10-vuotias

alkava murrkuikäkö?

Lapseni täyttää juuri 10. Mielestäni hän käyttäytyy kuin murkkuikäinen, hän tiuskii meille vanhemmille ja on kaikin puolin kuin ajattelen murrosikäistä lasta. Kyse on kuitenkin pojasta, joten voiko olla että murrosikä alkaisi jo näin varhain? Fyysisiä muutoksia ei lapsessa kuitenkaan vielä näy.

11 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • meilläkin, 10 v poika on välillä niin mahdoton. Kokeilee rajojaan ja kuvittelee, että häntä ei kukaan voi määrätä. Luulen, että tässä on kyse vain siitä että lapsi kasvaa ja alkaa itsenäistymään.

  On niin hassua, kun ensin hän saattaa olla päivällä ihan mahdoton, mutta illalla tulee kaikenmaailman pelottavia asioita mieleen ja saan häntä rauhotella, että nukahtaisi...

  Pieniä ihmisiä kuitenkin, vaikka kuvittelevat olevansa isoja :)))

  voimia ... ja rajoja ja rakkautta ... siinä ne lääkkeet :)

 • Poika 11v. Täysi murkkuikä päällä. Alkoi 10-vuotiaana. Äänenmurros menossa, finnejä naamassa, kovin on ristiriitaiset tunteet itsellään. Toisaalta tietää että on kehittymässä mieheksi mutta haluaisi olla vielä lapsi.
  Nyt on häpykarvoitus jo niin voimakas että ei ilkeä esim. luokkakavereidensa kanssa uimahalliin. On ainut niin kehittynyt poika luokallaan. Seassa kun on täysin pikkupoikia vielä useimmat.
  Viiksien kasvukin on jo alkanut, mutta se poikaa ei niinkään nolota.
  Kyllä aikaisin tänäpäivänä kehittyy nämä pojatkin.
  Rakkautta ja rajoja... se on minunkin neuvoni!!
  Tsemit kaikille murkkujen vanhemmille!

 • mun vanhin tyttö on 10v ja se on oikea esimerkki alkavasta murkkuiästä:)se raivoaa,paiskoo ovia ja kaikki mitä yritän sanoa niin "aivan sama" mä nimitän sitä esi murkuks eli murkkuikää edeltävään aikaan.tytössänikän ei ole vielä varsinaisia muutoksia tapahtunu vielä,mutta odotan sitä varsinaista murkkua kauhulla.,kun nyt jo näin raivoaa:)

  • Onneks en oo siel mestas kenel on niit 10-vuotiai vauvoja paiskomassa ovia:D Ja ei ne 10-vuotiaat vauvat hetkessä kasva. Vittu ne luulee olevansa niin isoja ja varmaan naureskelee kavereilleen, jotka eivät halua polttaa tupakkaa. Ovat niin kovia, vaikka on 10, ei vittu:D Tollasista kovista pikkupennuista tulee 15-vuotiaana ne säälittävät kaljoittelijat. Ainiin ja kehuvat kavereilleen sellaset 10-vuotiaat vauvat kuinka kattoo K18 kauhua...Vittu niit pentui.


  • 16-vuotias kirjoitti:

   Onneks en oo siel mestas kenel on niit 10-vuotiai vauvoja paiskomassa ovia:D Ja ei ne 10-vuotiaat vauvat hetkessä kasva. Vittu ne luulee olevansa niin isoja ja varmaan naureskelee kavereilleen, jotka eivät halua polttaa tupakkaa. Ovat niin kovia, vaikka on 10, ei vittu:D Tollasista kovista pikkupennuista tulee 15-vuotiaana ne säälittävät kaljoittelijat. Ainiin ja kehuvat kavereilleen sellaset 10-vuotiaat vauvat kuinka kattoo K18 kauhua...Vittu niit pentui.

   Vittu sua säälittävää pentua.


  • vanhajarru kirjoitti:

   Vittu sua säälittävää pentua.

   Oomma nyt vähemmän pentu ku ne 150 senttiset 10-vuotiaat. Ja oon just 17. Nii revi vittu siit.


  • 16-vuotias kirjoitti:

   Oomma nyt vähemmän pentu ku ne 150 senttiset 10-vuotiaat. Ja oon just 17. Nii revi vittu siit.

   vittu on naisen sukuelin eli hässäkkä eli paljon muitakin nimityksiä. kyllä siitä paikasta repimistä riittää, sieltä sinutkin on aikanaan revitty. joten kasva vielä, rikasta sanavarastoasi ja aikuistu. et ole kuitenkaan kuin kuusi vuotta edellä sitä 10 vuotiasta ja 25 vuoteen ja aivojen täyteen kypymiseen on sinulla vielä paljon matkaa...ainakin 9vuotta.lähes sen 10 vuotiaan koko elinikä.


  • 16-vuotias kirjoitti:

   Oomma nyt vähemmän pentu ku ne 150 senttiset 10-vuotiaat. Ja oon just 17. Nii revi vittu siit.

   Etkö huomaa omaa asennettasi? "Ne luulee olevansa niin isoja" "Oon vähemmän pentu kuin ne" Syyllistyt aivan samaan, mutta murkuille se on oikeastaan hyvin tyypillistä: pidetään itseä paljon kehittyneempänä ja fiksumpana kuin niitä kaikkia muita.

   Ja mä oon sua paljon vähemmän pentu, ettäs tiedät!!!!!!!!! ;)


 • kieppeillä. Hän kiukutteli ja paiskoi ovia, "kun mä olen nyt murkku ja kuuluu tehdä niin!" Toin kirjastosta murkkuseksi kirjan ja sanoin, ettätätä sinun sitten pitää lukea, kun olet murkku.Poika muuttui suunnilleen omaksi itsekseen ja varsinainen murkkuikä meni aika rauhallisesti! Muutaman vuoden kuluttua!

 • Minun lapsellani on mulkkuikä

  2016

  • ETTÄS KEHTAAT HAUKKUA LASTASI!!!! 😠


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.