Mitä kannattaa laittaa käsimatkatavaroihin

Matkalle.

Hei!
Täällä on ollut paljon keskustelua käsimatkatavaroista. Mutta itse kokemattomana matkustajana haluaisin tietää mitä _kannattaa_ ottaa käsimatkatavaroiksi?
Esim. kun puhutaan piilarinesteistä, niin miksei niitä voi laittaa ruumaan? Samoin meikit? Eihän ne siellä miksikään mene? Vai onko kyse vain siitä, että voisi lennon aikana ehostautua? Miksi siis mitään nesteitä pitäisi ottaa siihen käden ulottuville?

Itselleni ei tule juuri muita mieleen kuin kamera, liput, lompakko, kännykkä? Mitä muita? Miksi ylipäänsä pitäisi käsimatkatavaroihin tunkea kaikkea sälää mukaan, eikö vain nuo välttämättömimmät riitä?

Ja kiitos kaikille asiallisille vastaajille :)

22

7573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiurtyeiutyeituy

      Kiitos kaikille asiallisille kysyjille, hmm...

    • ...

      voit tietenkin laittaa melkein kaikki ruumaan, mutta itse olen viime aikoina ruvennut laittamaan kasimatkatavaraan myos yhta vaatekertaa. Siis kaiken vahemmankin arvokkaamman lisaksi. Jos vaikka laukku ei tule perille samalla lennolla, on jotain varavaatetta, ja tietenkin hammasharja, kamerat ym... joskus olen myos tuonut kasimatkatavarana mieluisimmat matkamuistot (en kaikkia ostoksia) samasta syysta. Laukku voi havita, hajota tms. Yleensa laukku tietenkin tulee ihan ok perille, mutta lentokentalla tyoskennellessa olen nahnyt niin paljon kaikenlaista...
      mieluiten en tietenkaan laita mitaan ruumaan jos ei ole pakko!

    • Tiituta

      Aika paljon matkustavana otan aina käsimatkatavaraan:
      - pakolliset lääkkeet ja 2 särkypilleriä
      - piilolinssejä varten nyt tekokyynelnestettä kertakäyttöpipeteissä muutaman kappaleen (jos linssit alkaisivat jostain syystä ärsyttää tai matka venyy)
      - silmälasit
      - vaihtoalusvaatteet ja puseron (jos laukku hukkuu, ensiavuksi), talvella sukat
      - hammasharjan ja pienen tahnan, usein myös pikkupulloon tai näytepakkauksen kosteusvoidetta ja puhdistusainetta

      Kun muutaman kerran laukku on tullut vuorokauden/kaksi myöhässä, oppii varautumaan. Ensimmäisenä ei uudessa paikassa halua rynnätä ostamaan pakollisia varusteita.

      • näin on

        käydä lukemassa uudet turvallisuusohjeet finnair.fi sivuilla sillä tuo määrä aineita ei mene enää läpi(100ml) on maksimi määrä ja sinun nesteet ja lääkkeet menevät nyt yli.Mitä sinä sillä hammastahnalla koneessa teet? meinaatko että...


      • koneessa...
        näin on kirjoitti:

        käydä lukemassa uudet turvallisuusohjeet finnair.fi sivuilla sillä tuo määrä aineita ei mene enää läpi(100ml) on maksimi määrä ja sinun nesteet ja lääkkeet menevät nyt yli.Mitä sinä sillä hammastahnalla koneessa teet? meinaatko että...

        Ideahan on pakata käsimatkatavaraan välttämättömyystarvikkeet. Siis varautua siihen, että ruumaan menevä matkatavara katoaa 1-2 päiväksi, jolloin tällä käsimatkatavaralla pärjää kohtullisesti. Nykyäänhän tuo matkatavaran katoaminen on melko tavallista, ja katoamisriskiä lisää koneenvaihto ns. "huonolla" kentällä (esmes. Pariisi, Kööpenhamina).


      • .....
        näin on kirjoitti:

        käydä lukemassa uudet turvallisuusohjeet finnair.fi sivuilla sillä tuo määrä aineita ei mene enää läpi(100ml) on maksimi määrä ja sinun nesteet ja lääkkeet menevät nyt yli.Mitä sinä sillä hammastahnalla koneessa teet? meinaatko että...

        Kertaapa ohjeet...

        100 ml on maksimitilavuus YHDELLE tuotteelle, ei yhteismäärä. Kaikkien näiden alle 100 ml:n pakkausten pitää mahtua 1 LITRAN läpinäkyvään suljettavaan muovipussiin tms. Tämäkään rajoitus ei koske matkan aikana tarvittavia lääkkeitä ja muita lääkärin määräämiä tai erikoisruokavaliosta johtuvia nesteitä eikä vauvanruokia.


    • TJ..

      Passi on hyvä pitää käsimatkatavaroissa, jos on menossa EU:n ulkopuolelle. Ja kannettava tietokone jos sellainen on mukana.

      Pitkillä lennoilla tulee aika pitkäksi, kannattaa otta jotain viihdykettä (lehtiä, kirjoja jne...) mukaan koneeseen. Itsellä ainoa väli jolla ei ole ehtinyt pitkästymään on Tallinna-Helsinki (n. 20min).

      • dlkgjdlgkfj

        "Passi on hyvä pitää käsimatkatavaroissa, jos on menossa EU:n ulkopuolelle."

        EU-lennollako laitat passin/henkkarit ruumaan?? :-0


      • koskaan
        dlkgjdlgkfj kirjoitti:

        "Passi on hyvä pitää käsimatkatavaroissa, jos on menossa EU:n ulkopuolelle."

        EU-lennollako laitat passin/henkkarit ruumaan?? :-0

        hammasharjat ja tahnat ovat hotellissa valmiina,mitä niitä mukanaan raahaa.


    • +kaikenvaralta

      Oma lunttilistani: mukaan lentokoneeseen
      o Matkalippu
      o Passi
      o Kännykkä
      o Rahat
      o Kotiavaimet
      o Matkalaukun avain
      o Meikit
      o Piilolinssineste silmälasit ja aurinkolasit (ei tarvitse kaivaa niitä perillä matkiksesta)
      o Nenäliinoja (varoiksi, kokemus opettanut) ja savetteja
      o Tyhjä juomapullo (voi täyttää wc:ssä - kestää aika kauan ennen kuin koneessa tarjoillaan mitään)
      o Lämmin huivi tai villatakki (sillä koneessa vetää)
      o Buranaa päänsäryn varalle
      o Lukemista
      o Suklaata tai muuta mutusteltavaa välipalaa
      o Käsivoidetta (siellä on kuiva ilma - tämä laitetaan sitten kentällä läpinäkyvään pussukkaan !)
      o Vaihtoalkkarit ja sukkahousut (tarpeeksi monta kertaan on vaihto myöhästynyt ja pakottanut yöpymään, joten ovat tarpeelliset!)
      ----
      Jos kone myöhästyy, niin pyydä käyttöösi lentoyhtiön "over night kit" - siellä shamppoot, hammasharjat yms. Niillä selviää yhden yön.

    • xanthi

      mulla ainakin piilarineste jostain syystä "kuohuu" jos sen laittaa ruumaan, saman tekee nestemäinen silmämeikinpoistoaine, joten jos ne laitan ruumaan, niin laitan tiukasti pienen muovipussin niiden ympärille, niin ei kastu tavarat. nyt olen koittanut etsiä optikkoliikkeistä piilarinestettä, jonka pakkauskoko olisi tuo 100ml tai alle, mutta enpä ole löytänyt. ostin sitten semmoisen pienen muovisen 75ml putelin (taisi alle euron maksaa), johon laitan piilarinestettä sen verran, että pärjään, jos matkalaukku tulee myöhässä. ja meikit laitan käsimatkatavaroihin aina ihan vain turhamaisuuttani, koska jos se matkalaukku tosiaan häviää tms. niin eipähän tarvitse olla au naturel :) ja pirun kalliitakin ovat jotkut meikit..

      • kenties tapauskohtaista

        Mulla on ainakin ollu piilarinesteet käsimatkatavaroissa. Pullo koko 330ml. Ilmailuhallinnosta sitä kysyin, ja he sanoivat, että piilolinssineste luokitellaan nestemäisiin lääkeaineisiin, joten sen voi pitää lennolla mukana.

        Jouduin kuitenkin Kanarialla selittämään tullivirkailijalle siitä, että miks se mulla on käsimatkatavaroissa. Helpommalla tietty pääsee, jos laittaa ruumaan, mutta lääkeaineeks se tosiaan lasketaan.


    • kokematon matkustaja

      Hei jos otan meikkejä käsimatkatavaroihin niin pitääkö esim. meikkivoide laittaa pussiin pullossa vai nesteenä?

      • nimetön.

        Jos pullo on alle 100 ml niin se menee pullossa. Kaikki yli 100 ml menevä pitäisi pakata pusseihin tai ruumaan. (Koko nestesääntö on aika huuhaata, mikäänhän ei estä terroristia pakkaamasta nesteitään useisiin pussukoihin ja purnukoihin ja nestemäiset räjähteet ovat muutenkin aika epäkäytännöllisiä johonkin muoviräjähteeseen verrattuna).

        Huom! Jos pulloon on merkitty tilavuudeksi enemmän kuin 100 ml, vaikka siitä olisi jäljellä alle 100 ml, niin se silti pitäisi laittaa pussiin tai ruumaan. Itseltäni on otettu pois 125 ml hammastahnatuubi, josta oli jäljellä enää rippeitä.


    • nimetön.

      - Kaikki välttämättömät tavarat, joita sinulla ei ehdottomasti varaa menettää. Lääkkeet jo mainittiin, itse pakkaan mm. valokopiot luottokorteista ja henkilöllisyystodistuksista.
      - Läppäri, mp3 soittimet yms. elektroniikka.
      - Ainakin yksi puhdas vaatekerta. Siis alusvaatteet, sukat, housut ja paita.
      - Hygieniatarvikkeet

      Jos jää tilaa, niin kaiken mitä mahtuu tärkeysjärjestyksessä.

      • vinkkejä

        Minä laitan sähköpostiini kopion passista, jos tavarani varastetaan voin käydä tulostamassa kopion sähköpostista, helpottaa uuden saamista ei kelpaa passina.


    • kokematon matkustaja

      en oikeen itsekkään älyä, että miksi kaikki pitää kiertää vaikeimman kautta (: eikö olisi helppoa että, kaikilla olisi omat juomapullo ja eväät.. ja päihteet takavarikkoon? =)

    • Nyrkkisääntönä käsimatkatavaroihin kannattaa pakata kaikki, mitä ilman ei voi elää vähintään vuorokautta.

      Lisäksi on fiksua pitää mielessä, että ruumaan menevissä laukoissa on aina myöhästymisen lisäksi myös katoamisriksi. Arvotavaroiden ja välttämättömyyksien ohella siis myös kaikki tunnearvoltaan korvaamaton voi olla hyvä ottaa mukaan käsimatkatavaroihin.

      Matkatavarasäännökset ovat nykyisin erittäin tarkat ja etenkin halpalentoyhtiöt valvovat paitsi laukkujen kokoa, myös kilorajoja jokseenkin joustamattomasti. Lisää ohjeita käsimatkatavaroihin ja lentomatkalle pakkaamiseen löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/lennot/pakkaa-oikein-lentomatkalle-mita-kasimatkatavaroissa-saa-kuljettaa/

    • tarpeelliset

      Piilarinesteet ei saa jäätyä. Ruumassa ei todellakaan ole mukava 24 astetta lämmintä. Siksi ne pitää aina ottaa mukaan käsimatkatavaroihin.

      Matkatavarat voi olla myöhässä. Lento voi myöhästyä. Koneessa onkin hiton kylmä. Yksi vaatekerta mukaan.

      Arvotavara voi mennä rikki ruumaan menevissä laukuissa, eikä lentoyhtiö korvaa niitä mitenkään. Kamerat, läppärit, särkyvät esineet jne siis laukkuun mukaan. Läppäreitä eivät edes suostu ottamaan ruumaanmeneviin laukkuihin.

      Lääkkeet itsestäänselvistä syistä. Kellään ei ole sinulle antaa Buranaa jos iskee migreeni tai kuume tai mitä tahansa.

      Naposteltavaa. Aika käy pitkäksi niin kentällä kuin koneessakin. Verensokerit saattavat lähteä laskuun ja sitten kaikki ketuttaa.

      Meikeistä nestemäiset meikkivoiteet, rasvat, ripsivärit, geelimäiset ja muut nestemäiset rajauskynät ja luomivärit... kaikki menee siihen litran pussiin sitten.

      Eikö se ole pikimminkin tyhmyyttä olla ottamatta koneeseen mukaansa mitään? Johonkin kaikki ne liput ja kännykät ja lompakot ja passit pitää kuitenkin tunkea.


      Kokematon matkustaja voi sitten miettiä haluaako mielummin palata vanhoihin hyviin aikoihin, kun koneeseen sai viedä mitä tahansa, kuka tahansa, ja pommit räjähtelivät tai ainakin meinasivat... kyllä nuo turvasäännöt on ihan nimensä veroisia.

      P.S. En haluaisi olla sen ihmisen paikalla, joka desinfioidusta pullosta valuttaa piilarinesteet kontaminoituun pulloon. Piiilarinesteitä saa 100ml pulloista ihan mistä vaan. No, pistetään tuon vuoden 2007 piikkiin.

      • ruuman lämpötila

        KULJETUSOLOSUHTEET

        Ruuman lämpötila on lennon alkuvaiheessa sama kuin lämpötila konetta kuormattaessa lähtöasemalla.
        Ruuman lämpeneminen säädettyyn lämpötilaan kestää noin tunnin lentokoneen noustua ilmaan.
        Myös rahdin määrä ja konetyyppi vaikuttavat ruuman lämpötilaan.
        Useimmissa konetyypeissä on termostaattiohjattu lämmitys, jolloin lämpötila on lähes sama kuin matkustamossa.
        ---------------------------------------
        Mikä on lentokoneen ruuman lämpötila lennon aikana?
        - Lämpötila ei laske nollan alapuolelle, joten ruumaan meneviin matkatavaroihin voi pakata nesteitä pelkäämättä niiden jäätymistä.


      • tavaraan kyllästynyt
        ruuman lämpötila kirjoitti:

        KULJETUSOLOSUHTEET

        Ruuman lämpötila on lennon alkuvaiheessa sama kuin lämpötila konetta kuormattaessa lähtöasemalla.
        Ruuman lämpeneminen säädettyyn lämpötilaan kestää noin tunnin lentokoneen noustua ilmaan.
        Myös rahdin määrä ja konetyyppi vaikuttavat ruuman lämpötilaan.
        Useimmissa konetyypeissä on termostaattiohjattu lämmitys, jolloin lämpötila on lähes sama kuin matkustamossa.
        ---------------------------------------
        Mikä on lentokoneen ruuman lämpötila lennon aikana?
        - Lämpötila ei laske nollan alapuolelle, joten ruumaan meneviin matkatavaroihin voi pakata nesteitä pelkäämättä niiden jäätymistä.

        itse lähdin aiemmin melkein tyhjällä matkalaukulla matkaan mahtui sitten matkoilta ostetut halvat vaatteet mukaan. Nykyisin käsimatkatavara kassikin on liikaa. Parit vaihtovaatteet ja se on siinä. Miksi raahata koko omaisuutta mukanaan. Nykyisin tavarat ovat miltei samat joka maassa, ei ole tarvetta tuoda mitään.
        Vaihtovaatteet voi pestä nyrkkipyykissä ja jos jotain puuttuu, aina voi kohdemaassa ostaa usein halvemmalla kuin kotimaassa. Hyvä olisi jos lentokentillä olisi UHFF:n keräyspiste, niin voisin tökätä vaihtovaatteet sinne maasta lähtiessäni.


    • maisteriJ

      Voiko piilolinssejä viedä käsimatkatavarana, ilman ettö tunkee niitä siihen ainoaan minigrip-pussiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      531
      5799
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      102
      1976
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1961
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      108
      1767
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1578
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1577
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1335
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      59
      1194
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      66
      1035
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      1005
    Aihe