Hämähäkkejä yms. ötököitä???

Elmeri

Lueskelin vanhoja viestiketjuja ja löysin kirjoituksen jossa kerrotaan oven alta huoneeseen tulleesta kämmenen kokoisesta hämähäkistä. Mahtaako olla kovinkin yleistä? Onko Goalla paljon epämääräisen isoja ötököitä? Kauhea hämähäkkikammo vaivaa ja alkoi jo valmiiksi vapisuttaa.

16

2712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • n 10 cm nähty

      Rannalla on joku laji mikä kaivautuu hiekkaan,isohko reikä sieltä ne tulee ja menee tämän tästä.Pistät jalan reiän viereen,kivasti kutittaa kun kaveri karkaa jalkaa pitkin,luulin vaimon härnäävän,mutta ei ollut vaimo.Puista tipahtelee silloin tällöin kavereita,ne lähtee karkuun,ei kannata pitää t paitaa,ettei ötökkä eksy paitulin sisällä.Hotelleis on vähän ötököitä,eikä montaa sellasta mikä käy kiinni yöllä eikä irrota,muutama laji,alle 10cm.Apinan leipäpuuta on hyvä välttää saattaa joutua jättiseittiin kiinni,HÄMÄHÄKIT TULEE JA TARRAA KII.

    • kaikki tyynni

      Kahden viikon matkalla, neljän ihmisen voimin. Eikä nähty kuin kaksi hämäriä. Yksi mausteplantaasilla ja toinen telttaretkellä. Krokoja krokoretkellä. Liskoja, pieniä, muutama, muurahaisia jonkin verran. Hotellihuoneissa ei mitään. Ota ihan rauhallisesti, kyllä sä siitä selviät.

      • ...

        meidä kiskaistiin goalla 5 vuotta sitten kauppaan sisään kun tiellä(cobra waddo) meni käärme..olisko ollut just se kobra:)


    • hämiksiä

      Mutta rottia on ja suht paljon, koska Goa on yksinkertaisesti likainen paikka. Meillä tuli hotellin patiolle, sellainen 30cm pitkä rotanjötkäle. Voin sanoa, että perse nousi penkistä ja äkkiä;)

    • WWR

      ei kyllä memidän reissulla kovin paljoa ötököitä näkynyt. yksi pieni perhonen ja koppakuoriainen eksyivät oven raosta huoneeseen. oli meillä tosin varmuuden vuoksi raid-pullo mukana jos tulee vastaan kämmenen kokoinen ötökkä ;)

    • näkyi..

      Olin marras-joulukuussa Goalla. Asuin Bagassa ihan siistissä pienessä guest housessa, kolmannessa kerroksessa. Kaikenlaisia ötököitä kyllä näkyi.

      Ensimmäisenä iltana juoksenteli gekko pitkin seiniä. Gekot on kyllä söpönnäköisiä ja täysin vaarattomia. Seuraavan iltana mönki lattialla joku tuhatjalkaisen näköinen viisisenttinen örkki, jolla oli pihtileuat. Sitä seuraavan kulki sängyn alla parisenttinen, pitkäviiksinen koppakuoriainen. Pienet hämähäkit, itikat ja pienet muurahaiset olivat jokapäiväiviä. Yhtenä iltana vessassa vilahti joku, todennäköisesti russakka tai lutikka.

      Vaan se, että noita näkyi, oli suurimmalta osaltani omaa mokaani. Unohdin nimittäin alkuun aina jonkun räppänän auki pimeän tultua. Kannattaa pitää kaikki ovet ja ikkunat kiinni pimeän tultua.

      Minulla oli mukanani BioKill:ä sumutepullossa ja sillä sumuttelin sitten ovien aluset, ikkunoiden reunat ja vessan viemärikaivot, eikä sen jälkeen näkynyt minkäännäköisiä mönkijöitä.

      Goan sisäosassa näin käärmeen kulkevan tien yli. Paikallinen tuttuni ei halunnut minun vuokraavan huonetta metsän vierestä ensimmäisestä kerroksesta, koska on vaarana, että käärmeet tulevat sisälle. Ne kun elävät metsissä ja kyllä niitä kuulema heilläkin kotona aina joskus silloin tällöin näkyy.

      Parinkymmensenttisiä liskoja näkee tuon tuosta vilistävän ulkona. Nehän on vain mielenkiintoisia seurattavia, eikä niistä ole vaaraa.

      Kaikesta kauhumaalailustani huolimatta voit mielestäni huoletta mennä Goalle. Ei siellä tunnu vaaralliselta edes noiden elukoiden osalta, kuten ei minkään muunkaan vuoksi. Goa on pelkkää rauhaa kaiken kaoottisuuden keskellä. Ei muuta kuin sinne nauttimaan olosta ja elosta.

      • yöpaikkaa etsimässä

        Minkä niminen mainitsemasi guest house oli? Hinta? Tarvitsemme viikon päästä majoitusta Bagan suunnalta (ei kauempaa kuin Calangutesta). Olisi kiva jos vastaat! Mikä olisi kohtuu maksu taksista lentokentältä Pohjois-Goaan?


      • Marine....
        yöpaikkaa etsimässä kirjoitti:

        Minkä niminen mainitsemasi guest house oli? Hinta? Tarvitsemme viikon päästä majoitusta Bagan suunnalta (ei kauempaa kuin Calangutesta). Olisi kiva jos vastaat! Mikä olisi kohtuu maksu taksista lentokentältä Pohjois-Goaan?

        Tuonne linkkiin just laitoin jollekin toiselle tuon majapaikkani tiedot. Nimi on Blue Marine. Siellä on linkki myös sellaiseen sivustoon, jossa löytyy vino pino kaikenhintaisia. majapaikkoja Goalla.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=104&conference=4500000000000863&posting=22000000024223007


    • ötiksiä

      Olimme Goalla 3 viikkoa pari vuotta sitten, Calangutessa eikä nähty kuin muutama muurahainen ja pari hyppyhäntäistä jonkun kuppilan wc:n tiloissa.

      Itse asiassa hämmästelimme tätä hyvinkin paljon, koska minulla ainakin oli mielikuva, että kaikenlaisia ötököitä on mielinmäärin joka paikassa.

      Yksi mikä oli myös merkillepantavaa, nimittäin vaikka oli kuinka alkeellinen kahvila/baari/ravintola ja wc joskus vain takapiha :) niin AINA oli juoksevaa vettä tarjolla käsienpesuun.

      Käsidesi-pullo on silti ihan järkevää ottaa mukaan.

      Mutta hämiksiä me ei kyllä nähty. On ne silti saattaneet tarkkailla meitä diu diu diu.... :D

    • viime kesältä

      Olettaisin, että aikalailla samanlainen eliökanta on Keralassa kuin Goallakin. Tosiaan Keralassa Kovalamilla huoneeni seinällä oli joka yö vakiovieraana pari gekkoa. Ikkunoiden sulkemisella ei ollut minkäänlaista tehoa, koska huoneessa oli seinällä katonrajassa tuuletusaukkoja, jotka olivat siis n.8cm x 20cm -kokoisia täysin peittämättömiä aukkoja. Niistähän pääs sit elukat sisään jos halus.

      Lisäksi ensimmäisen viikon huoneessani majaili torakoita. Niistä jäi kieltämättä traumoja. Etenkin öisin, kun heräsin vessassa käymään, niitä luikki kaapin raoista ja lavuaarin aukoista ja lattiakaivosta. Niistä sain nirrin pois bug sprayllä.

      Lisäksi huoneessani oli jatkuvasti muurahaisten valtaväyliä. Ja iltaisin/öisin oli pari moskiittoa ja joskus yöperhosia. Näihin ratkaisu on moskiittoverkko, niin eivät ainakaan lennä suuhun nukkuessa.

      Siinä suurimmat havainnot. Niin, ulkona saattaa nähdä gekkoa isompia liskoja. Yhtään käärmettä ei muistaakseni 6vko:n aikana eteeni osunut. Suurin osa hämähäkeistä oli pienikroppaisia pitkäjalkaisia, ja rantahiekassa oli rapumaisia melkein kädenkokoisia mönkijöitä. Kauniita iiisoja perhosia näin joskus.

      Fakta on, että Intiassa on melkoinen biodiversiteetti Suomen oloihin verrattuna. Kannattaa olettaa, että ötököitä tulet kohtaamaan. Hotellivalinnalla voi vaikuttaa asiaan, mutta varakkaissa intialaiskodeissakaan ötököiltä ei voi välttyä. Oma hotellini oli sellainen perustasoinen, ei mikään pikku mökkerö, muttei tähtihotellikaan. Semmoinen edullinen ratkaisu. Voit yrittää taktikoida ja varata hotellihuoneen mahdollisimman korkealta. Kokemukseni mukaan katutasolla olevassa huoneessa vieraili enemmän ötököitä.

      Itse olen koirapelkoinen, mutta Intiassa en "voinut" pelätä koiria, koska niitä vain ON siellä, enkä minä voi sille paljoakaan, jos ne haluavat jalkoihini tulla :).

      • hymylyylityyli

        Ai kun nauratti tämä kommentti koirista. Niinhän ne meikäläisenkin jalkoihin aina löysi ottamaan päikkärit. En tosin ole koirapelkoinen, päinvastoin, mutta allerginen.


      • huulilla
        hymylyylityyli kirjoitti:

        Ai kun nauratti tämä kommentti koirista. Niinhän ne meikäläisenkin jalkoihin aina löysi ottamaan päikkärit. En tosin ole koirapelkoinen, päinvastoin, mutta allerginen.

        Niin :). Näitä muistoja kirjoittelee hymy huulilla. Eikä ainakaan minun Intia-kokemuksia ole tarvinnut edes ajan kullata, vaan se aika, mitä siellä viime kesänä vietin, oli ihanaa. On kaipuu takaisin. Pitäisi vain keksiä, missä merkeissä sinne lähtis. Ja jos vielä Intiaan selviän, niin haluan viettää siellä taas useamman viikon. Lennot on kuitenkin sen verta tyyriitä, ettei kannata ihan heti pois tulla.

        Niin ketjun aiheenahan tosiaan oli ötökät...


    • Elmeri

      Kiitos asiallisista ja ystävällisistä vastauksista. Liskot ei menoa haittaa ne on tosi kivoja ja monesti meinanneet "eksyä" matkalaukkuun kotia tuomisiks. Oli mukava kuulla ettei kahdeksanjalkaisia karvalakkeja ole ihan joka kulman takana väijymässä. Innolla odotellaan jo matkaa Goalle ja aurinkoiseen Intiaan.

      • esiintyy

        niin siihen auttaa, kun jättää vessaan/pesuhuoneeseen valot yön ajaksi. Ei ne valoissa liiku.


    • vfgirfkg

      olin kaverin kanssa goalla ja hotellin aulassa roikkui jättiläis hämähäkki

      • mitäsmenitgoalle

        Mene seuraavan kerran Intiassa jonnekin muualle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1919
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1440
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1333
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1134
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      470
      1034
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      928
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      862
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe