Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vihreä tee haitallista maksalle?

Oikeasti?

Joku oli aikasemmin ilmaissut tällä palstalla, että tämä vihreä tee oli nostattanut maksa-arvoja...
Onko asia OIKEASTI näin???
Voisin tietenkin soittaa johonkin luontaistuote-kauppaan, mutta mielummin kuulen mielipiteet ensin täältä.
Muutenkin kuulostaa hiukan oudolta, kun vihreä tee kuulemma on niin terveellistä ihmiselle jne...

Itse aloitin yhdellä kupillisella tänään.
Pistin kaksi sokerin-palasta sinne ja en tippaakaan maitoa. (vaikka yleensä pistän, mutta nyt ajattelin, että ehkä vaikuttaa paremmin ilman maitoa. Vai?)

12

9167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teefani

      Etsipä käsiisi uusin Hyvä Terveys -lehti. Siinä oli juttua vihreästä teestä ja selitettiin myös tuo maksatoksiini-juttu. Eli se on jokin keinotekoinen yhdiste mikä muistuttaa jotain vihreän teen vaikuttavaa ainetta tai on valmistettu uuttamalla vihreästä teestä ja aiheuttaa maksamuutoksia, mutta vihreää teetä juomalla ei niitä vaikutuksia saa syntymään. En muista tarkempaan ja lehtikin jäi alkuviikosta vierailupaikkaan etten pääse tarkistamaan... Mutta etsi käsiisi ja lue miten se tarkkaan ottaen meni.

    • kylmänä???

      Voiko? Vai onko parempi vaan juoda lämpösenä sen?

      • asiallinen_tuntija

        Japanissa kaikkein tavallisin kesäjanojuoma on kylmä vihreä tee, sitä saa monenlaisissa pulloissa ja mauissa.


    • asiallinen_tuntija

      Enpä usko. Silloinhan Japanin ja muiden Aasain maiden pitäisi olla täynnä maksavaurioisia eikä näin tietääkseni todellakaan ole.

      Vihreällä teellä on sitävastoin paljon oikeasti tutkittuja ja todettuja terveysvaikutuksia, mitä ei voi sanoa muista 99% luontaistuotteita.

    • Nina_

      pari vuotta sitten jostain terveyslehdestä että vihreätee-eriä oli tutkittu ja kaikssa oli liikaa lyijyä.

    • Vihreä-Tee

      Vihreä todellakin voi- ja nostattaa maksa-arvoja liikaa nautittuna! Nimim. Kokemusta on ihan tuoreeltaan. Onneksi ei tullut pysyvää vahinkoa!

      • Anonyymi

        Sama juttu täällä. Aloin juomaan vihreää teetä viisi kupillista päivässä. Alat-arvot kymmenkertaistuivat! Tutkittiin hepatiitit yms, mutta syy ei selvinnyt. Oireina oli voimakas päänsärky ja turvonneet silmäluomet. En tietenkään voi olla aivan varma, johtuiko maksa-arvojen nousu teestä, mutta samantien ne kuitenkin lähtivät laskuun kun lopetin vihreän teen juonnin. Kahden viikon päästä olivat normaalit. Tästä on aikaa yli 10v. ja maksa-arvot ovat pysyneet tuon jälkeen normaaleina. En ikinä enää juo vihreää teetä.


    • muistaja

      jossain norjalaisessa kuluttajaohjelmassa oikein näytettiin vihreästä teestä keltaiseksi muuttunut nainen.
      Nainen oli toki syönyt jotain vihreä tee tabletteja, joissa on jotain 'myrkkyä' moninkertaisesti mitä voi teetä juomalla saada. Itse juon ko. teetä edelleen monta kupillista päivässä. maksa arvoista en tiedä....

      • torsk

        Snakker du norsk?
        Spiser du torsk?


    • Anonyymi

      No en kyllä usko, että vihreä tee olisi vaarallista.

      Toisin on kuitenkin vihreä tee -kapseleiden laita. Vihreästä teestä tehdyistä luontaistuotteista voi saada maksavaurion. Niissä on niin paljon niitä aineita.

    • Anonyymi

      Löysin tämän vanhan keskustelun vihreän teen vaikutuksista maksa-arvoihin (ALAT). Itselläni on nyt kuukausi sitten vaihdettu pois rytmihäiriölääkitys, jonka epäiltiin nostaneen maksa-arvot (ALAT > 100). Alkoholia en nauti lainkaan. Reilun puolen vuoden ajan olen juonut vihreää teetä jätettynän kahvin pois. Haudutan päivittäin kaksi teepussia litran teekannuun ja nautin teen pitkin työpäivää. Juuri tänään sain tietää, että ALAT-arvo on edelleen > 100 vaikka lääkityksen pois jättämisestä on siis kuukausi. Aloin nyt itse epäilemään, että liekö kohonneiden maksa-arvojen syynä edes tuo lääke vaiko vihreä tee! Kokeilen nyt tietenkin jättää teenkin pois ja katson miten tämä vaikuttaa maksa-arvoihin. Himskatti, jos lääkitys vaihdettiin turhaan ja maksa-arvojen syynä olikin vihreä tee! Lääkärit eivät tietenkään teen juonnistä kyselleet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe