Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Apua Ystävänpäiväkortin tekoon!

Köyhä mies

Terve!

Tarvitsisin vähän apua teiltä "ammattilaisilta".

Haluasin askarrella kunnollisen ystävänpäiväkortin rakkaalle vaimolleni. Rahaa ei ole ostaa timantteja mutta haluaisin muistaa häntä jotenkin, mikä tekisi myös rakkaimpaani vaikutuksen. Näin köyhänä miehenä ajattelin askarrella kortin itse. Onko se teistä huono idea?

Ongelmana on se että en tiedä mistä aloittaisin.. Eli jos teillä on vinkkejä antaa näin aloittelijalle, hyvän ystävänpäiväkortin tekoon, mistä rakkaanikin ilahtuisi ottaisin ne ilolla vastaan.

Kiitos jo etukäteen.

133

92626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piitu86

      minusta ajatus tehdä kortti itse on hyvä.. harva nainen saa mieheltään itsetehtyä korttia..:) ehdotuksia voit katsoa esim. tiimarin sivuilta..
      hyvää ystävänpäivää..:)

      • Boman

        Minunkin mielestäni omatekemä kortti on hyvä keksintö.Se tuottaa iloa kaikille.Tietenkin se ei tuota iloa jos se on joku törky-juttu.


    • Kortin teko

      Eli jos ei pahvia sun muuta ainesta löydy, niin kipin kapin Tiimariin, tai tavan kauppaankin ehkä.
      Tiimarista saa a4-kokoisia kartonkeja, joista näpertää äkkiä vaikka taitekortin, värejä on valkoisesta pinkkiin ja sinisestä vihreään!.
      Kannattaa ottaa valkoinen pohja, vaikka vaal.punainen olisikin ihanampi, koska vaaleanpunaisesta voit leikata sydämet!

      Ihastuisin ikihyviksi, jos minun mieheni tekisi kortin itse! Se olisi aivan älyttömän hellyttävää, ja ainakin täällä annettaisiin kortin itsetekijälle mainio ystävänpäivä ilta ;)

      Eli siis valkea kartonki, taitat sen ehkä, leikkelet vaaleanpun. kartongista vaikka kaksi isoa sydäntä. Kirjoitat yläpuolelle hyvää ystävänpäivää, ja jos on tietsikka, netti ja tulostin, niin voithan hakea netistäkin jonkun nöpön kuvan ja sen siihen tulostaa, leikata ja liimata. Tai, helpommin, teet "kortin" tulostamalla koko homman vaan.
      Runoja löydät googlettamalla, runon voit wordilla muokata ja koristella, tulostaa, leikata ja liimata kortin sisäpuolelle jne.
      Tai, ostat ihanan suklaarasian, tai suloisen pehmonalle, ja teet ihan vain pikkukortin esim. 6x4cm kokoisen, jossa on pari sydäntä ja toivotukset, ja nimi.

      Siinäpä jotain äkki-ideoita.

      Onnea askarteluun!

    • Eräs Tiitu

      www.tiimari.fi/askarteluohjeet/vinkki_valentine.php


      Tuolta Tiimarin sivuilta löytyy askarteluvinkkejä kaikenlaisia. Tuossa on vinkki ystävänpäiväkortteihin. Toki noita voi soveltaa mieleisekseen ja kaikki tykötarpeet löytyypi Tiimarista!

      Muutes aikas söpöä, että mies askartelee!
      Oma kultani tuskin edes muistaa koko ystävänpäivää :(

      • Eräs Tiitu

        Näemmä joku toinen ehti postata tuon linkin jo ennen mua, mutta ajatushan tässä oli tärkein :)


      • mamma vaa

        Minäkin aioin kurkata uusia vinkkejä,mutta ei auennut,nyyh.Vai enkö osannut käyttää?


      • mummuliini
        mamma vaa kirjoitti:

        Minäkin aioin kurkata uusia vinkkejä,mutta ei auennut,nyyh.Vai enkö osannut käyttää?

        ...nimimerkki PAMSUN kohdalta, minulla aukesi sama linkki siitä :)


    • eekerholm

      noh kortti on kyllä ihan ok idea...parasta kortissa olisi kyllä runo rakkaastasi...ota siis aika ja kehittele runo...sen ei tarvitse olla mikään mestari teos kunhan ole okeesti yrittänyt tehä runon, rakaasi kyllä tulee s iitä hyvä mieli...vaikka runosikin olisi amatöörimainen :P

    • eräs nainen

      Jos ei muuta keksi niin tietty sydänaukko korttiin ja sisälle teidän ensimmäinen yhteinen kuva vaikkapa.Mutta vinkkejä löytyy myös http://www.perhekerho.net/askartelu/index.htm
      tuosta linkistä. Vaikka lukee askarteluohjeita lapsille....itse olen sieltä löytänyt moneen asiaan avun. Maailmassa saisi olla enemmän kaltaisiasi miehiä,sillä jo se ajatus että teet kortin itse sulattaa varmasti armaasi sydämen.

    • Naisten_mies

      ...harvoin arvostaa nykypäivänä enää mitään mitä mies yrittää. Itse olen poiminut kukkia, askarrellut paketteja, ostanut lahjoja... hyvä jos muistaa kiittää/hymyillä/halata, muusta puhumattakaan. Elämän kestävän suhteen solmiminen tuntuu olevan naisille mahdoton ajatus.

      • Oikeesti Nainen

        Selkeesti oot törmänny vääräntyyppisiin naisiin..meitä jotka arvostaa,löytyy vieläkin paljon.
        Se vaan valitettavan usein menee niin ettei ne toisiaan ymmärtävät löydä toisiaan. :(
        Jos aidosti rakastaa, mikä tahansa pikkiriikkinenki huomionosoitus tuntuu tosi tärkeeltä. Sitä vaan ei aina ymmärrä ne jotka haluu kaikkimullehetinyt.


      • pöllämystynyt

        Voi että, todellakin olet vääränlaisiin naisiin törmännyt. Minulla ja avomiehellenä ei ole ollut tapana ostella lahjoja vuosipäivinä tai muutenkaan, mutta nyt 8 vuotispäivänämme hän oli tehnyt minulle ruoan, ostanut kukan ja levyn suklaata, ja olin ihan myyty, jo siitä että hän muisti ja oli jotain noinkin "vaatimatonta" tehnyt. Sinä olet varmasti myös ihana mies kun olet nähnyt neitojesi eteen vaivaa, mäkeen semmoiset tytöt, jotka eivät osaa sinua ja tekojasi arvostaa! Aivan ihana myös mies joka on keskustelun aloittanut. Sydämeni suli! Ihanaa kuin tuommoisia miehiä vielä maailmasta löytyy. Toivottavasti vaimosi (vai tyttöystäväsi) arvostaa korttiasi! Hyvää tulevaa ystävänpäivää kaikille! :D


      • puppelino

        että löytyy mies joka haluaisi elinikäistä vieraissa käymätöntä suhdetta ?! Sellaista miestä salaa toivon koska itse haluaisin sellaisen suhteen ja yli 10 vuotta olen ollut yhden miehen nainen. Samaa ei voi sanoa miehestä. Senpä takia ei olla edetty avioliittoon asti kun ei kerta kaikkiaan voi luottaa. Tämä nyt syrjähti tuosta korttiaiheesta mutta tulipahan sanottua.


    • käy vaikka Tiimarissa

      Hei!

      Ihan vinkiksi sinulle että Tiimarista saa kivoja korttipohjia esim. kaksiosaisia joissa sydänkuvio tms.

      Samaisesta kaupasta saa myös erilaisia
      koristeita mm. puisia joita voit liimata
      kortin sisäpuolelle.

      Lisäksi kulta- tai hopea-tussilla voit kirjoittaa kauniita runoja tai riimejä. Niitä riimejä taas löydät runokirjoista kirjastoista ja niitä tusseja Tiimarista.

      Onnea kortin tekoon. Uskon, että kortti lämmittää vaimosi mieltä yhtä paljon kuin kallis lahja, ainakin minua lämmittäisi, itse tehty on aina itse tehty ja vielä arvokkaampi kuin ostettu...

      Tiimarista saat sen korttipohjan, koristeet, liiman ja tussit. Kirjastosta löydät runokirjoja.
      Ihan vain vinkiksi!

      Hyvää ystävänpäivää!

    • eräs askartelija

      Yksi hyvä vinkki, kerää hauskimmat valokuvat, teetä niistä lisäkuvat (0,45c/kpl), liimaa, leikkaa ja askartele ne isolle pahville, ts. parhaat muistot kerättynä samalle kortille.

    • eräs askartelija

      Edellyttäen, että vanhat negat on tallessa.. kuvasta kuva on kalliimpaa..

    • napsu

      Voi kuinka ihanaa kun ajattelet tehdä kortin vielä ihan itse!! Vaimosi on onnekas...Itse tehdyt kortit on aina kaikista hienoimpia ja mahtavimpia kun saaja tietää että häntä varten on nähty vaivaa..Muuta neuvoa en osaa antaa kuin et sydämmiä siinä ainakin täytyy olla!!:)

    • Sain vuosi sitten ystävänpäivänä poikaystävältäni punaisesta kartongista sydämen muotoon leikatun kortin. Sisällä oli kaunis runo ja minä olin myyty. Runoja ja mietteitä löytää helposti netistä, mutta niitä kannattaa muokata itsensä ja kumppanin "näköisiksi" jolloin merkitysarvo nousee huomattavasti.

      Korttien askarteluun taas löytyy hyviä vinkkejä mm. tiimarin sivuilta. Ystävänpäiväkorttien lisäksi kannattaa tsiikata hääkortit, joista voit saada loistavia ideoita. Kannattaa katsoa matskut tarkkaan ja vertailla hintoja. Omatekoisten korttien tekeminen ja muu askartelu ei yleensä nimittäin ole se edullisin vaihtoehto.

      Hauskoja askarteluhetkiä!

      • E räs

        Mistä löytäisi hyviä Ystävänpäivä runoja ??


      • vicke2
        E räs kirjoitti:

        Mistä löytäisi hyviä Ystävänpäivä runoja ??

        Olet ystäväni ja niistä parhain.
        Kiitän sinua että jaksat kanssani ja jaat ystävyytesi kanssani.
        Kunnioitan ,ihailen ,arvostan,rakastan sinua.
        Olkoon Ystävän-Päiväsi valoa ja iloa täynnä aamusta ilta hämärään saakka.
        Kiitos sinulle että olet olemassa.


      • rakkahani
        E räs kirjoitti:

        Mistä löytäisi hyviä Ystävänpäivä runoja ??

        kirjoitti lyhyen runon, jossa kukin rivi alkoi yhdellä nimeni kirjaimella; ensimmäinen rivi nimeni ensimmäisellä jne. Se oli ihanaa!


    • Lakustiina

      Kerron naisena, että arvostan enemmän käsillä tehtyä lahjaa PALJON, PALJON enemmän kuin minkäänlaisia timantteja. HEINO IDEA!!!

      Et travitse muuta kuin kartonkia tai pahvia, jonka päällystät esim. lahjapaperilla tai jopa voit liimata servetin siihen. Päälle voit tehdä kultakynällä sydämiä tai rypistämällä silkkipaperista pieniä palloja, jotka asettelet liimaten ne sydämeksi.

      Paljon muitakin ideoita on ja vinkkinä kerron, että kun aloitat, niin luovuus tekee töitäään. Mukavia askarteluhetkiä ja antoisaa tulevaa ystävänpäivää!!

    • wex3

      ehdottaisin noin ihanaan askartelu intoon että...revi käsin erilaisista papereista (sanomalehti,aikakauslehti,punaiset paperit,wc paperi jne)erikokoisia sydämiä ja liimaa ne kortin ekalle sivulle.avattavalle sivulle kirjoitat toivotuksesi...muista mainita jotakin kaunista vaimossasi

    • minä vaan

      Postin sivuilta löytyy lisäksi tervehdys generaattori, josta voi löytyä " riimi"-vinkkejä:
      mm .Rusinani. Olet tärkeä: terveisin pullasi. ( huom. vain esim. ei ehkä paras vaihtoehto...)

    • ystävälle

      Minä tein cd-levyn ystävälleni ystäväpäivälahjaksi. Tiedän hänen musiikkimaun ja siksi se oli helppo koota. Tapaan ystävääni ainoastaan kesäisin ja sitten voimme yhdessä kuunnella cd:tä ja vaikka tanssadella.

    • d00k.....

      Ekaks voisit ehkä selvittää vaimosi lempiväri ja sitten tehdä sen värisesti kartongista sydämmen muotoisen. Sitten jotain ohutta paperia rypistelet pieniks palleroiksi ja kiinität liimalla ne siihen sydän kortin etu kanteen, niin että se on vähä "syvemmällä" sitä korttia. Ett sitä reunusta jää vähä näkyviin. Sitten kortin toiselle puolelle "Hyvää ystävän päivää rakkaalleni" tai jotain tollasta. :D

    • mamma vaa

      Terve! Voi,miten kaunis jo pelkkä ajatus...En ole
      yhtenäkään ystävänpäivänä saanut mieheltäni korttia.Lapsilta,miniöiltä ja ystäviltä kyllä.
      Vielä tajuaisin,jos "jalkavaimolle" askartelisit,
      mutta omalle vaimolle.Olet hieno mies!
      Yksi idea(helppo) on liimata vanha valokuva pahville
      Sydämiä ympärille ja teksti:RAKASTAN VIELÄKIN!
      Tai joku teidän kahden välillä käytettävä nimi,
      kulta,mussukka tmv.
      Itse-askarreltu kortti on kuin TIMANTTI.

    • käsillätekijä

      Tarvitset paperia tai pahvia, voit leikata lehdestä kauniin kuvan tai piirtää itse, jos osaat.Voit tehdä ns. lahjakortin, jossa lupaat rakkaallesi jotain kivaa...esim lupaat hieroa hartioita tai väsyneitä jalkoja, pestä selän saunareissulla tai vaikka viedä armaasi johonkin näyttelyyn (ilmaisiakin on). Uskonpa "lahjakortin" saajan ilahtuvan.
      Mukavaa ystävänpäivää kaikille!

      • mamma vaa

        Tässä olikin hauska idea.Lahjakortin saa miniäni ja siinä lukee "täytekaakku"..........
        Rakas miniä ei ole lainkaan jauhopeukalo makeissa
        leivonnaisissa.Suolaisissa piirakoissa mestari.
        Hän täyttää 15.2 vuosia ja on lahjakortin ansainnut.
        Kiitos samoin sinulle,aurinkoista ystävänpäivää!


    • pikku myy

      Tiimarista saa sellasia erilaisia askartelusettejä missä on erilaisia korttipohjia... ne on aika käteviä miun mielestä... tosin ei välttämätta ihan omaperäisin mut takuulla hyvä lopputulos.

    • tupu46

      Hei! Oma tehty kortti tosiaan lämmittää enemmän
      Tiimarista löytyy kaikenlaisia koristeita ja eri-
      värisiä pahveja joihin voi itse liimailla jos jon-
      kin värisiä tarroja ja jne...
      Kunnioitan sun ideaasi,harva mies viitsii nähdä vaivaa.Onnea teille molemmille ja toivottavasti
      sait joitain vinkkejä.
      Hyvää ystävänpäivää teille molemmille!!Tuire

    • kortti ehdotus ...

      Varaa seuraavat tarvikeet:

      *Kyniä ,saksia kimalleliimaa ,tavall. liimaa,hope /kulta tusseja, yms. mitä vain kotoa löytyy
      *vanha/uusi poltettava cd-levy ,käytä/liimaa korttipohjalle hopeapuoli päälle päin.

      *Kartonki kortti neliö tai suorakulmio (sydämen muotoisia kuvioita )
      *kaksipuoleista teippiä (voi käyttää myös levyn kiinnitykseen)

      *valo kuva teistä kahdesta (tai lapsestanne,kukan kuva yms....)

      *liimaa kuva vahvalle pahville leikkaa irti ääriviivoja pitkin
      * koristele kuvaa esim. kimalleliimalla...
      *laita taas vahvistetun kuvan taakse kaksipuoleista tarraa ,jotta kuva nousee pikkasen ylös cd-pinnalta
      *koristele vieä korttipohjan reunat vaikka kimalleliimalla/paperisydämin
      *korttipohjan taakse voisit vaikka kirjoitaa runon vaimostasi tai etsi vaikka valmiin kauniin runon netistä.

      Ihanaa huomata ettei kaikki miehet halua vain ostaa jotain...vaan haluavat jopa tehdä itse jotain omilla käsillään ,rakkaudella:)

      Muuten pikku vinkki...voithan aina leipoa itse vaikka esim.kaakaomuffeneja,helppoja ja edullisia ,koristelet vain vaikka sulatetulla suklaalla.

      Onnistumisen iloa sinulle ja Hyvää ystävänpäivää !
      T: N_68
      *

    • mäif

      ja jos ei runoa keksi niin tämä on ihan iisi

      kirjoita vaimosi nimi pystysuoraan ja keksi jokaisesta kirjaimesta jokin vaimoasi kuvaava adjektiivi.

      Esim:

      K aunis
      A urinkoinen
      T omera
      R akastettava
      I hana

      hii :)

    • Shhh...

      No siis sillee kannattaa tehä kortti..Et jos on esim jtn paksua punasta paperia niin laittaa sen kahtia ja leikkaa siihen keskelle sydämmen..Sisälle voi esim tehdä:Runon,Lausunnon,Kiitoksen,Pyynnön ja yms..
      Ja koristella voi värikyneillä...Kokeilkaa ihmeessä...

    • anna2408

      Terve!
      Ensin osta kortti tarvikkeet.
      Eli liimaa, teippiä, vaalean punaista kartonkia, hileitä, tussi paketti ja hemiä.
      Muotoile kortistasi haluaman muotoininen ja kirjoita korttiiniin kenelle se on ja keneltä.
      Koristele korttia, vaikka ruusuilla ja hileitä/heölmiä liimaamalla.Silloin kortti on valmis, osta myös muutama punainen ruusu se on rakauden merkki.

    • peikko-na

      Aivan kerrassaan ihana idea muistaa toista itsetehdyllä lahjalla tai kortilla. Kannatetaan! Vaimosi saa olla ylpeä sinusta!
      En tiedä millaiset kädentaidolliset kyvyt sinulla on mutta ensimmäisenä mieleeni tuli sellanen ajatus kortista, josta tulisi taulu.. Elikkäs, punaista kartonkia ystävänpäivän kunniaksi, josta leikataan sopivan suurikokoinen sydän. Tähän sydämeen sitten tulisi teidän molempien kuvat; tulosta digikuva (tai ota perinteiset uhraukseen) ja leikkaa ja liimaa teidät sen sydämen sisään.. Lisäks kaunista tekstii -päiväystä ja vuotta unohtamata- ja lopuksi koko hommasta saisi kehystettyä kauniin taulun.. Näin niin kuin pähkinänkuoressa ajatukseni.
      Ideoita on vaikka mitä, ala vain tekemään ja muista aina, että yksinkertainen on kauneinta! Onnea matkaan ja hyvää ystävänpäivää :)

    • skdjhdf

      Kyllä mulle ainakin kelpais minkälainen kortti vaan.Jos mies näkee niin paljon vaivaa, että tekee kortin itse, on se jo jotain. Oisin ihan myyty.

    • nuttu

      Riippuen siitä miten paljon taitoa löytyy saat kortista varmasti hienon ja ehdottoman uniikin =). Tiimarista saa edullisesti korttipohjia. Löytyy eri värejä ja malleja aukeavista ihan peruskortti kokoon. Tiimarista löytyy myös niitä toivomiasi "timantteja" sellaisia vaaleanpunaisia sydämmiä joita kiinnitää tarralla olen ainakin joskus ostanut. Kiiltokuvia/valokuvia voi myös käyttää koristeena.

      Tiimarista löytyy myös korttiaskartelupaketteja joissa on kaikki mukana paitsi liima. Siitä paketista tulee 3-5 samantapaista korttia mutta ne ei sitten ole täysin sinun luomiasi.

      Korttiin voit sitten kirjata omin sanoin lemmen tunnustuksesi tai jos runo/tunnesuoni pulputa niin apua löytyy mm. www.positiivarit.fi sietä värsypankkiin menet.

      Toivottavasti oli apua tästä =).

      nuttu

    • mmm

      haepa vaikka googlesta sanalla rakkausruno tai runoile itse
      jos sattuu olemaan kartonkia 20x15cm saa siitä taitettua 10x15cm kortin, jos vähemmän niin tee taittamaton 10x15cm (mitat suuntaa antavia)tai taita tavallinen A4 (kopio)paperi 2 kertaa puoliksi jolloin saat suunnilleen sen 10x15cm kokoisen taitetun kortin
      leikkaat ja liimaat kaikenlaisista mainos ym lehdistä punaisista kohdista eri kokoisia ja mallisia sydämen kuviota ja/tai valmiita kuvia kortin päällipuolen täyteen
      kortin sisäpuolelle kirjoitat kenelle ja runon tai muun toivotuksen, päiväyksen ja allekirjoituksen
      eli käytä kaikkee sellasta mitä kotoo jo valmiiks löytyy
      kyllä onnistuu ja ajatus on tärkein

    • laiska askartelija

      kuule ,sinulle nostan hattua tuosta kortin teosta .miten ihana ajatus että teet kortin itse .en tunne yhtään miestä joka olisi kortin itse rustannut.korttiin ei tarvii sijoitta euroja ,kortin tekoon ei tarvii kun vaik ruusu tia muuta kukkakuvioista paperia ja paperiliimaa ja pahvia pala.leikkaat ja liimaat.ja netistä löydät jonkun kauniin sopivan lauseen siihen ,se on siinä ..ja rakkaasi varmasti antaa enempi arvoa sille oma tekemälle kortille kun sen kauneuteen .usko pois

    • kotiäiti.Mikkeli

      Hei!Pulmasi on samankaltainen kuin omani,tosin minun pitäisi keksiä miten piristäisin kolmen lapsen äitinä aviomistäni ystävän päivänä.No,päätinkin sitten että menen tiimariin ostan sydämmen muotoisen kortti pohja paketin ja kirjoitan kortin sisään jotain ja koristelen kimalle liimoilla,koska lapsemme tekevät isille kortin,ja lisäksi ajattelin ostaa jonkiin halvan ja hyvän viini pullon,sekä sydämmen muotoisen kakun tai leivon itse punaisia ruusuja kimpun,niin eiköhän ole ihan mieluinen ystävän päivä yllätys töiden jälkeen...en tiedä oliko tuosta ideasta sinulle apua,mutta onnea yritykseen,ja hyvää ystävänpäivää(tulevaa.)toivottavasti välit vaimosi kanssa ei mene piloille kun vastasin pulmaasi.

    • Am0r

      Leikkaa punaisesta kartongista suuri sydän ja liimaa sen reunoille vaaleanpunaista tai valkoista silkkipaperia. Leikkaa samansävyisestä paperista, kuin silkkipaperi, pienempi sydän ja liimaa se avattavaksi luukuksi ison sydämen keskelle. Kirjoittele tyhjään tilaan kaikkea kivaa vaimostasi, esim. "Olet tärkeä", "Rakastan sinua", "Kauniimpaa en saisi" jne. Kirjoita tekstit tussilla, tai geelikynillä. Sydänluukun alle kirjoitat tietenkin: "Hyvää ystävänpäivää rakkalleni! T: OMA NIMESI"
      Ja kylkiäisiksi kannattaa hankkia pieni, pehmoinen nalle, kukkia tai suklaata. ;)

      • Amorin apulainen.

        Ihan ulkona koko jutusta, en ole siis lukenut muita kommentteja, mutta totean, että ethän esim. sä (jos olet mies) voi mennä naiselle sanomaan, että "kauniimpaa en saisi"!!!
        Sehän tarkoittaa vaan sitä, että otin sut nyt vaan siksi kun ne paremman näköiset antoivat pakit!

        Sen sijaan toi idea kortin ulkoasusta oli hieno ilman niitä kehuvia kommentteja. Mieluummin joku tosi lyhyt runo. Ja jos haluaa jotain antaa, niin liittää siihen "lahjakortin" kokovartalohierontaan, minkä tietysti kortin antaja itse suorittaa.

        Simmone ois cool.


      • mainostemppu
        Amorin apulainen. kirjoitti:

        Ihan ulkona koko jutusta, en ole siis lukenut muita kommentteja, mutta totean, että ethän esim. sä (jos olet mies) voi mennä naiselle sanomaan, että "kauniimpaa en saisi"!!!
        Sehän tarkoittaa vaan sitä, että otin sut nyt vaan siksi kun ne paremman näköiset antoivat pakit!

        Sen sijaan toi idea kortin ulkoasusta oli hieno ilman niitä kehuvia kommentteja. Mieluummin joku tosi lyhyt runo. Ja jos haluaa jotain antaa, niin liittää siihen "lahjakortin" kokovartalohierontaan, minkä tietysti kortin antaja itse suorittaa.

        Simmone ois cool.

        Älkää uskoko,
        tuon ekan viestin saattoi kirjoittaa kai se nainen joka
        omistaa Tiimarin hehe??? taas menee korttikama kaupaksi. Älkääs menkö halpaan?


    • snow

      Tärkeintä on ajatus, ei niinkään kortin ulkonäkö. Jos itse tekisin kortin, kirjoittaisin siihen kuinka paljon välitän puolisostani, kirjoittaisin ehkä myös hauskoista yhteisistä tapahtumista pieniä pätkiä yms. oman runon keksiminen voisi olla myös vaihtoehto..

      sydämenmuotoiset kortit ystävänpäivänä on suosittu vaihtoehto..

    • miulli

      Voisit leikata paperista sydämmiä ja liimata ne sydämmen muotoiselle paperille.
      Erilaisista papereista saa auniita kuvioita(esim. lahjapaperit, kortit, tapetit, kakkualustat ja sen sellaiset.

    • Kaikille askartelioille

      Minä tekisin sellaisen sydämen muotoisen rasian tummanpunaisesta pahvista, kannen reunat koristaisin pitsimäisellä kullanvärisellä kakkupaperilla, keskelle leikkaisin tai repisin kauniin vaaleanpunaisesta silkkipaperista tai pahvista pieniä sydämiä, jotka asettelisin sydämen muotoiseksi siihen keskelle. Keskelle voisi leikata vielä yhden tummanpunaisen sydämen joka olisi taitettu kaksinkertaiseksi ja jätetty leikaamatta keskeltä jolloin siitä tulee kaksi sydäntä, kun sen avaa. Ja siihen voisi kirjoittaa sisälle rakkaus runon, joka kertoa niistä tuneista, omin sanoin, joita häntä kohtaa tuntee. Sisälle voisi rypistää silkkipaperia ja ostaa kaikkien naisten rakastamia sydämen muotoisia, päällystettyjä suklaa tai marmelaadi sydämiä. Aamorpojan voisi piirtää ja leikata itse vaalean sinisetä tai punaisesta pahvista, nuolineen. Kihartuvaa lahjanauhaa voi käyttää amorpoijan ja sydämen kiinnittämiseen. Hyvää Ystävänpäivää kaikille :)

    • Satu -77

      Hei!
      Mene käymään osoitteessa tiimari.fi tai sinooperi.fi. Sieltä pitäisi löytyä joitain vinkkejä korttiin! Itse tehty on aina paras :)

    • myös rakastunut

      Jos olet rakakastunut vaimoosi silmittömästi etkä ole tehnyt herjoja joita sinun olisi kaduttava, pitäisi riittää että sanot että olet ainoani rakkainpani.Lisäksi voit laittaa kortin jossa sanot samaa, tosin tämä on turhaa jos olet tehnyt töheröitä

    • valentine

      Haet vaaleanpunaista ja punaista kartonkia ja siitä askartelet haluamasi tyylisen kortin. Eli taitteellinen tai postikortti tyylisen... Siihen voi leikata esim punaisesta kartongista sydämiä kanteen ja toiselle puolelle etsiä esim. netistä jonkin runon tai jonkun sopivan liirunlaarum jutun ystävänpäivään liittyen, niin jos mikäli ei ole mikään hyvä runoilija itse.:) Ja voihan siihen valmiiseenkin lisätä jotain omaa.
      Tämmönen ehdotus mulla, pistäkää paremmaks.:)
      En kyllä itsekkään oo mikään maailman paras omatekosen kortin vääntäjä, mut arvokkaampi omatekoinen on kuin valmiiksi ostettu, kun siihen on nähty vaivaa. Toivottavasti oli jotain apua tästä vinkistä.

    • ..............

      Jopas sun viestis on kirvoittanut vastaajia..:) Yks piristävä kortti idea, varsinkaa jos et ole näpertelijä tyyppiä, on et eti joku kiva/hauska/hellyttävä/yhteisiä muistoja herättävä valokuva ja sit hienon väristä kartonkia ja ei kun liimailemaan..kortti voi olla yksinkertainen tai sit jonku sortin kooste teijän ystävyydestä.. :D mut ite oisin naisena ilahtuneempi ajatuksella tehdystä kortista kuin kalliista lahjasta. Tsemppiä!!

    • lapsi1

      minun mielestäni sopisi se kortti ja tietysti ystävänpäivään sopii koru. ei sen kallis tarvi olla,sellainen vain missä on sydän..

    • lapsi1..

      minun mielestäni sopisi se kortti ja tietysti ystävänpäivään sopii koru. ei sen kallis tarvi olla,sellainen vain missä on sydän..

    • peipe85

      Jos paikkakunnallasi askartelu liike niistä saa kivoja ideoita kun kysyy, ja heillä varmasti myös tulostettuna ohjeita sinulle. Viettäkääs kiva ystävänpäivä :)

    • niin--kiltti

      osta iso vaaleanpunainen kartonki esim tiimarista
      ja korttia varten söpöjä tarroja sydän/rakkaus aiheisia tietty!
      kirjoita korttiin vaioasi kuvaavia sanoja/lauseita ja voit myös kerätä TOP5/10 tapaisen listan parhaista asioista joita sinulle on tapahtunut vaimosia kanssa esim ensi tapaaminen mokat jne...
      kaupasta saa myös suloisia pikku nalleja kortin kaveriksi (en mainosta mutta tiimarista on ainakin aina aiksempina vuosina saanut ruusuja joista avattaessa tulee alushousut) seksikäs ja söpö lahja :)
      oma poikaystäväni teki tämänkaltaisen kortin ja voin kertoa että yritys on lopputulosta tärkeämpi aivan varmasti!!

    • tutux

      tarvikkeet:

      tiimarista olkia 1 nippu
      kuumaa vettä ja suolaa
      silitysrauta
      vaal.pun kartonkia,
      piirustuspaperia ja kuulakärkikynä
      liimaa ja sakset
      pitkä pinna ja hyvät hermot

      aika n. 2h

      tee näin:
      laita oljet kuumaan veteen jossa on suolaa anna olla vedessä ( huom oljet kelluvat eli laita jotakin painoksi) n.1h tarvitset vain ehkä n. 10kpl yhteen korttiin.

      tämän jälkeen ota silitysrauta ja lauta silitä olet auki* (keskilämpötilalla elikkä 2)

      *aloita silittäminen oljen päästä auta alku saksilla ja sitten se siitä lähtee aukenemaan silitysraudan kärjellä, silitä suoraksi.

      noniin ja oljet ovat kaarevia ja kiiltäviä.
      piirrä paperille sydän ja leikkaa se irti nyt laitat kaikki silitetyt oljet riviin kiinni toisiinsa ja piirrä nyt paperimallin mukaan sydän olkiin, leikkaa oljet piirroksen mukaan ja liimaa ne korttipohjalle.....
      .....ei mikään pakko tehdä sydäntä,
      jos aikaa ja hermoja riittää niin voihan siihen sommitella mitä vaan mieleen juolahtaa.(ruusu)

    • Askarteleva tyttö vain!

      moi katoppa tuolta ohjeet! Hyvä tulee ja kirjoitappa vielä pieni runo taakse niin kyllä vaimo tykkää! http:http//www.tiimari.fi/askarteluohjeet/vinkki_valentine.php

    • Tiedän mistä puhun

      Aivan mahtava idea toi kortin teko.. Usko pois..
      Itsekkin naisena tiedän sanoa että kultasi varmasti arvostaa ja ilahtuu kortista.. Varsinkin omatekemästäsi.. Minä ainakin ilahtuisin ikihyviksi!
      Mene Tiimariin,ja osta punaista tai vaaleanpunaista kartonkia ja ihan mitä vain haluat korttiin käyttää.. Ystävänpäivänä kortti voisi olla sydämenmuotoinen..
      Kirjoita korttiin esim,mitä tunnet kultaasi kohtaan.. Ihan vain vaikka parilla sanalla,tai etsi netistä jokin runo tai laulun sanat..
      Sitten voit käyttää kortin teossa valokuvia joistain yhteisistä hetkistänne..
      Älä ota mitään paineita,tärkeintä ei ole se että kortti on älyttömän hieno,vaan se että olet sen itse omilla kätösilläsi ja rakkaudella tehnyt!
      Ja kortin lisäksi voisit vaikka h&m:stä käydä ostamassa jotkut hempeän väriset stringit tai vastaavat,ja pyytää vaimoasi laittamaan illalla ne jalkaan.. tai yhden ruusun.. Ei tule ystävänpäivä kalliiksi.. :)

    • Petoliini

      Moi!
      On ollut joskus samanlainen tilanne,tosin kyse oli hääparin kortista.Tuntui ettei kunnollista korttia löydy mistään ja ajattelin itse sen väkertää ja menin Tiimariin ostin sydänkartonkeja jotka on siis sellaisia jotka on valmiiksi taitettu ja keskelle on tehty kai jotenkin leikattu sydän,värejä on monia sillon valitsi valkoisen sydänkartongin ja ostin silkkipaperia(myyjät kyllä auttaa jos tarviit apua ja kysyt sitä)siinä oli montaa eri väristä punasesta vaaleenpunaseen ja no leikkasin siitä silkkipaperista sopivan kokosen palan jonka liimasin sinne kortin sisälle niin että se näkyi siitä sydämmestä ja oli tosi kivan näkönen,tosin silkkipaperi tahrautui tosi paljon liimasta ja hermot meinas mennä ja jouduin tekeen pari korttia ennen kuin sain sopivan kortin joka miellytti mua.Silkkipaperin voi korvata kartongilla tai itse tehdyllä paperilla,itsetehtyjä papereita myös myydään Tiimarissa.

      Musta on tosi hyvä idea tehdä ystävänpäivä kortti,harvoin aviomiehet tai poikaystävät muistavat vaimojaan tai tyttöystäviään ystävänpäivänä,ainakin itselläni oli niin kun seurustelin entisen poikaystäväni kanssa ja kun mietin niin jos olisin edes saanut ystävänpäiväkortin ystävänpäivänä niin olisin todellakin ilahtunut siitä paljon.Ei se mitään merkitse onko se jotain tosi kallista vai itse tehty kortti jonka saa ystävänpäivänä vaan se merkitsee että toinen oikeesti välittää ja haluaa yllättää ja antaa jotain ystävänpäivänä oli se kortti tai lahja.
      Onnea kortin tekoon,uskon että vaimosi pitää siitä oikeesti!

    • Neiti Näppärä

      Hei !!!
      Käypä kuule Sinooperin tai Tiimarin sivuilla, sieltä saat mielettömästi askarteluvinkkejä kortteihin. Ei muutakuin askartelun iloa !!

    • =)ihanaa

      minä ainakin haluaisin kortin, jonka sisälle on kätketty jotain..esimerkiksi runo, ja suklaasydän. runojen kirjoitus voi olla miehille joskus vaikeaa, mutta tässä linkki esim. www.rakkausruno.fi sivuille(omianikin siellä on=).hmm..pieni lupauskin olisi tietty paikallaan..esim: "lupaan antaa sinulle joka ilta suukon" tms..
      tiimarista tms..saa valmiiksi taitettuja kortteja..ja kaikkea ihanaa hörtelöäkin..ja varmasti ihaninta on se, että olet tehnyt parhaasi.

    • artmama

      Heippa!
      Tässä olisi helppo ja yksinkertainen mutta silti erilainen korttiohje (sis. jos nyt osaan sen ymmärrettävästi selittää..=)

      tarvitset:
      -valkoista,punaista ja mustaa kartonkia
      -valkoisen vahaliidun
      -mustan ja punaisen tussin
      -sakset
      -(paperi)liimaa

      leikkaa valkoisesta kartongista haluamasi kokoinen KAKSIPUOLEINEN(avattava)kortti (miel.vähän isompi kuin peruskortti)

      leikkaa kortin taitekohtaan suht keskelle 2 viiltoa(n.3cm pit.) 1,5cm päähän toisistaan.

      työnnä viiltojen välistä korttia sisäänpäin.
      paina kortti kiinni niin että sisäänpäintyönnetty osa taittuu kunnolla.
      (nyt sinulla pitäisi avatessasi kortin sisällä olla ulostyöntyvä ns.palkki.)

      leikkaa punaisesta kartongista sydän (n.5cm) ja tee sille kädet mustasta kartongista.Liimaa kädet sydämmen sivuille.
      leikkaa valkoisesta kartongista vielä "kyltti"mikä ulottuu kädestä käteen.
      kirjoita siihen viesti armaallesi ja liimaa sydämmen käteen.piirrä sydämmelle silmät ja suu.

      aseta kortti eteesi pöydälle niin että se aukeaa lappeellaan sinuun päin.(ei siis täysin auki!)
      liimaa sydän palkkiin (syd.alareuna palkin alareunaan)

      sulje kortti. Voit kirjoittaa vielä kanteen jotain kivaa tai vain "hyvää ystävänpäivää".
      avatessasi kortin pitäisi nyt eteesi nousta sisäpuolelta sydän pitelemässä viestikylttiä.. =)

      helppo kortti, hankala selittää ilman kuvia..

    • tipilintunen1

      kortti on hyvä jos sen tosiaannkin tekee itse ja runo on plussaa,mikä tahansa käy jos sen itse keksii eli ei haittaa jos on tyhmä;) ajatushan on tärkein! ja lisäksi vielä suklaata,löysin fatzerin kahviostasydämmen muotoisen samettisen suklaa rasian jossa oli sydän suklaa ja maksoi vain n2e! näytti vähän sormus rasialta;) hyviä ystiksiä jo etukäteen:)

    • taru-90

      tee rakkaallesi sellainen ystävän päivä kortti joka on sydämmen muotoinen ja siinä kultaiset kehykset, naiseen voi aina tehdä vaikutuksen vaikka tarjoamalla hänelle aamupala sängyyn se on jo naisen mielestä ihanaa ja kiihottavaa !!
      kirjoita samalla hänelle joku rakkaus runo joka hellyttää rakastasi niin että hän vajoaa sinun sydämmeesi omalla rakkaudellaan ja sanoo silloin rakastavansa sinua paljon toivon että käytät näitä esimerkkejä rakkaallesi ystävällisin terveisin : taru

    • ihQ typy

      otat vaikka palan paperia maalaat tai piirrät siihen ison sydämmen / pieniä sydämmiä. tai laitat jotain tarroja..sitten kun olet tehnyt noista vaihtoehdoista valitun jutun niin taitat sen paperin ja kirjoitat taakse vaikka: Hyvää ystävän päivää rakas vaimo.ja annat kortin samalla kun viet aamiaisen sänkyyn :)

    • Ammattilainen

      Kortin tekemisen voisi aloittaa vaikkapa siitä että hankkii: kartonkia(erinlaisia värejä),hilettä,liima,tusseja tai geelikyniä,sakset ja jotain pieniä koristeita kuten helmiä.leikkaa sopivan kokoisen kortin kartongista ja kirjoittaa sisälle sydäntä lämmittävän runon,liima hileitä ja muita koristeita symämmen muotoiseksi siihen kortin kanteen sitten voit ostaa suklaata ja antaa kortin oikealla hetkellä ystävänpäivänä onnea yritykseen!:)

    • jou jou

      juu ei yhtään huono idea

    • Tytsy12

      nooni .. osta iso kortti pahvi(punanen tai vaaleen punanen) leikkaa lehdestä kaikkia häneen liittyviä sanoja tai kuvia.. jos hän on vaikka Blondi niin esim jos silellä on blondi sana ja jos hän on huumorintaujuinen niin sitten se vaikka... sitten laitat siihen hänestä jotain HAUSKOJA kuvia..!!!!!!!;P ? kelpaako?? ;DDDD

    • Tiedätkö

      Tietääkö kukaan mistä voisi löytyä "Aamor pojan" kuvia, tarroja..

    • -AMOR-

      Askartelu on hyvä idea. Kannattaa turvautua vanhoihin kunnon sydämiin ja voisit kortin sisälle kirjoittaa pienen runon. kanteen jos teet sydämmen kirjoita sydämmen ylä- ja alapuolelle sinun ja rakkaasi nimi

    • -Nainen-

      Leikkaa siististä punaisesta (tai pastellin värisestä) kartongista kahden postikortin levyinen suikale. Taita se kahtia ja piirrä sydämen puolikas toiselle sivulle.(jätä reunalle n. 2 cm tyhjää)Avaa ja leikkaa niin että kortin toinen sivu jää suorakulmaiseksi. (postikortin mallinen) Leikattuasi toisen puolen kortista, laita kortti kiinni ja piirrä sitten sydämen toinen puoli suorakulmaiselle sivulle. Koristele korttia piirroksillasi.. Kirjoita jokin itse keksitty runo sydämen sisään. ja pirskota lopuksi omaa partavettäsi kortille. (hyvin vähän ettei kortti haise, vaan tuoksuu =)..) Anna kortti kirjekuoressa ruusun ja suudelman kera vaimollesi.

    • Ilon pisara

      Mitä jos me kaikki, ajattelisimme vuoden jokaisena päivänä lähinmäisestämme sammalla rakkaudella, kuin ystävänpäivänä? Täällä maapallolla ei olisi kuin, hyväntuulisia ja hymyileviä kanssa kulkijoita.
      Ajatelkaa miten pienestä se lähtee liikkeelle. Niinhän sitä sanotaankin, että sotaa ei voiteta sotimalla, vaan rakastamalla. Kortin teko iloa, intoa "Mies" puoliselle aloittajalle, kuin kaikille muillekin ja ¤Ystävyydenpäivää¤ :)

    • La_uza

      on hyvä idea !!!!
      1. Osta kortti pohja (ja ehkä jotain kyniä)
      2. Piirrä korttiin sydämmiä tai jotain mistä vaimosi pitää
      3. Väritä kuva
      4. Kirjoita korttiin joku runo tai jotain mukavaa
      5. Kirjoita korttiin myös "rakkaalle vaimolleni" tai jotain muuta mukavaa

    • sanna_

      Leikkaa paksusta punaisesta huovasta sydämen muotoinen pala. Leikkaa erisävyisestä punaisesta -kuin huopa- pahvista pienempi sydän ja kirjoita siihen kultakynällä haluamasi teksti, esim. hyvää ystävänpäivää rakkaalleni.. Liimaa sitten pahvisydän huopasydämen keskelle. Koristele vielä huopasydämen reunat vetämällä aluksi reunoja pitkin "nauha" kultaista kimalleliimaa ja levitä se heti n.0,5-1cm:n levyiseksi reunukseksi -tee tämä samalle puolelle, jolle liimaat pahvisydämen.
      Kaikki tarvikkeet löydät Tiimarista. Eivätkä ne ole kovin arvokkaita.
      Tein itse tällaiset kortit viime vuonna ja kyllä niitä ihasteltiin ja kehuttiin. :)

    • askartelija.....

      Tarvikkeet: Sakset, kartonkipaperia/ käy myös tavallinen paperi, kynä, sanomalehti ja liima.
      Tee kortti, käytä kynää, piirrä sydän keskelle
      korttia. Leikkaa piirtämäsi sydän irti. Leikkaa sanomalehdestä kirjaimmia ja liimaa kirjaimista lauseita kortille. Laita korttiin myös runo.

      Se kyllä kelpaa kenelle tahansa, siinä nimittäin näkee kättensä työt.
      T: 16-vuotias askartelija

    • vaikka oletkin köyhä(kuten minä) ajatushan on aina tärkein ja sen pitää tulla suoraan sydämmestä! useimmat naiset eivät edes halua timantteja eikä mitään kallista! ja korttikin voi olla ostettu... kirjoita vaikka itse keksimäsi runo korttiin! tai sitten ainakin meidän kaupungin esim. tiimarissa on myyjät itse tehneet kortteja valmiiksi malliksi muille! tai jos vaikka paikkakunnallasi on yksityisiä askartelu liikeitä käy niissä kiertelemässä ja kyselemässä! toivottavasti oli edes jotain apua! vaikka en "ammattilainen" olekkaan!

    • jessica223

      hellou minulla on antaa muutama vinkki! eli kortin askartelemises pääset alkuun siitä että keräät ideoita vaik netistä ja tietysti myös kirjaston kirjoissa löytyy joitain tollasia kortti ideoita, ja tärkeintähän on se että teet kortin rakkaudella ja siinä olisi hieman romantiikaa!:) joka myös näkyy siinä kortissa, esm: mistä rakaasi tykää?!,kuten värit esineet esm.rannekorun helminauhan voi askarrella ja kiinitää kortiin. mutta suosittelen pienempää korumallia koska isot eivät saata pysyä kortissa! ja myös joistain kaupoista voi löytyä lisää vinkkejä kuten tiimari ja tietysti enkelin eväspussi liike! toivottavasti noissa oli helpotusta! ps. voit myös käytää mielikuvitustasi kortin tekemisessä!

    • vinkkilinkki936

      hei! kannatta alotta vaaleanpunaisesta pahvista ja askarrella vaaleanpunaiseen pahviin tummanpunaisesta
      paperista sydän ja liimata se pahviin ja kirjoittaa
      kullalleni
      t."kuka oletkin"

    • kun joku

      mies askartelee vaimolle kortin kateeks käy vaimoa. Kunpa oma mieskin askartelisi, itse kovasti teen kortteja ja kaikkea itse.mutta ei ne askartelu tarvikkeet aina halpoikaan ole riippuu tietty millasen teet.En osaa ny tälleen kirjottamal antaa vinkkei etsi vaikka netistä.Mutta sydämiä sydämiä tietty ja jokin rakkaus runo ja vielä kun itse keksit runon niin vaimosi on varmasti tosi otettu ja iloinen.

    • pinja

      Se olisi hyvä idea tehdä vaimollen ystävänpäivä kortti koska itse tehdyt ovat arvokkaampia kuin ostetut sen voi koristella vaikka sydämilla ja kimalteella jota löytyy timarista ja k ja s-marketista

    • Runoilijan alku

      Hei!Aivan ihana mies, kun noin ajattelet.Leikkaa kartongista sydän ja kirjoita sen taakse joku kaunis runo.Niitä löydät netistä.Pikku namu roikkumaan langalla sydämeen...Ja suukkosin sen tietysti annat!

    • plikka

      En nyt ole itsekkään mikään "AMMATTILAINEN AMMATTILAINEN" kortinteossa, mutta kyllä on suurin osa korteista mun elämän aikana tehty itse...Ei se ole niin kauhean vaikeetakaan!
      Riippuen tietysti kuinka vaativa se sun vaimo on , mutta uskon että hän osaa arvostaa sitä että ensinnäkin viitsit yrittää! Me naiset tullaan usein niin pienistä asioista onnelliseksi.
      Eikä siinä kortissa kummoisempaa..ensiksi tietysti hankit jonkun korttipohjan(mahdollisesti kartonkia JA SULOSEN VÄRISEN) ja sitten vaikkapa josset osaa itse leikata vaikkapa sydäntä jostakin muun värisestä paperista niin voithan etsiä lehdestä jonkin kauniin sydämen tai kukkien kuvan ja liimata sen kartongille! sitten kun sen olet tehnyt niin tietysti kirjotat paperille että kenelle se on ja sitten mitä haluat sanoa hänelle( mahdollisesti että rakastat häntä ja hyvän ystävänpäivän tervehdykset lisäksi).Ja lopuksi että keneltä kortti on.
      Uskon että millainen tahansa kortti on niin kyllä vaimosi pitää siitä! Onnea kortin tekemiseen !!!

    • mmm

      Todella hellyyttävä idea.Osta Tiimarista valmis paperipkt,jossa on valmiina erilaisia kimalta- via/käsintehtyjä papereita(väripinkki/val.pun n.3€.valitse kortin pohjaksi tasavärinen pak- sumpi paperi,taita se keskeltä avautu-vaksi.leikkaa kimaltavasta suuri sydän,mallin voit etsiä esim.lehdestä,liimaa se kanteen. sisälle runo,voit tehä koneella(joku kaunokirj.fontti)ja tulostaa.Omat sanat loppuun.Leikkaa pikku sydämiä ja limaa runon ympärille / kulmiin.

    • siislauravaan

      mä olen hyvin taiteellinen ja teen kortteja ystävilleni ITSe merkkipäivinä. eli yksi hyvä idea korttiin on: pinkki tai tummanpunainen avattava kortti (kartongista) ja piirrät ensin lyijykynällä sydämen korin etupuolelle. kun oot piirtäny sen, leikkaat se irti niin että siihen jää sydämen muotonen aukko. toiselle puolelle sydäntä liimaa joku toisen värinen kartonki sydämen väriksi. kirjoita korttiin jotain romanttista, esim: "hyvää ystävänpäivää rakas vaimoni olet minulle sekä hyvä ystävä että myös oma kulta." tai jotain vastaava, ihan miten itse haluat. (toi mun teksti ei kyllä ollu mikää vaatimaton ja ehkä itse keksisit parempaa :) ) sitten ostat vaikka ruusuja ja suklaarasian armaallesi! kyllä ihastuuu!!!!! voit laittaa sähköpostia jos on kysyttävää :)

    • Köyhä mies

      Terve!

      Oli pakko palata kiittämään teitä kaikka ihania ihmisiä vielä kertalleen.

      Kylläpä sain paljon kannustusta ja hyviä neuvoja, (ihan punastuttaa).

      Nyt marssin tänään tiimariin ostamaan tarpeet, sydämia ja vaalean punaista kortiin ainakin tulee. Etsin valokuvankin vielä meistä kahdesta ja kirjoitan itse runon rakkaalle vaimolleni.

      Tuo lahjakortti hieronnasta ja lupauksista oli hyvä idea. Toivottavasti nyt vaimonikin ilahtuu ettei vaan ala minulle nauramaan.

      Noh, rohkea rokan syö.. Tai siis aamupalan sängyssä tässä tapauksessa, yritän leipoa jotain itse.. Toivottavasti onnistuu leivokseni.

      Kirjoittelen vielä ystävänpäivän jälkeen, mitä rakas vaimoni asiasta tykkäsi.

      Lämmin kiitos vielä kerran

      Hyvää ystävänpäivää teille kaikille

      Köyhä mies

      • T.Mari

        Onpas tuo Tiimari löytänyt mielettömän hyvän paikan markkinointiinsa. Eikä maksa mitään...


      • Tyttönen vain
        T.Mari kirjoitti:

        Onpas tuo Tiimari löytänyt mielettömän hyvän paikan markkinointiinsa. Eikä maksa mitään...

        Oletko kenties kateellinen yksityisen askarteluliikkeen omistaja? :)

        Asia nyt vain on tällä hetkellä niin, että Tiimari on kehittynyt askartelukauppana todella paljon viimevuosina, ja varsinkin korttiaskartelijoille on valtavasti ihania papereita ym muuta kivaa tarjolla! Ja kun vielä ovat kohtuuhintaisiakin, niin kyllä Tiimari on kehunsa ansainnut.

        Lisäksi Tiimaria tottakai ensimmäisenä suositellaan, koska se on kaikkien tuntema, Suomen laajin askartelukauppaketju, ja tällä hetkellä siis edelleen: se on paras! :)

        Käypä itsekkin siellä katsomassa ja totea sama!


    • askarteluhullu

      Olette varmasti kokeneet hauskoja hetkiä vaimonne kanssa. Siksi suosittelen liimamaan korttiin muutaman valokuvan missä te olette yhdessä onnellisia.. Minä ainakin ilahtuisin siitä!!

    • normal girl

      haluaa nähdä vähän vaivaa. Timantit on hienoja, mut ite tehdyissä on ajatus ja tunteet ihan erilain mukana.

      Käy ostaan jokin pieni kirja ja liimaa sinne tärkeitä kuvia ja ajatuksia.
      Tai osta kalenteri, esim. yks värinen vihkonen, jossa aukeamalla toinen sivu on tyhjä, toisella sivulla kalenteri. Sit tyhjälle sivulle laitat kuvia ja ajatuksia, ja merkitset tärkeät muistettavat päivät!

      Mielikuvitus liikkeelle!

      • teen itsekin :)

        Edellä hyvä idea, vaatii hieman aikaa ja viitteliäisyyttä, mut erilainen vaihtoehto..


    • Minä teen itse kortteja.Sain kipinän nähtyäni kolmiulotteisia itsetehtyjä.Tilaan tarvikkeita Sinelli-nimisestä nettikaupasta,ja Tiimari on hyvä kauppa, ja jos kotipaikkakunnallasi on askarteluliike,käväiseppäs siellä myös.Ohjeet ja neuvot saat myyjiltä.Varmasti kortin saaja ihastuu myös,ja luulen että jatkat harrastusta,minä jäin koukkuun.TSEMPPIÄ.

    • Miss. Love

      Minun mielestä lahjan hinnalla ei ole väliä. Kortti on tosi hieno idea. Mieti mistä hän pitää. Yhdistele sydämmiä ja vaaleanpunaista unelmaa.. MUISTA MYÖS HÄNEN LEMPIVÄRINSÄ!

    • Desinger..

      Leikkaa syvänpunaisesta kartongista suuri tai suurempi sydän ja liimaa sen päälle vielä vaaleamman punaisesta kartongista leikattu pienempi sydän. Piirrä tavalliselle tulostin paperille jokin suloinen eläin, joka vaikka ojentaa kätensä halaus asentoon, ja liimaa se keskelle pienempää sydäntä.. Jos tämä kuulostaa liian lapselliselta tai piirtäjänlahjoissasi ei ole kehumista, niin voit kokeilla leikata jostakin vanhasta kortista valmiin kuvan ja liittää sen korttiin tai sitten voit suoraan leikata kartongista tavallisen kortin, taittaa sen keskeltä ja liittää kortin sisäpuolelle vaaleampaa kartonkia, johon voit vaikkapa kirjoittaa runon esim. yhteisestä ajastanne tai käsitellä jotakin tunnetta.
      Kortin reunoille voit vielä liimata tai niitata pitsinauhaa tai muuta vastaavaa.. Niitä saa mm. tiimareista ja kirjakupoista, eivätkä ne takuulla ole kalliita, jos et aio ostaa koko suvun kortteihin nauhaa.. :)
      Rakkaasi varmasti ihastuu itse tehdystä kortista, varsinkin jos näkee, että olet nähnyt vaivaa sen eteen!
      Leikkaa korttiin vielä tekstikin kartongista, niin olet varmasti ykpeä teoksestasi!

    • Aulikki

      Moi!

      Osta Tiimarista esim. persikan väristä tai vaaleanpunaista kartonkia ja piirrä sydän minkä leikkaat joko kuviosaksilla (niitä saa myös tiimarista) tai tavallisilla saksilla. Sydämmeen voit sitten liimailla erilaisia tekstejä mistä luulet vaimosi pitävän sekä pieniä helliä kuvia esim. kukkia, perhosia jne..voit myös käyttää kulta tai hoepa hohto kynää huolitellaksesi reunat. Muista omatekemä ja antama lahja on paljon arvokkaampi vaikkei se olisikaan niin upeasti tehty. Anna lahja hyvästä sydämmestäsi!
      tv.Aulikki

    • miten minä lohdutan kun on ystävän päivä?ei auta vaikka menisin kukka kimpun kanssa ovelle joten mitä minä teen?Kiitos jo etukäteen!!!!

    • nainen vm.-71

      Hei siis. Apua ja oivallisia vinkkejä saat Tiimarista, siellä on lehtisiä korttien askartelua varten, ja tarvikkeet saat samalla käynnillä edullisesti.
      tee vaikka kaksiosainen kortti jossa hempeitä sydämiä ja itsekeksitty runo tai mietelmä rakkaastasi, toimii varmasti. Ja sen kera yksi ruusu, valkoinen tai mistä nyt vaimosi pitääkin sitten

    • anu moilanen

      hei kaveri

      leikaa sydämemen huovasta
      tai parista malli mukana
      sitene kortini pohjana
      kiini sitene kirjota hyvää ystävänä päivää
      laita osteesi nii lähetä sinule malli voi tehä
      korttia toivoo:anu moilanen

    • !!!

      ihanaa kun joku viitsii vaivautua itse tekemään kortin! siinä on paljon enemmän arvoa kuin kaupasta ostetulla!!! ottakaa muut mallia!!

    • PikkuMyy ja Nipsu

      Hei!

      Uskoakseni on hyvin harvinaista, että miehet askartelisivat, joten uskon vaimosi olevan hyvin otettu jostakin ihan yksinkertaisesakin jutusta. Tärkeintä ei useinkaan ole lopputulos vaan se, että on itse viitisnyt tehdä jotain ja näin nähnyt vaivaa toisen eteen! :)

      Käypä vaikka paikallisessa kirjastossa. Sieltä löytyy varmasti monenmoista opusta avustamaan ensikertalaista askartelun saloihin.

      Jos et kuitenkaan jaksa kirjastoon asti, niin osta tiimarista värikästä paperia, erikeeperiä ja vähän kimalteita. Sitten vielä kiva kortti mihin kaiken luomuksen lopuksi sommittelet.
      Askartelet mieleisesi kortin ja laitat liimaa muutamaan kohtaan ja lisäät niihin kimalletta. :D
      Säihkyy ja kimaltaa, vaimo tykkää! (näin neuvoo Nipsu)

      Onnea matkaan!

    • Titanic

      hei,ota paperi/pahvi/nenäliina tms. ja anna tunteidesi virrata..olipa se syvän tunteen muovaava kuva/viesti tms. ,kunhan se on RAKKAUDELLA tehty....MUISTA:tärkeintä on se,että muistaa,oli se sitten kaunis ele,sana,suukko,hali jne...Ajatus on tärkein,ei materiaali.Oma mieheni muisti aikoinaan ystävänpäivänä hesarista leikkaamallaan "valmiilla" pohjalla...Se kosketti,iki ihana Rakkauden osoitus!Säilytän sen ikuisesti ja vaalien sitä,koska se merkitsi todella paljon sillon ja merkitsee edelleen!Teot merkkaa,ei muu....Joka päivä sanomme "Rakas,rakastan sinua"Olet minulle tärkeä"...ne sanat merkkaa ja paljon.Tsemppiä ja iloista ystävän päivää

    • Minä vaan :)

      Osta jotain hienonväristä kartonkia kaupasta sillä yksi arkki ei maksa paljoa ja värivaihtoehtojakin on paljon :D Niitä saa esim:kirjakaupasta, ja sittenkun on niitä keelikyniä kaikenvärisiä niin sellaisella voisi kirjoittaa sinne kortin sisälle jonkun hienon runon jonka olisit itse keksinyt :) Käytä vain mielikuvitusta niin hieno siitä tulisi :) Ja ajatus se tärkein asia on :D

    • Minä vaan :)

      Osta jotain hienonväristä kartonkia kaupasta sillä yksi arkki ei maksa paljoa ja värivaihtoehtojakin on paljon :D Niitä saa esim:kirjakaupasta, ja sittenkun on niitä keelikyniä kaikenvärisiä niin sellaisella voisi kirjoittaa sinne kortin sisälle jonkun hienon runon jonka olisit itse keksinyt :) Käytä vain mielikuvitusta niin hieno siitä tulisi :) Ja ajatus se tärkein asia on :D

    • itsestäsi

      pakkoo saada tietää.kuka on nöin ihana tyyppi, että sekottaa koko palstan.
      pliis
      mä voin tulla askartelee sun kans
      kokemusta on!

    • Maikki88

      Onhan niitä vaihtoehtoja miten sä voit tehdä ystävän päivän kortin :) sä voisit vaikka ensin piirtää suhkoht ison punasen sydämmen..sitte piirrät kaks sellast puolikasta ja liimaat ne siihen sydämmen päälle :) tai siis piirrät toisen sydämen mut leikkaat sen kahtia ja sitte liimaat ne siihen sen sydämen ulkoreunaa myöden :) sitten liimaat valkosen suht koht ison pohjan siihen keskelle sydäntä :) kirjotat siihen jotain ja koristelet sydämen glitterillä :) eli ostat erikeepperiä ja glitteriä :) varmasti rakkaimpasi yllättyy :)

      • oma itseni

        Voi hyvät hyssykät ,miten LAPSELLISTA!
        Kehu häntä aina, joka päivä älä vain kerran vuodessa! Siinä ystävä tunnetaan ja , mikä ystävä se vaimo mies on jos ei sydänystävä, joten kylä sydän tietää ja vakuuttamatta!


    • Apua löytyy

      Hei!
      Kerää korttiin ensinnäkin kaikkea yhteistä mistä pidätte. Käy ostamassa tiimarista vaikkapa suuri pahvi. Liimaa tärkeät asiat siihen. Ja voithan sinä pistää siihen myös miltä tuntuu kun näkee vaimonsa.:D

      :D

    • Itse tehnyt

      Tarvitset pienen palan kartonkia, palasen punaista huopaa, pumpulia, liimaa ja sakset.

      Leikkaa kartongista sopivan kokoinen korttipohja, sitten leikkaat huovasta sydämenmuotoisen kuvion, liimaat sen reunoistaan kiinni kartongiin, mutta jätä rako, josta työnnät se sydämen täyteen pumpulia ja sitten liimaan sen rakosenkin kiinni. Näin sinulla on pullea sydän kortissa annettavaksi eteen päin.

    • jube

      ajatus on se kaikkein tärkein.. siinä kortissa vois olla jonkinlainen kaunis runo teistä kahdesta, joka kuvastaa teidän parhainta hetkeä.

    • pamaypay

      Kiertele kauppoja ja katsele millaisia kortteja on tarjolla. Sitte vaan Tiimarista materiaalia. Mulle riitäisi pelkkä rakkaudentunnustuskin paperilla, kunhan se tulee aidosti sydämestä. Itse keksitty runokin voisi olla hyvä. Yllätä vaimo hyvällä aterialla tai tee joku sellanen kotityö hänen puolesta, mitä hän inhoaa. Tai jos teillä on kylpyamme, järjestä sinne kynttilöitä ja hyviä tuoksuja yhteistä kylpyä varten hämärässä. Käytä mielikuvitusta...Mikäli vaimosi tunnet, tiedät kyllä mikä vetoaa.

    • lapsilta opittua

      piirrä paperille oma kädenkuva. leikkaa se ja liimaa kartongille sormen päistä. huom kartonki punaista ja sydämmen muotoinen... kirjoita erilliselle paperille runo ja kääri paperi rullalle ja rulla käteen. varmasti oma rakas yllättyy. ja itse tehty on aina arvokkaampi kuin valmiina ostettu!

    • vn_tyttö

      Hei!

      Minusta ystävänpäiväkortin tekeminen on mainiosti. Se on hyvä, että kun haluaa että tyttöystävä/vaimo ilahduttaa siitä, kun tekee itse kortin. Ei aina tarvitse ostaa mitään kalliita timantteja tai mitään sellaista. Se ei kuitenkaan korvaa teidän välinnänne. Toisin pelkkää tavallinen, nätti kortti riittää. Siksi koska sen kortin, jonka annat vaimollesi hän muistaa sinut ja uskon että hän on iloinen siittä.

      Minulla olisi ehdotus että: käyt ostaa vaikka jostain kaupasta kartongin,sit leikkaat siitä sopivan kokoinen kortti. Mieti, mitä voisit kirjoittaa vaimollesi. Esimerkiksi jonkun runon,josta sä voisit kirjoittaa omin sanoin tai etsiä jostain runokirjasta. Ja koristelet vaikka rusetilla korttiin ja voisit vielä piirtää ihania sydämiä. :)
      Minusta tää on aivan mainio asia,kun hyvä kortin tekeminen. Mutta en tiedä, mitä sinä ajattelet tästä minun ehdotuksestani.
      Minäkin itse teen poikaystävälleni ystävänpäiväkortin. Kun tekee itse, niin se on aivan mahtavaa ja kivaa.

    • Samu sirkka

      Hei! tässä yksinkertainen vinkki omatekoisen ystävänpäiväkortin tekemiseksi.
      1) Hanki mieluisan värinen kartonki, josta leikkaat 2-osaisen kortin kokoisen palan.
      2) Taita kortti kahtia.
      3)Tee kansi puolelle 1suuri/monta pientä sydäntä kuvastamaan rakkauttasi vaimoasi kohtaan.
      4) Jos osaat runoilla, voit kirjoittaa mieluisan runon kortin sisäpuolelle.

      tekemisen intoa.

    • sanoma oli sykähdyttävä

      hei mies,
      minä naisena en sitten haluaisi mitään tiimarin ohjein valmistettua ystävänpäiväkorttia. Jotain ihan itse ajateltua on mahtavaa saada. Eikä välttämättä tarvitse olla mitään leikkaaliimaa askartelua. Minä sain mieheltäni kerran ihanan kortin (taisi olla CD-levyn lahjakotelonkansi), johon oli kirjoittanut henkilökohtaista ja ihanaa. Vieläkin vuosien (8)jälkeen olen sitä katsellut ja saanut hyvänmilen, vaikka useampiakin kortteja olen mieheltäni sen jälkeen saanut.

    • ystava

      Hei! sinä voisit aloittaa korttisi tekemisen valitsemalla oikein ihanan kartonki pohjan korttiin.sen jälkeen kirjoitat siihen hyvää ystävän päivää rakkaalle vaimolleni t:mikä sinä oletkaan. ja koristelet sen.

    • Tomboyy

      että käytät monia eri materiaaleja, esimerkiksi voisi olla hauska jos vaikkaa liimaat/ompelet nappeja, vaikka sydännappeja korttiin, väänäät rautalangasta kiemuroita, käytät vaikka "litistettyjä" kukan terälehtiä, omaperäisyys tekee kortista yksilöllisen!

    • -Tyttö

      Minun mielestäni itse ostama kortti on oikein hyvä idea, mutta se nainen jolle annat sen kortin voi hieman petty, siksi kehotan ostamaan kortin kanssa kukkia tai suklaata...(yritä kerätä rahat)

    • vaimon toive

      1)osta kuivatettu ruusu/teko ruusu.
      2)ota siitä varsi irti ja liimaa kartongin (mikä on muutenkin kortin tausta)ylä/alakulmaan.
      3)kirjoita kortin etupuolelle missä ruusukin on kaunolla esim. rakkaale vaimolleni.
      4)kirjoita vaikka itsekesimäsi runo toiselle puolelle.
      5) viimeiseksi: rakkaudella pelle

    • Tintsu

      Olisin tosi iloinen, jos oma kultani antaisi minulle ystävänpäiväkortin. IHANA IDEA SIIS!

      Tässäpä muutama helppo idea:
      Palapelien ystäville: Leikkaa isosta vaaleanpunaisesta pahvista sydän ja kirjoita siihen esim rakkauskirje. Sitten leikkaa iso sydän palasiksi = palapeli ja laita nämä palaset kirjekuoreen tai pieneen somaan laatikkoon.

      Osta kaupasta muutamia käärellisiä suklaakarkkeja sekä pala kartonkia. Kirjoita toiselle puolelle teksti ja sen jälkeen liimaa suklaasydämet korttiin kiinni. Käärekarkit voi vaikka liimata sydämen muotoon.

      Leikkaa aikakauslehdistä punaisista kohdista sydämiä. Liimaa sydämet korttiin, niin että kortin pohjaa ei juurikana näy.... Näiden sydänten siivittäminä voi perustella, kuinka rakas puoliso onkaan "mitä enemmän sydämiä, sitä rakkaampi"

      askartelun iloa!

    • Nimetön

      ystävien kanssa on hauska heittäytyä lapselliseksi ja olla luova,luonnollinen ja oma itsensä vai onko joku eri mieltä?

    • näköjään löytyy prinssejä r...

      Itse tehty kortti on aina helmi ja oli se minkälainen vaan, muut (valmiit)kortit on soraa verrattuna itse tehtyyn!!!!
      Yksinkertainen on aina kaunista...

      R

    • Eemuli

      Moi! jos sinulla on pahvia tai jos n rahaa ostaa pahvia niin tee ekksi esim sydän vaikka vaaleanpunaiselle pahville leikkaat sen ja kirjoitat mitä haluat esim:Hyvää ystävänpäivää rakas. Jos vielä viitsit jotain hileitä tai huopaa ostaa niin niistä voi vielä laittaa loppu huipennoksen huovasta esim: Leikkaa sydän ja liimaa jonnekkin kiinne. Hileet vielä päälle niin volaa.. :)

    • Rinsessa

      Moi! Sä vissii tarttet apua... aloita ensin: vaikkapa joku hieno runo! sitten pyydät vaikka joltain vanhemmilta, tai sukulaisilta jotain hienoa korttiin. (Ei ole tietenkään pakko)

      Kaikkein hienoin kortti tulee, kun sinä teet sen itse. Sen ei aina tarvi olla muiden keksimä. Mutta tuossa on jotain vinkkejä ystävänpäiväkortin tekemiseen.!
      p.s. jos teet kortin, sen pitää olla ehdottomasti naiselle vaaleanpunainen!

    • timanttimies

      jaa piirrä syrän ja viesti,kaipauksella siirappisuu-(sun nimes),juuuuuuu

    • Köyhä Miea

      Terve!

      Kiitoset jo kolmannen kerran kaikille.

      Ystävänpäivä oli elämäni paras, rakas vaimoni oli oikein otettu kortista, meillä oli oikein mukava ystävänpäivä!

      Suosittelen askartelemista myös muillekin miehille!

      Köyhä mies

    • Anccu

      Juu löytyy pieni ehdotus. Tässä itsekkin askartelen kortteja. Mutta esimerkiksi otat jonkun valokuvan ja liimaat senpahville. sitten kirjoitat viereen runon ja askartelet vaikka pienen sydämmen kortin yläkulmaan. :DD

    • impuls

      kiva mies!minäkin askartelin kaikki noin 12 korttia itse,on kivempi lähettääkin sellainen,kuin ostettu.
      jos sulla on kontaktimuovia,niin sen kanssa tai liiman onnistuuu hyvin,kun leikkaat erivärisiä ja erimuotoisia sydämiä,sitten vaan ne kontaktimuovilla korttiin ja sinne sekaan joku kiva kuvakin;)Voit myösliimata,mutta muovilla saat helpommin ja kestää!

    • moiheihihello

      Heipps!
      Tässä tulisi sellaisen kivan lukkokortin teko-ohjeet!
      Yksinkertainen tehdä, mutta kaunis lopputulos!!


         TARVIKKEET

      - sakset
      - lyijykynä
      - värillistä paperia tai kartonkia
      - kortti
      - silkkinauhaa
      - paperiliimaa

      OHJEET
      1. Tulosta kaava: lukko ja kaksi sydäntä.
      2. Piirrä värilliselle paperille tai kartongille kaksi sydäntä ja yksi lukko kaavojen mukaan tai väritä sydämet ja lukko.
      3. Leikkaa sydämet ja lukko irti.
      4. Rei´itä lukko rei´ittimellä ja piirrä siihen avaimenreikä.
      5. Leikkaa kartongista hiukan korttia pienempi pala ja liimaa sydämet siihen limittäin.
      6. Leikkaa 30 cm pätkä silkkinauhaa. Pujota lukko siihen, kiedo kartongin ympäri ja solmi yhteen.
      7. Liimaa kartonki kortin keskelle.

      Tai käy tsekkaan osoitteessa: http://www.perhekerho.net/askartelu/ystavanpaivakortti_lukko.htm

    • ksloma

      Käy klikkaamassa Taitomaata valmis kortti parilla eurolla. Siellä on taitavia kortintekijöitä, eikä maksa paljon. Turha ite väkerrellä.

      • ystävälle kortti

        Hassua että aina pitäisi ostaa. Itse tehty on tunteella tehty.


    • korttihullu

      Siis tosi kiva juttu että teet kortin! lahja ei ole tärkein vaan ajatus... korin teossa ei ole rajoja!!!
      1. kannatta valita kortin väri ja muota. haluaako sydämmen muotoisen, tähden, tai onko se vaaleanpunainen vai violetti.
      2. suunnittele mitä korttiin kirjoitat. voit keksiä oman runon vaimostasi tai niin edes päin ja hyvää ystävän päivää tekstin. kirjoita ensin lyijykynällä himmeästi. näet vähän mihin se tulee
      3. koristele. ja nyt päästään siihen tärkeinpään osuuteen. koristeluun. Halvin keino koristella on piirtä korttiin kuva tai leikata lehestä ja liimata korttiin. voit myös leikata siihen huopa kankaasta kukan tai virkata ketjusilmukoita ja reunustaa niillä se kortti.
      lopuksi vahvista lyijy kynän jäki kuula kärki kynällä tai jollain muulla kynällä. väritä kortti. laita tarroja . muista laitta myös oma nimi. toivottavasti olin avuksi.
      HYVÄÄ YSTÄVÄN PÄIVÄÄ! PS.olen 12 vuotias mut kaikki sanoo et minusta tulee kortti suunittelia. teen kaikki korttini ite! käytä mieli kuvitustasi!!

    • Anonyymi

      Ihana ajatus!
      Itse tehty kortti on kalliimpaa kuin timantti, ei ehkä rahallisesti mutta tunne arvollisesti kaiken lisäksi timantteja on saman laisia mutta harva onnistuu omin kätosin tekemään kaksi täysin samanlaista korttia

    • Anonyymi

      Emt. Tee jotai jos o punane pää D

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe