Oli melkoinen pettymys. Paikkahan mainitaan lähes kaikissa Prahan ruokapaikkoja käsittelevissä artikkeleissa kapakkana, missä pitää poiketa.Turistioppaissa kehoitetaan jopa varaamaan pöytä ajoissa,jotta kulinaristinen nautintahetki olisi taattu. Tarjolla olisi hyvää ja tuhtia tsekkiläistä perusruokaa.
Pitihän siellä sitten poiketa eräänä lauantai-iltana. Sali oli puolityhjä, joskin tarjoilijoita notkui seinän perällä kiitettävä määrä. Ensiksi pöytään pamahti kulho suolapähkinöitä, jotka ovat luonnollisesti maksullisia. Hinnasta ei muistettu mainita mitään. Sitten lätkäistiin litran tuoppi kaljaa kouraan. Pääruoaksi tilasimme paahdettua ankkaa.
Ankka-ateria oli rakennettu keskeltä halkilyödystä lintuvainaasta luineen, nikamineen kaikkineen. Eli kutakuinkin hankala syödä. Laihakin oli lintuparka ollut eläissään, koska mehevin osa oli vainaan nahka. Ankan kyytipoikana oli kauhallinen hapankaalia.
Välillä tarjoilija pistäytyi tarjoamassa marinoituja homejuustopalloja... olisiko suolen toiminnan parantamiseksi tarkoitettu.
Ja tämän nautinnon hinta oli tsekkiläisittäin huiman kallis.
Kyllä Prahassa saa hyvääkin ruokaa ja jopa hyvin kohtuulliseen hintaan. Svejkin kuppilassa näin ei ainakaan kohdallamme käynyt. Olisiko paikan saama huima turistisuosio vaikuttanut tuotteiden tasoon? Kannattaa miettiä, onko paikka käymisen arvoinen!
Sotamies Svejkin kapakka
16
19936
Vastaukset
- Raipe
Samaa mieltä kanssasi, ylimainostettu paikka. Menettelee yhden tuopin äärellä, koska kyllähän se nyt kuuluu kuvioon siellä pistäytyä. Saapa jättää oman puumerkkinsä seinään, kuten mekin joku vuosi sitten. Paikka oli silloinkin melko hiljainen. Jokunen samalla lennolla tullut suomalaisturisti oli samaan aikaan paikalla, mutta siinä kaikki. Ei liene mikään ruokapaikka ja varmasti osaavat prahalaiseen hintatasoon nähden kiskoa suomalaisilta törkyhinnan.
Muutoin kyllä pidettiin kovasti tsekkiläisestä ruuasta, jopa kasvisruokaa oli Prahassa tarjolla ja hinnat olivat erittäin edulliset.- u Kalicha
Sveikin kuppila on tietenkin turistirysä. Miksipä paikka olisi hinta/laatu-suhteeltaan hyvä, kun kaikki haluavat sinne mennä luettuaan opaskirjasia.
Turistipaikan ja tavallisen hyvän ravintolan toimintaperiaatteissa on sellainen selvä ero, koskipä sitten Prahaa tai mitä tahansa muuta paikkaa, että turistiravintolalle riittää, kun asiakas tulee kerran, ostaa jotain ja lähtee pois. Hänen ei oletetakaan tulevan uudestaan, ja näinollen on yhdentekevää, onko asiakas lähtiessään tyytyväinen. Uusia uteliaita aina riittää. Normaalit ravintolat haluavat taas vakioasiakaskunnan, jonka saadakseen asiakastyytyväisyys on kaiken toiminnan perusta. Sveikin kuppila, samoin kuin monet muutkin turistialueiden ravintolat kuuluvat tuohon ensinmainittuun ryhmään.
Hyvä kuitenkin että ankkanne oli vainaa. Jos ei olis ollut, olisi voinut jäädä syömättä :) - Anonyymi
Siis pilalle mennyt. Asuin Prahassa -90 luvun alussa ja silloin se oli hauska paikka juopotella mutta ei sinne syömään mentykään. Hauskana muistona eräs vanhempi tarjoilija toiminnallaan. Jos pöydässä oli vaikka 4 kaveria ja tilasi kierroksen niin mies toi viisi ja ihmetteli että kenelle tämä viides. Joku sitten että juo pois eikä siinä mennyt aikaakaan kun tarjoilijan lasi oli tyhjä. Tätä hän toisti aina uusille tulijoille
- Kissus
Ruoka kyllä on siellä ihan ok...mutta Prahan yleiseen hintatasoon nähden kallista. Piakkana muutenkin, no, surkeahko.
Jos muuten satutte saamaan eteenne sinne mennessänne suomenkielisen menun, katsokaa, onko eräänä vaihtoehtona vieläkin kanasalaatti = oli sitten kalasalaattia. Eivät millään suostuneet ymmärtämään, että kana ja kala on suomessa kaksi aivan eri eläintä ja usea on kalalle allerginen eli kirjoitusvirhe menussa saattaa olla vaarallinen joillekin. - käydä
myös Ú Fleku - nimisessä panimossa, siellä oli enemmän tunnelmaa, vaikka sakut ovatkin vallanneet sen nykyisin. Siellä kuulee kunnon oluttupa - musiikkia. Tietääkseni se on yksi vanhimpia panimoita...
- Just tulin
Täällä on oma erinomaisen hyvä ja täyteläinen musta olut, joka on vahvempaa kuin miltä maistuu ;- Muutenkin U Fleku on tunnelmallinen ja vanha paikka, joskin selvä turistirysä sekin.
Täällä turistia vedetään höplästä siten, että tarjoilija kulkee paukkulasitarjottimen kera ympäri kapakkaa tarjoamassa juomiaan ja sanoo "It's from the house". Ilahtanut suomalainen tietysti ottaa paukun vastaan ja luulee, että onpas ystävällistä kun "talo tarjoaa" paukut ilmaiseksi, mutta todellisuudessa kyse on ravintolan omasta sekoituksesta ja vstaanotettu juoma kyllä varmasti lisätään laskuun ;-)
- Herman
Ensikertalaiset ja muut hölmöt menee aina
lankaan. Praha on täynnä toinen toistaan
mukavampia kapakoita, mutta ne sijaistevat
syrjäkujilla tai muissa kaupungiosissa kuin
keskustassa.
Ehkä uskaltaudutte joskus...- Mitteee
Kyllä Hermanni Prahan keskustassakin on hyviä kapakoita, ei tarvitse välttämättä matkustaa esikaupunkeihin.
- Herman
Mitteee kirjoitti:
Kyllä Hermanni Prahan keskustassakin on hyviä kapakoita, ei tarvitse välttämättä matkustaa esikaupunkeihin.
Mitä nyt "keskustalla" sit tarkoitetaankin isossa
kaupungissa. En tarkoittanut esikaupunkeja (vaikka niissä just on tosi eksoottisia paikkoja)
vaan esim. Vinochradya, joka on keskustan tuntumassa. - vinkkejä
Herman kirjoitti:
Mitä nyt "keskustalla" sit tarkoitetaankin isossa
kaupungissa. En tarkoittanut esikaupunkeja (vaikka niissä just on tosi eksoottisia paikkoja)
vaan esim. Vinochradya, joka on keskustan tuntumassa.hyvistä paikoista jossa olet ollut. Huhtikuussa matkaan lähdössä ja ekaa kertaa prahaan. Olis kiva tietää kivoja ruoka- ja juomapaikkoja mihin tota siippaansa raahaa viikonlopun aikana = )
- krhm
vinkkejä kirjoitti:
hyvistä paikoista jossa olet ollut. Huhtikuussa matkaan lähdössä ja ekaa kertaa prahaan. Olis kiva tietää kivoja ruoka- ja juomapaikkoja mihin tota siippaansa raahaa viikonlopun aikana = )
Tuolla alempana on puhetta Zizkovista. Siellä on paljon kapakoita, eikä matkaa keskustasta ole kuin runsaan 10 minuutin kävely. Hermanin mainitsema Vinohrady on Zizkovin naapurissa, oikeastaan vielä lähempänä keskustaa. Tuskin kapakoiden nimiä kannattaa mainita, tuolta niitä löytyy. Ovat halvempiakin kuin keksustassa, mikä varmaan on Hermanille tärkeää.
- vaan
krhm kirjoitti:
Tuolla alempana on puhetta Zizkovista. Siellä on paljon kapakoita, eikä matkaa keskustasta ole kuin runsaan 10 minuutin kävely. Hermanin mainitsema Vinohrady on Zizkovin naapurissa, oikeastaan vielä lähempänä keskustaa. Tuskin kapakoiden nimiä kannattaa mainita, tuolta niitä löytyy. Ovat halvempiakin kuin keksustassa, mikä varmaan on Hermanille tärkeää.
sellaisia jotka on jäänyt erityisesti mieleen, sisustuksellisesti, hyvä meininki, ruoka jne... Emme ole kuitenkaan lähdössä miehen kanssa vain ryyppäämään vaan viettämään yhteistä aikaa..
- Herman
vaan kirjoitti:
sellaisia jotka on jäänyt erityisesti mieleen, sisustuksellisesti, hyvä meininki, ruoka jne... Emme ole kuitenkaan lähdössä miehen kanssa vain ryyppäämään vaan viettämään yhteistä aikaa..
...ensinnäkään siksi, että oluen prosentti ei
ole tärkeää vaan maku. Eikä siellä humalaisia
näy edes kapakoissa. Kapakka tarkoittaa Prahassa
usein korttelin "yhteistä tilaa" jossa tavataan
tuttuja tai samanhenkisiä ihmisiä. On siis
duunarikapakoita, opiskelijakapakoita, älykkö-
kapakoita, homokapakoita jne.
Prahalaiset ovat aika itsetietoisia eivätkä
ihan helposti rupea juttusille. Vanhemmilla
esteenä on tietysti kielitaidonkin puute.
Hyviä kirjallisia oppaita ovat Mondon Praha-
opas ja Sankarimatkailijan Praha. - mä taas
Herman kirjoitti:
...ensinnäkään siksi, että oluen prosentti ei
ole tärkeää vaan maku. Eikä siellä humalaisia
näy edes kapakoissa. Kapakka tarkoittaa Prahassa
usein korttelin "yhteistä tilaa" jossa tavataan
tuttuja tai samanhenkisiä ihmisiä. On siis
duunarikapakoita, opiskelijakapakoita, älykkö-
kapakoita, homokapakoita jne.
Prahalaiset ovat aika itsetietoisia eivätkä
ihan helposti rupea juttusille. Vanhemmilla
esteenä on tietysti kielitaidonkin puute.
Hyviä kirjallisia oppaita ovat Mondon Praha-
opas ja Sankarimatkailijan Praha.Mutta mun " viinapäällä" parikin olutta nousee jo päähän...
mondon matka opas on tarkoitus hankkia.
- Irma
Tässä sitten ollaan itkemässä, kun ei kuunnella oppaan selostuksia ilmaisella kävelykierroksella.
Siskoni kanssa kävimme Prahassa pari vuotta sitten. Komea opaspoika kertoi oikein selvästi, että Sweikin ravintola on pahin turistirysä koko Prahan kauniissa kaupungissa, oikein sormella osoitti ja varoitti kovasti.
Minkä matkatoimiston kautta siellä kävitte, kun teille ei kerrottu tästä rosvopaikasta? - Jrtero
Oli ihan ok paikka -88
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713378
En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k1541899Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1471829Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1591744- 771614
Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall3441558Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811409The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut201278Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251165- 1581162