kertokaa caracasista??!!

Caracas=Dream

Haluan tietää onko Caracas minkälainen paikka?? onko siellä halpaa?? lennot yms...miten sinne voi muuttaa pärjääkö siellä englanninkielellä?? vai pitääkö osata muita kieliä, miten sieltä voi saada töitä??

4

943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Venezuelan ystävä

      Venezuela oli 70-luvulla Et.Amerikan Sveitsi ja Caracas jet-setin suosima saitti. Maailman hienoin hotelli löytyi juuri sieltä: Hotel Humboldt. Legendaarinen 70-luvun bailausmesta. Välillä ollut hylättynä ja nyt taas ainakin osittain toiminnassa.

      Nykyisin Caracas on ruuhkainen ja väkivaltainen kaupunki. Viime viikonloppuna siellä kuoli 27 (!!!) ihmistä eri väkivaltateoissa. Pääasiallisesti kuitenkin kaupunkia ympäröivissä faveloissa. Rikkaat ovat tosi rikkaat ja asuinalueet aivan uskomattomia. Samalla tavalla köyhien asuinalueet ovat tosi köyhiä ja aivan uskomattomia. Karulla tavalla kauniita.

      Kaupunki on ihan kiva ja ongelmia ei tule jos käyttää järkeä eikä ota mukaan yöelämään muuta kuin luottokortti, farkut, t-paita, 20 USD, ja bailausmieli. Niillä pärjää.

      Kaupunki on siis tosi Etelä-Amerikkalainen. Siitä saa juuri oikean kuvan mantereen metropoleista. Rennolla, karulla, hauskalla ja lämpimällä tavala upea.

      Itse lennän sinne yleensä Lufthansalla Frankfurtista. Bisneslippu n.3000, turistiluokassa n.1000. Kaikki väitteet lentokentän ja Caracasin välisen tien turvattomuudesta ovat urbaanilegendoja. Olen ajanut sitä monta kertaa eikä ole ollut muita ongelmia kuin pirunmoiset ruuhkat, koska eräs silta on sortunut. Vauhdilla siä ollaan nyt pystyttämässä.

      Ei muuta kuin Venezuelaan kuuntelemaan Salsaa (vaikka Oscar d'Leon, Venezuelan paras salseiro).

      • Caracas lähialueet

        Aikomuksena hengailla ja suunnata sitten Caracasista edelleen johonkin paikkaan x rentoutumaan (rannalle). Osaisitko suositella jotakin kohdetta?


    • rikos

      Ota joku toinen kohde, vaikkapa Uruguay, joka
      on huomattavasti selkeämpi siirtolaiskohde.

      • LunaDeNoche

        No mut kuka tässä on mistään siirtolaisuudesta puhunu? Asua ja työskennellä jossain maassa on käsitteenä eri asia ku siirtolaisuus joka on laajempi ilmiö.

        Siirtolaisiks on eri maista eri maihin ajautunu kansakuntien osia erilaisten kriisien tai yleensä sankoin joukoin, esim suomalaisia ja ruotsalaisia muutti paljon Kanadaan ja Yhdysvaltain pohjoisosiin siirtolaisiks PAKOSTA (siirtolaisuuteen liitty yleensä jonkinlainen pakko) 1800-luvun puolivälissä jolloin täällä pohjolassa oli kaks todella kovaa nälkävuotta, ja siten synty sikäläiset skandinaaviset siirtolaisista alulle lähteneet etniset ryhmät.

        Uruguayhin on muuttanu ihmisjoukkoja eri Euroopan maista tavoittelemaan parempaa elämää yleensä perhekunnittain (toki myös yksin) ja perustanu sinne esim farmeja ja erilaisia siirtolaisyhteisöjä joissa on puhuttu ja puhutaan edelleen emämaan omaa kieltä, esim saksaa tai suomea.

        Yksittäinen ihminen joka muuttaa johonkin vieraaseen maahan ei mielettä siirtolaiseks tai että hänen kannattas varsinkaan muuttaa erityisesti sellaseen maahan johon on noin 70 vuotta sitte aikoinaan muuttanu paljon oman maan asukkaita. Ei Uruguay esim ole maa jossa suomalaisen on helppoa alottaa uusi elämä; tilanne on tietenkin aika toinen sitte ku puhutaan Kanadasta jossa varsinkin jos on tuttavia voi yrittää heti päästä mukaan sikäläisten suomalaisten meininkeihin. Mutta, esim itselläni on siellä sukulaisia, niin ei se tarkota mitään automaattista, vaan kaikki täytyis alottaa alusta, kaikki käytännön järjestelyt, ystävyyssuhteet, asunto, työpaikka, sosiaaliturva, vakuutukset etc.

        Ja jos oikein rupee syynäämään niin ehkäpä Venezuelastakin saattais löytyä sen verran suomalaisia että heihin vois ottaa yhteyttä...

        Vielä - eihän Espanjassa asuvia runsaslukuisia suomalaisiakaan pidetä minään "siirtolaisina"...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe