Pähkinänkuori

Lihava neitsyt

Jos evoluutioteoria on mahdoton ja luomiseen ei usko niin mitä vaihtoehtoja on käytössä?

Muita vaihtoehtoja ei ole laajemmin esitelty lukuunottamatta joitan ufoilutsydemejä.

Ihmiskunta siis pitää jompaakumpaa ainoana oikeana totuutena ja kinastelee niiden paremmuudesta asioiden selittäjänä.

Miten kävisi ihmiskunnalle jos jokin kolmas selittäjä yhtäkkiä tulisi esiin ja tämä selittäjä olisi niin lujaa faktaa, ettei sitä kukaan voisi kiistää kuten voidaan kiistää molemmat muut?

Poltettaisiinko raamattuja rovioilla ja muutettaisiinko kirkkoja hevimusiikin konserttisaleiksi? Ripustettaisiinko saarnamiehiä lyhtypylväisiin?

Tekisikö nykyiset evolutionistit massoittain häpeäitsemurhia vai selittäisivätkö he, etteivät koskaan oikeasti uskoneet kunhan kujeilivat? Kaadettaisiinko darwinin hautakivi?

Kaatuisivatko yhteiskunnat syntyvässä kaaoksessa, palaisko laki ja järjestys koskaan taajamiin? Riittäiskö kapasiteetti hoitamaan kaikki mielipuoliksi tulleet?

Oletteko koskaan miettineet sitä, että ihminen tuntuu tarvitsevan aina jonkin asian johon uskoa sokeasti johon luottaa ilman epäillystä?

Uskovaiset eivät koskaan kyseenalaista uskonoppiaan eikä evolutionistit koskaan kyseenalaista omaa oppiaan vaikka usein niin väittävätkin tekevänsä. He sanovat korjaavansa virheitä mutta todellisuudessa kaikki virheet jätetään oppikirjoihin ja virheellisiin teeseihin lisätään vain vuosimiljoonia, joskus vuosimiljardeja asiaa korjaamaan.

Onko olemassa yhtään ihmistä joka ei usko jompaan kumpaan näistä valtauskonnoista?

22

1037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kas näin

      todellisuudessa tarkoitus luoda tiedettä tai olla vaihtoehto, vaan yksinomaan ja ainoastaan sabotoida tiedeopetusta. Yhdysvalloissa tämä on mainstreamia johtuen perusopetuksen surkeasta tasosta (vain Turkissa kreationismilla on korkeampi kannatus kuin Yhdysvalloissa). Suomesssa kreationismi on marginaalitouhua, jota markkinoidaan lähinnä uskovaisten omissa porukoissa. Uskovaiset ovat pelästyneet että netin kautta voisi heidän porukoihinsa tunkeutua harhaoppisia ajatuksia, ja siksi käyvät tätä loputonta sotaansa väärennettyine väitteineen internetin keskustelupalstoilla.

      Kyseessä on helluntailaisten ja muiden hihhuleiden puolelta arvokysymys, koska he kuvittelevat uskontonsa edustavan korkeampia arvoja kuin muun yhteiskunnan, joka siis on avoimesti hyväksynyt tieteen väitteet evoluutiosta. Minkäänlaisia korkeampia arvoja he eivät ole kyenneet osoittamaan, päinvastoin, nämäkin meidän "keskustelukumppanimme" ovat valmiita uhraamaan kaiken rehellisyytensä raamattunsa puolustamiseksi.

    • Lihava neitsyt

      Olen itsekseni pohtinut asiaa tullut johtoisaan päätelmään, että ilman jotain tuntematonta ja kaikki voipaa johon luottaa suurin osa ihmisistä horjahtaisi hulluuden syövereihin.

      Evoluution uskovat ovat korvanneet tämän tuntemattoman ns. järjellisellä selityksellä mutta tämän selityksen he tarvitsevat vain siksi, että voivat sen avulla poistaa mielestään pelon tuonpuoleisesta josta uskonnolliset julkaisut mielellään pelottelevat.

      Evoluutiouskossa on myös piirre joka puuttuu muista uskonlahkoista. Evolutionistien varmuus hiipuu ja kokonaan katoaa siinä kohtaa kun kuolema on edessä. Tästä on hupaisa esimerkki muudan ranskalainen miekkonen, sartre nimeltään joka oli eläissään ankara ateisti ja evoluution vankkumaton kannattaja mutta joka kuolinvuoteellaan kääntyi takaisin uskovaiseksi syytä jonka lausui kuuluville "kun, eihän sitä koskaan tiedä".

      Jos ihmiselle tehtäsiin selväksi ja todistettaisiin, ettei mitään muuta ole kuin tarkoitukseton ja lyhyt elämä joka päättyy kipuliaaseen kuolinkiemurteluun jonka päätteeksi sinä olet kadonnut iäksi ja ihmiset sanoman sisäistäisivät niin hulluus niittäisi satoa, olen siitä varma.

      Jos joku on kokeillut oman mielensä pidäkkeiden ja suojamekanismien purkamista niin hän tietää mistä puhun. Tätä koetta ei voi suositella läheskään kaikille ja vain ehkä 2/100.sta pystyy sen tekemää ja vain toinen niistä palaa järjissään takaisin. Minä en ollut se toinen, ainakin usein siltä tuntuu.

      Ihminen tarvitsee näennäistä turvaa olkoon se sitten tarua tai totta, sillä ei ole merkitystä mutta sillä on merkitystä, että tämän tuen tulee olla sen laatuista jota ei voida koskaan todistaa vääräksi.

      Uskonnot, olivatpa ne laadultaan mitä hyvänsä ovat ihmiselle välttämättömiä ja kun tarkastelee eri uskontojen opinkappaleita niin aika paljon niissä on aivan käypää ohjetta elämiseen ja toisten ihmisten kunnioittamiseen joka ei ole ollenkaan pahasta. Toisaalta ateismikin on uskonto johon kääntyneet ovat hyvin fanaattisia uskottomuudessaan, niin fanaattisia, että kuusi haastateltavaa kymmenestä sanoi uskovansa ateismiin ikäänkuin ateismikin sisältäisi jonkin korkeamman voiman ja suojelisi palvelijaansa. Evoluutioteoria tukee ateisteja heidän uskossaan selittäessään luomisopin pois kuvioista ja on siksi välttämätön tälle uskonnolle.

      Ihmisen on siis parasta uskoa johonkin, mihin tahansa säilyäkseen psyykkisesti tervenä.

      • Kas näin

        Järjetön usko takuuvarmasti aiheuttaa ongelmia. Kenenkään päätä ei ole niin löyhästi rakennettu, etteikö ristiriidat omien uskomusten, omien havaintojen ja ympäriltä saatavan tiedon kanssa aiheuttaisi ahdistusta.

        Uskovatko apinat jumalaan? Jos eivät, niin mikseivät tule hulluksi? Ne ovat tietosia omasta kuolevaisuudestaan, näkeväthän ne lajikumppaniensa kuolevan ja parhaansa mukaan välttelevät vaaraa.

        Jos uskonnot olisivat muka välttämättömiä, niin kuinka on mahdollista, että on täysjärkisiä ateisteja?

        Entä, kuinka paljon uskonnollisuutta tarvitaan pitämään täysjärkisenä? Jos paljon, niin kuinka on mahdollista että vähän uskovat ovat täysjärkisiä? Jos vähän, niin mihin tarvitaan fanaattista uskomista?


      • Evoluution ja evoluutioteorian ja uskonnot. Evoluutioteoria on eräs tieteen haara, samoin kuin vaikka fysiikka, tähtitiede ja geologia. Sitä korjataan jatkuvasti - esimerkiksi Darwinin jälkeen on tullut todella paljon lisää. Darwinismista puhuvatkin lähinnä kreationistit. Ateiismin kanssa tietellä ei ole muuta yhtäläisyyttä kuin että ateistit pääsääntöisesti uskovat tieteiden olevan sangen totta.

        Ai se on nyt Sartre, jonka kuolinvuodetta pengotaan? Tokkopa hän lausahteli mitään kuolemattomia sanoja, hän kun kuoli keuhkopöhöön. Hän olisi silti voinut sanoa, ettei koskaan tiedä, mutta se ei tarkoittanut evoluutio-opin kieltämistä - se oli taatusti kauimpana hänen ajatuksistaan. Jos hän olisi johonkin uskoon kääntynyt, niin juutalaisuuteen. Perehdy Sartren tuotantoon ja elämäkertaa, niin ymmärrät, miksi.

        "kuusi haastateltavaa kymmenestä sanoi uskovansa ateismiin ikäänkuin ateismikin sisältäisi jonkin korkeamman voiman ja suojelisi palvelijaansa" - tämän panit omasta päästäsi. Ateisti on henkilö, joka ei usko jumalaan - niin helppoa ja niin vaikeaa se on.


      • Lihava neitsyt
        Kas näin kirjoitti:

        Järjetön usko takuuvarmasti aiheuttaa ongelmia. Kenenkään päätä ei ole niin löyhästi rakennettu, etteikö ristiriidat omien uskomusten, omien havaintojen ja ympäriltä saatavan tiedon kanssa aiheuttaisi ahdistusta.

        Uskovatko apinat jumalaan? Jos eivät, niin mikseivät tule hulluksi? Ne ovat tietosia omasta kuolevaisuudestaan, näkeväthän ne lajikumppaniensa kuolevan ja parhaansa mukaan välttelevät vaaraa.

        Jos uskonnot olisivat muka välttämättömiä, niin kuinka on mahdollista, että on täysjärkisiä ateisteja?

        Entä, kuinka paljon uskonnollisuutta tarvitaan pitämään täysjärkisenä? Jos paljon, niin kuinka on mahdollista että vähän uskovat ovat täysjärkisiä? Jos vähän, niin mihin tarvitaan fanaattista uskomista?

        ""Järjetön usko takuuvarmasti aiheuttaa ongelmia. Kenenkään päätä ei ole niin löyhästi rakennettu, etteikö ristiriidat omien uskomusten, omien havaintojen ja ympäriltä saatavan tiedon kanssa aiheuttaisi ahdistusta.""

        Jos tarkoitat järjettömällä fundamentalisteja niin ongelmia saattaa aiheutua mutta etupäässä sivullisille. Kyse ei ole uskomuksista vaan uskosta eikä sitä voi mikään ulkopuolelta tuleva kaataa kuin aivan yksittäistapauksissa. Siinä mielessä esim. evolutionistit tekevät aivan tyhjää työtä hyökätessään uskontoja vastaan. Mikään ei muuta uskovan mieltä.

        ""Uskovatko apinat jumalaan? Jos eivät, niin mikseivät tule hulluksi? Ne ovat tietosia omasta kuolevaisuudestaan, näkeväthän ne lajikumppaniensa kuolevan ja parhaansa mukaan välttelevät vaaraa.""

        Eivät apinat ajattele kuolemaa päivittäin kuten ihminen tekee eivätkä myöskään etukäteen sitä pelkää. Tämä on mu-tu mutta pidän sitä varmana mutuna.

        ""Jos uskonnot olisivat muka välttämättömiä, niin kuinka on mahdollista, että on täysjärkisiä ateisteja?""

        Kuten sanoin, ateismi on uskontoon täysin verrattavissa oleva ismi. Ateistit pitävät kovaa meteliä itsestään ja tsemppaavat jatkuvasti toisiaan saaden näin aikaan sisäisen tunteen olevansa jonkin suuren, jumalaan verrattavan äärellä. On hyvin harvassa sellainen ateisti joka ei mekasta kovasti olevansa juuri ateisti tuskin sellaista on ainuttakaan.

        ""Entä, kuinka paljon uskonnollisuutta tarvitaan pitämään täysjärkisenä? Jos paljon, niin kuinka on mahdollista että vähän uskovat ovat täysjärkisiä? Jos vähän, niin mihin tarvitaan fanaattista uskomista?""

        Ei näkyvää tai äänekästä uskoa tarvita lainkaan turvallisuuden tunteen saavuttamiseksi. Kaikki maailman ihmiset turvaavat enemmän tai vähemmän uskontoon vaikka eivät sitä itse edes tiedosta elleivät erikseen ala asiaa mietiskellä.


      • Lihava neitsyt
        sharyn kirjoitti:

        Evoluution ja evoluutioteorian ja uskonnot. Evoluutioteoria on eräs tieteen haara, samoin kuin vaikka fysiikka, tähtitiede ja geologia. Sitä korjataan jatkuvasti - esimerkiksi Darwinin jälkeen on tullut todella paljon lisää. Darwinismista puhuvatkin lähinnä kreationistit. Ateiismin kanssa tietellä ei ole muuta yhtäläisyyttä kuin että ateistit pääsääntöisesti uskovat tieteiden olevan sangen totta.

        Ai se on nyt Sartre, jonka kuolinvuodetta pengotaan? Tokkopa hän lausahteli mitään kuolemattomia sanoja, hän kun kuoli keuhkopöhöön. Hän olisi silti voinut sanoa, ettei koskaan tiedä, mutta se ei tarkoittanut evoluutio-opin kieltämistä - se oli taatusti kauimpana hänen ajatuksistaan. Jos hän olisi johonkin uskoon kääntynyt, niin juutalaisuuteen. Perehdy Sartren tuotantoon ja elämäkertaa, niin ymmärrät, miksi.

        "kuusi haastateltavaa kymmenestä sanoi uskovansa ateismiin ikäänkuin ateismikin sisältäisi jonkin korkeamman voiman ja suojelisi palvelijaansa" - tämän panit omasta päästäsi. Ateisti on henkilö, joka ei usko jumalaan - niin helppoa ja niin vaikeaa se on.

        En näe silti syytä korjata kirjoitustani miltään osin kirjoittamasi tekstin vuoksi. Olen edelleen täysin sen takana.


      • Kas näin
        Lihava neitsyt kirjoitti:

        ""Järjetön usko takuuvarmasti aiheuttaa ongelmia. Kenenkään päätä ei ole niin löyhästi rakennettu, etteikö ristiriidat omien uskomusten, omien havaintojen ja ympäriltä saatavan tiedon kanssa aiheuttaisi ahdistusta.""

        Jos tarkoitat järjettömällä fundamentalisteja niin ongelmia saattaa aiheutua mutta etupäässä sivullisille. Kyse ei ole uskomuksista vaan uskosta eikä sitä voi mikään ulkopuolelta tuleva kaataa kuin aivan yksittäistapauksissa. Siinä mielessä esim. evolutionistit tekevät aivan tyhjää työtä hyökätessään uskontoja vastaan. Mikään ei muuta uskovan mieltä.

        ""Uskovatko apinat jumalaan? Jos eivät, niin mikseivät tule hulluksi? Ne ovat tietosia omasta kuolevaisuudestaan, näkeväthän ne lajikumppaniensa kuolevan ja parhaansa mukaan välttelevät vaaraa.""

        Eivät apinat ajattele kuolemaa päivittäin kuten ihminen tekee eivätkä myöskään etukäteen sitä pelkää. Tämä on mu-tu mutta pidän sitä varmana mutuna.

        ""Jos uskonnot olisivat muka välttämättömiä, niin kuinka on mahdollista, että on täysjärkisiä ateisteja?""

        Kuten sanoin, ateismi on uskontoon täysin verrattavissa oleva ismi. Ateistit pitävät kovaa meteliä itsestään ja tsemppaavat jatkuvasti toisiaan saaden näin aikaan sisäisen tunteen olevansa jonkin suuren, jumalaan verrattavan äärellä. On hyvin harvassa sellainen ateisti joka ei mekasta kovasti olevansa juuri ateisti tuskin sellaista on ainuttakaan.

        ""Entä, kuinka paljon uskonnollisuutta tarvitaan pitämään täysjärkisenä? Jos paljon, niin kuinka on mahdollista että vähän uskovat ovat täysjärkisiä? Jos vähän, niin mihin tarvitaan fanaattista uskomista?""

        Ei näkyvää tai äänekästä uskoa tarvita lainkaan turvallisuuden tunteen saavuttamiseksi. Kaikki maailman ihmiset turvaavat enemmän tai vähemmän uskontoon vaikka eivät sitä itse edes tiedosta elleivät erikseen ala asiaa mietiskellä.

        Uskomuksilla ja uskolla ei ole mitään eroa. Entiset uskovat eivät tee entiselle uskolleen ja entisille uskomuksilleen mitään eroa, usko on vain kaikista uskomuksista syntyvä varmuuden tunnne.

        Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan, vaan uskovaiset levittävät disinformaatiota tiedettä vastaan. Näitä valheita sekä niihin kerta toisensa jälkeen tarjottuja oikaisuja voit lukea tältä palstalta tukuittain.

        Kuka tahansa arvostelukykyinen ihminen huomaa helposti, kumpi osapuoli laskettelee pajunköyttä, kun kreationisti esimerkiksi syyttää koko länsimaista tiedettä salaliitosta uskontoa vastaan, ja vastaväite kuuluu hyvin perusteluin, että jääkausi todella on tapahtunut.

        Uskovan mieli kyllä muuttuu. Muuttumatonta uskoa ei ole olemassakaan, sillä uskovaisetkin ovat vain ihmisiä jotka oppivat uutta.

        "Eivät apinat ajattele kuolemaa päivittäin kuten ihminen tekee eivätkä myöskään etukäteen sitä pelkää. Tämä on mu-tu mutta pidän sitä varmana mutuna."

        Luulisin, että apinat ajattelevat kuolemaa enemmän kuin me ihmiset, varsinkin jos sattuvat olemaan metsästäviä apinoita... toisaalta enpä minäkään ajattele kuolemaa joka päivä, on muutakin miettimistä :)

        "ateismi on uskontoon täysin verrattavissa oleva ismi."

        Onko ihminen, jolla ei ole rahaa, rahaton vai "ei-rahallinen"? Miksi kummassa ihmisen, joka ei usko, tarvitsisi uskoa siihen ettei usko? Tarvitseeko hoikan ihmisen uskoa, ettei ole lihava? Kyllä tarvitsee, mutta vain silloin kun kaikki muut ympärillä kertovat olevansa lihavia eivätkä huomaa mainita, että myös hoikkia ihmisiä on olemassa.

        Ehei, ateismi ei ole ismi eikä uskonto. Syyllistyit uskovaisten tyypilliseen väitteeseen, tajuamatta, että juuri tuo väite halventaa uskontoa pudottamalla sen tavalliseksi ismiksi. Sopii kyllä minulle :)

        "Ei näkyvää tai äänekästä uskoa tarvita lainkaan turvallisuuden tunteen saavuttamiseksi. Kaikki maailman ihmiset turvaavat enemmän tai vähemmän uskontoon vaikka eivät sitä itse edes tiedosta elleivät erikseen ala asiaa mietiskellä."

        Mitäs muuta on olemassa kuin näkyvä ja äänekäs usko? Näkymätön uskoko? Millaista se olisi? Et kai vain ole niitä, jotka on aivopesty kuvittelemaan, että ihmisellä muka olisi jonkinlainen jumalakaipuu? Jos olisi, niin mistäs ateistit oikein ovat pullahtaneet tähän maailmaan?

        Mitenkäs sylivauva, joka ei vielä ymmärrä äitinsä puhetta? Mihin hän uskoo? Onko hänellä turvallinen olo? Entä, jos äitinsä ei koskaan puhu lapselle uskonnosta? Kokisiko hän aikuisenakaan tarvitsevansa uskontoa mihinkään?
        Vastaus: ei koe, sillä jumalaan uskominen on opetettu tarve, aivan samalla tavalla kuin jollakin Pohjois-Korean kommunistilapsella on opetettu tarve kuvitella, että johtajansa on erehtymätön ja kaiken turva.


      • periaate
        Kas näin kirjoitti:

        Uskomuksilla ja uskolla ei ole mitään eroa. Entiset uskovat eivät tee entiselle uskolleen ja entisille uskomuksilleen mitään eroa, usko on vain kaikista uskomuksista syntyvä varmuuden tunnne.

        Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan, vaan uskovaiset levittävät disinformaatiota tiedettä vastaan. Näitä valheita sekä niihin kerta toisensa jälkeen tarjottuja oikaisuja voit lukea tältä palstalta tukuittain.

        Kuka tahansa arvostelukykyinen ihminen huomaa helposti, kumpi osapuoli laskettelee pajunköyttä, kun kreationisti esimerkiksi syyttää koko länsimaista tiedettä salaliitosta uskontoa vastaan, ja vastaväite kuuluu hyvin perusteluin, että jääkausi todella on tapahtunut.

        Uskovan mieli kyllä muuttuu. Muuttumatonta uskoa ei ole olemassakaan, sillä uskovaisetkin ovat vain ihmisiä jotka oppivat uutta.

        "Eivät apinat ajattele kuolemaa päivittäin kuten ihminen tekee eivätkä myöskään etukäteen sitä pelkää. Tämä on mu-tu mutta pidän sitä varmana mutuna."

        Luulisin, että apinat ajattelevat kuolemaa enemmän kuin me ihmiset, varsinkin jos sattuvat olemaan metsästäviä apinoita... toisaalta enpä minäkään ajattele kuolemaa joka päivä, on muutakin miettimistä :)

        "ateismi on uskontoon täysin verrattavissa oleva ismi."

        Onko ihminen, jolla ei ole rahaa, rahaton vai "ei-rahallinen"? Miksi kummassa ihmisen, joka ei usko, tarvitsisi uskoa siihen ettei usko? Tarvitseeko hoikan ihmisen uskoa, ettei ole lihava? Kyllä tarvitsee, mutta vain silloin kun kaikki muut ympärillä kertovat olevansa lihavia eivätkä huomaa mainita, että myös hoikkia ihmisiä on olemassa.

        Ehei, ateismi ei ole ismi eikä uskonto. Syyllistyit uskovaisten tyypilliseen väitteeseen, tajuamatta, että juuri tuo väite halventaa uskontoa pudottamalla sen tavalliseksi ismiksi. Sopii kyllä minulle :)

        "Ei näkyvää tai äänekästä uskoa tarvita lainkaan turvallisuuden tunteen saavuttamiseksi. Kaikki maailman ihmiset turvaavat enemmän tai vähemmän uskontoon vaikka eivät sitä itse edes tiedosta elleivät erikseen ala asiaa mietiskellä."

        Mitäs muuta on olemassa kuin näkyvä ja äänekäs usko? Näkymätön uskoko? Millaista se olisi? Et kai vain ole niitä, jotka on aivopesty kuvittelemaan, että ihmisellä muka olisi jonkinlainen jumalakaipuu? Jos olisi, niin mistäs ateistit oikein ovat pullahtaneet tähän maailmaan?

        Mitenkäs sylivauva, joka ei vielä ymmärrä äitinsä puhetta? Mihin hän uskoo? Onko hänellä turvallinen olo? Entä, jos äitinsä ei koskaan puhu lapselle uskonnosta? Kokisiko hän aikuisenakaan tarvitsevansa uskontoa mihinkään?
        Vastaus: ei koe, sillä jumalaan uskominen on opetettu tarve, aivan samalla tavalla kuin jollakin Pohjois-Korean kommunistilapsella on opetettu tarve kuvitella, että johtajansa on erehtymätön ja kaiken turva.

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan"

        Jostain syystä ainakin tällä palsatalla näin on käynyt.


      • Kas näin
        periaate kirjoitti:

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan"

        Jostain syystä ainakin tällä palsatalla näin on käynyt.

        Näemme nimim. "periaatteen" rykäisyn:

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan"

        Alkuperäinen lauseyhteys:

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan, vaan uskovaiset levittävät disinformaatiota tiedettä vastaan. Näitä valheita sekä niihin kerta toisensa jälkeen tarjottuja oikaisuja voit lukea tältä palstalta tukuittain."


      • periaate
        Kas näin kirjoitti:

        Näemme nimim. "periaatteen" rykäisyn:

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan"

        Alkuperäinen lauseyhteys:

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan, vaan uskovaiset levittävät disinformaatiota tiedettä vastaan. Näitä valheita sekä niihin kerta toisensa jälkeen tarjottuja oikaisuja voit lukea tältä palstalta tukuittain."

        Mikä siinä oli hassua?


      • Lihava neitsyt
        Kas näin kirjoitti:

        Uskomuksilla ja uskolla ei ole mitään eroa. Entiset uskovat eivät tee entiselle uskolleen ja entisille uskomuksilleen mitään eroa, usko on vain kaikista uskomuksista syntyvä varmuuden tunnne.

        Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan, vaan uskovaiset levittävät disinformaatiota tiedettä vastaan. Näitä valheita sekä niihin kerta toisensa jälkeen tarjottuja oikaisuja voit lukea tältä palstalta tukuittain.

        Kuka tahansa arvostelukykyinen ihminen huomaa helposti, kumpi osapuoli laskettelee pajunköyttä, kun kreationisti esimerkiksi syyttää koko länsimaista tiedettä salaliitosta uskontoa vastaan, ja vastaväite kuuluu hyvin perusteluin, että jääkausi todella on tapahtunut.

        Uskovan mieli kyllä muuttuu. Muuttumatonta uskoa ei ole olemassakaan, sillä uskovaisetkin ovat vain ihmisiä jotka oppivat uutta.

        "Eivät apinat ajattele kuolemaa päivittäin kuten ihminen tekee eivätkä myöskään etukäteen sitä pelkää. Tämä on mu-tu mutta pidän sitä varmana mutuna."

        Luulisin, että apinat ajattelevat kuolemaa enemmän kuin me ihmiset, varsinkin jos sattuvat olemaan metsästäviä apinoita... toisaalta enpä minäkään ajattele kuolemaa joka päivä, on muutakin miettimistä :)

        "ateismi on uskontoon täysin verrattavissa oleva ismi."

        Onko ihminen, jolla ei ole rahaa, rahaton vai "ei-rahallinen"? Miksi kummassa ihmisen, joka ei usko, tarvitsisi uskoa siihen ettei usko? Tarvitseeko hoikan ihmisen uskoa, ettei ole lihava? Kyllä tarvitsee, mutta vain silloin kun kaikki muut ympärillä kertovat olevansa lihavia eivätkä huomaa mainita, että myös hoikkia ihmisiä on olemassa.

        Ehei, ateismi ei ole ismi eikä uskonto. Syyllistyit uskovaisten tyypilliseen väitteeseen, tajuamatta, että juuri tuo väite halventaa uskontoa pudottamalla sen tavalliseksi ismiksi. Sopii kyllä minulle :)

        "Ei näkyvää tai äänekästä uskoa tarvita lainkaan turvallisuuden tunteen saavuttamiseksi. Kaikki maailman ihmiset turvaavat enemmän tai vähemmän uskontoon vaikka eivät sitä itse edes tiedosta elleivät erikseen ala asiaa mietiskellä."

        Mitäs muuta on olemassa kuin näkyvä ja äänekäs usko? Näkymätön uskoko? Millaista se olisi? Et kai vain ole niitä, jotka on aivopesty kuvittelemaan, että ihmisellä muka olisi jonkinlainen jumalakaipuu? Jos olisi, niin mistäs ateistit oikein ovat pullahtaneet tähän maailmaan?

        Mitenkäs sylivauva, joka ei vielä ymmärrä äitinsä puhetta? Mihin hän uskoo? Onko hänellä turvallinen olo? Entä, jos äitinsä ei koskaan puhu lapselle uskonnosta? Kokisiko hän aikuisenakaan tarvitsevansa uskontoa mihinkään?
        Vastaus: ei koe, sillä jumalaan uskominen on opetettu tarve, aivan samalla tavalla kuin jollakin Pohjois-Korean kommunistilapsella on opetettu tarve kuvitella, että johtajansa on erehtymätön ja kaiken turva.

        Uskomus on yleensä kansarymän, kyläyhteisön tai koko kansan oletus, että jotain tapahtuu jos jotain muuta tapahtuu. Eli jos musta kissa juoksee tien yli tai itse kävelee tikapuiden alitse pitää tehdä sitä ja tätä ettei tapahdu tuota. Nämä ovat uskomuksia eivät uskonto. Ymmärrät kyllä eron jos haluat.

        Sen mitä minä olen seurannut kiistelyä/keskustelua niin kyllä siinä molemmat osapuolet hyökkäävät täysin rinnoin toisiaan vastaan pyrkien halventamaan ja pikkaamaan toistensa uskoa.

        Arvostelukyky on sellainen mittari joka näyttää oikein aina tai väärin jatkuvasti riippuen siitä mikä osapuoli sitä milloinkin tulkitsee.

        Olen erimieltä uskovaisen muuttumisesta. Toki joku hylkää uskonsa ja joku siihen ryhtyy mutta pääsääntöisesti se pysyy samana.

        Pidän apina mutuani edelleen oikeana mutta sen saa oikaista vaikka paiskaamalla linkillä. En ole apinoiden sielunelämään laajemmin perehtynyt.

        Ateismi on uskontoon verrattavissa oleva ismi ei uskonto siinä mielessä kuin jumaluskonnot.

        Ja lopusta yhteenveto:

        Sylivauvalle äiti, äidin syli on jumala. Se antaa lapselle kaiken sen tarvitseman turvan ja rauhoittaa itkuisen lapsen. Riippumatta asuinpaikasta, syrjäisyydestä, rodusta, heimon koosta ym. seikoista kaikilla joukkioilla on jokin jumalaksi miellettävä jota he palvovat tai pelkäävät, jota he lepyttävät ja kumartavat. Vaikka tämä kulkeekin myöhemmin eteenpäin sukupolvelta toiselle niin joku on tavan aluperin alkuun laittanut jostain tarpeesta luoda itselleen jotain itseään ja kaikkea suurempaa.

        Näkyvää uskontoa harjoittaa vain muutama prosentti maailman väestöstä mutta silti kaikilla on tiedossa mihin uskonlahkoon he kuuluvat ja sen lahkon kirjoituksiin ja jumaliin he turvaavat joko alitajuisesti tai tiedostaen. Jos sinä olet suomalainen ja vaikka olisit ateisti niin jos esim. ulkomaanmatkalla joku sinulta yllättäen kysyisi mitä uskontoa edustat niin sinä vastaisit automaattisesti joko kristinuskoa tai ehkä ortodokseja ja vasta sen sanottuasi muistaisit olevasikin ateisti mutta jättäisit asian silti korjaamatta.


      • |>"Evoluutiouskossa on myös piirre joka puuttuu muista uskonlahkoista. Evolutionistien varmuus hiipuu ja kokonaan katoaa siinä kohtaa kun kuolema on edessä."


      • Kas näin
        Lihava neitsyt kirjoitti:

        Uskomus on yleensä kansarymän, kyläyhteisön tai koko kansan oletus, että jotain tapahtuu jos jotain muuta tapahtuu. Eli jos musta kissa juoksee tien yli tai itse kävelee tikapuiden alitse pitää tehdä sitä ja tätä ettei tapahdu tuota. Nämä ovat uskomuksia eivät uskonto. Ymmärrät kyllä eron jos haluat.

        Sen mitä minä olen seurannut kiistelyä/keskustelua niin kyllä siinä molemmat osapuolet hyökkäävät täysin rinnoin toisiaan vastaan pyrkien halventamaan ja pikkaamaan toistensa uskoa.

        Arvostelukyky on sellainen mittari joka näyttää oikein aina tai väärin jatkuvasti riippuen siitä mikä osapuoli sitä milloinkin tulkitsee.

        Olen erimieltä uskovaisen muuttumisesta. Toki joku hylkää uskonsa ja joku siihen ryhtyy mutta pääsääntöisesti se pysyy samana.

        Pidän apina mutuani edelleen oikeana mutta sen saa oikaista vaikka paiskaamalla linkillä. En ole apinoiden sielunelämään laajemmin perehtynyt.

        Ateismi on uskontoon verrattavissa oleva ismi ei uskonto siinä mielessä kuin jumaluskonnot.

        Ja lopusta yhteenveto:

        Sylivauvalle äiti, äidin syli on jumala. Se antaa lapselle kaiken sen tarvitseman turvan ja rauhoittaa itkuisen lapsen. Riippumatta asuinpaikasta, syrjäisyydestä, rodusta, heimon koosta ym. seikoista kaikilla joukkioilla on jokin jumalaksi miellettävä jota he palvovat tai pelkäävät, jota he lepyttävät ja kumartavat. Vaikka tämä kulkeekin myöhemmin eteenpäin sukupolvelta toiselle niin joku on tavan aluperin alkuun laittanut jostain tarpeesta luoda itselleen jotain itseään ja kaikkea suurempaa.

        Näkyvää uskontoa harjoittaa vain muutama prosentti maailman väestöstä mutta silti kaikilla on tiedossa mihin uskonlahkoon he kuuluvat ja sen lahkon kirjoituksiin ja jumaliin he turvaavat joko alitajuisesti tai tiedostaen. Jos sinä olet suomalainen ja vaikka olisit ateisti niin jos esim. ulkomaanmatkalla joku sinulta yllättäen kysyisi mitä uskontoa edustat niin sinä vastaisit automaattisesti joko kristinuskoa tai ehkä ortodokseja ja vasta sen sanottuasi muistaisit olevasikin ateisti mutta jättäisit asian silti korjaamatta.

        "Uskomus on yleensä kansarymän, kyläyhteisön tai koko kansan oletus, että jotain tapahtuu jos jotain muuta tapahtuu."

        Kollektiivinen usko on eri asia kuin henkilökohtainen usko. Ero selviää, kun pistät vaikkapa viidelle uskovaiselle lapun kouraan, pyydät kirjaamaan 30 uskonsa tärkeintä seikkaa ja sitten vertaat näitä lappusia. Tätä palvelusta muuten ei ole vielä yksikään helluntailaisporukka suostunut minulle tekemään :)

        "Sen mitä minä olen seurannut kiistelyä/keskustelua niin kyllä siinä molemmat osapuolet hyökkäävät täysin rinnoin toisiaan vastaan pyrkien halventamaan ja pikkaamaan toistensa uskoa."

        Voiko valheita halventaa?

        "Olen erimieltä uskovaisen muuttumisesta. Toki joku hylkää uskonsa ja joku siihen ryhtyy mutta pääsääntöisesti se pysyy samana."

        Pitäis ensin määrittää termi "pääsääntöinen". Mutta kun kristityt itsekin erottavat lapsenuskon, aikuisen kristityn uskonkilvoittelun ja ties minkä uskovaisuuden lajin toisistaan, niin kaipa se uskominen sitten voi muuttua elämän aikana? Aika harva taitaa jäädä lapsenuskoon loppuelämäkseen?

        "Ateismi on uskontoon verrattavissa oleva ismi ei uskonto siinä mielessä kuin jumaluskonnot."

        Ateismia on uskovaisten mielestä montaa lajia. Juuri uskovaiset ovat alunperin keksineet ateismin määritelmän, ja sitten keksineet monentyyppistä ateismia. Näistä kaikkein ensmmäinen oli "luontainen ateismi", joka tarkoitti eläimellistä jumaluskon puuttumista, jossa ihminen on niin paha ja itsekäs ettei koe tarvetta uskoa. Eli ateismi ei ole ismi ellei sille keksitä määritystä, joka kelpaa ismiksi.

        Kun kerran sanot, että ateismi on "uskontoon verrattavissa oleva ismi", niin miksi muutat lopussa mieltäsi, ja kerrot, että suomalainen ateisti kertoisikin ulkomailla olevansa kristitty? Eivätkö ulkomaiden asukkaat ole kohdanneet ateisteja? Eikö ihminen voi lapsesta saakka kasvaa ateistiksi?

        "Sylivauvalle äiti, äidin syli on jumala. Se antaa lapselle kaiken sen tarvitseman turvan ja rauhoittaa itkuisen lapsen"

        Ja kun ihminen kasvaa terveellä tavalla aikuiseksi, hän ensin ymmärtää että äiti on vain ihminen, ja koska on itsekin ihminen, hän oppii luottamaan itseensä. Oma itse on ainoa ihmissuhde, joka ei koskaan petä :)

        "Näkyvää uskontoa harjoittaa vain muutama prosentti maailman väestöstä mutta silti kaikilla on tiedossa mihin uskonlahkoon he kuuluvat"

        Kysypä vaikka Helsingissä, jossa jo kolmannes ihmisistä ei kuulu kirkkoon, esimerkiksi sadalta ihmiseltä, että mihin uskontoon he kuuluvat. Väitän, että saat vastauksia, jotka vaihtelevat täydestä tiedosta uskon/en usko mitä hämärimpään ja heiluvaan käsitykseen jonkinlaisesta voimasta tai voimattomuudesta ihmisen ulkopuolella tai oman pään sisällä. Voiko uskonlahko muuten olla vaikka Helsingin Sanomien yleisönosasto? Minä poimin sieltä joka päivä uusia mielipiteitä :)


      • Kas näin
        MrKAT kirjoitti:

        |>"Evoluutiouskossa on myös piirre joka puuttuu muista uskonlahkoista. Evolutionistien varmuus hiipuu ja kokonaan katoaa siinä kohtaa kun kuolema on edessä."

        aivan viime hetkiinsä saakka, vielä sairaalavuoteellakin, yritti keksiä ratkaisua silloisiin tieteen ongelmiin. Siinä hommassa ei papista tai rabbiinista ollut kuin paperitelineeksi :)


      • Hapkidod
        periaate kirjoitti:

        "Evolutionistit eivät hyökkää uskontoja vastaan"

        Jostain syystä ainakin tällä palsatalla näin on käynyt.

        Itse olen evolutionisti ja hyökkään melko kiivaasti kreationisteja vastaan. Silti kyseessä on oma päätökseni, evoluutioteoria ei sido tämänlaiseen käyttäytymiseen.

        Sen sijaan uskonnot taistelevat kiivaasti toisia uskontoja, lahkoja, ja tulkintatapoja vastaan. Uskonnot synnyttävät myös syrjintää esimerkiksi kulttuuria ja rotuja kohtaan. Montako kertaa ollaan kuultu uskovaisen suusta kuinka homoseksuaalit ovat vakavasti sairaita syntisiä yms?

        Kovasti halusit myös niputtaa ateismin verrattavaksi uskontoihin, mutta huomauttaisin silti että ateismilla ei ole palvottavaa auktoriteettiä, määrättyjä sääntöjä (syntejä) tai pyhimyslegendaa, profeettoja, ei minkäänlaisia uskonnollisia dogmia. Ateistit voivat käyttäytyä kuin pahemmat fundamentalistit, mutta ateismi ei velvoita siihen - ateismi on helkkari soikoon vain nimitys ihmisestä joka ei pidä ylemmän voiman / älykkään suunnitelijan / Jumalan olemassaoloa mahdollisena!

        Haluaisin myös huomauttaa että väitteesi siitä että jokainen ateisti olisi kiihkeästi omaa ateismiaan toilottamassa ja mainostamassa on erittäin paha yleistys eikä pidä paikkaansa. Ei jokainen uskovainenkaan ole omaa uskontoaan ääneen huutamassa?


      • periaate
        Hapkidod kirjoitti:

        Itse olen evolutionisti ja hyökkään melko kiivaasti kreationisteja vastaan. Silti kyseessä on oma päätökseni, evoluutioteoria ei sido tämänlaiseen käyttäytymiseen.

        Sen sijaan uskonnot taistelevat kiivaasti toisia uskontoja, lahkoja, ja tulkintatapoja vastaan. Uskonnot synnyttävät myös syrjintää esimerkiksi kulttuuria ja rotuja kohtaan. Montako kertaa ollaan kuultu uskovaisen suusta kuinka homoseksuaalit ovat vakavasti sairaita syntisiä yms?

        Kovasti halusit myös niputtaa ateismin verrattavaksi uskontoihin, mutta huomauttaisin silti että ateismilla ei ole palvottavaa auktoriteettiä, määrättyjä sääntöjä (syntejä) tai pyhimyslegendaa, profeettoja, ei minkäänlaisia uskonnollisia dogmia. Ateistit voivat käyttäytyä kuin pahemmat fundamentalistit, mutta ateismi ei velvoita siihen - ateismi on helkkari soikoon vain nimitys ihmisestä joka ei pidä ylemmän voiman / älykkään suunnitelijan / Jumalan olemassaoloa mahdollisena!

        Haluaisin myös huomauttaa että väitteesi siitä että jokainen ateisti olisi kiihkeästi omaa ateismiaan toilottamassa ja mainostamassa on erittäin paha yleistys eikä pidä paikkaansa. Ei jokainen uskovainenkaan ole omaa uskontoaan ääneen huutamassa?

        Mihin viestiin välihuomautuksesi liittyy? Olen ymmällä!


    • periaate

      Ainoa vaihtoehto, joka tulee mieleen on jonkinlainen holistinen näkemys. Siinä luominen tapahtuisi rajoitetulla alueella (ja jatkuvasti). Samoin evoluutioteoria pätisi vain rajoitetulla alueella (esimerkiksi biologiassa rajoitetusti).
      Kokonaisuutta olisi hyvin vaikea ymmärtää vaan jouduttaisiin tyytymään asioiden kuvailussa vastakohtapareihin tyyliin: luotu/ei-luotu, luova/ei-luova, hyvä/paha, laki/armo,alku/loppu, järjestys/epäjärjestys, järjestys1/järjestys2, aika/ajaton, henki/aine, suunniteltu/ei-suunniteltu, ...

      Minkäänlaista varmuutta tällainen näkemys ei anna.

    • Lihava neitsyt

      Hötäkässä jäi kokonaan pois ehkä tärkein syy uskontojen tarpeellisuutteen ja se syy on kuolemanpelko joka hallitsee ihmistä lähes läpi koko elämän. Joskus viikottain joskus kuukausittain mutta pahimmillaan päivittäin, jopa tunneittain.

      Tämä hallitseva pelko yhdistettynä muihin pienempiin pelkoihin ja ahdistukseen lienee suurin ja ainoa syy esimerkiksi siihen, että ihminen sortuu helposti juopottelemaan tai käyttämään muita päihteitä. Näiden avulla päästään hetkeksi eroon peloista mutta ne palaavat kyllä jo seuraavana päivänä. On paljon ihmisiä jotka kertovat ainoastaan nauttivansa viiniä sen hyvän maun vuoksi tai ottavansa oluen janoon taikka hörppivänsä grogin koska ovat sen ansainneet mutta todellisuudessa kaikki haluavat juomastaan vain sen alkoholin joka rentouttaa ja helpottaa mielen ahdistusta.

      Uskonto on samalla tavoin huume joka vapauttaa tai ainakin vähentää pelkoja ja tekee mahdolliseksi normaalin elämän. On lukematon määrä ihmsiä jotka ovat ensin turruttaneet mielensä päihteillä ja tultuaan elämässään kohtaan jossa fysiikka ja psyyke eivät enää kestä kemiallisia aineita ja niinpä ne vaihdetaan uskontoon joka antaa saman turruttavan äjäyksen kireille hermoille.

      Lopuksi esitän ihmettelyni siitä miksi ihmisiltä halutaan viedä heidän ainoa turvansa, uskonto, jopa valtiovallan keinoin pyrkimällä tekemään se tyhjäksi ja naurettavaksi. Mitään ei tarjota kuitenkaan tilalle paitsi nyt viimeksi viinan hintojen lasku joka nostikin kulutuksen huippuunsa pelokkaiden ja ahdistuneiden ihmisten rynnätessä juomaan itseään rennoksi, niin rennoksi, että tuhansia kuolee vuodessa liialliseen rentoutumiseen.

      Vaikka tämä ärsyttää monia niin olen sitä mieltä, että vahva ja vanhoillinen kirkkolaitos joka ei olisi ryhtynyt kumartamaan kaikkiin suuntiin vaan pitäytynyt tiukasti opaskirjansa ohjeissa olisi edesauttanut yhteiskuntamme terveenä pysymistä huomattavasti enemmän kuin nyt suunnitellut veronkorotukset viinan hintoihin. Kirkko oli alunperin uskonnollinen laitos ja sellaisena sen olisi pitänyt pysyä ja pysyä erossa kaikenmaailman kotkotuksista ja ihmisten miellyttämispyrkimyksistä. Pysyvä ja vakaa on se mihin ihmiset luottavat.

      • Kas näin

        perusturvallisuuden tunteen puutetta. On olemassa lukuisia keinoja korjata tätä puutetta, tehokkain ja pysyvin niistä hyvä suhde vanhempiin aivan varhaisimmista elämän hetkistä lähtien.

        Uskonnot lietsovat kuolemanpelkoa, nehän lisäävät epävarmuutta sen suhteen, mitä tapahtuu kuoleman hetkellä. Pahimmat uskonnot jopa pelottelevat rangaistuksilla, joissa elämä ei lopukaan vaan jatkuu loputtomilla kärsimyksillä. Tälläkö tavalla uskonto muka vähentää kuolemanpelkoa!


      • Lihava neitsyt
        Kas näin kirjoitti:

        perusturvallisuuden tunteen puutetta. On olemassa lukuisia keinoja korjata tätä puutetta, tehokkain ja pysyvin niistä hyvä suhde vanhempiin aivan varhaisimmista elämän hetkistä lähtien.

        Uskonnot lietsovat kuolemanpelkoa, nehän lisäävät epävarmuutta sen suhteen, mitä tapahtuu kuoleman hetkellä. Pahimmat uskonnot jopa pelottelevat rangaistuksilla, joissa elämä ei lopukaan vaan jatkuu loputtomilla kärsimyksillä. Tälläkö tavalla uskonto muka vähentää kuolemanpelkoa!

        Mutta uskonnothan nimenomaan lupaavat harjoittajilleen leppoisat olot maallisen vaelluksen jälkeen eli keventävät pelkoa. Kyllähän ne myös uhkaavat kovilla otteilla jos ei ala uskomaan mutta mikään uskonto tai uskomattomuus ei kuitenkaan poista sitä seikkaa, että kuolema seuraa jokaista väjäämättä eivätkä läheskään kaikki kuitenkaan pelkää niin paljon kuoleman jälkeistä, mahdollista olotilaa vaan itse kuoleman hetkeä. Hetkessä on monta pelottavaa seikkaa joista pienimmät eivät ole mahdollinen tuska, äkillinen selkeä ymmärrys siitä, että se on menoa nyt, ymmärrys siitä ettei näe enää koskaan rakkaita ihmisiä, niitä maisemia joissa elämänsä eli ja sitten ehkä vasta viimeisenä tulee mieleen ajatus "että mikähän saatana siellä on vastassa"

        Näitä kaikkia pelkoja lievittää vakaa usko tuonpuoleiseen elämään ja usko jumaliin jotka suojaavat matkalaista mutta mietippä miten koville joutuu vakaa ateisti. Sen lisäksi, että hän kokee kaikki edellämainitut pelot häntä alkaa ahdistaa myös muisto siitä, että on tullut elämän aikana pilkatuksi olan takaa mahdollista vastassa olijaa, tullut jopa kielletyksi koko hahmon olemassolo.

        Hen koht en lainkaan ymmärrä miksi pitää erikseen ryhtyä kieltämään jokin minkä olemassaolosta kellään ei ole mitään tietoa, mitä etuutta siitä kukaan saa jos saa sitten sellainekaan joka sattuu uskomaan ko. hahmoon. Jos ihminen pystyisi todistamaan, ettei mitään jumalia ole niin hän olisi sen tehnyt jo aikapäiviä sitten.


    • kiittelee vielä

      Tähän mennessä ei ketjuun ole tullut nähdäksen yhtään aivan turhaa/asiatonta viestiä josta kiitän niitä jotka kirjoittivat sekä niitä jotka malttoivat mielensä :))

      Hyvää jatkoa kaikille.

    • olkoon tämä

      Maapallo itsessään on miljardeja vuosia vanha mutta sen eläimistö melko nuorta.

      Olipa kerran tuntematon planeetta jota maapallo aiemmin kiersi. Tällä planeetalla kasvoi älykästä sakkia, ehkä ihmisen kaltaista mutta paljon viisaampaa. Tuon planeetan asukit olivat niin viisaita, että tiesivät asuipaikkansa pian tuhoutuvan osin heidän omien toimiensa, osin planeettansa epävakauden vuoksi.

      Niinpä he näkivät hyväksi säilyttää elämänmuotonsa muualla ja tähän he valitsivat sopivan planeetan, maapallon. Olosuhteet eivät olleet avaruuden parhaat mutta maassa oli vettä ja happea joka käänsi äänestyksessä asutuksen maan hyväksi.

      Ensin nuo muukalaiset lähettivät maahan pientä eliöstöä koettaakseen miten se pärjää ja hyvin meni. Heti perään kyydittiin paikalle kaikenlaista meressä viihtyvää töynää ja tulokset vain paranivat. Tästä rohkaistuneena kansa kuljetti maahan isoja eläimiä muutamia kymmeniä kappaleita ja ne lisääntyivät voiden hetken aikaa hyvin mutta kuolivat myöhemmin tykkänään kun maapallon vulgaaninen toiminta äkisti kiihtyi, aurinko himmeni nokipilvien taakse ja ilma jäähtyi alle arvostelun.

      Kokeet olivat kuitenkin rohkaisevia ja maahan päätettiin lähettää kaikenlaista koppiaista, liskoa ja lintua semminkin kun heidän oma planeettansa oli aloittanut kuolinhuokailut.

      Viimeiseen alukseen pakattiin niin paljon väkeä kuin mahtui ja sitten lähdettiin. Alus laskeutui ja onnesta kankeat kansalaiset purkautuivat ulos siitä vain nähdäkseen miten heidän entinen planeettansa äkisti muuttui supernovaksi ja räjähti tuhannen päreiksi. Seurasi ydintalvea vastaava aikakausi jolloin lämpöä ja valoa oli vähän ja kaikki elomuodot taantuivat voimakkaasti tämän, noin 50 miljoonan vuoden aikana. Vasta niinkin myöhään kuin 30.000 vuotta sitten olosuhteet palasivat hiljakseen siedettäviksi ja elämä maapallolla alkoi virkistyä. Nyt olemme tässä mutta emme kauaa sillä ihminen peri viisautensa esi-isiltään ja niinpä maapallokin alkaa olla tiensä päässä.

      On harkittu kuun asuttamista ja marssin miehitystä, lähtölaskenta on alkanut ja piakkoin jokin viaton planeetta saa riesakseen ihmisen joka tuhoaa senkin ennen pitkää.

      Ihminen on maailmankaikkeuden heinäsirkka joka tuhoaa kaiken vaelluksellaan ja ahneuttaan.

      Tämä selitys on yhtä hyvä kuin kaikki muutkin ja jos joku on erimieltä niin hän voi kaikin mokomin yrittää todistaa kertomukseni vääräksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2073
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      80
      1435
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      87
      1408
    4. 52
      1273
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1032
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1019
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      940
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      908
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      901
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      893
    Aihe