Perintösormuksemme kirous.

.....

Kerroin tästä aiemmin Taikausko-palstalla. Nyt kerron tarkemmin. 1800-luvun alussa venäjänjuutalainen kultaseppä teki tsaarin upseerille kultasormuksen. Hän liitti siihen ehdon, tai kirouksen, jos niin haluatte. Sormus pitäisi siitä eteenpäin lahjoittaa sukupolvesta toiseen vain vanhimman pojan vanhimmalle tyttärelle. Jos joku muu omistaisi sormuksen, hän kuolisi pahan äkkikuoleman. Upseerin jälkeläisissä oli kaksi sellaista, jotka saivat sormuksen perintönä, mutta eivät täyttäneet ehtoa. He kuolivat pahan äkkikuoleman.


Keväällä 1918 Suomen venäläiset upseerit joutuivat ahtaalle Kannaksella valkokaartin edessä, koska tukivat punaisia. Yksi heistä tuli nälissään pyytämään ruokaa isoisältäni, maanviljelijältä. Hän vaihtoi tyttäreltään ottamansa sormuksen isoisälleni ruo'an vastineeksi, ja kertoi, että se pitää antaa ainoastaan vanhimman pojan vanhimmalle tyttärelle.


Äitini, joka täytti ehdon, sai sormuksen. Kun hän joutui v. 1993 lohjalaiseen Paloniemen vanhainkotiin ja siitä myöhemmin Lohjan aluesairaalaan, joku varasti häneltä sormuksen. Kun äitini kuoli aluesairaalassa, huomasin, että häneltä puuttui tuo sormus. Sitä ei löytynyt hänen henkilökohtaisista tavaroistaan, ei sairaalan huoneesta, ei mistään.


Vuosi 1994, jolloin äitini kuoli, oli pahin sen ajan lamavuosista. Silloin moni teki velkojensa paineessa vilppiä saadakseen rahaa. Voin vain toivoa, että sormuksen varastanut nainen oli sukunsa vanhimman pojan vanhin tytär.

7

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivoa...

      Kyllä näitä kertomuksia on... kuin pahaa satua. Eipä pitkäkynsi osannut aavistaa minkälaisen "kalun" vei mennessään. Ehkä sormus tulee vielä jollakin kummallisella tavalla eteesi... mene ja tiedä, jos nimittäin on kirous langetettu tälle sormukselle niin tuppaavat löytämään.

      • .....

        Saduilla ja kertomallani tapauksella on se ero, että sadut eivät ole totta.


    • leonette

      ..että rosvo on nainen???

    • Revolver

      ...että juutalainen kirouksen heitti.

    • Kultaseppä

      Ikävää kun joku varasti mummosi sormuksen. Hän oli niin epärehellinen ihminen että hän kyllä takuulla kärsii tästä elämässään ilman mitään kirouksia.

      Kirouksiin voi uskoa tai jättää uskomatta. Itse olen sulattanut ja myynytkin vanhoja antiikkisormuksia joita minulle on kertynyt. Itseeni kiroukset eivät nähtävästi ainakaan purreet :)

      Kulta on vain kultaa ei siihen tarvi mitään magiaa tarvi vältäämättä sotkea. Itse näen sen vain hyvänä materiaalina korujen tekoon. Toiset korut ovat hyvin tehtyjä ja toiset eivät.

    • Ikävä homma

      Mäkään en tykkää pahoista äkkikuolemista.
      Hyvät äkkikuolemat rules.

    • BÖÖÖÖ

      Minkä näköinen se sun iso-äidin sormus oli? Kaveri on löytäny kaks omituista sormusta, heti kun ne löys sen niin alko tapahtuun kaikkee outoo. Voisko toinen niistä olla tää sun
      iso-äidin vanha sormus?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe