Terkut Moskovasta

Novy.most

Pakkanen pisteli Moskovassa viime viikolla. Siellä oli noin -15 astetta vähintään. Kova tuuli kylmensi entisestään. Eipä hirveesti hotsittanut kuljailla ulkona.

Ehdin kuitenkin käydä punaisella torilla, keskustassa mm. GUMissa ja Maneesiaukiolla sekä Tretjakovin galleriassa. Muuten aika meni töissä. Iva Novan konserttiin en yksinkertaisesti jaksanut enää torstai-iltana mennä, joten katselin Isänmaan puolustajien aattopäivän konserttia telkkarista ja kävin kaljalla jonkun italialaisen kanssa aulabaarissa.

Metro Moskovassa toimii kuin unelma. Yksi lippu maksaa 17 ruplaa, mutta jos ostaa 10 matkan kortin, sen saa 140 ruplalla. Ainoa heikko puoli metroillessa on se, ettei venäjää osaamaton ehkä löydä asemalta toiselle. Siis silloin kun pitää vaihtaa. Kyltit oli muistaakseni vain venäjäksi. Metrokartoissa asemien nimet sentään mainittiin myös latinalaisilla aakkosilla.

Lentokentältä helpoiten keskustaan pääsee taksilla, mutta se maksaa aika paljon, monta kymppiä. Joku suhari pyysi 50 euroa, toisella kertaa pääsin noin 35 egellä. Jos on aikaa, voi kokeilla metrolla ja marsrutkalla, mutta ainakin minun opaskirjani neuvot "Aerovogzal"-aseman lentobusseista eivät pitäneet paikkansa. Eivät ainakaan Isänmaan puolustajien juhlapäivänä.

Kävin Maneesiaukion (eli ydinkeskustassa) hienossa kauppakeskuksessa cappucinolla, maksoi reilut 4 euroa. Paljonko kuppi kuumaa maksaa Hesan keskustassa? Japanilainen ja kiinalainen tee olisi maksanut kympin kuppi. Ruokapuolella kävin Park Kultury -aseman lähellä mm. Azia kafessa sushilla ja miso-keitolla. Noin kympillä pärjäsi. Keskustassa en syönyt, mutta ostin hienon Tsheburaska-matrjoskan eli Muksis-maatuskan 200 ruplalla turistirysästä. Se on niiiiiiin hieno! :o)

Ei ne moskovalaiset niin ylpeitä minun mielestä ole kuin olen saanut kuulla. Ihan mukavan tuntuisia, avuliaita ja myös palvelu pelasi ihan normaalisti. Tapasin ja tutustuin myös sattumalta naiseen Murmanskista, joka oli pääkaupungissa käymässä! :o) Ainoa ikävä kokemus oikeastaan oli hotellihuonenaapurini, italialainen liikemies, joka yritti päästä pöksyihini. No, jätti sentään rauhaan kun sanoin ettei kiinnosta. ;)

Mausoleumissa ja Arbat-kaduilla en valitettavasti ehtinyt käydä (kuten en konsertissa, baletissa tai leffassa, joissa olisin halunnut käydä) koska vapaa-aikaa ei riittänyt juosta joka paikkaan. Mieluummin kuljailen rauhassa ja katselen ilman paniikkia pari paikkaa, kuin juoksen kieli vyön alla sata paikkaa päivässä.

Mausoleum oli muuten auki vain muutamana päivänä kello 10-13. Käsilaukut, reput, kamerat yms pitää jättää säilytykseen Vallankumousmuseoon (nyk. Historiallinen museo). Punaisella torilla voi käydä luistelemassa GUMin edessä. Siellä oli sinnikkäitä luistelijoita pakkasesta ja tuulesta huolimatta, ja hauskaakin näytti olevan.

Tykkäsin Moskovasta, mutta lomalle sinne kannattaa mennä lämpimämmällä ilmalla. Toivottavasti vaikka kesällä pääsisi! :o)

Nový most

6

1134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parasoonakki

      Kiva kuulla, että reissu meni hyvin. Vaikuttais muuten tuo metro aika edulliselta, jos vertaa kaupungin muuhun hintatasoon. Kiovassa oli tosin vuonna 2005 vieläkin edullisempi kertalippu: 0,50 paikallista eli n. 7-8 snt.

      Oliskohan se ollut muuan herra Trotski - joka sittemmin sai jäähakusta päähänsä - kun perusti työläisten ja talonpoikain armeijaa tuona päivänä vuonna 1918?

      Harmi, ettei Marcellino Magaroni miellyttänyt. Siinä olis voinut olla todellinen pelimies...

      • Luigi Vitturiot, kele...

        Onneksi myö ei tuon parasonakin kanssa ihan joka typykän pöksyihin mahduttais....


      • Novy.most
        marko135kg kirjoitti:

        Luigi Vitturiot, kele...

        Onneksi myö ei tuon parasonakin kanssa ihan joka typykän pöksyihin mahduttais....

        Jaa vai ette mahtuisi? Lupaatte vaan! ;) No joo, vakavasti puhuen ihan kiva reissu oli. Asiat hoitui mallikkaasti ja ainakaan vielä ei lintuinfluenssan oireita ole näkyvissä. Moskovassahan oli juuri tavattu ko. tautia. Aeroflotin lennolla sinnepäin nautin kalkkunafilettä, mutta en rohkeena ihmisenä kammoksunut. ;)

        Miitinki Hesassa oli muuten oikein kiva. Otetaan joskus uusiksi ja sillee ajan kanssa jos mahdollista. Harmi ettei Huhhuh päässy mukaan. Ja Olga ja muut. Ilmoitellaan paremmin seuraavalla kerralla, yritetään ainakin?

        Nový most


    • 20.6.2007

      ...luen terkkusi varmasti uudelleen monta kertaa, ennen kuin itse pääsen kesällä Moskovaan!

      ...aiemmin luin Pietarin reissusi tarkkaan.

      Juttusi on mielenkiintoisia ja ihan kuin olisin itsekin reissussa.

      • Novy.most

        Kiitokset kauniista palautteesta. Mukavaa kuulla että sepustuksia on kiva lukea. Toivottavasti niistä on hyötyä omilla matkoillasi. :)

        Ois kivaa kuulla sitten mitä kaikkea puuhailit ja missä kävit. Laita raporttia vaikka tänne palstalle!

        Ainiin vielä tuosta Tretjakovin taidemuseosta vinkki: Moderni taide ei ole siinä pääpaikassa vaan omassa erillisessä rakennuksessa eri kaupunginosassa. 1900-luvun taideteokset jäi minulta nyt näkemättä, kun ne olivatkin Park Kultury-metron lähellä, eivätkä siinä pääpaikassa Tretjakovskaja-metron lähellä. Oli vanhemman aikakaudet teoksetkin hienoja, mutta yritin etsiä erityisesti uudempia... :/

        Nový most


    • Kisaturisti

      Reissuun lähdettiin 2.5-keskiviikkona Tolstoilla,Lahti-Moskova.VR antaa muuten hyvät alennukset,vähintään kuuden ryhmä,niin lipun hinnaksi tuli 55e per nuppi.No,torstai aamuna Moskovassa ja ostin ryhmälle (itellä oli hieman hapokas olo)paluu liput Moskovasta-Pietariin,hinnaksi tuli 1600r(45e)per nuppi.Juna oli kuin Tolstoin kopio.

      Sitten taksilla(kaverit ei viittineet raahata laukkuja)kohti Novy Arbattia.Vanhalla Hiacella ja tais takaiskareitten paikalla olla ratakiskon pätkät,oli aika "jämäkkä" alusta.

      Olin aiemmin kiinteistövälittäjältä,netin kautta varannut kerrostalohuoneiston.Asunto oli kooltaan,about 80 neliötä,olohuone,keittiö,2 makuuhuonetta erillinen suihkuhuone ja toiletti.
      Hinnaksi tuli 40 dollaria per nuppi/yö!kolme yötä 120 dollaria.Mun mielestä aika huokea,siis sijaintiinsa nähden.Ja hyvin sinne tuntui kuusi jyrkkää hetero miesta mahtuvan...

      Siinä katteltiin Suomi-Sveitsi/Italia/Ruotsi pelit.Liput ostettiin luukulta,alakategoriaan,850 ruplaa paikka.Ei paha.Mutta voi helkkari,oli tullut uusi laki,enään ei myydä alkoholituotteita tälläisissä tapahtumissa,vai oliko se tämän kisojen ajan vaan?en nyt muista.Ja erikoista,ei saanut mennä edes katsomoon popcornien ym.kera.
      Myös miliisejä ja Omonin miehiä oli "riittävästi",muutamia Suomalaisia pääsi/joutui Omonin miesten pikkubussiin,siis siksi aikaa,että raha vaihtoi omistajaa...Vielä eräs koominen tapaus,ryhmästäni oli eräällä kaverilla sellainen rastahattuperuukki sydeemi päässä,ei päässyt sisälle,no,kaveri tuli hallin toiselta puolen sisään,sama rasta päässään.Ja muutamat miliisit käski siinä hallin turvatarkastuksessa vielä hönkäistä,että "tuoksuuko"alkohooli.Sanoin aina,sen verran vitutti,"nimnooki votki,pidisat gram"(sorry Venäjän kirjotus virheet),aina ne sisälle päästi.Tosin,tunnustan,että oli niitä pohjia yli "pidisatin".Kyllä Venäläisetkin manas sitä viranomaisten touhua ja näky siellä muutama miliisikin kännissä olevan...

      Ruokapuolesta sen verran,kallein syönti oli jotain 500 ruplaa,pihvi potut rehut.Huokein oli,täytetty "uuniperuna",jotain 60 ruplaa liha/salaatti täytteellä.Ja sitten se mielijuomani eli Votka.Otetaan vaikka Flagman,50g=50r.Mutta,paras tapaus turistin kusetuksesssa,siis yritys,tapahtui siinä Novy Arbatilla,liki asuntoamme.Tilasin kuudelle kaverille 100g votkaa per nuppi.Sanottiin vielä merkkikin.Tarjoilija toi lasit,katsottiin heti,mitä sitä noin paljon on ja samalla laskua,2790ruplaa!Näytti listaa,että yksi paukku on 40g ja toi triplana eli 120g.Ja se 40g maksoi 155ruplaa.Mehän sanottiin,että niet,niet,käske johtaja.Likka soitti johonkin,kesti 10 sekunttia ja otti juomat takaisin.Se siitä.

      Käytiin myös Punaisella torilla,Gorki parkilla ja jokiristeilyllä.Aika meni torstaista sunnuntaihin hyvin nopeasti.Esim.matkat kämpältä hallille kesti tunnin verran.Smolenskajan asemalta Dynamolle.Toki tarinaa/tapahtumia oli paljon,mutta ne ovat semmoisia "sisäpiiri" juttuja,kun tälläisellä kuuden äijän porukalla oli liikenteessä-ymmärrätte varmaan.

      Vielä viisumin rekisteröinnistä.Käytiin välitys agentin luona kysymässä rekisteröinnistä,Moskovassa 40e.Hän sanoi,että koska tulitte Venäjälle 2.5-keskiviikkona ja lähdette 6.5-sunnuntaina,ei tarvitse rekisteröityä,viikonloppuja ei lasketa.Sen tiesin minäkin.Moskovasta lähdettin Ruotsi pelin jälkeen,8.5 maanantain puolta 00:45 junalla kohti Pietaria.Olin aiemmin varannut tutulta välittäjältä-Irinalta,kämpän Rubinsteinaja 15.Kaverit lähti maanantaina Sibeliuksella ja itse jäin vielä Pietariin yöksi(sorry,K-18) ja samalla junalla tiistaina pois.Kavereilta ei kysytty,eikä minulta mitään rekisteröimis asioita.He olivat kirjoittaneet korttiin Moskovan kämpän osoitteen (heillä oli yksi kerta turistivisa)ja itse kirjoitin Viipurilaisen "työnantajani" nimen.Moskovan välittäjä kertoi,että laskuri alkaa uudellen alusta,koska menette Pietariin.Olihan mulla toki junaliput,kämppien laskut,osoitteet tallella,jos jotain olis kysytty.

      Tälläinen tarina.Ja tänään punakone nurin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe