Sterilisaatiosta paraneminen

Pienen "emo"

8 kk: ikäinen tyttökissamme leikattiin eilen. Nukutuksesta tokeneminen on ollut todella työlästä, yli 12 tuntia kulunut leikkauksesta ja ei meinaa millään pöhnä hellittää. On kyllä noussut muutaman kerran jaloittelemaan, viimeksi jopa ilman suurempaa horjahtelua. Ruokaa en ole vielä antanut mutta vettäkään ei suostu ottamaan. Kaulus näyttää myös olevan ylivoimaisen kauhea kokemus. Sydänhän tässä särkyy... Miehen patistin nukkumaan mutta itse haluan valvoa ja tarkkailla etenemistä.

Taitaa olla yksilöllistä tuo nukutuksesta selviäminen, mutta voiko huono olo ja voimattomuus jatkua pitkäänkin? Ja tietääkö kukaan onko kaulukselle järkevää vaihtoehtoa? Sukat tms. irtoaisi neidin kynsissä hetkessä.

13

10033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystäväni

      minulla itselläni tai siis kissallani oli tuo kauluri ongelma myös, nukutuksesta meillä herättiin reippaasti, mutta se kauluri teki kissani aivan hirveän masentuneeksi, joten ratkaisin ongelman ja otin vanhan t-paidan, tein siitä neidille bodyn jaloille aukot ja selkään 4-5 nauhaa jotka solmin tiukkaan, leikkasin ne nauhat siitä samasta joten ei tarvita kuin sakset, toivottavasti osasin selittää, että saatte sen puvun tehtyä, se saa olla aika tiukka että pysyy ja ekat nauhat kaulan ympäri.

    • isäntänä

      Meillä oli aiempi tyttökissa, joka sitten leikattiin ja paraneminen tuntui työläältä. Mutta melko nopeasti se sitten jo toipui. Onhan se iso leikkaus. Siksi toiseksi valittiin poikakissa. Silläkin on tosin kääntöpuolensa, kun herkkyys virtsatulehduksiin kasvaa. Hormoonitoiminta muuttuu leikkauksen jälkeen ja virtsaputki kapenee tämän seurauksena ja tilanne alkaa muistutta vanhemman miehen eturauhasvaivoja. Tarkkana siis saa olla kylmyyden kanssa, ainakin kun kyseessä on rotukissa. Miten lie maatiaisilla, mutta kuitenkin.- Toipuminen kissallanne on jo hyvällä mallilla. Ei kannata murehtia liikoja, kun kerta tykkää kissoista.

    • Miss Kiss

      Meidän neidin tokenemiseen meni 6-8 tuntia. Sen jälkeen se vielä törmäili seiniin sen tötterön kanssa. Nyt tötterö on ollut meidän neidin päässä viikon ja hyvin se siihen on tottunut. Otan sen pois kun annan ruokaa ja sitten laitan sen takas. Ei mitään ongelmia sen suhteen. Tein neidille myös sukkapuvun jota se kyllä pureskeli, joten jouduin laittamaan kaulurin takas. Aluksi tötteröön tottuminen oli hidasta, mutta parin päivän jälkeen se ei enää haittaa kissaa. Ongelmana ilmeni ripuli, joka todennäköisesti aiheutui antibiooteista. Joskus sitä kakkaa oli myös tötterössä kun kisu oli haistellut omia jätöksiään. Niin ja jouduin lähes valvomaan sen ensimmäisen yön leikkauksen jälkeen kun kissa on tokkurassa. Petasin itselleni pedin keittiön lattialle. Makuuhuoneeseen ei kissaa päästetty kun sillä on tapana nukkua meidän kaa sängyssä. Sitähän ois saattanut vanhingossa unissaan potkasta kipeeseen vatsaan...

      • Pienen "emo"

        Nyt menee jo paremmin, aamulla ryhtyi syömään ja juomaan ja liikuskelee jo paljon. Kauluria kyllä inhoaa, on selvästi vähän masentunut ja kulkee perässä äänekkäitä vaatimuksia maukuen. Itse nukuin kolme tuntia sohvalla koko yön aikana kun tokkurainen kisu oli selvästi pelokas. Eiköhän ensi yö mene paremmin. Ehkä se parin päivän sisällä tottuu tuohon kauluriin.


    • _'ukulele'_

      Meidän pikkukisun leikkauksesta on suunnilleen vuosi aikaa. Leikkauspäivä meni nukkuessa ja illalla sitkeä neito halus jo nousta juomaan. Oli hauskan näköstä kun koivet ei meinannu kestää, mutta sitkeesti typy vaan paino menemään. Kivut pysyi poissa kipupiikin ansiosta, ja kunnon yöunien jälkeen kissa oli jotakuinkin entisellään, paitsi ripulia tais olla. Meillä ei missään vaiheessa ollu kauluri käytössä, kun lääkäri sano, että sitä ei käytetä, jos ei ole tarvetta. Että jos kissa alkaa nuolla tai repiä haavaa, voi tulla hakemaan lääkäristä kaulurin. Eikä mitään ongelmia oikeestaan ollukaan, kisu nuoli haavasiteen rikki, mutta kun sen otin sitten pois, niin nuoleminen jäi kokonaan. Viikon päästä tikkien poisto, ja sekin sujui oikein hyvin. Parin viikon päästä ei haavaa enää pystyny karvojen alta löytämään.

    • Jozu

      Siis tuo kauluri. Kun käytin oman kisuneidon leikkuulla, mukaan ei annettu kauluria! Lääkäri asema oli varmaan säästölinjalla...
      Ihmeen hyvin neitikin tokeni operaatiosta. Tokeni 4 tunnissa leikkauksesta ja liikkui heti paljon. Söi, joi ja kävi laatikolla. Ja antoi leikkaushaavan olla rauhassa, ei nuollut eikä raapinut! Se on niin yksilöllistä.

    • killi.

      Meidän tyttökissa leikattiin ennen joulua ja nukutuksesta toipuminen meni hyvin ja suht nopeasti. Oltiin pari tuntia ehditty olla kotona, kun käväisin nopeasti kaupassa ajatellen kisun vielä rauhassa nukkuvan. No olin vartin verran matkassa ja kissa oli sillä välin täysin vielä tokkurassa kiivennyt saunan lauteille untaan jatkamaan! :) Lääkäri sanoi, että kauluria pitäisi pitää ehdottomasti tai sitten tilalle sukkapuku. Noh, kauluria kissa inhosi, käveli vain takaperin ja naukui ja naukui. Sukkapukukin sitä ahdisti ja masensi. Loppujen lopuksi päivän ähellyksen jälkeen otin kaulurin pois. Kissa kyllä nuoli haavaa ja oli repinyt ylimääräiset langanpätkät irti, mutta haava parani silti nopeasti. Suihkuttelin haavaan pari kertaa päivässä apteekista saatavaa eläimien haavanhoitosuihketta. Se tuoksui niin voimakkaalle, ettei kissa varmaan senkään takia nuollut haavaa kovin ahkerasti.

    • ossipossi

      Meillä tytöt oli muutama viikko sitten operaatiossa. Molemmat heräs siinä 5-8 tunnin sisään. Vaikka kok ilta kyllä oli tokkuraista.
      Me saatiin kaulurit molemmille mutta aivan liian isot. Toinen pärjäsi hyvin ilman mitään kauluria tai sukkapukuja. Mut tuo toinen ei. Kauluri ei käynny millään. Se kun oli aivan liian iso kaikin puolin. Vaikka sen olis köyttäny kiinni niin ei sopinut.
      No sitten tein tavallisista nylonsukkahousuista puvun se ratkes äkkiä kissan liikkuessa ja repiessä sitä. Lopulta tein puvun vanhasta pitkähihaisesta t-paidasta. Leikkasin hihan puvuksi. Ja reijät siihen ka kissalle päälle. Lisäksi tein pukuun "valjaat. Eli sideharsolla sidoin pienten reikien kautta sen kaulan ja tassujen alta selkään kiinni ja puku pysyi paikallaan eikä kovin ratkennut vaikka kissa repi sitä. Meillä tuon kissan haava tulehtui ja tikit vaihdettiin ei sulaaviin. Ylihuomen on tikinpoisto. Sulavattikit voi nimittäin saada aikaan ns. lankareagtion. Eli haavakohta ärtyy ja tulehtuu langan takia. Meillä nyt menossa antibioottikuuri siksi.

    • mimmi ja sen kissa

      Meidän tytön leikkauksesta on nyt melkein kaksi päivää ja suht hyvin menee. Leikkaus suoritettiin Helsingin Yliopistollisessa eläinsairaalassa, joten sain tytsyn takaisin sen ollessa täysin hereillä. Ruokaa oli myös saanut sairaalassa ja kuulema noussut tosi nopeasti ja ollut muutoinkin reipas. Tötteröön tyttö on saanut harjoitusta kolmisen kuukautta sitten, kun sillä oli haava tassussa.
      Tänään aamulla piti ottaa haavalappu pois ja noh.. Se oli taistelua ja minäkin sain muutaman raidan lisää :D Jollain ihmeen kaupalla lappu vaan tippui pienen painin seurauksena. Kieltämättä kissa ja minä katsoille tippunutta lappua "miten tää nyt tapahtu?" ilmeellä. Onneksi tosin se tippui :D
      Mutta niin. Haava näyttää hyvältä, kissa syö ja juo, on seurallinen ja niin edelleen. Ainut ongelma on ollut löysähkö kakka. Kissa on vielä ihan tyytyväinen eikä löysiä kakkoja tule kuin pari kertaa päivässä. Katselemme vielä tässä ja pistimme ruokaan biobaktia. Jos ei auta niin soitan eläinlääkärille.

      • kurrmau

        Eläinlääkärit antavat hyvin usein leikkauksien jälkeen kissalle hyvin "oheaa" toipumisruokaa, mikä auttaa toipumaan leikkauksista. Juuri sellaista jonka jälkeen tuleekin ripulia tai löysää kakkaa hyvin herkästi.

        Kissa saattaa olla stressinkin tai lääkityksen takia hiukan kuralla. Muista mainita eläinlääkärille muista lääkityksistä, antibiootista(?) ja kipulääkkeestä, jos joudutte sen viemään vielä johonkin.


    • Ahsoka

      Täällä meidänkin tyttö kissa 6v oli leikkauksessa eilen ja nyt jo paranemaan päin. Annoin juuri tulehduskipu lääkkeen. Ei pysty pitämään mitään suojaa. Kauluri ei pysy eikä niin kutsuttu kissapaitakaan. Yritin äsken laittaa haavan päälle vedenpitävän laastarin mutta ei pysynyt. Olen tytön takia valvonut koko yön ja itkenyt moneen otteeseen kun en tiedä mitä teen. Pelkään koko ajan että kissa nuolee haavaansa ja sitten joudutaan eläinlääkäriin. Äitikin tuossa sanoi juuri että et voi sille mitään jos nuolee,mutta nukkua sinunkin täytyy. Pelkäsin olla kissan kanssa yksin kun se oli vielä ihan sekaisin joten pyysin isän yöksi mutta ei se auttanut. Taidan olla nukkumatta niin kauan että äiti palaa työmaalta kotiin. :(

    • olisesurekaa

      Oman kissan kohdalla en pitänyt kauluria ollenkaan. Otin muutaman päivän vapaata viikolopun lisäksi ja vahdin. Ei kauheasti edes yrittänyt nuolla tai raapia.
      Luulen että joillekkin kissoille on suurempi kärsimys nuo kaulurit ja pakkopaidat kuin itse operaatio.

      Mutta olihan se surkeaa. Ensimmäisen yön valvoin kun pentukaan ei nukkunut. Katseli vain silmillään epäuskoisena ja pöpperöisenä ja peloissan ympärilleen. Aivan kuin miettien..onko se nyt herännyt kuolleista vai mitä..

    • Makake

      Minun n.2 vuoden ikäinen narttu leikattiin 3 päivää sitten. Nukkui varmaan 10h yhteensä ja seuraavaan aamun asti oli tokkurainen. Sai pari säikähtämiskohtausta kaulurin takia kun heräsi mutta kyllä sitten rauhottui. Kauluria olisi hyvä pitää 10pv ja antoi myös antibiootille ja kipulääkkeelle reseptin. On antanut kaulurin olla nätisti päässä vaikka huomaa kyllä että se kisua vituttaa :D Itsesulavat tikit ja ainakin vielä haava näyttää hyvältä. Ostin myös sitä pahanhajuistamakuista haavasumutetta jottei toinen kissani menisi sitten härkkimään haavaa. Saa syötyä ja juotua kaulurin kanssa, märkäruoan kun annan illalla niin otan pois niin saa syömisen jälkeen hieman itseään putsata. Toivottavasti menee loppuun asti hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2164
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1404
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1035
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1009
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      940
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      659
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    Aihe