restonomiksi..??

min*

Mua kiinnostais nyt erittäin paljon onko mahdollisuuksia päästä restonomiksi(amk) opiskelemaan näillä papereilla... kun kirjoituksista tuli ruotsi B, äikkä C, matikka A(menossa uusii mutta taitaa A:ksi jäädä:( ) ja englannista tulee varmaan C tai B ja psykasta ehkä B. Siis onko näillä kamalasti merkitystä, vai voiko päästä sisään vaikka onkin huonot paperit..? tai edes niihin haastatteluihin tms...? :/ jollain kokemusta/tietoa?

9

3838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pääsyvaatimukset

      Suurimmaksi osaksi kouluun pääseitten pisteet tulevat pääsykokeista.
      Koulumenestyksestä tulee pienempi osa kokonaispisteistä, ja noilla sinun arvosanoilla pääsee melkoisen varmasti ainakin pääsykokeisiin.
      Tsemppaa siellä, kokeissa on matikkaa, englannin kielen tehtävää, kirjoittamista ja haastattelu.

      • mutta pelkää pahinta!

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!


      • joujouu
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Minun tuttuni on restomi ja ennen restonomikoulutusta tämä kävi lukion. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän pääsi lähes heti HYVÄÄN työpaikkaan - ja kyllä, hän OSAA tehdä juuri niitä asioita, kuin tarvitseekin.


      • teekkari-x
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        No, jos olet joku amiskan käynyt restonomiopiskelija niin ei voi kuin sääliä tuota kirjoittamisen jalon taidon tasoa. Tottahan on, että restonomeja valmistuu liikaa, mutta ei sinne mitään ammattikoulua pohjaksi tarvita. Tuttavani valmistui restonomiksi ihan lukion käyneenä ja sai töitä vuoropäällikkönä.
        Ei se ammattikoulun käyminen miksikään virtuoosiksi valmista millään alalla. Ainakin amiskan käyneillä inssiopiskelijoilla on luku- ja kirjoitustaidot yleensä aika kehnot ja matematiikkakin melko väkinäistä.


      • jaa'a
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Mullakin on tuttu, joka haki lukiosta restonomi puolelle ja pääsi vaikeuksitta sisään. Tuo kuulosti hieman liioittelulta. Pääseehän esim. sairaanhoitajan koulutukseenkin lukiosta käymättä lähihoitaja linjaa. Suurin osa lukiolaisista menee AMK:hon. Eiköhän siellä sitten opeteta kaikki tarpeellinen.


      • Liian suppeaa
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Restonomin tutkinto antaa valmiudet myös kaupan alalle , esimerkiksi kauppiaaksi. Restonomi on myös matkailu-alan tutkinto, joten ei sen tarvitse olla missään tekemisissä ruoan kanssa, jos ei halua.


      • Anonyymi
        joujouu kirjoitti:

        Minun tuttuni on restomi ja ennen restonomikoulutusta tämä kävi lukion. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän pääsi lähes heti HYVÄÄN työpaikkaan - ja kyllä, hän OSAA tehdä juuri niitä asioita, kuin tarvitseekin.

        Ja minun ymmärtääkseni kokkikoulu on erikseen jos kokkaamaan haluaa. Restonomi voi työskennellä matkailualalla myös. Olipa katkuinen kannustus aiempana.


      • Anonyymi
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Restonomiksi opiskelemaan haluavan pääsykokeissa ei voi olla restonomin ammattimatematiikkaa. Se opetetaan siellä ammattikorkeassa, jos sinne pääsee.

        Restonomiksi opiskelemaan voi hakea ja päästä tavallinen ylioppilas. Ammattiosaaminen opitaan sitten siellä koulussa.


    • jepujee..

      Mä olen pitänyt restonomia yhtenä vaihtoehtona mut mut...täällä kun lukee tästä huonosta työllisyystilanteesta hirveesti niin en sit tiiää:/

      mut kysymys kaikille... et jos valitsee sen matkailupuolen... niin opiskellaanko sillonkin ruuanlaittoa ja tarjoilua ym??? se olis semmonen osa-alue mikä ei todellakaan kiinnostais...

      niin ja...kun ammattikouluissa on tarjolla matkailuvirkailijan perustutkinto niin onko sekin vähän yhtä tyhjän kanssa...? tekeekö restonomit sit niiden töitä jos kerta niillä on työpulaa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. PÄIVÄN PARAS: Nigerialainen haki turvapaikkaa Suomesta, lähti takas huilaamaan

      kotimaahansa, koska turvapaikan saaminen kesti niin kauan. Ja tämän kertoo ihan Yle, eikä yhtään toimittaja kyseenalaist
      Maailman menoa
      157
      3863
    2. Mikä vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?

      Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin sinne tyhjään tilaan, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki
      Maailman menoa
      100
      3661
    3. Ohjelma "Rikollisjengien Ruotsi" hyvin paljasti jakautuneen maan

      eli ns. ruotsalaiset yhdellä puolella, muslimit ja muut kehitysmaalaiset toisella puolella. Siinäkin hyvin näki mitä ma
      Maailman menoa
      42
      3203
    4. Pidennetään viikko 8 päiväiseksi

      Ja jätetään työpäivien määrä nykyiseen 5:een. Tuo olisi kompromissiratkaisu vellovaan keskusteluun työajan lyhentämisest
      Maailman menoa
      18
      2531
    5. Miksi eristäydyt?

      Onko jokin syy kun vetäydyt omiin oloihin?
      Ikävä
      184
      2238
    6. Jos Katja Ståhl ei pääse juontamaan Elämäni biisiä, kenet haluaisit nähdä juontohommissa?

      Katja Ståhl on ollut kuluvalla viikolla sairaalahoidossa. Jos Katja Ståhl ei pääse juontamaan Elämäni biisiä, kenet halu
      Tv-sarjat
      27
      1417
    7. Kuvaile kaivattuasi kolmella emojilla.

      :) 😛😆😱
      Ikävä
      97
      1267
    8. Tiesitkö? Tuure ja Saana Boelius ovat sisaruksia!

      Tiesitkö? Tuure Boelius ja Saana Boelius ovat tänä syksynä kumpainenkin reality-ohjelmissa tv:ssä: Tuure Petollisissa ja
      Suomalaiset julkkikset
      24
      1091
    9. Vähäkankailla ollut ongelmia vuokra-asunnossa

      Aina ne ikävätkin asiat tulevat mediaan. Jasmin ja Marko saaneet edellisestä asunnostaan häädöt ja Jasmin todettu varatt
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1088
    10. Jos elämäsi ihminen

      on osoittanut kiinnostuksensa, niin kannattaa vastata edes jotain vaikka mikä olisi. Toista mahdollisuutta ei välttämätt
      Ikävä
      69
      1048
    Aihe