koira

-ongelmia

Hei
Meillä on kaksi belgiä narttu 10kk uros 9kk, uros ollut meillä 2kk. Narttu komentaa urosta hyökkäämällä kimppuun (eivät ole vielä kunnolla tapelleet). Saako noin tapahtua vai pitääkö siihen puuttua jotenkin, (miten)??
Toinen ongelma on, kun ne ovat aidatulla pihalla kaksin niin ne ei kuule eikä näe mitään muuta kuin toisensa. Kun ollaan toisen koiran kanssa pihalla niin tottelee kuin pieni enkeli. Miten saan koirien huomio kiinnittymään minuun kun haluan ne sisälle tai tottelemaan muuten vaan? Olen yrittänyt herkkupaloilla mutta tulos on ihan täys nolla.
Vielä yksi kysymys. Miten saan uros koiran tottumaan autoon? Aina kun lähetään jonnekkin niin koiran suusta tulee vaahtoa joka loppuu kyllä aika nopeasti autossa, sekä se oksentaa melkein aina. Autoon uros ei halua hypätä täytyy aina nostaa.
Kiitos kun viitsit vastata.

11

1497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ressukkaa

      Voi sua ressukkaa. Miksi otit koiria? Tarinasi paljastaa, että sinulle ei olisi pitänyt mitään koiria antaa. Ehkä pitäisi ottaa yhteyttä viranomaisiin ja hakea koirat pois sinulta.

      ps. autossa oksenteleva koira on mitä ilmeisimmin epileptikko.

      • Belgi

        Ei se välttämättä mikään epilöeptikko ole!! Monet koirat pelkää olla autossa ja siihen auttaa että pistää koiran häkkiin ja häkin päälle viltin ettei näe ohi vilistäviä puita.

        Ja sulle viestin alottaja. Miks sä kaks noin nuorta koiraa oot ottanu? Oisko ekaks kannattanu kasvattaa/kouluttaa yks koira aikuiseks ja sitten vasta toinen pentu taloon?


      • sua ressukkaa

        Voi sinua. Jos oksentaa niin ei se tee siitä epileptikkoa, vai onko niin kun sä oksennat niin sä oot epileptikko. Mistä sä päättelet että koiria hoidetaan huonosti, että pitäisi hakee pois. Siitä vai kun ne leikkii ulkona ja lukemani perusteella koirat ovat pentuja ja oppivat tavoille kyllä ja rauhottuvat, kun ikää tulee lisää. Pikku hiljaa kun niitä opettaa alkavat kyllä totella. Autoonkin tottuu pikkuhiljaa. Pahoinvoitiin saa kyllä jotain kysy eläinkaupasta.


      • huh mitä

        täältä saa lukea! Eläinlääkärikö täällä diagnoosia on antamassa? Mä uskoisin ainakin ennemmin että se kuolaava koira kärsii yksinkertaisesti matkapahoinvoinnista. Tämä "hyviä neuvoja" ja viranomaisia ehdottava kirjoittaja on varmaan itse todellinen koirankouluttajaguru joka on tiennyt aina koirista kaiken eikä varsinkaan ole koskaan tarvinnut kenenkään neuvoja ja apua. Miettis vähän mitä tulee kirjoittamaan.


      • eläintensuojelija
        huh mitä kirjoitti:

        täältä saa lukea! Eläinlääkärikö täällä diagnoosia on antamassa? Mä uskoisin ainakin ennemmin että se kuolaava koira kärsii yksinkertaisesti matkapahoinvoinnista. Tämä "hyviä neuvoja" ja viranomaisia ehdottava kirjoittaja on varmaan itse todellinen koirankouluttajaguru joka on tiennyt aina koirista kaiken eikä varsinkaan ole koskaan tarvinnut kenenkään neuvoja ja apua. Miettis vähän mitä tulee kirjoittamaan.

        Se on tyypillinen eläintensuojelija.


    • ihan OK

      Ensiksikin onnittelen! Olet valinnut mielenkiintoisen rodun.
      Vaikea sanoa mitään naaraan hyökkäilystä. Se voi olla vain hierarkian vahvistamista, jolloin suhteet kehittyvät siten, että naaras hieman kauemmin talossa asuneena pitää ykkösaseman jatkossakin. Kannattaa seurata kehitystä siten, ettei anna tilanteen luisua liian ilkeäksi, jolloin uros voi todella alkaa voida huonosti.

      Useinhan konfliktit syntyvät hoitajan välittömässä läheisyydessä, kun kilpaillaan suosiosta.

      Minulla on kolme koiraa, joista kaksi ovat melko samanikäisiä.
      Käyn jokaisen kanssa aamuin ja illoin oman yksityisen "pissikierroksen". Kerran päivässä teemme yhteisen pitkän lenkin, jolloin vain yksi koira kerrallaan saa olla vapaana, jotta ei synny tilanteita, joita en voi hallita.

      Tunnistan ongelmasi vapaina leikkivien koirakaverusten kanssa.
      En yleensä huutele liikoja (jos eivät tottele heti), vaan menen yksinkertaisestsi yhden koiran luo ja keskityn sen noutoon. Sitten muut yleensä seuraavatkin mukavasti perässä. Jos ei, niin haen taas toisen koiran sisälle ja silloin yleesä kolmaskin tulee mukaan.

      Joka kerta kun koirat ovat tulleet ensihuudosta sisälle kehun ylettömästi, taputtelen ja anna herkkua palkinnoksi. Oppivat, että on mukava tulla sisälle ja totella.

      Sisällä leikin niiden kanssa sirkusta.
      Otan kourallisen vaikkapa makkaranpaloja ja käsken jokaisen maahan. Ne makaavat rivissä ja odottavat komentoa.
      Sitten sanon vain yhden koiran nimen, katson silmiin ja komennan seuraamaan, muut saavat jäädä makaamaan ja odottamaan. (Jos väärä koira nousee ja haluaa mukaan, panen takaisin makaamaan ja sanon lyhyesti,odota) Teen kierroksen koiran kanssa ja komennan maahan, toisten viereen alkuperäiselle paikalle, pyydän sitä makaamaan, palkitsen makkaralla ja sanon, odota.
      Sitten menen toisen koiran luo ja teen saman harjoituksen ja sitten kolmannen koiran kanssa.

      Koirat oppivat makaamaan hiljaa, odottamaan vuoroaan ja ikäänkuin toimimaan yhdessä ryhmän jäsenenä.

      Teen tätä joka päivä hetken ja se on ilmeisesti yhtä hauskaa joka kerta.
      Luulen, että tämä leikki opettaa koiria kiinnittämään huomiota minuun, vaikka ollaan yhdessä.

      Mielestäni on myös annettava koirien leikkiä hieman rauhassa niin ettei keskeytä niitä, kun leikki on mielenkiintoisinta. Yleensä ne vähän ajan kuluttua saavat tarpeekseen ja tottelevat ihan toisella tavalla.

      Tässä hieman omia kokemuksiani. Keksit varmaan omiakin ratkaisuja sitä mukaa kun opit tuntemaan koirasi. Onneksi on myös melko paljon kirjallisuutta, josta voi saada vihjeitä.

      Pidä hauskaa belgialaistesi kanssa...se on niin älykäs ja kiva rotu! (tiedän, koska itselläni on ollut sellainen).

    • belgis

      Mihin automatkasi koiran kanssa suuntautuvat. Harjoittele lyhyillä matkoilla ja pidä huoli että perillä on kivaa(koiralla). Missä koira on autossa, onko se hyvä vakaa paikka? Onko koiran helppo mennä sinne? Voit käydä välillä vain istumassa autossa koirasi kanssa ja jos syö mielellään niin syöttele sitten herkkuja. Muista itse pysyä rauhallisena.

      • Heips.

        Siihen ongelmaan, jossa kerroit etteivät koirasi kuuntele kun ovat yhdessä ulkona. Jos pihallasa on puita, yms johon voit sitoa koira kannattaa kokeilla tätä :b. Sido toinen koira puuhun kiinni ja otat toisen koirasi joko irti tai hihnassa mukaasi. Älä mene kauas, vaan niin että puuhun sidottu koirasi näkee sinut hyvin. Sitten harjoittelet ja leikit mukana olevasi koiran kanssa muutaman minuutin. Luultavasti se koira, joka on kiinni puussa, ei pidä tästä ja alkaa haukkumaan/ vinkumaan jne., mutta älä välitä siitä. Kun koirasi huomaavat ettei sinun huomiosi ole itsestäänselvää saatta tilanne muuttua päinvastaiseksi ja joudutkin hätistelemään koiria läheltäsi. Tee aina kun alkaa tuntua siltä että olet koirillesi ilmaa.
        Kaikkien koirien kanssa tämä ei tietenkään toimi, mutta aina kannattaa yrittää :D. Onnea sinulle ja koirillesi, minunkin täytyy sanoa että hyvän rodun olet valinnut, meillä on ollu 1 tervu uros ja nyt on sitten otettu toinen tervu, joka on puolisen vuotta nyt...


    • -mie-

      Olen vakaasti sitä mieltä että ainakun on ns.ongelmakoiria niin on myös ongelma ihmisiä joista kaikki ongelmat yleinsä juontuu.
      Mutt tähän sun tapaukseen se ei kyllä päde...tuli vain mieleen kun sinulla luki tuossa että koira ongelma:)
      Eli narttu vain näyttää paikkansa perheessä ja se nyt ei ole vaarallista...ja oletko varma ettei ne leiki?
      Omat koirani ainakin pitävät kovan metelin kun alkavat leikkimään ja moni vieras on kysynytkin miksi annan niiden noin hulluna tapella...vaikka kyseessä on vain leikki.
      Eli älä mene puuttumaan ainakaan vielä "valta taisteluihin" ne voi hyvin äkkiä kärjistyä...kyllä ne itsekseen hoitelevat välinsä.
      Se on aikas normaalia että korvat hukkuvat toistensa seurassa...ja teillä uros on ollut vasta niin vähän aikaa että ne vasta tutustuvat,eli kyllä ne korvatkin taas jossain välissä löytyvät.
      Mutta tuossa alhaalla oli myös hyviä vinkkejä:)
      Aloita uroksen kanssa ihan vaan istumalla autossa...kovasti kehuja ja herkkuja.
      Aikanaan omani opetin niin että laitoin jotain herkkuja auton penkille ja se sitten meni sinne itse ne hakemaan...sitten laitoin luun tai vastaavan jota se jäi sinne kaluaan...eli ideana on tehdä autosta koiralle mieluisa.Ja laita niitä makupaloja autoon niin että koira saa ne itse hakea.silloin se joutuu menemään itse autoon eikä sitä tarvi nostaa:)
      Tänä päivänä omat koirani ovat joka kerta lähdössä mukaan kun autoon nousen ja meteli on kova kun eivät joka kerta pääsekkään mukaan:)
      Eli pikkuhiljaa...sitten sitä namujen syöntiä käyvässä autossa ja sitten liikkuvassa...ei pitkiä matkoja ihan ensimmäisenä.
      Kuulostaa pitkä veteiseltä hommalta mutta koira tottuu yllättävän nopeasti:)

    • belgejä 7v

      Kuulostaa aika hurjalle kaksi noin nuorta belgiä samaan aikaan:)kannattaa melkein ottaa kasvattajaan yhteyttä ja kysyä hyviä neuvoja ja pyytää auttamaan koulutuksessa, sekä käydä koulutuskentillä/kotona koirien kanssa yhdessä ja erikseen,mutta että toinen on kiinni sen aikaa.yhdessä ei saa aikaiseksi kun sählinkiä:)toinen kun hurjistuu,niin toinen menee perässä vaikka olisikin "fiksumpi"-ja ne ovat just siinä iässä,että huh:)toivon kovasti tsemiä ja onnistumista-autossa opetteluun vaan aika on se,joka auttaa,pieniä matkoja,ei syö ennen lähtöä jne..aika opettaa:)

      • mistica

        saman rodun edustajaa, mutta eri sukupuolta. Toivottavasti tulee sujumaan jokseenkin sopuisasti. Autoilusta:suuri osa koirista kärsii tuosta, ei panikointia, vaan kuolaamista ja oksentamista. Totuttelu vain, ja ikä, niillä on tasapainoaisteissa kehittymättömyyttä. Sairaus se ei ole. Ja jotkut suosittelee pitkiä matkoja, joko tyhjällä masulla tai ei.Luontaistuotepuolelta saa matkapahoinvointiin inkiväärivalmisteita, tai sitten ostaa tuoretta inkivääriä. Sen tujumpia en syöttäisi koiralle suotta. Jos jää pysyvästi tuollaiseksi, sitten vain tropit pari tuntia ennen autoilua. Epilepsia-taas tuli yön naurut ilmaseks!
        Koirien kisailu näyttää usein rankemmalta kuin mitä se on. Toisaalta jos uros on dominoiva luonteeltaan, voi tulla tappeluita, narttu yrittää pitää asemastaan kiinni, ja jos on riittävän voimakas luonne, se pysyy "alfanaaraana". En itse kyllä tuolla ikäerolla ottaisi, mutta joskus elämä tuo eteen tilanteita, jotka on otettava vastaan. Vietä kummankin kanssa runsaasti kahdenkeskistä aikaa, niin leimautuvat voimakkaasti sinuun ja kuuntelevat paremmin, kiinnostuvat ja kunnioittavat. Älä paapoile, ja anna koirien sumplia kiistat, ellei nyt mene överiksi-sitten vaan peli poikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe