Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jalan koko 1,5-2 v?

Leenuliina

Hei! Minkä kokoisia teidän lasten jalat ovat n. 1,5 vuotiaana / 2 vuotiaana? Sen vuoksi vain kyselen, kun tyttäreni sai Kuoman talvisaappaat joululahjaksi, eikä hän käytä vielä edes kenkiä. Ikää on nyt 10 kk. Talvisaappaiden koko on 21, eli mahtuukohan enää ensi talvena?! Kiitos, jos viitsitte vastata ja oikein mukavaa talven jatkoa :)

17

11836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja moi

      Riippuu tietysti tapauksesta, mutta aika pieneltä kuulostaa. Jos on pieni ja siro tyttö niin ehkä ne mahtuukin.

      Meidän pojalla joka on nyt 1v3kk jalan koko on 22. Ostin myös Kuomat pojalle, kokoa 24, eikä oo yhtään liian isot kun laittaa paksumman sukan. Ja kasvunvaraakin riittää.

      Kenkäliikkeestä sain aikoinaan sellasen mittausläpyskän jolla on kätevä tarkistaa onko taaperon jalka miten venähtänyt. Se on niinkuin kengänpohja reunoilla (muovinen) jossa on mitta-asteikko.

    • pienet...

      Meillä poika nyt 1v2kk, ja kengän koko n. 23, eli kuoma talvisaappaan koko 23 on pikkuisen iso jos ei ole paksua sukkaa jalassa. Eli en kyllä oikein usko että koko 21 mahtuu 1,5-2 vuotiaalle ensi talvena... Olisikohan mahdollista vaihtaa saappaat isompaan, jos kuitti olisi lahjan antajalla tallessa?

    • kuomat 22

      Eli meillä suht pienijalkainen tyttö. Vanhoja kesäsandaaleita kun tuossa kokeilin niin koko 19 oli vielä ihan hyvä. Syyskengät olivat kokoa 20 ja tän talven kuomat on siis kokoa 22 ja ei ne ainakaan pienet ole, mutta se on siinä ja siinä meneekö ne teidän kuomat kun villasukkakin pitäis mahtua!

    • 13-kuisella

      Eli tuskin sopii ensi talvena. Ulkokenkiä ei myöskään kannata neuvolan ja kenkäkauppiaan mukaan laittaa ennnen kuin kävelee tuetta.

    • Aurora Vee

      Meidän tytön viime talvena käyttämät Kuomat olivat muistaakseni kokoa 21, ikää hänellä silloin vajaa vuosi eli hän on täsmälleen vuoden verran teidän lasta vanhempi(synt. maaliskuun lopulla).

      Ostin toissapäivänä nyt siis 1 v 10 kk:n ikäiselle tytölle Kuomat kokoa 25! Sopivat paksun villasukan kanssa. Eli en millään usko että teidän tytölle sopivat 21:set ensi talvena jos ovat nyt sopivia.

      • Aurora Vee

        Täytynee lisätä että meidän isojalkaisella tytöllä (1 v 10 kk siis) on pitkä, veikkaisin yli 90 cm. Oli 1½ v neuvolassa 87,5 cm ja on sen jälkeen kasvanut hirmuisesti.

        Eri kokoiset lapset, eri kokoiset kengät! =)

        Myös kenkien koot vaihtelevat: Kuomat ovat 25, Moominin talvikengät 23, syyskengät (jokin ruotsalainen merkki) 24. Tässä ketjussahan kyseltiin siis Kuomista.


    • hhh....

      äsken laitoin pois 22 talvikumisaappaat.oisivat varmaan vielä ohuemman sukan kanssa mahtuneet. talvikengät 23 ja sinne kyllä sopii villasukka ja norm.sukat sisään.isommalla lapsellani oli todella pieni jalka. 2-vuotiaana taisi olla juuri tuo 21-22.

    • jazzi

      kokoa 20, nyt melkein 4-vuotiaana koko on 23. On kyllä muutenkin pienikokoinen.

    • 24-25

      Meidän pojalle menee nyt Kuomat 25.

    • Hempu

      Tyttäreni täytti juuri 2 vuotta, ja jalan koko on tuo 21... Onpas muiden lapsilla isommat jalat! Mahtuu kyllä villasukkakin väliin...

    • äity

      Meidän pojalla 1v 3kk kengänkoko 19!!! Villasukka ei tosin mee kenkiin, mut kengissä itsessään on paksu vuori ja pohjat joten ollaan pärjätty ilman. Kauheen isoilta tuntuvat muiden lasten koivet...

    • tytöllä

      1v5kk ja jalankoko 21/22 riippuu tosin kengistä, kuomat taitaa olla tuo 21...

      • sanoa...

        Ei voi millään tällä palstalla sanoa, minkä kokoiset saappaat mahtuvat tyttärellesi kun kaikilla lapsilla jalka kasvaa niin eri tahtiin. Meillä juuri 2-v. täyttäneellä pojalla 26 saapas!


    • koko19

      Me asutaan ulkomailla, joten talvikengistä ja villasukista en osaa sanoa. Tavalliset kevätkengät on nyt kokoa 19 (ihan suomesta ostetut kylläkin). 1v3kk ikäinen poikani on muutoin keskikokoinen (suomalaisittain), mutta jalka näköjään pienehkö. Eli voi se kuoma mennä teillä ensitalvena, jos on pienijalkainen.

    • pieni jalka

      Meillä poika täytti juuri 2 vuotta. Remmarit on kokoa 20 ja kuomat 21.

    • Nimetön

      Meijen poika on nyt 1,5v.ja kengän koko on jo 23 ja kumisaapaan koko 24.Talvella piti kenkiä 22 ja 23.Empä usko et mahtuu ensi talvena.Jos kengistä lähtee pohjalinen pois kuten tepsuista lähtee niin mittaa sillä jalan pituus.

    • Nimimerkki65394

      Meijän tytöllä 1,5v on jalka 12,5senttiä, käyttää 20-22 kokoisia kenkiä. Talveksi varmaan 22 tai 23 kokoiset talvikengät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe