Mielipiteitä pohjapiirustuksesta

Harmaja 190/Kannustalo

Täällä on totuuden torvia, joten pyydän mielipiteitä Kannustalon Harmaja 190 -talon pohjapiirustukesta. Muutoksia ollaan tekemässä. Suurimpana yläkerran makkarin parvekkeen poisto ja alakerran makkarin edestä viherhuone terassiksi. Jaksaako ketään kiinostaa?

http://www.kannustalo.fi/mallistot/harmaja/harmaja_190.html

24

4532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eero2

      En ole mikään erityisen kyvykäs rakennusteknisissä asioissa ja talonne näyttää ihan mukavalta, vaan jäin saunaihmisenä pohtimaan miksi sauna on sijoitettu niin nurkkaan ja sieltä saa talsia portaiden ja jonkinmoisen takkahuoneen ohitse ulkoterassille? Kellaritaso näyttää ahtaalta ja on täynnä kapeita oviaukkoja, aukenevia ovia ja pieniä kopperoita, jotka on nimetty makuuhuoneiksi ???

      Suunnittelija on ollut kovin innostunut parvekkeista, jotka vain lisäävät sokkelomaisuutta.

      Keittiö on kovin avoin, joten toivon mukaan hyvä ilmastointi.

      • alkup.

        Kiitos mielipiteestäsi. Tuo alakertahan on näissä kellaritaloissa aina vähän ongelmainen tai haasteellinen. Sijoitamme kuitenkin saunan tuonne nurkkaan, jotta makkarit ja takkahuone ovat valoisat. Saunaan saamme ikkunan. Duora uloskäynti saunasta ja khh:sta olisi ehdoton plussa, mutta ei taida onnistua. Kaikkeahan ei voi saada. Alakerran makkareista toinen 13,5 ja toinen noin 15 neliöitä, mielestämme lapsille riittävät. Oleskelevat mahd. myöhemmin takkahuoneen puolella, kun ikää tulee lisää. Yläkerran parvekkeen (makkarin) poistuessa, seinästä tulee tasainen eli näin ollen tuo alakerran makkari myös kasvaa. Varastoa kasvatimme myös hiukan, muutoin makkarin koko olisi ollut tuota 15 neliötä suurempi.

        Keittiö on tosiaan avoin. Nyt se miellyttää ja toivottavasti myös jatkossakin. Mene ja tiedä.


    • hyvääkin

      Hyvää tuossa Harmajassa on mielestäni alakerran ratkaisu, jossa pesutilat ja kodinhoitotilat on erotettu toisistaan. Uloskäynti olisi ollut tosiaan plussaa. Lisäksi pidän sisäänkäynnin yhteydessä olevasta vaatetilasta, käytännöllinen.

      Yläkerran pesutilat sen sijaan muuttaisin siten että suihkuun olisi mahdollisuus mennä esimerkiksi vierashuoneen käyttäjänkin (pienempi makuuhuone). Lisäksi laittaisin suurempaan makuuhuoneeseen käynnin eteisen kautta eli sulkisin olohuoneen ja makuuhuoneen oven. Vaatehuonetta ja kylpyhuonetta pitäisi tällöin muokata. Se rauhoittaisi makuuhuoneet omaksi osastokseen eikä olohuoneesta tulisi läpikulkutila.

      Keittiö-olohuone-alue on tosiaan avoin, mutta jos hälyäänistä ette koe häiriintyvänne, niin mikäs siinä. Olohuone on kylläkin aika pieni.

      Muuten tuo on minusta ihan järkevästi jäsennelty asunto.

      • hyvältä näyttää

        olen huomannut, että lähes kaikki talomallit on samalla mallilla, keittiöstä khh:seen yms. tiedätte mitä tarkoita.
        Esim. Kastellilta ja Omatalolta ei koskaan löytyisi meille sopivaa taloa. Puutalo hieman eroaa, on fiksummin suunniteltu. Näköjään suunnittelu kärsii useammissa paketeissa, ja sitten jälkikäteen harmitellaan. Itse olen päätynyt omasuunnitteluun, olen suunnitellut talon pohjaa parisen vuotta, ja nyt alkaa olla valmista. Tietenkin siihen varmasti tulee muutoksia kunhan menee talomyyjälle. Tonttia on katseltu, pari vaihtoehtoa on, johon siis talo on suunniteltu. Paro tonttikauppaa on mennyt puihin, joten aikaa on ollut mietiskellä, mikä on hyvä.


      • Hyvää tulee vai.......
        hyvältä näyttää kirjoitti:

        olen huomannut, että lähes kaikki talomallit on samalla mallilla, keittiöstä khh:seen yms. tiedätte mitä tarkoita.
        Esim. Kastellilta ja Omatalolta ei koskaan löytyisi meille sopivaa taloa. Puutalo hieman eroaa, on fiksummin suunniteltu. Näköjään suunnittelu kärsii useammissa paketeissa, ja sitten jälkikäteen harmitellaan. Itse olen päätynyt omasuunnitteluun, olen suunnitellut talon pohjaa parisen vuotta, ja nyt alkaa olla valmista. Tietenkin siihen varmasti tulee muutoksia kunhan menee talomyyjälle. Tonttia on katseltu, pari vaihtoehtoa on, johon siis talo on suunniteltu. Paro tonttikauppaa on mennyt puihin, joten aikaa on ollut mietiskellä, mikä on hyvä.

        Sun kahden vuoden työ saattaa mennä kokonaan hukkaan, talon suunnittelussa tulee ottaa huomioon myös tontti ja alueella vallitsevat määräykset.


    • p o h j a

      on muuten täydellinen, mutta sen kukikkaan kahvikupin voisi siirtää siitä eteläseinän työtasolta keittiön pöydälle. Ja varovasti, ettei läiky. Jos kuppi on tyhjä, kannattaa huuhtaista, ettei sufee ehdi pinttyä kupin herkkään keraamiseen pintaan.

    • yxarkkari

      noin hemmetin vaikea? Missä on tilallisuus? Lokerikkohan tuo on. Noilla neliöillä pitäisi jo saada kunnollisia huoneita.

      Otapa paksu yliviivaustussi ja piirrä 1:100 mittakaavassa pohjiin jokaiselta ovelta jokaiselle ovelle paksua viivaa. Sitä alaa et voi kalustaa - se on kulkutilaa. Sitä on aika paljon!

    • jujuu

      Seinätilaa ei paljon ole esim. hyllyille, lipastoille. Muutoin pohjassa häiritsee se, että on paljon pieniä pätkiä seiniä joka tekee talosta jotenkin rauhattoman oloisen. Portaat näyttäisivät myöskin vievän paljon tila? Ehkä kuitenkin toimiva.

    • M.Arch.

      Mielestäni melko outoja kommentteja pistetty tuosta pohjasta. Ensinnäkään makuuhuoneet eivät ole mitään pieniä koppeja vaan päin vastoin, aika tilavia (normaali lastenhuone on 10m2).
      Toisekseen talo ei mielestäni mitenkään ole kovin sokkeloinen. Kellari voisi tuskin olla selkeämpi kuin on, eikä yläkertaan mitenkään erityisen epäselkeä ole.

      Olohuone on hieman hankalasti kalustettavissa. Tähän auttaisi takan siirto portaan viereen (TV:n kohdalle) jolloin TV:lle tulisi luontevampi paikka ja olohuoneeseen vapaa seinä. Tuskin kukaan tahtoo TV:tä katsoa 6-7m päästä ja alakertaankin jää mahdollisuus paremmin järjestää vaikka kotiteatterisysteemit. Takan eteen täytyy joka tapauksessa jättää tilaa.

      Ihan hyvä talo.

      • takka mietitytti

        Kiitos viestistäsi. Juuri eilen pohdimme tuota takkaa ja ajattelinkin kysyä siitä ennen tarkempien piirrosten tekoa. Luonnokset vasta tehty. Ajattelin, että olkkariin saataisiin lisää seinätilaa, vaikka emme hllyihmisiä olekaan. Ja jos päädymme jättämääm yläkerrran takan pois, hormi kulkisi hieman paremmassa paikassa. Hyvä kuulla, että se olisi mielestäsi järkevä vaihtoehto. Näin takka olisi myös suhteellisen keskellä taloa.

        Tietysti kaikkia kommentteja on syytä lukea kritiikin kera. Koen itse talon suhteellisen selkeäksi ja ajattelinkin jo, että ollaanko ihan hakoteillä ja todetaan jossain vaiheessa, että asutaan lokerikossa.

        Rohkaiseva viesti.


    • poisto ?

      siis jääkö kokonaan pois vai tehdäänkö siitä huonetilaa.

      Muutokset molempiin suuntiin hankalia ja maksanee lisärahaa reippaasti. Tosin poisto kattoineen halvempi muutos mutta ulkonäkö tuskin paranee.

      Viherhuoneen voi jättää pois tai tehdä myöhemmin.

      • parvekkeesta

        Parveke pois, jolloin makkari suurentuu. Samalla otetaan vähän talon leveydestä pois ja laajennetaan olkkaria.kylppäriä ja vaatehuonetta suurennetaan hieman. Makkari muutosten jälkeen 15 neliötä.


    • non-ark

      Totuutta et varmaan saa, koska arkkitehtuuri on ymmärtääkseni osittain taidemuoto.

      Mielipiteitä ja ajatuksia voimme tietysti vaihtaa.

      Itse en yleensä ole ollut Kannustalon taloista, mutta plussaa siitä, että otat modernin talon etkä mittasuhteiltaan kummallista kartanoromantiikkaa. En ole ammattilaisarkkitehti, mutta mielestäni jälkikäteen liimatuissa koristeissa on jotain perin häiritsevää.

      No, nyt sinun taloosi. Kaiken kaikkiaan talo on aika ok, mutta kommenttejakin olisi.

      1. kerros

      -Vaatehuone eteisestä on hyvä. Itse en ole liukuovien kannattaja, vaan ottaisin mieluummin tavallisen oven jos suinkin mahdollista.
      - Eteisessä ei ole erikseen tuulikaappia, vaan iso eteistila. Pidän sitä plussana, tosin kurainen koira ja lasten kuravermeet voisi olla hyvä puhdistaa eteisen yhteydessä. Voisiko wc:n sisäänkäynti olla eteisestä, ja siellä kurasyöppö?
      - Itse pidän erillisestä isosta keittiöstä, koska ruoanlaiton tunnelma häiriintyy telkkarin mölinästä. Vastaavasti keittiön äänet, kuten ruoanlaitto, tiskikone ja muu mölinä keittiöstä häiritsevät television katsomista. Mielipidekysymys.
      - Olohuoneesta tulee läpikulkutila aika helposti, jos isoon makuuhuoneeseen mennään tuota kautta. Liukuovin makuuhuoneeseen on hyvä idea, mutta vain ideana. Käytännössä tavallinen ovi on kätevämpi. Olohuoneen käyttö vaikeutuu, jos television vieressä nukkuu joku. Takan minäkin siirtäisin toiselle seinälle.
      - Työhuonetta palveleva käytävä on vajaakäytöllä, jos sen päässä on pelkkä työhuone.
      - Jospa rappuset olisivat kierteiset ja lähtisivät kuvan tv-tason reunasta? Jäisi tilaa järjestellä kulkua isoon makuuhuoneeseen käytävältä.

      kellari

      - Pesutila näyttää hienolta, erillinen wc on aina hyvä. Tilava sauna on hyvä. Suosittelen Iki-kiuasta, muitakin hyviä voi olla. En ole ihan varma kylpyammeen siunauksellisuudesta. Meillä oli yhdessä asunnossa, oli tosi vähän käyttöä.
      - Kodinhoitohuone hyvä, erillään asuinhuoneista. Koneiden melu ei häiritse.
      - Alakerran iso tila on hankalan muotoinen, pitkulainen läpikulkutila on aina vaikea. Tarvitsetteko sinne varmasti takan?
      - Tilavat lasten makuuhuoneet ovat plussaa. Niihin mahtuu hyvin kaapit.
      - Jos portaat olisivat kierteiset, nykyisten portaiden lähtöpaikan kohdalle mahtuisi pieni vaatehuone tai upotettu tila av-laitteille, esim. lasiovet, joiden takana olisi vahvistimet, taajuuskorjaimet, serverit, w-lan-pöntöt, digiviritin jne.
      - Portaiden olisi ehkä muutenkin hyvä tulla alas kodinhoitohuoneen ja saunan kohdalle, niin ei tarvitse kävellä koko huoneen läpi pyykkien kanssa.
      - Voisiko metallisen pyykkikuilun rakentaa kodinhoitohuoneen kaappiin yläkerran käytävältä? Hikiset tai likaiset ulkoiluvaatteet, vanhempien pyykki jne. suoraan pyykkikoriin ilman jatkuvaa portaissa ravaamista?
      - ison varaston kalustaminen on helpompaa, jos ikkuna ei ole ihan kiinni nurkassa. Kaapin perussyvyys on noin 60 cm.

      Nämä vähäisinä mietteinä, ihan amatööripohjalta, ilman keljuilun tarkoitusta. Toivottavasti on jotenkin hyödyksi.

      • olemme

        kovasti kaivanneet mekin. loppuisi sukkien kerääminen nurkista. keittiönne kaappitila tuntuu kovin niukalta. mahtuukohan astianne kaappeihin. sokkeloisuutta miettisin hieman, miten sitä voisi selkeyttää.


      • alkup.

        Kiitos pohdinnoistasi. Ajatusten vaihto on mielestäni riemastuttavaa tässä luonnosvaiheessa, koska parhaat ideat voi toteuttaa.

        Takka saanee uuden paikan. Kierreportaista en innostu (en portaista yleensäkään) ja ajattelin, että tuo valitsemamme malli olisi hieman helpompi ja turvallisempi kulkea. Meillä edellisessä kodissa kulku vanhempien makkariin olohuoneesta. Ei häirinnyt siloin, toivottavasti ei tulevaisuudessakaan. Tuo työhuone jää hiukan syrjään "sokkelin" taakse. Ajattelimme, että se on rauhaisa vierashuone ja tarvittaessa sinne voi paeta itsekin lukemaan.

        Alakerran vessaa suurensimme hiukan ja varastosta jää ikkuna pois, kuten myös varaston edessä olevan makkarin päätyikkuna. Tontti sanelee.

        Tuo keittiö nousee toistuvasti esille ja alan itsekin epäillä sen käytännöllisyyttä, toisaalta ihastuin tuohon avaruuteen. Säilytystila ei ole selkeästikään keittiön parhaita puolia. Täytyy nyt miettiä tuota keittiötä tarkemmin.

        Ajattelin sijoittaa vaatehuoneeseen altaan, jossa voi huuhtaista kuravaatteet. Vesikiertoisen "rättipatterin" ja telineen kosteille kengille. Näiden eteen liukuovi, niin saa tarvittaessa katseilt piiloon. En pidä kurasyöpöistä, jos ne ovat näkyvillä.

        Tuo pyykkikuilu kuulosti hyvältä. Mikä on norm. pyykikuilun halkaisija? Mies tyrmäsi ajatuksen hankalana ja kalliina ratkaisuna eli täytyy kerätä faktatietoa...

        Kiitos keskustelusta.


      • voi tehdä
        alkup. kirjoitti:

        Kiitos pohdinnoistasi. Ajatusten vaihto on mielestäni riemastuttavaa tässä luonnosvaiheessa, koska parhaat ideat voi toteuttaa.

        Takka saanee uuden paikan. Kierreportaista en innostu (en portaista yleensäkään) ja ajattelin, että tuo valitsemamme malli olisi hieman helpompi ja turvallisempi kulkea. Meillä edellisessä kodissa kulku vanhempien makkariin olohuoneesta. Ei häirinnyt siloin, toivottavasti ei tulevaisuudessakaan. Tuo työhuone jää hiukan syrjään "sokkelin" taakse. Ajattelimme, että se on rauhaisa vierashuone ja tarvittaessa sinne voi paeta itsekin lukemaan.

        Alakerran vessaa suurensimme hiukan ja varastosta jää ikkuna pois, kuten myös varaston edessä olevan makkarin päätyikkuna. Tontti sanelee.

        Tuo keittiö nousee toistuvasti esille ja alan itsekin epäillä sen käytännöllisyyttä, toisaalta ihastuin tuohon avaruuteen. Säilytystila ei ole selkeästikään keittiön parhaita puolia. Täytyy nyt miettiä tuota keittiötä tarkemmin.

        Ajattelin sijoittaa vaatehuoneeseen altaan, jossa voi huuhtaista kuravaatteet. Vesikiertoisen "rättipatterin" ja telineen kosteille kengille. Näiden eteen liukuovi, niin saa tarvittaessa katseilt piiloon. En pidä kurasyöpöistä, jos ne ovat näkyvillä.

        Tuo pyykkikuilu kuulosti hyvältä. Mikä on norm. pyykikuilun halkaisija? Mies tyrmäsi ajatuksen hankalana ja kalliina ratkaisuna eli täytyy kerätä faktatietoa...

        Kiitos keskustelusta.

        vaikka viemäriptkesta, eiköhän vaatteet mene 160 mm läpi, ainakin pienemmät.


      • vichyoriginal
        olemme kirjoitti:

        kovasti kaivanneet mekin. loppuisi sukkien kerääminen nurkista. keittiönne kaappitila tuntuu kovin niukalta. mahtuukohan astianne kaappeihin. sokkeloisuutta miettisin hieman, miten sitä voisi selkeyttää.

        Mikäli meinaat tehdä kerrostasot läpäisevän pyykkikuilun, niin älä missään nimessä kerro siitä rakennustarkastajalle!

        moinen pyykkikuilu vaatii
        a) varmistuksen ettei mene palo-osastojen läpi, jos menee se vaatii palokatkon
        b) ei sellaisenaan täytä ääneneristysvaatimuksia, vaan vaatii molempiin päihin järeät tyyppihyväksytyt luukut
        c) jotta siitä mahtuvat sujuvasti läpi myös lakanapyykki, farkut yms sen pitää olla läpimitaltaan vähintään 400mm, joten se tarvinnee myös jonkinlaiset lapsilukon tms.


      • ***
        vichyoriginal kirjoitti:

        Mikäli meinaat tehdä kerrostasot läpäisevän pyykkikuilun, niin älä missään nimessä kerro siitä rakennustarkastajalle!

        moinen pyykkikuilu vaatii
        a) varmistuksen ettei mene palo-osastojen läpi, jos menee se vaatii palokatkon
        b) ei sellaisenaan täytä ääneneristysvaatimuksia, vaan vaatii molempiin päihin järeät tyyppihyväksytyt luukut
        c) jotta siitä mahtuvat sujuvasti läpi myös lakanapyykki, farkut yms sen pitää olla läpimitaltaan vähintään 400mm, joten se tarvinnee myös jonkinlaiset lapsilukon tms.

        Omakotitalossa ei ole juuri koskaan erillisiä sisäisiä palo-osastoja, joten tuosta ei tarvitse huolehtia. Rak.valvontaviranomaisia ei myöskään kiinnosta asunnon sisäiset ääneneristävyydet. En näkisi tuotakaan ongelmana. Lisäksi, saa olla jo aika jäykät lakanat, jos ei alle 400mm:n putkesta läpi taivu. Jo on syytäkin pestä!


    • Bastu

      En ole lukenut muita kommentaja, joten siellä on mahdollisesti jo kommentoitu samasta asiasta.

      Kaipaisin saunaosaston yhteyteen enemmän pukuhuonetilaa ja josta suora yhteys ulos. Samoin kodinhoitohuone sijaitsee ilman luonnonvaloa.

      Tietysti kaikki lähtee kunkin perheen omista tarpeista, tottumuksista ja mieltymyksistä.

      Talo kokonaisuudessaan varmasti antaa milyttävää asumista.

    • hirrenkantaja

      Ajattele miltä talosi näyttää ulkoa päin jos otat
      yläkerran parvekkeen pois?
      "Massat" menevät epätasapainoon ja rakennus
      rupeaa "ontuun".Menee pilalle.
      Kuilun kautta kaikki äänet kuuluvat turhankin selvästi.Ähinät ja vedenloiskinta ammeesta ja makkarista jne...

    • Ahdistaa

      Minusta ainakin tuossa on ikävintä se, että vieraiden täytyy kulkea keittiön läpi päästäkseen olohuoneeseen.

    • vichyoriginal

      Jos lähdetään ulko-ovelta ja edetään siitä alaspäin:
      6 neliön naulakko ja valtava eteinen.
      yläkerran wc on _ISO_(vrt mh:n pieni kph) lisäksi symmetrian saavuttamiseksi WC:ssä on valtava ikkuna ja se on sijoitettu pääjulkisivuun!

      Keittiössä on kovin vähän kaappitilaa, vain muutama yläkaappi.

      Olohuoneen voi kalustaa vain yhdellä tavalla.

      Alakerran makuuhuoneissa on kovin vähän kaappitilaa.

      Valtava takkahuone (vrt yläkerran OH)

      Valtava varasto perimmäisessä nurkassa varustettuna pienellä ovella, miten tuonne mitään vie? Kantaa terassin ovesta sisään ja keplottelee takkahuoneen läpi kodinhoitohuoneen mutkista?

      Pesuhuone ja pukuhuone (tai pikemminkin naulakko) ovat samaa tilaa, pyyhkeet kastuvat.

      Talossa on enemmän parvekke- ja terassipinta-alaa kuin makuuhuonepinta-alaa.

      jne jne

      Koko pohja on tehty talotehtaan modulin pohjalta, ajattelematta käytännöllisyyttä ja toimivuutta lainkaan. Pohjassa on ainakin 20-30 neliötä puhdasta hukkaa.

      • ***

        "WC:ssä on valtava ikkuna ja se on sijoitettu pääjulkisivuun!"

        Näyttäisi olevan yläikkuna. Ei mikään valtava.

        "Keittiössä on kovin vähän kaappitilaa, vain muutama yläkaappi."

        Saarekkeen yläpuolelle saanee myös yläkaappitilaa.

        "Olohuoneen voi kalustaa vain yhdellä tavalla."

        Jos ei tarvitse takkaa molempiin kerroksiin, tai tuon takan heivaa porrasseinustalle, avautuu kalustamiseenkiin ihan uusia mahdollisuuksia.

        "Valtava takkahuone (vrt yläkerran OH)"

        Takkahuoneen koko plussaa, yläkerran olkkarissa varmasti riittävästi lääniä, etenkin kun tilantuntua luo olkkariin avautuvat ruokailutila ja keittiö.

        "Valtava varasto perimmäisessä nurkassa varustettuna pienellä ovella, miten tuonne mitään vie?"

        Mahtuuhan tuohon vaikka minkämoiset ladonovet, jos niitä kaipaa. Khh:n kalusteiden välissä on kuitenkin tilaa ainakin 1200mm. Ja jos ei noin isoa varastoa kaipaa, on tuossa oiva mahdollisuus laajentaa viereistä makkaria vaikka kuinka suureksi, siirtämällä varaston ja makkarin välistä seinää.

        "pyyhkeet kastuvat."

        Ei ainakaan minulla, vaikka köyhä olen ja täten asun kerrostaloasunnossa, jossa ei erillisiä pukuhuoneita tunneta. Ja jos pieni pukuhuone ahdistaa, voi sitä viereistä, valtavaa takkahuonetta käyttää saunomistoimintojen tukikohtana.

        "Talossa on enemmän parvekke- ja terassipinta-alaa kuin makuuhuonepinta-alaa."

        No eihän ole.

        "ajattelematta käytännöllisyyttä ja toimivuutta lainkaan"

        Minusta tuo on ihan toimiva peruspohja. Ehkä se ei sovi sinun tarpeisiisi, mutta luulen että aika moneen käyttöön ja elämäntilanteeseen tuon talon saa rokkaamaan. Hyvin usein näkee huonompiakin virityksiä talotehtailta.


    • Arkkitehtuurioppilas

      Kuitenkin itseäni häiritsee eniten julkisivun kaksi neliön muotoista lasipintaa päällekkäin, jotenkin se ei toimi ja pesuhuoneen sekä terassin välissä pidän tuota mh häiritsevänä ja laittaisinkin takkahuoneen tuon tilalle muuttaen hieman tilojen suhteita. Tämä on kuitenkin sen verran hyvä, että ilman kohtuullista syventymistä sitä ei helpolla paranna. Ympäristö on kuitenkin yhtä tärkeä kuin pelissä on pallo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe