ikävä kaaso..

.....

Mulla on tässä kaason kanssa tullut muutamia ongelmia ja haluan niitä nyt hieman purkaa johonkin missä joku varmaan tietää ja osaa auttaa.

Eli aluksi kun häntä kaasokseni pyysin, niin luulin tekeväni hyvän valinnan. Nyt sitten kun häitä lähestytään kovaa vauhtia, niin on tullut esille hänen välinpitämättömyys (ja tähän väliin sanon, että en missään tilanteessa ole käskenyt hänen tehdä mitään, eli en ole käskyttänyt enkä muuta) Mutta kaaso ei myöskään tarjoa apuaan.

Kun häämekkoa olin valitsemassa niin hän ei ollut millään kerralla mukana. Kun kaasoani pyysin mukaan että ei tarvitsisi mennä yksin ja kaasonhan kuuluisi olla tukena ja auttamassa niin kaasoni vastasi että katotaan ny jos mulla on aikaa.. ja tämän saman hän vastasi jokaisella kerralla eíkä siis koskaan tullut mukaan.

Hän ei myöskään ole auttanut missään asiassa mitä nyt olemma häiden eteen tehnyt muun porukan kanssa. En tarkoita että kaason pitäisi olla kokoajan auttamassa ja puhumassa ja suunnittelemassa, mutta eikös hänen nyt kuitenkin jonkin verran pitäisi auttaa. Tai edes kuunnella miltä musta tuntuu ku njoudun itte kaiken järjestään.

Silloin kun olin häntä pyytänyt ja siinä sitten jotain suunnittelin ja hänelle juttelen ja huomasin että häntä ei kiinnosta niin kysyin sitten että haluaako hän olla edes mun kaaso ja siihen sain vastauksen "tottakai mä haluan, en vain jaksa hössöttää joka asiasta" se loukkas mua tosi paljon.

Ja korostan nyt tähän loppuun että en edes halua teettää kaasolla mitään hirveitä hommia ja antaa hänelle aivan käsittämätöntä stresssiä omista häistäni, mutta kyllähän hänen jotenkin pitäisi auttaa. Mietin vain että mitä mun pitäis nytten tehdä? Olemme muutenkin erkaantuneet tässä nyt jonkin verran ja sekin tuntuu pahalta. En myöskään juttele nykyään hänen seurassaan paljon häistäni, koksa olen tullut siihen tulokseen että hän ei niistä halua puhua. mutta miksi sitten suostui kaasokseni? miksi hän ei voi sanoa että valitse toinen kaaso että häntä ei enää kiinnosta? olen antanut hänelle siihen monta kertaa mahdollisuuden kun olen kysellyt että mitä hän haluaa..

Tuntuu vain pahalta. Häihin ei ihan hirveästi ole aikaa ja tarvitsisin kuitenkin sitä jotain apua ja mielipiteitä. Kuuluuhan kaason sentään jotain tehdä, vaikka en haluakkaan hänelle mitään kauheeta määrää antaa. mutta nyt tuntuu että en edes voi pyytää häneltä mitään, koska häntä ei kiinnosta. Häihin on aikaa 3kk.

Ja vielä sen verran että noi pari juttua mitä kerroin oli vain osa siitä mitä on, mutta eipä kai teitä kiinnosta kaikkea lukea.. :D

Mutta olisi tosi kiva jos teillä olisi jotain apua tai neuvoa. En pidä itseäni "kauheana morsiammena" joka käskyttää kaasoa ja teettä kaiken hänellä, koska en ole niin tehnytkään. Mutta haluaisin vain jotain apua ja tukea.. Onko se väärin toivoa sitä omalta kaasoltaan?

21

8325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Piti vielä sen verran sanoa, että on ruvennut tuntumaan että kaasoni vähättelisi häitämme eikä usko meidän tuleivaisuuteen. Hän onnistuu monella tavalla loukkaamaan minua jos joskus satumme häistämme puhumaan.

      En vain enää tiedä mitä pitäisi tehdä. Kaaso on vanha hyvä ystäväni, enää en voi sanoa samaa..

      • kamalaa

        kamala, että tällaisia ongelmia on. Itse menin naimisiin puoli vuotta sitten. Kaaso ilmoitti kolme päivää ennen vihkimistä, ettei pääse paikalle. oli kuulemma tullut joku lasku, joka esti matkustamisen. Ostin kaasolle muutama kuukausi aiemmin juhlapuvun, lennot olisimme maksaneet ja majoituksetkin oli varattu. Oli kamala fiilis kun vieraat kysyivät, että missäs HÄN on? onnea, toivottavasti menee paremmin.


    • aloittajalle...

      Mistä se välinpitämättömyys alkoi? Oliko kaaso aluksi suunnittelussa aktiivisesti mukana?

      • ....

        Eli siis ei ollut. Ainut "aktiivisuus" oli sillloin kun häntä pyysin kaasokseni. Silloin hän onnitteli ja jotain siinä keskusteltiin yhdessä häistä. Sen päivän jälkeen häntä ei ole paljon kiinnostanut koko asia.


    • 070707

      Itse en aijo kaasoa ottaa ollenkaan, koska ystäväni, jonka haluaisin kaasokseni ei siihen tehtävään voi paneutua, koska asuu ulkomailla. Tuleva mieheni auttaa niissä asioissa, joihin apua kaipaan ja puku-, ym kuviot hoitelen yksin. Neuvoni on, että kysy nykyiseltä kaasoltasi, haittako, jos otat toisen kaason. Siis niin, että sinulla olisi kaksi kaasoa. Otat sitten jonkun aktiivisemman ystäväsi toiseksi, niin tämä alkuperäinenkin piristyy tai sitten ei. Todennäköisesti tajuaa vetäytyä koko hommasta. Jollei, niin sitten vaan pidät kahta ja häissä korostat tämän aktiivisemman roolia aina sopivissa tilanteissa...

    • .,.,.,.

      Kaasosi taitaa olla kateellinen. Siltä nuo merkit vaikuttavat. Mikä hänen oma elämäntilanteensa on? Olisiko teidän mahdollista istua alas ja keskustella asiasta? Kaason kuuluu olla tuki ja turva ja jos ei siihen pysty on varmaan parasta vaihtaa kaasoaan.

      Suoraan puhuminen auttaa yleensä aina ja omista tunteistaan puhuminen paremmin kuin syyllistäminen; "minusta tuntuu ettet koe tätä kaason tehtävääsi mieluisaksi" jne.

      Onnea kuitenkin häihinne - ne onnistuvat ilman kaasoakin.

    • ginneri

      kamala tilanne... itse en voisi kuvitellakaan, että kaasoni vetäytyy noin tehokkaasti tilanteesta! häihimme on tosin vielä aikaa reilu vuosi, mutta oma kaasoni on todella innoissaan mukana kaikessa ja pitää yhteyttä ja kyselee miten homma etenee.

      ehdotan, että ihan suosiolla hankit uuden kaason. eihän tuosta muuten voi tulla mitään ja morsiamen hermotkin siinä menevät helposti, jos kaiken joutuu tekemään yksin. en toki sano, ettei voisi yksinkin selvitä, mutta aina on hienoa, jos on ylimääräisiä ihmisiä apuna. omalla kohdalla tuntuu siltä, että ilman kaasoa kaikki menisi päin sitä jotain.

      tsemppiä, ja ennen kaikkea hirmusesti onnea teille molemmille!! :)

    • ....

      Kiitos ihanista vastauksista. Niistä jokaisesta oli jotain apua.

      Todennäköisesti kaasoni on kateellinen tai jotain muuta. Hänen elämäntilanteensa on melko "tavallinen" aika tuore seurustelusuhde jne.

      Olen päättänyt istuttaa kaasoni pöydänviereen ja puhun hänen kanssaan asiasta. Tänään pohtiessani asiaa ja hieman alustavasti yhdeltä myös aika läheiseltä kaveriltani kyselin että miten olisi kaason paikka ja sieltä tuli aivan erilainen vastaus kuin mitä silloin omalta kaasoltani sain.
      Tuli oikein hyvämieli kun näki että toista oikeesti kiinnostaaa se asia ja että hän on onnellinen siitä että saa olla sinä mun suurena päivänä tukemassa mua. :D

      Kiitos vielä kaikille vastanneille. Annoitte paljon hyviä ajatuksia mulle. Ainut on vain se että miten nyt sanon kaasolleni että en häntä sitten haluakkaan.. Kai se vain pitää suoraan sanoa, loukkaantuuhan hän siitä, mutta olisi varmaan pitänyt miettiä ennen kuin kaasokseni suostui. Auttaisikohan jos pyytäisin häntä lukemaan tämän ketjun?

      • Kaason on tajuttava

        Kerro vaan suoraan,että haluat juhlien onnistvan ja että " te ette nyt ehdi kahdestaan" kaikkea kunnolla,joten pyysit apua. Muista kun yhden ystäväni kaaso ei saanut kunnon polttareita aikaan niin me muut kaverit porukalla sanottiin suoraan,että tehdään yhdessä tämä homma nyt viimeisen päälle. Ne oli mahtavat polttarit ja kaveriporukalla yhdistettiin voimamme myös hääpäivän ohjelmassa.


    • Omat haaveet

      Kaason osa voi olla aika rankka,jos on itse sinkku ja haaveet omista häistä painavat mieltä. Luultavasti nämä kiukku-kaasot käyvät osittain läpi jonkinlaista kriisiä asiaan liittyen. Ainakin omassa 30 kaverippirissä kaasot on joko kiukutelleet tai sitten ajatelleet vain itseään. Parasta on suunnitella ohjelma häihin itse kunnolla,että ei tarvitse pettyä ja huomata omia häitään tylsiksi.

    • ex-kaaso

      Ei se kaason rooli aina niin helppoa ole. Mielestäni on turhaa analysoida kaason kateellisuutta, elämäntilannetta jne... Nosta kissa pöydälle ja puhu asiasta! Jos sinusta tuntuu, että toinen kaasoehdokas olisi innokkaampi niin sano 1. kaasollesi, että olet ajatellut pyytää toistakin ystävääsi hänen avukseen.

      Itse koin hermoja raastavia hetkiä kaasoillessani ystävälleni. Häät sattuivat itselleni todella kiireiseen aikaan ja häärumban seuraaminen oli todella rasittavaa, vaikkei morsio minulta paljoa vaatinutkaan. Ymmärrän kyllä morsion innon, mutta kun jokainen yhteydenotto alkoi ja päättyi vain häät sitä ja tätä-juttuihin niin ei sitä paljoa huvittanut yhteydessä ollakaan kuin sen pakollisen. Morsiammen kanssa lopulta keskustelimmekin asiasta ja sanoin suoraan mielipiteeni. Tämä puhdisti ilmaa, kun kumpikin tiedettiin mitä toinen tahtoo ja mihin toinen pystyy.

      Muista kaiken oman häähössötyksen keskelläkin kysyä ystäväsi kuulumiset, äläkä heti aloita häähuumaa. Häät on sinun elämäsi kohokohta, mutta muilla elämä jatkuu normaalisti. Tarvitset tietysti ystävän vierellesi, jolla on aikaa ja halua paneutua intoosi, joten silloin kaksi kaasoa voi olla hyvä ajatus, kaikkien kantilta katsottuna.

      • morsmaikkuli

        Minulla on melkeinppä sama tilanne. Olen aika nuori ja kaveriporukkamme ensimmäinen naimisiin menevä... Kaasoja on kaksin kappalein mutta silti tuntuu välillä että yksin tässä ollaan. Tilanteeni on sama eli tuntuu että häät ovat jotenkin kamala asia ja niistä en enää halua kaasoilleni puhua ja heitä asialla rasittaa... itsellä on hieman enemmän aikaa ko. päivään ja tässä nyt oottelen että kaasot innostuvat. Tähän mennessä kaikki on tullut tehtyä yksin tai suhlasen kanssa eli puvun ostot, kutsut jne.

        Te joilla on ihanat kaasot, olkaa onnellisia! Minulla toinen kaaso on sinkku ja toinen kihloissa. Olen yrittänyt puhua asiasta ja tullut siihen tulokseen että molemmilla on kuitenkiin niin erillainen elämäntilanne ettei häät (edes hyvän ystävän sellaiset) kiinnosta. Surullista mutta totta! Teille jotka vielä mietitte kaasoa niin annan neuvon: katsokaa häiden lähestyessä kuka on kiinnostunut häistänne ja valitkaa sellainen henkilö! Ei välttämättä sitä joka on parasystävä tai sisko...

        Olen aikaan saavaa sorttia enkä niin tekemisessä ainakaan vielä ole tarvinnut apua, mutta henkistä tukea kaipaisin joltain naispuolisesta ystävistäni omasta ikäryhmästä. Onhan minulla elämässäni suuri muutos tulossa ja kaiken maailman identiteettikriisi päällä!

        Kaikki kaasot jotka tätä nyt luette niin yrittäkää ymmärtää meitä, niin mekin teitä :) ja jos tilanne on sellainen ettei kiinnostusta tai aikaa ko. tehtäviin löydy niin sanokaa hyvät ihmiset suoraan jo heti! ei tarviste meidän morsiammien "kärsiä" muutenkin henkisesti raastavassa tilanteessa.


    • Jo onnellisesti naimisissa!

      Hääpari tietää itse mitä ja miten haluaa ja tuntee vieraansa. Päävastuu järjestelyistä kuuluu morsiusparille,heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen.Perhepiiri töihin!!!

      • -e-

        Jokainen joka menee naimisiin on hoidettava asiansa itse. Tottakai perhepiiri auttaa ja on varauduttava siihen että se on ainut apu. Muu on plussaa. Pitäköön sitten pienemmät häät jos kaikki on niin vaikeeta!!


    • Kaaso 2007

      Heips...itse olen ystävälleni kaasona 27.4 ja häistä tuli tieto viime viikon torstaina joten nopealla aikataululla ollaan asiaa hoidettu! Morsian käy koulussa ja on kahden lapsen äiti joten kiireinen ihminen, niinpä minä otin asiat hoitoon ja nyt on löydetty häiden viettopaikka, ohjelma alkaa olla jo suunniteltu ja nyt koitetaan polttareita väsätä....ainut ongelma on se että nämä ihmiset jotka morsian haluaa polttareihinsa ei ole kovin innostunutta...tai ainakaan ei kovin moni näytä sitä että kiinnostaisi ja kn aikaa ei ole kauheasti niin harmittaa kun joutuu yksin sitten polttareita suunnittelemaan! Teen myös morsiammelle ja hänen tyttärelleen kampaukset ja meikit sekä ompelen ainakin tytölle puvun...joten hommaa riittää mutta olen onnellinen että minulle soutiin näin iso rooli ja olen myös ottanut sen tosissani ja niin pitäisi myös muiden kaasoiksi valituiden ottaa...vähintäänkin sitten olla tukena jos ei muuta mutta kaason roolihan on olla häissä ns.seremoniamestari joka pitää homman kasassa!

    • annabelle

      Olen JKL:ssä asuva nainen ja valmis auttamaan jos kaipaat neuvoja ja tukea.Mulla vuokralla pari pukua kokoa 38-40 ja 44-46.valkoisia molemmat.Kaasosi ei ehkä tajua mikä hänen osansa on.ehkä kateellinen sulle.Ei pysty iloitsemaan sun tulevista häistä.Kannattaa vaihtaa kaasoa.Mun oma kaaso oli mulle tärkeä ihminen, mutta myös "pettymys" tekijänä ja osallistujana. mutta sovimme sen mitä hän oikeasti kykeni tekemään ja sen hän myös teki.eli luki yhden tekstin hääjuhlassa.pitää ymmärtää toisen rajoittuneisuus.ota toinen kaaso lisäksi.Niitä voi olla useita.

    • Silti onnellisesti naimisissa

      Pyysin parhaan ystäväni kaasokseni.
      Hääjärjestelyt tein silti 99,5% itse.
      Polttareistani kaasoni lähti kesken illan jonkun toisen kaveriporukan matkaan ja viikko ennen häitä hän ilmoitti ettei tule häihin...
      siispä annan nyt erittäin hyvän vinkin...
      Pura kaaso-sopimus hyvissä ajoin ja tee aina varasuunnitelma.
      Sinun onnesi saattaa olla jopa "ystävällesi" liikaa!!
      Häät onnistuivat hienosti ja kaasokin lähetti kuukausi häiden jälkeen anteeksipyynnön tekstiviestillä... emme silti ole enää olleet yhteyksissä...
      TSEMPPIÄ HÄIDEN SUUNNITTELUUN JA
      ITSE PÄIVÄÄN!!!

      • Lokakuussa H hetki

        Harmillisia juttuja! Kurjaa jos joutuu stressaamaan kaason ja hänen saamattomuuden takia, muutenkin kun mietittävää ja jännitettävää riittää. Tajua olevani entistäkin onnekkaampi, kun mitä olen jo luullut olevani. Mulla on oma sisko kaasona ja häneen voin luottaa kun kallioon, niin on ollut aina. Kaiken lisäksi hän on erittäin aikaansaava ja kekseliäs toiminnan ihminen. Nyt jo järjestelyt on mitä suurimmalti hänen ansiostaan hyvässä vauhdissa. Hän myös tuntee työnsä puolesta paljon ihmisiä, joten se on auttanut monessa asiassa. Täytyy ajoissa miettiä hänelle joku ikimuistoinen ja ihana kaasolahja! Tsemppiä kaikille kaasottomille ja kaasollisille tulevaan : )


    • Jassoo,

      Hieman laittaa naurattamaan nämä morsiamat vastaajat täällä, jotka aina ottavat tämän "kateuskortin" esiin, kun asiat eivät suju oman mielen mukaan. Valitettavasti se vika ei aina ole kaasossa vaan sinne peiliin kannattaa itsekin vilkaista. On niin paljon kätevämpää syyttää sitä kaasoa, kun kaaso taas pilasi hääni.

      Tajuatteko te morsiamet, että kaikista "en antanut paljon tehtäviä kaasolle" ei ehkä pidäkään paikkaansa? Tosiasiassa lataatte kaiken mahdollisen kaason harteille huomaatta ollenkaan miten asia todellisuudessa on. Kaaso ei ehkä kehtaa tai uskalla sanoa teille sitä totuutta, koska pelkää loukkaavansa tai suututtavansa teidät.

    • Anonyymi

      Kyllä on surullista jos "ystävä" ei voi jakaa hääiloasi. Mielestäni hän ei ole silloin todellinen ystävä. Vaihda kaasoa!

    • Anonyymi

      Minulla aivan uskomaton tapaus! kaksi kaasoani panettelivat selkäni takana ,haukkuivat ja mustamaalasivat vaikka MITÄÄN ei ollut tapahtunut! Minä olin aivan onneissani elämäni suurimmasta juhlasta, ja nämä kaksi tekivät tikusta asiaa, ja "kauhistelivat"minua ja paljon muuta. Onneksi serkkuni oli kolmas kaaso ja hän hoiti hommansa tuttuun tapaan loistavasti. En ollut pyytänyt kaasoiltani mitään! Uskon TODELLAKIN kateuden olleen laukaisija, ja tekemisen puute! ja juoruilun tarve jne.Itse en tykkää puhua pahaa seläntakana, joillakin ei ole muuta tekemistä kun pohtia muiden elämää. Halusin kertoa tämän lohdutukseksi muille. Kyllä sen tuntee onko ihminen hyvä vai paha, viimeistään jossain vaiheessa. Sitten kun tunnistaa, kannattaa jättää juonimaan keskenään, jos ei itse e.m harrasta. Itse opin sen että ei kannata luottaa ihmiseen, ennenkuin todella tuntee, vuosien myötä. Toiseksi, jos kaverisi puhuu sinulle rumasti toisista ihmisistä, hän tekee aivan varmasti pian niin sinustakin. Häämme olivat fantastiset, ei ihme että olivat " kadehtineet"! Tsemppiä kaikille morsiammille, pysykää rakkaudessa! 😁💪💎

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe