Mua kiinnostais nyt erittäin paljon onko mahdollisuuksia päästä restonomiksi(amk) opiskelemaan näillä papereilla... kun kirjoituksista tuli ruotsi B, äikkä C, matikka A(menossa uusii mutta taitaa A:ksi jäädä:( ) ja englannista tulee varmaan C tai B ja psykasta ehkä B. Siis onko näillä kamalasti merkitystä, vai voiko päästä sisään vaikka onkin huonot paperit..? tai edes niihin haastatteluihin tms...? :/ jollain kokemusta/tietoa?
restonomiksi..??
9
3801
Vastaukset
- pääsyvaatimukset
Suurimmaksi osaksi kouluun pääseitten pisteet tulevat pääsykokeista.
Koulumenestyksestä tulee pienempi osa kokonaispisteistä, ja noilla sinun arvosanoilla pääsee melkoisen varmasti ainakin pääsykokeisiin.
Tsemppaa siellä, kokeissa on matikkaa, englannin kielen tehtävää, kirjoittamista ja haastattelu.- mutta pelkää pahinta!
Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!
- joujouu
mutta pelkää pahinta! kirjoitti:
Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!
Minun tuttuni on restomi ja ennen restonomikoulutusta tämä kävi lukion. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän pääsi lähes heti HYVÄÄN työpaikkaan - ja kyllä, hän OSAA tehdä juuri niitä asioita, kuin tarvitseekin.
- teekkari-x
mutta pelkää pahinta! kirjoitti:
Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!
No, jos olet joku amiskan käynyt restonomiopiskelija niin ei voi kuin sääliä tuota kirjoittamisen jalon taidon tasoa. Tottahan on, että restonomeja valmistuu liikaa, mutta ei sinne mitään ammattikoulua pohjaksi tarvita. Tuttavani valmistui restonomiksi ihan lukion käyneenä ja sai töitä vuoropäällikkönä.
Ei se ammattikoulun käyminen miksikään virtuoosiksi valmista millään alalla. Ainakin amiskan käyneillä inssiopiskelijoilla on luku- ja kirjoitustaidot yleensä aika kehnot ja matematiikkakin melko väkinäistä. - jaa'a
mutta pelkää pahinta! kirjoitti:
Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!
Mullakin on tuttu, joka haki lukiosta restonomi puolelle ja pääsi vaikeuksitta sisään. Tuo kuulosti hieman liioittelulta. Pääseehän esim. sairaanhoitajan koulutukseenkin lukiosta käymättä lähihoitaja linjaa. Suurin osa lukiolaisista menee AMK:hon. Eiköhän siellä sitten opeteta kaikki tarpeellinen.
- Liian suppeaa
mutta pelkää pahinta! kirjoitti:
Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!
Restonomin tutkinto antaa valmiudet myös kaupan alalle , esimerkiksi kauppiaaksi. Restonomi on myös matkailu-alan tutkinto, joten ei sen tarvitse olla missään tekemisissä ruoan kanssa, jos ei halua.
- Anonyymi
joujouu kirjoitti:
Minun tuttuni on restomi ja ennen restonomikoulutusta tämä kävi lukion. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän pääsi lähes heti HYVÄÄN työpaikkaan - ja kyllä, hän OSAA tehdä juuri niitä asioita, kuin tarvitseekin.
Ja minun ymmärtääkseni kokkikoulu on erikseen jos kokkaamaan haluaa. Restonomi voi työskennellä matkailualalla myös. Olipa katkuinen kannustus aiempana.
- Anonyymi
mutta pelkää pahinta! kirjoitti:
Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!
Restonomiksi opiskelemaan haluavan pääsykokeissa ei voi olla restonomin ammattimatematiikkaa. Se opetetaan siellä ammattikorkeassa, jos sinne pääsee.
Restonomiksi opiskelemaan voi hakea ja päästä tavallinen ylioppilas. Ammattiosaaminen opitaan sitten siellä koulussa.
- jepujee..
Mä olen pitänyt restonomia yhtenä vaihtoehtona mut mut...täällä kun lukee tästä huonosta työllisyystilanteesta hirveesti niin en sit tiiää:/
mut kysymys kaikille... et jos valitsee sen matkailupuolen... niin opiskellaanko sillonkin ruuanlaittoa ja tarjoilua ym??? se olis semmonen osa-alue mikä ei todellakaan kiinnostais...
niin ja...kun ammattikouluissa on tarjolla matkailuvirkailijan perustutkinto niin onko sekin vähän yhtä tyhjän kanssa...? tekeekö restonomit sit niiden töitä jos kerta niillä on työpulaa....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 18011289
- 565371
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html452620- 372296
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131811Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,441725Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta381383Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v371309Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s61216Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut261129