 3- vuotias poikani painoi 1900 g syntyessään, ja meille sanottiin että alkuun pitäisi vuorokaudessa saada menemään 1/5 lapsen painosta maitoa. Päti aika hyvin, vaikka alkuun saikin pakolla työntää nukkuvan lapsen kurkusta maitoa alas. Alkoi aika pian itse syömään innokkaasti, välillä jopa niin että yrjö lensi perästäpäin. Oman mielenrauhan vuoksi pidin vihkoa, johon merkitsin millilleen juodut maidot. Siitä sai hyvin laskettua paljonko oli mennyt. Usein tuntui että oli huono päivä, mutta kun ryhtyi laskemaan niin huomasi että olihan se sittenkin syönyt!
      Poika on ollut aina kova nukkumaan, eikä ensimmäisten kuukausien aikana montaa minuuttia seurusteltu. Nukkui jopa silmät auki! Yritti kai miellyttää seurankipeää äitiä..Nukkui yli 1- vuotiaaksi asti kolmet päiväunet, ja vasta yli kaksivuotiaana riitti vain yhdet. Nukkuminen oli pojalle todella tärkeää, ei väsyneenä sietänyt edes katsekontaktia. Juttelusta puhumattakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe