Vaaralliset harrastukset poikani kimpussa

Chewie49

Hei!

Poikani harrastaa enduroa harrastetasolla. Hänellä on 90-luvn alun enduropyörä ja se on suoraan sanoen aikamoinen romu. Minua suoraan sanoen kirvelee kokoajan sydämessä ajatus, että hänelle sattuu jotain metsässä. Poikani on muutenkin semmoinen vauhkopää, tukka hulmuaa Lidlin moottoripyöräkypärän perästä jo pienilläkin nopeuksilla.

Tuosta hänen tukastaan tulikin mieleen, että saisinko mitenkään houkuteltua häntä leikkaamaan sen pois? Mielestäni se vaarantaa useissa harrastuksissa hänen turvallisuutensa. Sekä en tiedä miten pojan isä suhtautuu tähän "tukka-asiaan" sillä pojan pitäisi mennä armeijaan. "Pitkä tukka ei ole siellä hyvästä, mitä lie leimaavaat hänet tytöksi", sanoi pojan isä. Eli saisiko tukan leikattua jotenkin salaa pois häneltä tai voisinko tarjota hänelle jotain karkkia tms. leikkauksen vastineeksi? Hän on 18-vuotias. Sitten siirrynkin asiasta hänen tyttöystävään. Välillä on kieltämättä hassua nähdä hänet tyttöystävänsä seurassa tuon pitkän hiuskasan takia. Muistuttavat toisiaan.

Eli jos jollain olisi ideoita mitenkä saada tuota harrastuksen riskialttiutta vähennettyä, olisin kiitollinen. Olisiko joku hakulaite tai GPS-paikannin hyväksi? Hän on kyllä vanha partiolainen, mutta en usko hänen kykyihinsä selviytyä metsässä.

t. Yksinäinen ja eksynyt Äiti Pohjanmaalta

7

2371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Hei!

      Mielestäni on poikasi oma asia mitä hän harrastaa. Vaikka harrastus saattaakin sinusta tuntua melko vaaralliselta, on se kuitenkin melko turvallista kun sen vain osaa. Oletkos ikinä ollut katsomassa kun poikasi on pöyräänsä ajanut? Tietenkin poikasi saattaisi ensin olla lujasti asiaa vastaan, siis sitä että olisit katsomassa kun hän ajaa metsässä, mutta luulen hänen kuitenkin loppujen lopuksi ottavan asian ihan positiivisena juttuna. Olisit kiinnostunut harrastuksesta ja kuitenkin osoittaisit, että olet huolissasi. Todennäjöisesti poika arvostaisi sitä paljon, vaikka ei sitä suoraan myöntäisikään.
      Tietenkään en voi varma olla, koska en poikaasi tunne.

      Luulen myös, että poikasi osaa hyvin pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja varmasti osaa apua hakea, jos jonkinlainen tapaturma sattuu. Onko pojallasi kännykkää? Sellainen on kätevä laite apua tarvittaessa. Eiväthän ne enää nykypäivänä niin hirveästi maksakaan, kunhan jaksaa tyytyä sellaiseen halpaan versioon puhelimesta. Eikä sinun kannata mitenkään pitää Lidlin kypärää huonompana kuin merkkiliikeidenkään, sillä Suomessa on melko tarkat rajoitukset kypäristä, joita saa myydä. Enkä usko, että Lidlin kohdalla olisi mitään poikkeusta tehty. Ja tulisihan se melko kalliiksi kauppaketjulle, jos he olisivat myyneet kelvottomia kypäröitä.
      Anna poikasi harrastaa enduroa kaikessa rauhassa ja ole ylpeä hänestä. Sehän vain kertoo siitä, että hän on löytänyt järkevää tekemistä vapaa-ajalleen.

      Ja tuohon tukka asiaan minun mielestäni ei sinun kuuluisi puuttua mitenkään. Monilla nuorilla pojillahan on nykypäivänä aivan yhtä pitkät hiukset kuin tytöilläkin. Ompa minun jopa myönnettävä, että joillakin pojilla/ miehillä pitkät hiukset näyttävät jopa paremmilta kuin joillakin tytöillä/ naisilla. Eiköhän tämäkin ole täysin poikasi oma asia. Et voi mitenkään vaikuttaa häneen, niin että hän suostuisi leikkaamaan hiuksensa, jos hän ei sitä halua, vaan pikemminkin sinun "huomauttelusi" asiasta saattaa jopa auttaa häntä pitämään päänsä vieläkin tiukemmin. Joissakin tapauksissa asiasta voi syntyä jopa riitoja, eikä se ole ainakaan itseni mielestä mitenkään hienoa tai kannattavaa. Todennäköistä kuitekin on, että kun poika menee armeijaan, hän leikkaa hiuksensa täysin vapaaehtoisesti ja voi jopa pitää lyhyistä hiuksista jopa niin paljon, ettei enää halua kasvattaa pitkiä hiuksia. Mutta kuitenkin tässä asiassa mielipiteeni on, että sinun kannattaa antaa pojan tehdä itse omat ratkaisunsa.

      Ja jos poika on joka tapauksessa vanha partiolainen, on mielestäni ihan hyvä vain luottaa häneen. Kyllä hän varmasti selviää. Luulempa, että tuosta hakulaitteesta tai GPS-paikannin asiasta sinun kannattaa keskustella poikasi kanssa. Osoita hänelle, ettet halua olla ylisuojelevainen, mutta että olet huolissasi tapaturmista yms. Pyydä häntä tutkimaan ympäristöään hieman ennen kuin aloittaa testaamaan mitään "uusia" temppuja tai vastaavia, jotta hän tietäisi varmaksi, ettei keskelle polkua ole kaatunut isoa puuta tai ettei polulta löydy suurta koiran kaivamaa kuoppaa johon saattaisi kaatua. Luulen, että poikasi ymmärtää itsekin sellaiset asiat. Et kuitenkaan maininnut kuinka kauan poikasi on enduroa harrastanut, mutta kannattaa muistuttaa häntä siitä, että tutuilla poluilla voi olla ikäviä yllätyksiä. Kaikista suurimmat tapaturmat tapahtuvat tutussa ymmäristössä varomattomuuden vuoksi.

      T. Dazfiel

    • anna olla

      Elämä on täynnä riskejä.
      Enduromoottoripyöräily on tosin riskialttiimpaa kun pianonsoitto tai postimerkkien keräily mutta sinänsä hieno harrastus jo sitä harrastaa sillälailla mihin enduromoottoripyörä on oikeastaan tarkoitettu.
      Mutta jos sillä keulitaan kylillä ja ajallaan poliiseja pakoon niin silloin se on enduromoottoripyöräilyn pr:n kannalta huonoa.
      Ensinnäkin harrastaako poikasi sitä siis sen oikeassa mielessä tähtäimenään esim kisan ajaminen vai onko se vain väliaikaista.
      Jos varallisuutta löytyy niin hankkikaa kunnon ajovehkeet ja jalkineet ne on osa turvallisuutta.
      Oikea enduromies ajelee yleensä parin kolmen kaverin porukassa ja jos jotain sattuu niin apua voidaan hälyttää, ettei jää yksin virumaan jonnekin metsätaipaleelle.
      Tukan pituudesta - sille et voi niinikään mitään.
      Jos 18v pitää pitkää tukkaa niin se on joku viesti pahasta olosta - (jonenikula)
      Olen itse ajanut enduroa, jopa kisaa, Päijännettä en ole kisannut koskaan mutta muuten ajanut paljon ja kierrellyt aikanaan enduroilla suomen lappia kymmeniä tuhansia kilometrejä ja en päivääkään vaihtaisi pois.
      Jos ihmiselle on sattuakseen onnettomuus niin se voi tulla endurolla ja matkalla pianotunneille.
      Poikasi elää reipasta elämää, tue häntä siinä ja ole kiinnostunut.
      Enduro on aina parempi viahtoehto kun kossupullo tai huumepiikki ja luultavasti poikasi on kossupullonkin joskus nähnyt.
      Jos hän esim käy töissä ja on pyöränsä ostanut itse niin kannusta häntä siinä.
      Kaikkea aikanaan, kyllä hänkin siitä joskus rauhoittuu.

    • pitkän provon

      jaksoit vääntää.

    • Serfix

      Mikäli pojan harrastus tahto on kovaa niin miksi hän ei sitä saisi harrastaa, tosin kyllä hän luultavasti ymmärtäisi mikäli kertoisit hänelle kuinka paljon välität siitä mitä hänelle saattaa tapahtua. Itse opin kuuntelun taidon vasta kun meni luita poikki.



      Tuosta hius asiasta sen verran että mikäli hänellä on jonkin näköisiä muitakin innostuksia kuin tämä enduro (miksi ei myös siihenkin) niin ostat hänelle jotain tähän harrastukseen/innostukseen liittyvää.

      • joka tapauksessa

        viimeistään intissä, sillä eihän sellaista saa pitää, voi tulla täitä ja kaikkea.


    • Jussi 17v

      Mitä helvettiä sä ny tukasta valitat :D

      Tiedoks vaan että aloin leikkimään huumeilla ku vanhemmat kielsivät tietkoneen liiallisen käytön ja sitä enemmän kun kevytmoottoripyöräni varastettiin. Täytyy jokin oikeasti kiva harrastus olla.
      Tosin mulla on menny koulussa paljon paremmin kun oon poltellu hamppua :D

      Vähemmän vapautta-enemmän masennusta. Mitä siinä metässä on ihmellisstä. Sano että ottaa kännykkänsä mukaan. Ei se sinne kuole. Paikantimia käytetään ehkä yläaste
      -ikäisille teini alkoholisteille, ei 18 vuotialle.

      TJSP

      • olenkaapo3v

        :DD ei juma valoja päälle hei! Kyllä porukka lankes nätisti trolliin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe