Siemenseokset

JEUI

Haluan valaista nyt jokaista tietämätöntä tai välinpitämätöntä kaniaan kohtaan.
Ei syötetä siemenseoksia kaneille.Tiedän liian monta nuoren kanin elämän sammumista vääränlaisen ruokinnan johdosta.Siemenseoksissa on aivan liikaa rasvaa ja muuta epäterveellistä, kuten auringonkukansiemenet,jotka ovat aivan liian rasvaisia.Useat kanit myöskin valikoivat seoksista "parhaat palat" ja kaikki tarpeellinen, pelleteistä saatava, jää syömättä.
Pellettejä on monenlaisia,Genesis yksi suosituimmista.Useat puhuvat että jopa Genesis on liian rasvaista ja siksi antavatkin sitä omille kaneillensa korkeintaan herkkuna,jos lainkaan.
Asuin ennen pienellä paikkakunnalla,jossa eläinkauppoja ei ollut ja paikallisessa Supermarketissa myytiin vain muutamaa laatua siemenseoksia joten niitä sitten kahdelle kääpiökanille syötin aivan täysin tietämättömänä niiden rasvaisuudesta ja epäterveellisyydestä. Sittemmin jouduin kaneista luopumaan ja toivon että uudessa kodissa saivat/saavat terveellisempää ruokaa.
Nykyisin mahtava kääpiöristetys herramme saa Musti ja Mirri-eläinkaupasta saatavaa Rodo pellettiä,paikallisessa liikkeessä kilon pussin hinta 2 euroa ja myöskin 15 kilon pakkauksissa,hintaa en muista. Tuolla osoitteessa lisää tietoa kyseisestä pelletti merkistä -> http://www.biofarm.fi/jyrsijat.html
Tekin jotka asutte pienemmille kunnilla, Internet on lähes joka taloudessa. Netin kautta tilaamalla hyvänlaatuiset,terveelliset pelletit tulevät suoraan lähipostiisi !
En kiistä, siemenseoksistakin on muutamia suhtkoht hyviä merkkejä,mainittakoon vaikka Rabbit Royale. Tavallisesta marketista et tälläisia todellakaan saa ! Ne eivät kuulu näihin terveellisiin siemenseoksiin.
Ja tietenkin viestiä kommentoidaan seuraavasti: "Syötin koko kanin elin-iän sille valintatalosta ostettavaa siemenseosta ja silti se eli 10-vuotiaaksi." No näihin vastaan sitten vaan seuraavasti: Mietippä kuinka monta lisävuotta kani olisi saanutkaan terveellisemmällä ruokavaliolla ?
Tämä on vain ihmiselle jotka kärsivät tietämättömyydestä,kuten me kaikki joskus ja nämä keskustelupalstathan ovathän mitä oivimpia tiedonlähteitä,kun vain osaa suodattaa sen tarpeellisen tiedon kaikesta epäasiallisuudesta ja muusta moskasta huolimatta.
Hyvää tulevaa kevättä kaikille täällä ! Rakastakaa kanejanne,ne ovat ihmisen lähelleen,tuekseen ja turvakseen,ansainneet.

17

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kanit

      ikinä ole suostuneet pellettejä syömään, en tiedä mistä johtuu. Pienestä pitäen niitä on tarjottu. Käytössä on tällähetkellä suba rabbit, ja joitakin siemensekoituksia jotka eivät sisällä auringonkukan siemeniä. Näillä kaneja nyt kasvatettu 16 vuotta, ja hyvinvoivia kaneja on maailmalle lähtenyt ja kotona kasvanut. En nyt ihan ensihetkellä menisi kaikkia seoksia teilaamaan, ja eihän nämä ole kanin pääravintoa. Vaan ehdottomasti heinä ja kasvikset .

      • sen etteivät kanit syö

        no tottakai kanit nirsoilee aluksi pelletin kanssa! miksi syödä terveellistä ruokaa kun on saatavilla herkullista ROSKARuokaa? iteki mielummin syön hesen hampparin kun perunaa ja salaattia..

        jätä ne siemenseokset pois. kokonaan. älä anna mitään muuta ennenkuin rupeavat syömään pellettiä. näin on meilläkin tehty monen väärin ruokitun kanin kanssa ja jokainen kani on lopulta ruvennut syömään pellettiä.
        genesis on monen kanin suosikki.


      • epäilen kovasti
        sen etteivät kanit syö kirjoitti:

        no tottakai kanit nirsoilee aluksi pelletin kanssa! miksi syödä terveellistä ruokaa kun on saatavilla herkullista ROSKARuokaa? iteki mielummin syön hesen hampparin kun perunaa ja salaattia..

        jätä ne siemenseokset pois. kokonaan. älä anna mitään muuta ennenkuin rupeavat syömään pellettiä. näin on meilläkin tehty monen väärin ruokitun kanin kanssa ja jokainen kani on lopulta ruvennut syömään pellettiä.
        genesis on monen kanin suosikki.

        että kaikki kanit syövät pellettiä. Koska juuri näillä meidän kaneilla on poikasesta saakka ollut tarjolla pellettiä. 3kk vanhasta 6kk vanhaksi eräillekkin tarjosin ainoastaan pellettiä lisänä, mutta eivät sitä edes maistaneet.

        Ja mikä noihin muihin sekoituksiin tulee, hommaan kaikki oman liikkeeni kautta, suoraan tukusta. Kaneille tarkoitettuja sekoituksia, ja nämä ovat ainoastaan "herkkupalaa" en ikinä syötä kaneille pääsääntöisesti sekoituksia kerran viikossa saavat esim. suba rabbitia. Ne eivät edes ole välttämättömiä, niinkuin eivät pelletitkään. Terveellisin ruokavalio kaneille syntyy heinästä ja kakviksista.


        Ja löytyy meillä kaneista sellaisiakin joille ei edes kaneille tarkoitetut siemneseokset kelpaa. Ainoastaan alas menee heinä ja porkkana näkkileipä joskus.


    • hermeliini, Herkules

      Noo... Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä asiasta, että kaupasta ostetut siemensekoitukset ovat liian epäterveellisiä. Mutta itse ostan eläinkaupasta, Faunattaresta kanilleni siemensekoitukset ja pelletit.
      Tuttuni tekee niin, että antaa vihannesten lisäksi vain pellettejä kaneilleen sekin on ihan hyvä valinta.

      • kanitus

        Totta on, että on turhaa rahdata kanille siemenseoksia. Lihottavat, ja eivät muutenkaan ole kovin terveellisiä.
        Meillä eivät syö seoksia, eivätkä myöskään pellettiä.
        Kani ei tarvitse mitään muuta kuin hyvälaatuista heinää, vettä ja tuoreita kasviksia silloin tällöin.


      • kyllä tarvii
        kanitus kirjoitti:

        Totta on, että on turhaa rahdata kanille siemenseoksia. Lihottavat, ja eivät muutenkaan ole kovin terveellisiä.
        Meillä eivät syö seoksia, eivätkä myöskään pellettiä.
        Kani ei tarvitse mitään muuta kuin hyvälaatuista heinää, vettä ja tuoreita kasviksia silloin tällöin.

        Älkää nyt vaan antako vaan heinää ja vettä! Tarvitsee vitamiineja, ja kovaa purtavaa jotta hampaat kuluu. Tuoreissa ruoissa (turvallisissa) ei mitään vikaa, ja kani syö silti heinää!


      • kanitus
        kyllä tarvii kirjoitti:

        Älkää nyt vaan antako vaan heinää ja vettä! Tarvitsee vitamiineja, ja kovaa purtavaa jotta hampaat kuluu. Tuoreissa ruoissa (turvallisissa) ei mitään vikaa, ja kani syö silti heinää!

        Kasviksiakin kyllä annetaan. Samoin näkkileipää ja välillä kauraa, mutta korkeintaan kerran päivässä.
        Purtaviakin luonnollisesti on koko ajan tarjolla, pajua ja haapaa.
        Kyllä näkyvät tuollakin ruokavaliolla pulskistuvan oikein nätisti. Eipä siihen paljon muuta tarvita.
        Mineraali- ja suolakivi tarpeellisia nekin.


    • Kaneista kyselevä

      Eli ei siemensekoituksia kanille. Ok mutta voika antaa täysrehupellettien kanssa ihan vähäsen vaiko vaan herkkupalana? Kaverini syöttää sitä best frend festival siemensekoitusta kaneille koko kupillisen:I Itte en tekisi niin koska kamuni kani on jo lihonnu mutta sama määrä vaan annetaan. Onko suolakivi pakollinen kanille?

      • Sedä

        Sitä voi antaa herkkuna, mutta terveellisempää herkkua olisi esim tuoreet kasvikset tai pelletti :)

        Suosittelen että yrität kertoa kaverillesi miten epäterveellistä tuollainen ruokavalio on! Lihavuus haittaa kania ja altistaa sairauksille siinä missä ihmistäkin. Aikuinen kanihan ei oikeasti tarvitsisi edes pellettiä, vaan pelkkä heinä riittäisi. Jos kaverisi kani saa paljon siemensekoitusta, se ei ehkä syö heinää tarpeeksi. Siitä taas voi seurata ruuansulatusvaivoja (ummetus/ripuli), vitamiinien puutosta (koska ruoka ei sula kunnolla ilman heinän kuituja), tai hampaiden kasvamista liikaa / väärään asentoon (koska heinä ei kuluta niitä). Lisäksi siemensekoituksesta kani voi valikoida liikaa lihottavia herkkuja, eikä sitä välttämättä ole kunnolla mitoitettu kanin tarpeisiin (ruokakauppojen sekoitukset on yleensä aika sekundaa). Kanihan ei tosiaan ole jyrsijä, joten se ei luonnostaan ole siemensyöjä.

        Hyvissä pelleteissähän pitäisi olla periaatteessa kaikki mitä kani tarvitsee heinän lisäksi. Lisäksi heinää säilötään suolalla. Suolakiven ongelma on, että jos kani syö sitä liikaa, sitä janottaa ja liian veden mukana huuhtoutuu pois muitakin hyödyllisiä aineita. Itseäni ihmetyttää suolakiven tuputus, kun samalla kanille ei saa nataa suolaista syötävää ja ihmistenkin suolansaantia suositellaan vähennettävän. Osa käyttää osa ei.

        Kalkkikivi taas saattaa olla vaarallisempikin. Kalkkia on paljon jo heinässä, ja lisäksi sitä lisätään pelletteihin. Jos kani saa sitä liikaa, sille voi tulla virtsakiviä jotka taas saattavat tappaa.


      • Anonyymi

        Suolakiveä kani ei tarvitse. Koska miksi antaisit kanillesi SUOLAA? Sama asia kun kissalla si tai koirallasi olisi suolakivi.


    • hmm.

      Annan kaneilleni siemenseosta ja meillä sitä on annettu jo toisessa sukupolvessa. Kaura on hyvää ja terveellistä ruokaa kaneille, sekä siitä saa kuitua.

      OMISSA SIEMEN SEKOITUKSISSAMME ON:
      -kauraa
      -vehnää
      -joskus ruista.

    • ytyertyye

      Mielummin pupu söisi ne vitamiinit aidoista vihanneksista pari kertaa päivässä, kuin teollisista puristeista. Eli ennemmin kaikki pelletit/siemenseokset mäkeen ja vihanneksia tarjolle (ja tietty kuivaa heinää aina). Lisäksi tuoreita oksia (paju, omena jne.), mustikanvarpuja jne.

      Suola- tai kalkkikiveä eivät tarvitse.

      • kanistus valloittaa

        Aivan samoilla linjoilla! Pelletit ja siemenseokset voivat olla liian suuria energialähteitä jatkuvasti syötettyinä. Liiallisesta energiasta seuraa lihomista, hampaiden liian nopeaa kasvua ja mahdollisesti eliniän lyhenemistä. Vähän energiaa sisältävät ruuat ovat kaneille luonnollisempia ja voivat pidentää lemmikin elinikää :) Ruuan tulee olla monipuolista, mutta älkää antako kaneille kiellettyjä ruokia.

        Eliniän pidentämiseen vaikuttaa ruuan ohella myös liikunta, joten kanit liikkeelle jotta niistä saadaan mahdollisimman pitkäaikaisia lemmikkejä ja ystäviä!


    • Kaneista kyselevä

      Kiitti Sedä! Noi auttoi paljon:) Mutta kun sanoin kamulleni että kani ei oo jyrsijä niin se vaan sanoo et hei haloo kyllä on ei sil muute olis sellasii hampaita.
      Ja sit kun sanoin et annat liikaa ja epäterveellistä ruokaa niinn sano et ENKÄ!
      Siinä on sitäpaitsi ruohoa :/

      Mutta kysyisin että onko Hobby plus hyvä pelletti merkki?

      Kiitti vastanneille:)

      • Sedä

        Hobby plus on ihan hyvää pellettiä.


    • Kaneista kyselevä

      ok kiitti

      Mitä siemenseos merkkejä suosittelisitte?

    • Kaninomistaja

      Pelletti ei ole edes pakollista kanille. Jos kani ei ollenkaan suostu syömään pellettiä, vaan pelkästään siemenseosta. Jättäkää kummatkin pois. Pelletti/siemenseos ei ole kaninpääravintoa. Kanit pystyvät elämään pelkästään heinällä:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe