Sopisiko??

...

Mitä mieltä olette??
Olen 14-vuotias ja haaveillut jo pitkään omasta koirasta... Löysin kirjasta kuvan hollanninpaimenkoirasta ja etsin siitä lisää tietoa. Nyt olen jo aivan ihastunut siihen.
Meillä on jo entuudestaan ranskanbulldoggi, ulkoilutan ja hoidan sitä paljon mutta se on leimautunut äitiini.Se on jo aika vanhakin.

Olisin valmis ulkoiluttamaan koiraa paljon ja myös harrastamaan sen kanssa. Olen erityisen kiinnostunut palveluskoiralajeista.

Olisiko mielestänne hollanninpaimenkoira huono valinta minulle?

9

2477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • collien omistaja

      Itselläni on ollut belgianpaimenkoira, joten voin kertoa, että belgi (tai hollanninpaimenkoira, joka tietääkseni jalostettu belgistä) vaatii todella pitkäjänteisen koulutuksen ja mielestäni koiran kanssa tulee ehdottomasti harrastaa esim. tokoa. Koiralle ei riitä pelkkä lenkkeily (mitä se vaatii kyllä paljon), vaan se vaatii myös runsaasti älyllistä viriketoimintaa ja aktivointia, muuten koira ahdistuu ja voi purkaa tätä energiaansa esim. tuhoamalla paikkoja yms.

      Kyseisen rodun omistajalla tulisi mielestäni olla koirankoulutuskokemusta ennestään. Sitä sinulla ei varmaan oikein ole, kun bulldoggikin on jo vanha. Koko perheen pitää tietenkin sitoutua koiran kasvatukseen ja tulisi olla yhteiset linjat koulutuksen ym suhteen.

      Yhteenvetona siis voisin sanoa, että voisit valita ehkä jonkun hieman helpomman ja vähemmän tempperamenttisen paimenkoiran itsellesi.Jos pärjäät sen kanssa ja koulutuskokemusta on kertynyt, voisit ajatella myöhemmin hollanninpk:aa. Esim collie on aivan ihana rotu!

      Toivottavasti auttoi! Toivottavasti ei kuulostanut "saarnaamiselta", näin se vaan on! Sitä on muuten pulassa, jos ottaa liian kovan palan purtavaksi.

      • mandariininen

        ei ole jalostettu belgeistä, vaan on ihan oma itsellinen ja ikivanha rotu, joka on ollut jo jossakin vaiheessa sukupuuttoon kuolemassa, rodun uudelleen elvyttämiseen on käytetty jonkin verran mm belgiä ja saksanpaimenkoiraa.

        En suosittele minäkään ekaksi koiraksi, näin pienestä maasta on myös vaikea löytää ehkä "sopivaa" pentua, siis valikoima melko suppea ja kasvattajien koirissa luonteilla todella isoja eroja,koska jokainen hakee vähän omansalaista linjaa. Eli pitää todella tietää mitä hakee, jotta osaisi valita oikean tyyppisen ja itselleen sopivan koiran.
        Myös kaikilla kolmella karvalaadulla on poikkeavat luonteensa ja erilainen turkinhoito yms. joten pitäisi myöskin päättää, mikä juuri niistä kolmesta on itselle sopivin.
        Lyhytkarvainen muistuttaa vilkkaudellaan ehkä eniten Malinois belgiä, karkeakarvainen rauhallisin mutta turkinhoito vaativin (nypittävä) pitkäkarvainen lienee suosituin ja runsaslukuisin Suomessa tällä hetkellä ja ehkä helpoin valinta ekaksi holskuksi.


    • koira

      vaativat erittäin hyvän peruskoulutuksen! Ovat muutenkin vaativia koiria mutta erittäin mahtavia kun ovat oikein koulutettuja. Tarvitsevat paljon aktiviteetteja sekä toimintaa. Suurin osa holskuista jotka tunnen on uroksia ja todella pahoja rähjäämään muille koirille.

    • minun neuvoni

      Minusta on vaikea sanoa, onko jollekin jokin koira/rotu sopiva vai ei. Sinun kannattaa tosiaan tutustua holskukeskusteliin lemmikkipalstoilla (www.lemmikkipalstat.net) ja www.holsku.fi. Tutustu, mailaile tai kä jonkun kasvattajan luona tutustumassa koiriin ja kasvattaja on paljo pätevämpi arvioimaan, sopiiko holsku sinulle. Itse olin 14-vuotias kun sain ensimmäisen koirani (perheessä ei ennen ole ollut mitään koiria) ja se oli pitkäkarvainen holsku. Mitään ongelmia ei ole ollut. Ja jos vielä olet kiinnostunut harrastastuksista koiran kanssa, niin aina vain parempi! Tutustu rotuun hyvin enne koiran ottamista, monet kasvattajat ovat varmasti valmiit auttamaan sinua!!!
      Hyvää kevättä!

    • SuuriUskontoKirja

      Kannattaa tosiaan käydä kasvattajalla.Voit kysyä kasvattajalta että saisko sitä koiraa vaikka talutella ;D

    • Seepi -96

      Hollanninpaimenkoira on muuten sinulla kyllä ihan sopiva koira mutta koiran kannalta, sinulle tulee myös paljon, todella paljon vastuuta. joku ehkä helppokoulutettavampi, jne voisi olla näin aluksi helpompi. Koska ainakin jos aiot hankkia koiran ainoastaan itsellesi, siinä on todella suuri urakka.

    • Aapeliina

      koiran löytänyt? ja oliko se holsku? meillä holsku lk. Aivan mahtava oman perheen jäsenille, ystävällinen, mutta hyvin määrätietoinen ja reviiritietoinen. Muilla ei asiaa meidän pihalle. Aktiivinen, dominoiva ja hyvin ihmisrakas. Ei tuhoa paikkoja, vaikka harrastuksia ei olisikaan koko päiväksi tai edes ollenkaan yhtenä päivänä. Kuri pitää olla kova ja paikka selvä koiralle, missä se on järjestyksessä. Erittäin paljon omaa viettejä.

    • ...

      Aluksi täytyy sanoa,että ihan fiksuja vastauksia sinulle on annettu,mutta yksi asia täytyy sanoa,että koira oli se mitä rotua tahansa,yrittää nousta aina ylemmäksi ja siinä ne ongelmat yleensä tulevat.Kun sinä olet niin nuori ja perheessä on vanhempia,niin koira kyllä osaa katsoa lauman johtajan.Eli koiraa ei koskaan
      saa päästää samalle tasolle ihmisen kanssa.

    • jerex

      Meillä olis yksi n.vuoden vanha tosi kiltti narttu,joka on sen pahemman tuhoamisen ehkä jättänyt taakseen.Vois antaa ihan kokeiltavaksi,
      mutta asut tietysti niin kaukana turusta,ettei se ole mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe