De Walt 707

liukujiirisaha

kyseinen sirkkeli jäi TM Rakennusmaailman testissä kolmanneksi viimeiseksi juuriennen Gerniä ja muita pilipali halpis sirkkeleitä. Kuitenkin, kun katselee timpureiden kalustoa, niin kyseinen DeWalt kuuluu hyvin usein ammattimiesten suosikkeihin. Kummallinen yhtälö? Onko ammattimiehet epäonnistuneet kaluston valinnassa vai onko TM testissä jotain kummallista?

28

23963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hankintaa suunnitteleva

      saha hävinnyt etupäässä käyttömukavuudessa muiden merkkien uudemmille malleille. Kyseinen sahahan pohjautuu Eluun, jota on tehty vaikka kuinka kauan. Muutenhan se oli hyvä. Eikähän kyseessä ollutkaan kestotesti...

    • jo kauan

      TM:n jutut on olleet jo pidemmän aikaa kummallisia. Vanhat ukkoontuneet äijät soittelee maahantuojille ja pyytelee mitämilloinkin vehkeitä mitä milloinkin testeihin. Toimittaminen on yksi ammatti kirvestyöt toinen. Toinen on käytäntöä toinen jotakin muuta.
      Tuloksia ja tähtiä voi lukea ihan miten haluaa.
      Tosin tuossa dewaltissa en osaa sanoa mikä on totuus.
      Myyntimäärien salaisuus dewaltilla ei ole laatu vaan myynti. Kyllä niilläkin pärjää mutta parempiakin on paljon.

    • kengittäjä

      707 on merkin halpisversio jota myy mm. tarjoustalo.

      Jos kunnon kääntöpöytää kaipaat niin hommaa 743.
      Jos tuon leikkaussyvyys ei riitä niin sitten järeämpää mallia kehiin.

      743 usein tajouksessa hintaan 699€.

      Hyvä peli on.
      Pari taloa on tehty ja useammanvuoden polttopuut; )

    • sanon mä

      meinaa höynähtää näihin dewaltin romuihin. Järeä mainostaminen ei paranna laatua yhtään. Paska mikä paska.

      • perustelu tälle väitteelle

      • Anonyymi

        Heh. Kun puhutaan kalliimista vehkeistä, niin aina tulee joku pers'aukinen sanomaan paskaksi. " sanon mä " tyypillinen päänaukoja. Olen ammattirakentaja ja käyttänyt ensin Eluja ja ja sitten DeWalteja ja ovat parhaimmasta päästä, ehdottomasti, mutta myös kalleimasta päästä. Gern on sopiva " sano mä" :lle :) :) . Voin minäkin sanoa, että lambourghini on paska auto, kun itse ajelen vaan Mersulla eikä ole varaa ostaa useamman sadan tonnin autoa, josko haluakaan...


    • Kumma yhtälö

      Kun kerran miljoonan kärpäsen mielestä paska on hyvää niin sinun pitää saada myös.

      • Mikäs sitten?

        No karjut! Mitä suosittelette Dewaltin sijasta? Olisiko järkevää hankkia erillinen jiirisirkkeli liu'ulla ja esim metabon rakennussirkkeli?

        Heittäkää mielipiteitänne ja ehdotuksia.


      • sanon mä
        Mikäs sitten? kirjoitti:

        No karjut! Mitä suosittelette Dewaltin sijasta? Olisiko järkevää hankkia erillinen jiirisirkkeli liu'ulla ja esim metabon rakennussirkkeli?

        Heittäkää mielipiteitänne ja ehdotuksia.

        osta vaikka käytettynä Scheppach tms. Siis rakennussirkkeli ja jiirisaha. Saat varmasti myytyä eteenpäin, kun projekti loppuu. Pieneen tarpeeseen menee halkaisupöydällä varustettu jiirisirkkeli. Liun tarpeesta en tiedä. Jossain parkettihommissa ehkä, mutta niitäkin näkyy tehtävän sähköpistosahalla.


      • puuseppä...
        Mikäs sitten? kirjoitti:

        No karjut! Mitä suosittelette Dewaltin sijasta? Olisiko järkevää hankkia erillinen jiirisirkkeli liu'ulla ja esim metabon rakennussirkkeli?

        Heittäkää mielipiteitänne ja ehdotuksia.

        ....Boschin iso kaappa, kulmat 53/60 asti ja kapasiteettia riittävästi Boschin sininen pöytäsaha joka on kyllä rakennussirkkeliä "hienompi" laite tarkoine vasteineen ja valupöytineen mutta ei sillä betonilautaa sahaillakaan. Paska noita tietty on raahata mutta pikkuhommiin on pieni yhdistelmäsaha

        Erillinen kaappa liukuputkilla on kuitenkin hankinta jolle tarvetta tulee varmasti joskus.

        Paljon Boschia parjataan. En tiedä miksi. Hyvä 3 vuoden takuu ja koneet ovat vankkoja. Itseltäni ei ole hajonnut yksikään Boschin laite, ei edes akkukone vaikka tuli 4 kerrosta alas asfalttiin. Akkukoneissa tosin Makitan uudet koneet ovat lyömättömiä.


    • Rakennusmies

      on Dewaltin D27105 kääntöpöytäsirkkeli ja sillä on tähän mennessä yksi talo rakennettu eikä pienintäkään vikaa ole ollut. Hyvin pystyi esim. halkaisemaan 25x100 mm lautaa 200 metriä yhteenmenoon eikä moottori pahemmin lämmennyt. Mutta jokaisella on oikeus ostaa mitä haluaa.

    • en sano

      Uusista Dewalteista en sano mitään. Mut just toi klassikko 707 on erittäin kestävä, hiljainen ja tarkka kaappa. Minun mielestä parempi kuin nämä nykyiset Dewaltit, jos nyt kirvesmies käytöstä puhutaan.
      Jos nyt jotkut koneet on huonoja niin, noi kääntöpöydät, ne ei oo hyviä kummassakaan. Mieluusti ostaa voimavirta sirkkelin (jos mahdollista sähkönpuolesta) ja erikseen kaapan.

    • timpuritekijä

      mitä saa

      • hoijjaaa

        Jaa vai oikein paras? Et sitten vissiin ole muita käyttänyt.


    • eax321

      tm:n rakennusmaailman jutut tuntuvat menevän ojanpohjan kautta metsään koko ajan enemmän ja enemmän. muistettakoon että kyseinen kaappa on ollut markkinoilla kymmeniä vuosia niin eluna kuin dewalttina pienin kehitysmuutoksin ja tyyppivikoineen esim teräsuojan suhteen. hyvin pöhisee ammattiukkeleilleilla. kulmat on tarkkoja ja käytössä miellyttävä kun tajuaa vetää liukusahauksen itseensä päin. ja moottorin koppakaan ei ole tiellä. kooltaan se on vielä jokseenkin kiva kanniskeltavakin. luotettavuus on hyvä ja esim okt hommissa mainio peli runkopuiden pätkinnästä listoituksiin, on muuten myös käytössä kulmiensa myötä mestarinikkarilistajesuiittojenkin työasemassa.

      kuka tunnustaa nähneensä työmaa käytössä esim yli 20v vanhoja avaruusmakitoita kaikkine laasereineen sun muineen jollotuksineen jatkuvassa käytössä.

      sääli että nyt myydään varastoista viimeisiä pois, kyseessä on kuitenkin perushyvä kapistus siinä missä esim hiltin dx450 vain beckumilla taitaa olla myös tuotteena edelleen myynnissä yhtä vähän muuteltua peruskestokaapparia

    • timpuri...

      itsellä liukumallinen elu ja kääntöpöytä elu toimineet aivan moitteettomasti. vaikka ovat olleet monet työmaat ulkona,lumessa ja missä milloinkin ja ovat 80luvun lopulla hankkittuja koneita joten ovat maksaneet itsensä takaisin luotettavuudella...

    • jeppe12345

      Ei tuo 707:n 45 astetta ainakaan ole pitänyt paikkaansa YHDESSÄKÄÄN sirkkelissä. Että tiedä nyt sitten siitä laadusta..

      • matikka

        Kokemusta niin Walteista kuin Makitoistakin ja sitten näistä saatanan leluista.

        Waltissa pitää jiirit just ja niitähän pystyy tarkkuuttamaan. On vähän pakko pitää kun tehdään kaikkea rungoista ja listoituksista aina taulunkehyksiin.

        Makita on apukoneena, mutta ihan ok peli sekin.

        Vaikuttaa siltä, että täällä kiivaimmat (mukamas tietävimmät) kommentit tulevat kavereilta jotka ovat rakastuneet koneiden väreihin, mutteivät tiedä niiden ominaisuuksista pillukarvan vertaa.


      • 45 astetta

        ei ole niin nuuka kuin mitä joku muu vaatii.


    • ratsastaa...

      ...osittain menneellä maineella, ELUn perinnöllä. Nykyään muillakin valmistajilla on esimerkiksi juuri loistavia kaappoja/kääntäpöytiä. On niitä DeWaltillakin mutta hinta on sitten eri luokkaa.

      Oma mielipiteeni on, että hinta/laatu ei oikein De Waltissa kohtaa, ei sahoissa, ei akkukoneissa jne. Olenkin itse suosinut Makitaa ja sinistä Boschia.

      • phil dekker

        blak&dekker on paras


      • de la waltter
        phil dekker kirjoitti:

        blak&dekker on paras

        dewalt kääntöpöytäsirkkeklissä ei kestä moottori ja konkat paukkuu.onneksi tehdas antaa uuden moot- torin vanhoihinkin koneisiin


      • qagwgwg
        phil dekker kirjoitti:

        blak&dekker on paras

        DeWaltin... DeWalt = B&D eri värisenä . Mutta molemmat on ihan ok. Jos hyvää haluaa niin sitten vaikka Festo.


    • Pentti1233

      En sitten tiedä mutta itellä on tuo isompi malli dewaltin kääntöpöytäsirkkelistä, ja aivan mainio kone on ulkoverhoustöissä, tai ylipäätään, paneelointihommissa, joutuu kaventamaan ja katkaisemaan vähän väliä, ei tarvitse kuljetella mukana 10 eri konetta. Dewalteissa hyvät terät, itsellä kone ollut 2 vuotta käytössä, tullut tehtyä paljon erikois saunoja ja halkaisu tarkkuus hyvä, onnistuu kaventaa mdf, ja puulistat virheettömästi. Tosiaan ja tuo katkaisu syvyys riittää, 3 - 4 paneelia kerta sahauksella, ei tarvitse 1 lauta kerrallaan. Ainut mitä tarvitsee on kunnon pöytä tuon sirkkelin kaveriksi.

      • ..............

        "Dewalteissa hyvät terät..."

        Ostaako joku ylihinnoiteltuja DeWaltin teriäkin koneen kukana tulleen lisäksi?

        Samaa tai parempaa laatua saa CMT:ltä tai vaikkapa Malmin Terästä edullisemmin. Siinä missä CMT maksaa 50,- maksaa DeWalt 90,- Ja ei varmasti ole CMT huonompi, tunnettu laatuterähän on kyseessä.

        Teriä ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös teräpalan kokoon, hyvä terä kannattaa aina teroittaa, toisissa on vain varaa useampiin teroituskerttoihin kuin toisissa. Terä halpenee roimasti jos siinä on teroitusvaraa tuplasti toiseen verrattuna, 40-60 hampaisen teränhän teroitus ei hirveästi maksa. Halpisterän verran.


    • keesar

      Dewalt 707 on hyvä ja luotettava kone 15 vuoden kokemus

    • RemonttiPave

      Onko se de waltti sitten kuitenkin huono vai eikö se oo hyvä? J0ku sano että se on ihan homoa. Mitähän sekin meinasi tolla ku sillä on makita ittellä. Se vaan mainostaa ja onki huono kuitenksi sillee ettei kannata ostaakkaan ku on huono eikä hyvä.

    • RemppaReiska67

      Jos joku sanoo että se De Waltti on paska niin sellainen jolla on se De Waltti raivostuu ja haukkuu muut paskoiksi ja sanoo että se De Waltti on ainoo oikea! Joku sanoo että ainoo oikea on Makita. On Makita varmaa sitten hyvä. Tai sitten ainoa oikea on Festooli, jää vaan rakennus rakentamatta kun ei ole Festoolin oston jälkeen ostaa enää rakennustarvikkeita. On tää outoa pitäskö ostaa FXA? Ei varmaan kannata kun hajoo jatkuvasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe