Tyylikäs raapimispuu?

kahumetti

Mistäköhän löytäisin tyylikkään, yksinkertaisen raapimispuun kahdelle kissalle? Olen katsellut kauhulla lemmikkieläinkaupoissa myytäviä puita (sekä "oikeissa" ja nettikaupoissa). Asuntoni sisustukseen ei nimittäin sovellu mitenkään kammottava kitschiä huokuva samettihökötys, väristä riippumatta.

Tietääkö joku siis jonkinlaista luonnollisempaa ja kenties minimalistisempaa mallistoa ja mistä näitä saisi ostaa?

9

3693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duski

      en tiiä miellyttääkö sun silmää, mutta osoitteessa www.kissahuonekalut.fi myytävät catmax-kiipeilypuut ovat minusta tyylikkäintä mitä on saatavilla. ne kyllä maksaa hunajaa, mutta ovat hintansa arvoisia kestävyytensä ja muunneltavuutensa vuoksi.

    • luonnollista
    • -ET-

      Yhdyn täysin mielipiteeseesi kaupasta ostettavien raapimispuiden kammottavuudesta!

      Itse rakensin suurensuureen kukkaruukkuun kiipeily/raapimispuun. Pystypalkin päälle laitoin levyn, jolta voi tähystää. Pystypalkin päällystin narulla, "tähystyslevyn" päällystin sisustukseen sopivalla kankaalla ja kukkaruukun täytin kivillä.

      Nätti tuli, kun ruukun ja kankaan voi valita oman maun/sisustuksen mukaan!

      Mukavia rakennushetkiä!

    • kahumetti

      Kiitos aivan hirveästi todella hyvistä vinkeistä!

      Delttan tyyli edusti mielestäni varsin suoraan samaa mautonta linjaa, josta en juurikaan pidä.

      Ylhäisten puinen linjasto oli taasen mainio ja luonnonmukainen, mutta ehkä itselleni turhan mahtipontinen.

      Sen sijaan Catmaxilla näyttäisi olevan muutamia kohtuullisen ulkoisesti rauhallisen näköisiä ja sopivamman kokoisiakin vaihtoehtoja. Luultavasti täältä tilaankin omani.

      Täytyy myös harkita tuota tee-se-itse -vaihtoehtoa, sillä niin saisi ainakin juuri sellaisen kuin haluaa. Työkaluja ja taitoa vain puuttuu...

      • duski

        huomaa myös että catmaxeja voi tilata juuri sellaisella kokoonpanolla kuin itse tahtoo. ne kuvat siellä on vaan esimerkkejä. sieltä voi tilata jonkun esimerkin mukaisen kokoonpanon, tai muuttaa kokoonpanoa hieman, tai tilata täysin omanlaisensa puun... :) osia eri tavoin yhdistelemällä muuntelumahdollisuudet on aika valtavat.


      • taavi

        catmax kun omasta mielestä on ollut jos mahdollista vielä mauttomampia kun kaupan hökötykset ja kaikenlaisia koukeroita vielä kaupan päälle.. pitää ottaa tarkkailun alle tämä oma makulinja;)


    • Sivusta seurannut

      Tiedän tapauksen, jolla oli sama ongelma. Puu piti saada olohuoneeseen sopivaksi ja sen piti olla täysmittainen eli kattoon asti ulottuva. Lisäksi puun tasojen piti olla suht pieniä, "kissanistuttavia" astumatasoja eikä "kissanmaattavia" isoja laattoja, etteivät tulisi tielle kulkuväylälle. Makuupaikka piti olla ylimpänä, ihmisten päitä korkeammalla. Kauppojen valikoimien puissa välitasotkin olivat puissa isoja ja vaativat paljon sivuttaistilaa, ja nuo kuosit valmiissa puissa eivät miellyttäneet silmää. Yksinkertaista, vain yhdenlaisen kangaspäällysteen omaavaa ja pienehköön lattiapinta-alaan sopivaa puuta ei vain kaupoista valmiina löytynyt ja mittatilauksena taas hinnat olisivat kohonneet pilviin. Kun noita kriteerejä lueteltiin, ja nettikauppojen sekä eläinliikkeiden tarjonta oli katsastettu, oli aika selvää että itse heidän oli se saha käteen otettava.

      Pari metriä terassi/eteismattoa, parikymmentä metriä sisalköyttä, sahalta 2,5 metriä pitkä 4x4" runkopuu (ei muuten tarvinnut olla pyöreä runko, neliskulmaiseen oli kuulemma paljon helpompi kiinnittää mattoa ja tasoja) ja sitten liimapuulevystä tasot ja peti. Nauloja, kulmarautoja ja vähän insinööristaitoja :)

      Muutama ilta nikkarointia ja asentelua, ja saattaa päästä paljon halvemmalla (laskivat materiaaleihin kuluneen reilun satasen), tuossa projektissa eniten taisi maksaa sisalköysi (jota ei olisi edes tarvittu kun kissa tykkääkin enemmän raapia karheaa mattoa). Ja varmasti tuo palkitseekin kun itse on puun tehnyt ja korjaaminenkin myöhemmin on helppoa (sitä varmasti tulee kun kissa kasvaa) kun tietää itse miten puu rakentuu:)

      Tasot ja rampit piti alunperin myös päällystää kokonaan mustalla matolla (reunat ja alapuolikin), mutta taisi motivaatio siinä vaiheessa hieman laskea, ja päällystivät vain yläpuolet. Tässä linkki kuvaan, ylpeä käyttäjä huipulta siellä tähystää:
      http://tnok.net/naya/img/galleria/kotoa/120207puu.jpg

      Jos siis kaveripiiriin kuuluisi joku, jolla olisi akkuruuvari ja saha, voisi sellaista pyytää avustamaan ja tehdä juuri sellaisen puun kuin itse haluaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe