Kuopion muotoiluinstituutti

Maisas

Haluaisin kaikkea mahdollista tietoa kyseisestä oppilaitokselta siellä opiskelevilta,hakeneilta tai muuten vain paikan tuntevilta. :)

Varsinkin olisin kiinnostunut pääsykokeista. Minkälaiset,kuinka vaikea päästä sisään?

Millainen kuopio on yleisesti opiskelupaikkana?

Kaikki tieto tervetullutta!

6

2659

  Vastaukset

  • Kuopio on erittäin mainio paikka,itse olen asunut ympäri suomea mutta jotenkin palannu ko.paikkakunnalle. Muotoiluakatemia on ihan kuopion keskustassa puutalo-alueella ja siitä on suorat näkymät puistoon.Itse käytiin tuolla oppilaitoksessa tutustumassa,en ole varsinaisesti opiskellut positiivisia asioita olen kuullut.Moni opettajamme amiksessa oli valmistunut sieltä. Kuopio on kaunis suomen 8.suurin kaupunki keskellä savoa.Helsinkiin menee se 4tuntia ja tampereelle 2.Ainut juttu on,että tuonne ko.oppilatokseen on erittäin vaikea päästä,sillä moni sinne halajaa.

   • ja tykänny hirveenä.se pääsi sinne heti lukion jälkeen eikä sillä ollut kyllä hyvä toditus mutta tavattoman lahjakas kyllä näissä taitellisissa jutuissa! opiskelee nyt kultasepäksi!


  • ..jos listoja katsoo,niin ensisijaisten hakijoiden ja sisälle päässeiden ero ei ole hirvittävän suuri (jos esimerkiksi lahteen vertaa). Aloituspaikkoja on nimittäin n. 120,kun taas ensisijaisia hakijoita n.150-180. Joten ainakin näin luvuista katsoen ei kuulosta kauhean pahalta,vai? :)

   Todistus tulee olemaan minulla hyvä (keskiarvo hieman yli 9) ja luultavasti kirjoitukset sitä M/E-maastoa. Mutta se lahjakkuushan paikkaan enemmän ratkaisee..?

   • Yo-papereiden arvosanoilla ei ole väliä. Itse kirjoitin A:n ja B:n paperit (ihan vaan kun ei lukio ei jaksanut kiinnostaa) ja pääsin niillä Lahden muotoiluinstituuttiin. Riittää että paperit on arvosanoja ei pisteytetä ainankaan Lahdessa. Taikissa nykyään pisteytetään ja samoin Lapin yliopistossa.


  • Kuopiossa ei ole mitään muotoiluinstituuttia.

   Sen sijaan Kuopion Muotoiluakatemia, joka kuuluu Savonia-ammattikorkeakouluun on kyllä olemassa ja on taustaltaan kaupungin vanhimpia oppilaitoksia (p. 1894). http://www.designkuopio.fi

   Kuopio on hyvä opiskelukaupunki. Välitön, kiireetön ja kaunis. Toimintaa on hieman vähemmän kuin pk-seudulla ja Tku/Tre -akselilla, mutta on sitä kuitenkin niin paljon, että nykykiireillä vain osaan siitäkin ehtii osallistua.

   Eilen meillä oli just amk- ja yo-opiskelijoiden keskinäinen Winterfest keskustan Valkeisenlammella. Ja oli kivaa. Lisää tään päivän Savon Sanomista ja http://www.kyy.fi/winterfest.
   Eli tapahtumiakin on ihan kivasti ja uutta on aina vireillä.

  • Mille linjalle sä olisit Kuopion muotoiluakatemiaan hakemassa? Mä haen ehkä myös Kuopioon ja siihen sisustustekstiilijuttuun..

   Oon kuullu muutamalta tutulta ketkä siel on opiskelleet, että tykkäävät kovasti siellä opiskella.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   11818
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   4261
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   86
   2480
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   1692
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1413