Muovimatto kellertyi maton alta - miksi?

Mrj

Vasta uusin koko kämpän muovilattian vahauksen kauheella vaivalla ja nyt huomasin, että mattojen alapuoli on kellertynyt, kun muu lattia on säilyttänyt alkuperäisen ihananharmaan värinsä. Vuokralla asun, joten jotain olisi keksittävä. MIKÄ neuvoksi? Auttaako vahanpoisto ja uudelleenvahaus? Käytin Johnsonin muovilattioiden vahaa, joten sen olisi pitänyt olla hyvää... Nyt sieppaa.

10

5922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilla

      Mulla kävi samalla lailla asuessani vuokra-asunnossa. Havaitsin tosin että ainoastaan eteisestä lattia kellastui ja syynä oli käytävämatto jonka pohja oli sellaista kumia joka ei luista. Tuo tieto ei tosin sua taida paljon lohduttaa, voit vaan kokeilla vaikka jostain huoneesta sitä vahanpoistoa. Itse kokeilin kans vahanpoistoa ja uudelleenvahausta mutta ei sanottavasti auttanut. Eikä pois muutettuani vuokranantajalta ainakaan laskua tullut perään ;D mutta sekään ei taida paljon lohduttaa kun itse katselet niitä lattioita. Tai kysy sieltä valmistajalta, niillä on kuluttajapalvelu jonka numero löytyy netistä sekä varmasti myös pullon kyljestä. Tsemppiä, tiedän kuinka ison työn olet tehnyt.

    • viallinen tuote

      olen kuullut, että joidenkin latex-pohjaisten mattojen alta lattia on tullut keltaiseksi.mutta onko tuo mainitsemasi matto ns. latex-pohja?
      selainen muovi/kumi-massamainen, et maininnut?
      jos se on palauta matto takaisin kauppaan
      ja vaadi lattipinnan korjaus, tai tee kuluttajavirastoon maininta asiasta mitä he neuvoisivat? nämä ovat ongelma-mattoja ja pilaavat lattian pinnan.

      • Mrj

        muovipohjaisia, mutta keittiön räsymatto on mummin kutoma eikä siis muovia. Sitäpaitsi ennen vahausta lattiat eivät olleet vaihtaneet väriä. Vasta kun vahasin, lattiat menivät pilalle. Siksipä epäilen että kellertyminen oli vahan syytä.


      • Miux
        Mrj kirjoitti:

        muovipohjaisia, mutta keittiön räsymatto on mummin kutoma eikä siis muovia. Sitäpaitsi ennen vahausta lattiat eivät olleet vaihtaneet väriä. Vasta kun vahasin, lattiat menivät pilalle. Siksipä epäilen että kellertyminen oli vahan syytä.

        Meillä muovilattia kellertyi paitsi mattojen alta, myös kaikkien "kiinteiden=joita ei yleensä siirrellä" huonekalujen kuten kirjahyllyn ja lipaston alta. Vähän ihmetytti muuton alla, kun lattia oli ihan laikukas.


      • kävi mulla
        Miux kirjoitti:

        Meillä muovilattia kellertyi paitsi mattojen alta, myös kaikkien "kiinteiden=joita ei yleensä siirrellä" huonekalujen kuten kirjahyllyn ja lipaston alta. Vähän ihmetytti muuton alla, kun lattia oli ihan laikukas.

        viimeisimmästä muuttaessani. Maton alta oli olohuoneessa kellastunut, samoin eteisen lattialla oli kellastunut/ruskistunut ja matto oli ns. kuramatto luonnonmateriaalista ei siis kumipohjainen tai muukaan käsiteltypohjainen. Samoin huonekalujen alta oli ruskistumista tapahtunut mm. televisiotason alta (ja tasossa oli jalat eli koko pohja ei ollut lattiassa kiinni). Olisi ihan kiva tietää mikä estäisi tuon ruskistumisen, siivouksen puutteesta ei ainakaan maton alustojen ruskistuminen johtunut.


    • NainenTulevaisuudesta

      Minulla sama. Tavallisten kangasmattojen sekä huonekalujen alta on muovimattoni kellastunut. En ole vahannut kertaakaan, mutta edellinen asukashan on saattanut vahata, en tiedä. Vuokralla asun.

    • Liena

      Asun vuokralla tukiasunnossa. Minulla eteisen lattiassa, keittiön lattiassa ja olohuoneen lattiassa kellastumaa. En ole jaksanut pestä lattiaa niin usein kuin olisi pitänyt. Ei ole ollut mattoja lattialla, koska on ollut turkiskuoriaisia ja mm. eteisessä oli aiemmin maton alla kuoriaisia. Nyt tulee mm. isännöitsijä tekemään tarkastusta koska on ollut patteriremppaa ja täytyy kiireellä saada jotkut matot lattiaan kun pelottaa miten käy jos huomataan ne kellastumat! Miten nämä isännöitsijät ym suhtautuvat tällaisiin? Neuvoja, pliis! Onko jollain samanlaista tilannetta ollut?

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Googlaa tuo juttu. Lueskelin tuloksia, mutta sinä tiedä tilanteesi. Vaimo sanoi että aurinko tuon tekee, eikä pesuilla juuri ole merkitystä.


    • DiipaDaapaaDiii

      Normaalia, asumisesta tullutta jälkeä, kun lattiat on kellertävät mattojen takia.
      Ei sille voi mitään, eikä sitä tarvitse vuokran antajalle korvata!!!
      Muovimateriaali kai vain on niin huokosta että imaisee kaiken sisäänsä!
      Valohan siihen vaikuttaa ja vaikka pesis joka päivä lattiat vuosien aikana jälkeä jää!

    • Porno-Jalmari

      Vai lattialla kellertää? Muistuttaisin tässä kohdin, että lattialle ei saa virtsata, virtsa kuuluu vessanpönttöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe