majoitus?

kysyvä löytää?

Mikähän olisi halvin mahdollinen majoitusvaihtoehto Firenzen ydinkeskustassa? Viikon matkasta tulisi mielettömän kallis jos majoittuu johonkin keskustan hotelleista..? Muukin info tervetullutta, esim mihin kannattaa ehdottomasti mennä, halvimmat shoppailukohteet jne. Kiitos=)

8

2735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hotelli Firenzessä
      • V.I.Aggio

        Firenze on renessanssin synnyinkaupunki, yksi maailman merkittävimmistä taidekaupungeista.
        Pelkästään historiallisia kirkkoja on parikymmentä, useimmissa renessanssin suurimpien taiteilijoiden teoksia. Firenzen ylpeyksiä ovat monet merkittävät museot, palatsit, luostarit ja arkkitehtoniset mestarityöt. Taideaarteiden määrässä Firenze päihittää minkä tahansa kaupungin. Mielenkiintoista on, että 1500-luvun puolivälissä, jolloin kirkot ja palatsit teoksineen jo valtaosin olivat paikoillaan, kaupungissa oli noin 60 000 asukasta – suuri kaupunki, mutta taiteen määrään verrattuna asukasluku oli vähäinen.

        Kaikki merkittävimmät nähtävyydet ovat puolentoista kilometrin säteellä Duomolta.
        Turisteja Firenzessä vierailee vuosittain yli seitsemän miljoonaa, heistä yli miljoona tutustuu suosituimpaan yksittäiseen nähtävyyteen, Uffizin galleriaan, jossa on esillä noin 1800 taidehistorian merkkiteosta. Turistien runsaus ei ole ongelmaton: Firenzen kaupunki on hukkua turisteihin, autoihin, jätteisiin ja saasteisiin.

        Firenzen Duomon, Santa Maria del Fioren alueeseen tutustuminen kannattaa aloittaa Battisterosta, kastekirkosta, joka on seissyt paikallaan jo lähes tuhat vuotta.

        Kastekirkko on tunnettu kolmesta Andrea Pisanon ja Lorenzo Ghibertin suunnittelemasta pronssisesta pariovesta. Pohjoisovet sai 23-vuotias Lorenzo Ghiberti suunnitellakseen voitettuaan kilpailussa Filippo Brunelleschin. Pohjoisovien saaman menestyksen ansiosta Ghiberti oli luonnollinen valinta kolmansien ovien tekijäksi. Michelangelo sanoi myöhemmin, että työ kelpaisi kuvaamaan paratiisin portteja, siksi ovia nykyisinkin kutsutaan Paratiisin porteiksi.

        Itse Duomon mammuttimaiset mittasuhteet on vaikea käsittää. Tuomiokirkko on kristikunnan neljänneksi suurin kirkko. Kupoli kurkottaa sadan metrin korkeuteen, sen halkaisija on 45 metriä. Kiipeämällä 463 jyrkkää askelmaa kupolin huipulle, lanterniiniin, ymmärtää Filippo Brunelleschin suunnitelman nerokkuuden. Valtava kupoli on rakennettu ilman tukirakenteita, se tukee itse itseään nerokkaan kaksoisrakenteen avulla. Kupolin päälle kiipeäjä näkee tämän noustessaan, portaat kulkevat näiden kahden kupoliseinän välissä.

        Giotto oli tuomiokirkon kellotornin johtava arkkitehti. Tornin nykyinen ulkoasu perustuukin tärkeimpien rakenteidensa osalta Giotton suunnitelmaan, vaikka hänen kuollessaan vain kellotornin alin kerros oli valmistunut.

        1400-luvulta asti tuomiokirkon aukion itäreunalla sijainnut tuomiokirkon hoitokunnan museo avattiin yleisölle vuonna 1891. Varsinkin Luca della Robbian ja Donatellon laulajalehterit, jotka poistettiin kirkosta 1688, haluttiin palauttaa yleisön nähtäville.

        Nykyään museota voidaan pitää yhtenä maailman merkittävimmistä veistoskokoelmista. Lisäksi siellä on runsaasti tuomiokirkon rakentamiseen liittyviä asiakirjoja ja muuta aineistoa.

        Uffizin taidemuseoon voi varata lipun etukäteen tai jonottaa turistikauden vilkkaudesta riippuen useitakin tunteja. Monen mielessä palaa halu nähdä Michelangelon Pyhän perhe sekä Botticellin kauniit allegoriat Kevät ja Venuksen syntymä.

        Bargellon taidemuseon nykyinen nimi vakiintui 1500-luvulla, kun rakennukseen siirtyi kaupungin ylin poliisipäällikkö, jota kansa kutsui Bargelloksi, pyövelin apulaiseksi. Nähtävinä ovat mm. Michelangelo Buonarrotin nuoruuden työ Juopunut Bacchus ja Giambolognan Merkurius.

        San Marcon luostari on tunnettu ennen kaikkea Fra Angelicon töistä.
        Orsanmichelen ulkoseinän neljääntoista nissiin kaupungin killat sijoittivat suojeluspyhimystään esittävän veistoksen. Nyt ulkoseiniä koristavat jäljennökset, mm. Verrocchion Epäilevä Tuomas, Giambolognan Pyhä Luukas, Donatellon Pyhä Pietari, Donatellon Pyhä Yrjö, Lorenzo Chibertin Pyhä Matteus.

        Santa Maria Novellan tärkeimpiä taideteoksia ovat Masaccion Trinitá, Ghirlandaion ja Filippino Lippin freskot sekä Filippo Brunbelleschin krusifiksi.

        Santa Trinitàssa ovat maineikkaat Ghirlandaion freskot sekä erittäin kaunis alttaritaulu ”Paimenten kumarrus”.

        Ognissantiin voi mennä tapamaan kahta kirkonmiestä; Ghirlandaion Pyhää Hieronymusta ja Botticellin Pyhää Augustinusta. Vuodesta 1970 freskot ovat olleet toisiaan vastapäätä kirkkolaivan molemmin puolin. Botticelli on haudattu tähän kirkkoon. Luostarin ruokasalissa on Ghirlandaion ”Viimeinen ehtoollinen”.

        Fransiskaanien kirkko Santa Croce rakennettiin 1300-luvulla Firenzen työläiskaupunginosaan.
        Kirkon näyttäviä taideteoksia ovat Donatellon Marian ilmestys sekä hänen tekemäkseen mainittu puukrusifiksi, jota Brunelleschi halveksien oli nimittänyt ”Talonpojaksi” verraten sitä omaansa Santa Maria Novellan ristiinnaulittuun.
        Bardien kappelissa alttarin oikealla puolella on muutamia Giotton hienoimpia freskoja.

        Kirkon yhteyteen rakennettu Filippo Brunelleschin Pazzi-kappeli luetaan taiteilijan pääteoksiin. Sitä koristavat Luca della Robbian kahtatoista apostolia esittävät terrakottatondot.
        Kirkossa toimii perinteikäs nahkatavaroiden myymälä.

        Santa Croce on monien merkkihenkilöiden viimeinen leposija. Sieltä löytyvät Michelangelon, Galileon, Machiavellin, Chibertin ja Rossiinin haudat sekä Danten muistomerkki.

        Santa Maria del Carminen upein anti ovat Cappella Brancaccissa sijaitsevat Masaccion ja Masolinon freskot.

        Ylhäällä kukkulalla joen toisella puolen kaupunkia hallitsee San Miniato al Monten kirkko. Reipas kävely joen vartta ja kiipeäminen Piazzale Michelangelolle takaa puhtan ilman ja upeat näköalat. Matkaa voi jatkaa ylemmäs 1000-luvun alussa rakennetulle San Miniatolle, joka on koristelu valkoisella ja vihreällä marmorilla kuten Kastekappelikin.

        Palazzo Medici-Riccardin Cappella dei Magi on tullut kuuluisaksi Benozzo Gozzolin noin vuonna 1460 maalaamista freskoista.

        Muita ”kohteita”; Palazzo Pitti museoineen ja kaupungin vihreät keitaat, puutarhat. Ognissanti-kirkon VespuccienkappelissaGhirlandaion suojaviittamadonna. Santa Maria Novellan Chiostro Verdessä Paolo Ucellon vedenpaisumus-fresko. Casa Buonarrotissa on Michelangelon vanhin tunnettu veistos, Portailla istuva madonna – se on ”must” niille, jotka ovat nähneet Sikstiiniläiskappelin freskot, Pietarin kirkon Pieta`n, Accademiassa maailman kuuluisimman patsaan Davidin, ja Uffizissa hänen veistoksellisen maalauksensa Pyhästä perheestä.

        Loggia dei Lanzin penkeillä voisi istua muutamankin illan kuunnellen nuorta viulistia tai suosittua kitaristia, katsella spiraalin tavoin kiertyvää Giambolognan Sabiinittaren ryöstöä, Cellinin Perseusta ja Palazzo Vecchion patsaiden rivistöä. Voi käydä myös palatsin sisätiloissa ja ihailla Firenzeä Loggia del Saturnosta käsin. Entä Medicien sukukappeli San Lorenzon takana tai Biblioteca Laurenzianan portaat, nekin Michelangelon suunnittelemat.

        Entä Mercato Nuovon sympaattinen villisika, Il Porcellino, jonka kullanhohtoista kärsää jokainen matkailija käy silittämässä, jotta tänne taas jonain päivänä voisi palata?

        Pitäisikö siinä välissä selvittää miksi Ponte Vecchiolla Benvenuto Cellinin pronssiin valaman Cosimo vanhemman rintakuvan ympäröimään aitaan on kiinnitetty lukkoja? Mitä tarkoitusta varten ne ovat siinä? Missä niiden avaimet ovat? Ovatko ne ihmisten kotona ympäri maailman, vai heitettynä Arnoon, ehkä kuitenkin vain toinen?

        Kauppahallissa voi ruokailla tuhdisti pikkurahalla vaikka peri italialaista trippaa, toscanalaisia papuja, leikkeleitä, kanaa, tiramisua, cantutsiineja tai crostiineja. Lounasaikaan lähellä Santo Spiriton kirkkoa myös ravintola Casalingan ovi käy tiheään. Sisällä on huumaava puheensorina. Paikka on tupaten täynnä, mutta parin minuutin kuluttua mukaan mahtuu uusia ruokavieraita. Nonna ja mamma touhuavat patojensa ja pannujensa ääressä. Nuoremmat ja nopeammat kattavat ja korjaavat pöytiä ja tarjoilevat. Ruokaa on mistä valita.


    • Vaihtoehto

      Jos menee ydinkeskustan ulkopuolelle, niin asuu huomattavasti halvemmin. Katsoo vain, että on hyvät liikenneyhteydet keskustaan!
      Itse asuimme 20 km Firenzestä olevalla leirintäalueella, josta kätevästi pääsi Firenzeen (ja muuallekin). Viikko maksoi kahdelta n. 400 egee ja asuimme omassa bungalowissa.

      • Alternatiiv

        Tuo on aivan totta! Kun menen Turkuun, majoitun Suomusjärvelle, ja säästän monta egee. Kerran olin Lontoossa ja asuin Ranskan puolella Calaisissa, olihan sieltä vähän matkaa, mutta säästyi monenmonta egee.


      • minä näin kerran
        Alternatiiv kirjoitti:

        Tuo on aivan totta! Kun menen Turkuun, majoitun Suomusjärvelle, ja säästän monta egee. Kerran olin Lontoossa ja asuin Ranskan puolella Calaisissa, olihan sieltä vähän matkaa, mutta säästyi monenmonta egee.

        Firenzessä miehen laittavan filtin roikkumaan rauta-aitaan erään Palazon eteen. Hän laittoi sen nurkista narulla kiini aidan tolppiin ja kömpi itse sisään nukkumaan. Halpaa sekin...


      • Alte R Nativ
        minä näin kerran kirjoitti:

        Firenzessä miehen laittavan filtin roikkumaan rauta-aitaan erään Palazon eteen. Hän laittoi sen nurkista narulla kiini aidan tolppiin ja kömpi itse sisään nukkumaan. Halpaa sekin...

        Totta! Vain mielikuvitus voi asettaa rajoja selviytymiselle! Jos käyttää useita satoja tai luultavasti tonnin Firenzen matkaan, tottakai kannattaa hankkia majapaikka sadan kiometrin päästä kun sillä säästää pari kymppiä. Tai leiriytyä filtin sisään johonkin puistoon. Puiston penkillä nukkuu ilmaiseksi, kotoa voi viedä näkkileipäpaketin,niin ei tarvitse tuhlata ruokaan. Museopääsymaksut ovat hirvittävän hintaisia, mutta niistä selviää kun katselee kuvia kirjaston kirjasta. Lentokentältä pääsee ilmaiseksi kun kävelee, jne.


      • Neuvosta kiitollinen
        Alte R Nativ kirjoitti:

        Totta! Vain mielikuvitus voi asettaa rajoja selviytymiselle! Jos käyttää useita satoja tai luultavasti tonnin Firenzen matkaan, tottakai kannattaa hankkia majapaikka sadan kiometrin päästä kun sillä säästää pari kymppiä. Tai leiriytyä filtin sisään johonkin puistoon. Puiston penkillä nukkuu ilmaiseksi, kotoa voi viedä näkkileipäpaketin,niin ei tarvitse tuhlata ruokaan. Museopääsymaksut ovat hirvittävän hintaisia, mutta niistä selviää kun katselee kuvia kirjaston kirjasta. Lentokentältä pääsee ilmaiseksi kun kävelee, jne.

        Mitä ihmettä te riehutte, kun joku antaa aivan tajuttoman hyvän vinkin??!
        Nuori kun on eikä rahaa ole ihan sairaan paljon, niin just noita vinkkejä tarvitaan. Budjetti on pieni ja pienistä säästöistä tulee äkkiä iso säästö.
        Matkailu on kivaa ja Firenzeen olen menossa, mutta mahdollisimman edullisesti! Ei kai siinä mitään pahaa ole.


    • Fortunata

      Jos teitä on lähdössä useampi, kannattaa ehkä vuokrata asunto. Ihan keskustastakin löytyy kivoja asuntoja hotellihintoihin verrattuna siedettävään hintaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe