kummitussirkat

sirkat ja kotilot<333

mitä sirkkoja teillä on lemmikkeinä? minulla ei ole sirkoista mitään kokemusta muuta kuin liskon ruokana olevia kenttäsirkkoja jotka ovat olleet kerralla ehkä viikon tai kaksi omassa pienssä faunaboxissaan.
Millaisia kummitussirkat ovat? eikös niitä ollut todella monia lajeja niin olen lukenut.
mutta näitä yleisimpiä. tahtoisin tietää sirittävätkö teidän lemmikki sirkkanne? mikä olisi hyvä aloittelijalle? ja kuinka pitkään elävät?

ja lopuksi hyviä sivuja lemmikkisirkoita? herpistä olen katsellut.. kiitos jos joku jaksaa viittii vastata tietämättömälle :)

1

752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinulla ei itseasiassa ole kokemusta kummitussirkoista, vaikka sirkoista onkin. Kummitussirkat eivät nimittäin ole millään tavalla sukua kenttä- tai heinäsirkoille, eivätkä millekään muillekaan sirkoille. Ainoa yhdistävä tekijä on se, että ne ovat kaikki hyönteisiä. Kummitussirkkojen nimi on vain vähän harhaanjohtava.

      mitä sirkkoja teillä on lemmikkeinä?
      - Minulla on tällä hetkellä kummitussirkkoja lajeja Medauroidea extradentata ja Lonchodes cultratolobatus. Munina on lajia Phaenopharos khaoyaiensis (pääsiäisen tienoilla odotan niitä kuoriutuvaksi). Lisäksi minulla on ollut lajia Ctenomorphodes briareus.

      Millaisia kummitussirkat ovat? eikös niitä ollut todella monia lajeja niin olen lukenut.
      - Useimmat kummitussirkat ovat rauhallisia, myrkyttömiä ja melko helppohoitoisia. Mutta niistä löytyy myös hyvinkin myrkyllisiä, "aggressiivisia" ja hyvin vaikeitakin lajeja. Kummitussirkat ovat hämärä- ja yöeläimiä, joten ne lähtevät liikkeelle vasta pimeän tultua huoneeseen. Päivisin ne lepäilevät oksilla liikahtamatta ja esittävät keppejä, tikkuja ja lehtiä.
      - Kummitussirkkalajeja tunnetaan noin 2500. Niitä on varmasti enemmänkin, sillä maapallolla on vielä paljon sademetsiä tutkimatta, esimerkiksi Amazonilla.

      mutta näitä yleisimpiä. tahtoisin tietää sirittävätkö teidän lemmikki sirkkanne? mikä olisi hyvä aloittelijalle? ja kuinka pitkään elävät?
      - Yleisimpiä kummitussirkkalajeja ovat Carausius morosus (suom. ruskosauvasirkka), Eurycantha calcarata (suom. okapiru), Medauroidea extradentata (suom. vietnaminsauvasirkka) ja Extatosoma triaratum (suom. kummitussirkka). Näille on keksitty suomen kielisetkin nimet, koska ne ovat niin yleisiä. Hyvin harvalla kummitussirkalla on kuitenkaan suomen kielistä nimeä, vaan niistä käytetään aina tieteellistä nimeä (ja PSG numeroa). Noihin luettelemiini sirkkalajeihin voi törmätä eläinkaupoissakin, mutta kummitussirkka kannattaa hankkia aina mieluummin harrastajalta poikasena/munana. Harrastajilla on myös laajempi valikoima erilaisia lajeja, joista valita itselleen se sopiva.
      - Kummitussirkat eivät siritä, koska eivät ole varsinaisia sirkkoja. Ainoita ääniä, mitä ne voivat tehdä ovat rapina ja rouskutus, kun ne liikkuvat ja syövät terraarioissaan.
      - Hyviä lajeja aloittelijoille ovat ainakin Medauroidea extradentata, Carausius morosus ja Phaenopharos khaoyaiensis. Ne lisääntyvät helposti, ovat helppohoitoisia ja kestävät hoitovirheitäkin.
      - Kummitussirkat elävät noin vuoden, lajista riippuen enemmän tai vähemmänkin. Koiraat elävät yleensä vähemmän aikaa kuin naaraat.

      ja lopuksi hyviä sivuja lemmikkisirkoita?
      - http://www.sirkat.net on paras suomen kielinen sirkkasivusto. Englannin kielisiä löytyy runsaasti, kun niitä etsii googlella esimerkiksi hakusanalla stick insect.

      Kysy lisää, jos tulee jotain mieleen. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe