Moi kaikki

aatami

Oletteko muuten huomanneet että mäyrikset ovat tosi noloja tyyppejä. Haukkuvat ulkona ihmisille ja toisille koirille ja möykkäävät!
Todella huonoa käytöstä!

28

1406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eevatar

      Ei pidä yleistää! Tuollaisia piirteitä löytyy
      varmasti monesta muustakin pienistä roduista .Tottumus ääniin ,
      ihmisiin sekä hyvä opetus auttaa huonoon köytökseen .Pentua pitää jo totuttaa muihin
      ulkona liikkuviin ihmisiin .Eipä sitten tarvitse "möykätä" , vahtia vastaan tulevia:))
      Eihän " haukku haavaa tee " :))

      Mäykyt ovat todella ihania !!!

    • räksy

      Teräviä pikku veijareita seuraavat mitä
      ympärillä tapahtuu , fiksuja :)

    • kerroppas

      kuinka monta mäyrökoiraa tiedät, jotka käyttäytyy näin kun kerrot.Tuskin teidänkään seudulla mäyräkoiria kovin montaa sinua vastaan tulee,että voisit yleistää mäykyt noloiksi tyypeiksi.Meidän mäykyt ainakaan lenkillä kenelekkään rähjää ,ei ihmisille eikä muille koirillekkaan,mutta on meitä vastaan tullut muita rotukoiria, jotka kyllä rähisevät.

      • aatami

        Kokemusteni perusteella on todellä tyypillistä, että vastaan tuleva mäyris alkaa möykkäämään. Niilla pienillä otuksilla on vielä todella voimakas ääni. Karkeakarvainen rotu taitaa olla pahin mölytoosa.


    • aatami

      Vanhemmillani on karkeakarvainen mäyris, jonka käytös on todella huonoa niinkuin mäyriksillä yleensä. Se vierailee kesäisin luonani kun vanhempani lomailevat. Viime kesänä esimerkiksi kyseinen mäyris tuli väkisin sänkyyn nukkumaan ja järsi kovaäänisesti luuta kun yritin nukkua.

      Lisäksi ruoan himo on rajatonta. mäyris pyytää joka kerta kun syön ja jos tippuu vahingossa ruokaa lattialle se käy lupaa kysymättä varastamassa.

      Vein mäyriksen myös Helsingin koirasaareen ulkoilemaan. Siellä oli myös monta muuta koiraa, mutta tämä ei niistä ollut kiinnostunut vaan kaivoi omassa yksinäisyydessään kuoppaa ja möykkäsi jos toinen koira tuli kuopalle. Todella huonoa käytöstä.

      • nuo näkemykset

        Taidat olla tosi avuton aatami ,koirallasi
        (siis vanhempien ) ei ole mitään huonoon käytökseen liittyvää ?Pikimmin tulee mieleen ettei sinulla ole mitään käsitystä koirista !!
        Kyllä koirat tulee sänkyyn jos ovat siihen tottuneet , rakastavat ihmistä yli kaiken....
        siis sinuakin !Luu on hyvä ottaa yöksi POIS ,
        jospa se kalusi sitä ikäväänsä ?Terveelle koiralle ruoka maistuu , siksi omistajan pitää sopivasta määrästä huolehtia !
        Sille on varmasti annettu herkkupaloja pöydästä ?
        siitä pitää isäntäväkeä syyttää , ei koiraa.
        Kylläpä on sopuisa koira kun touhuu omiaan
        muista hösääjistä riippumatta.
        Monet koirat RAKASTAVAT kuopan kaivaamista,
        näin varmasti tuo teidänkin koira !?
        Tosi mukavalta luonteelta kuulostaa , fiksu koira !!


      • nyt on tainnut käydä

        niin, että vanhempasi ovat menneet koiransa hemmottelussa hieman liian pitkälle. jos jokin tässä on nolo, niin vanhempasi, hehän ovat sallineet tuon huonon käytöksen jatkua. onneksi eivät ole olleet yhtä noloja sinua kasvattaessaan. sinähän osaat käyttäytyä, etkä räksytä, eikö niin? monille pariskunnille koira on se viimeinen iltatähti, elämän ehtoopuolen seurana. silloin ei aina tule ajateltua nenäänsä pidemmälle koiran koulutuksessa, tarvitsevathan pikku-koiratkin käytössäännöt. turha sinun on syyttää vanhempiesi mäykkyä huonotapaiseksi, ei sille ole kukaan koskaan aiemmin opettanut, että on olemassa parempiakin käytöstapoja. tutustu rohkeasti ja ennakkoluulottomasti muihinkin mäyriksiin, ja huomaat kuin varkain pitäväsi rodusta!


      • mäyris lover

        Kuvailemasi tapahtumat pitävät varmasti paikkansa, ja ovat minusta vain mäyriksen viehättäviä piirteitä=)


    • iltatähtönen

      Minunkin vanhempani ovat hemmotelleet piloille (toisenrotuisen) koiransa, mutta se ei ole tämän koiraparan syy. Se mm.haukkuu huomiota vaille jäädessään, sillä on tottunut olemaan kaikenaikaa pikku pupulainen. Vanhempasi löytävät koiralleen varmasti toisen hoitopaikan ensi kesänä -älä huoli! Ethän pura koiraan sitä, että se on saanut nyt valtavasti huomiota ja hemmottelua vanhemmiltasi - he ovat aikaansaaneet koiran sosiaalisen käytöksen. Tuo kaivaminen taas on luolakoirille tietenkin vain lajille ominaista käyttäytymistä: sillä oli varmasti tosi kiva päivä kanssasi, kun sai toteuttaa itseään!

      • Rhanna

        Itselläni on 7kk vanha karkkarimäykkypoika eikä herra ole kertaakaan rähissyt tai haukkunut muille koirille. Muut koirat saattavat rähistä ja murista pojulleni, mutta tämä vain katsoo hölmönä että pitäiskös hänenkin tehdä tuolla tavoin...? Koirani kasvattaja kysyi tässä jokin aika sitten että miten poju käyttäytyy muita koiria kohtaan, sanoin ettei hauku eikä murise muille koirille. Sanoi että hyvä ja jos alkaa rähisemään, luulot pois vaan.

        Tänäänkin oltiin koirapuistossa ja siellä poju mennä viiletti muiden hauvojen perässä, ääntäkään ei kuulunut! Ja mitä tulee tuohon kaivamiseen, mäykythän ovat tosiaan luolakoiria joten kaivaminen kuuluu niiden luonteeseen. Kyllä minunkin poju ennen lumentuloa kaivoi innoissaan kuoppia :) Meillä ei myöskään anneta pöydästä ruokaa - jos poju istuu pöydn vieressä anova katse naamallaan ja jos jotain halutaan antaa, koira houkutellaan pois pöydän luota ja sitten annetaan mitä annetaan. Lisäksi olen pojuni opettanut siihen että tassua antamalla se ylimääräinen herkkupala tulee, pyytämättä ei saa mitään ylimääräistä.


    • KK Muikkunen

      Käytöstavat mäykkysille opettaa , tai olla
      opettamatta on omistajat ,heh !

      • tämämän

        Oletteko muuten huomanneet että aatamit ovat tosi noloja tyyppejä. Nussivat ulkona ihmisiä ja möykkäävät!
        Todella huonoa käytöstä!


    • aatami

      et taida tietää koirista yhtään mitään,jos koira käyttäytyy huonosti vika ei ole koirassa vaan omistajassa.Ei eläin osaa käyttäytyä jos ei sitä opeteta.

      • vai kakkonen

        ???
        Aatami ykkönen EI todellakaan tiedä mäyräkoirista mitään kunnolla.
        Hänellä on kokemus oman perheensä koirasta, ja sen perusteella väärin tuomitsee koko rodun.
        Sanoisin että inhottavaa! Inhottava tapa tulla tänne mölyämään rodusta, jos omaa koiraa ei saada pidettyä ruodussa.

        Todellakin: rotu kuin rotu ja sen edustajien käytös riippuu omistajasta (huomioon ottaen rodulle ominaiset tavat).
        Mäyräkoira on iloinen, avoin ja ystävällinen rotu keskimäärin ja parhaimmillaan.

        Aatami ykkönen: häpeä omaa kirjoitustasi!


    • aatami

      Omistajien niskaan ei voi kaikkea kaataa. Ei kukaan ole vanhempieni mäyrikselle opettanut sängyssä nukkumista, luun järsimistä yöllä tai ruoan pyytämistä. Itse se on ne oppinut! Lisäksi mäyris oli koirakoulussa pentuna, jossa ei paljoa oppinut vaikka oli ammattitaitoisen koirankouluttajan opetuksessa. Liian kovapäinen. Mäyrisrodun ominaisuuksia ovat oppimattomuus, epäsosiaalisuus, epäkohteliaisuus, ahneus ja jatkuva möykkääminen. Itse pidän eniten kultasista noutajista. Ne ovat kilttejä, oppivaisia ja sopivan lauhkeita.
      Mäyrikset ovat noloja tyyppejä!

      • protestoin

        jos sun vanhemmilla on kertomasi mukainen koira,kuitenkaan et voi yleistää kaikkia mäykkyjä noloiksi tyypeiksi.


      • sulle aatami

        oh dear, voitko varmuudella vannoa, etteivät vanhempasi tai kukaan muukaan koiran läheisyydessä ollut henkilö ole k e r t a a k a a n antanut mäykylle herkkupaloja normaalin ruokinta-ajan ulkopuolella? jo yksi kerta riittää, että koira on saanut esim. vedoten kosteisiin ruskeisiin silmiinsä herkkupalan, ja uusi herkkujen/ruuan kerjääjä on syntynyt. onko vanhempienne mäykkyä kielletty systemaattisesti tulemasta sänkyyn ja tuomaan luun sinne tullessaan. jo yksi kerta papan tai mamman kainalossa riittää, ja uusi sängynvaltaaja on syntynyt. mäyräkoirien(niinkuin) muidenkin koirien kasvatus tavoille vaatii mm. ehdotonta johdonmukaisuutta: mikä on tänään kiellettyä, on kiellettyä aina. mikä on sallittua tänään, on sallittua aina. jääräpäinen mielipiteesi alkaa tulla pikkuhiljaa minulle ainakin selväksi ketjun pidentyessä. mutta vanhempasi ovat kasvattaneet sinut, kuten tuon jääräpäiseksi mainitsemasi nolon mäyräkoirankin...sukulaissieluja kenties...


      • Katsopa tv:stä

        sarjaa Koirani vai minä.
        Montako mäyräkoiraa on sarjassa ollu kaikista niistä huonotapaisista koirista?

        Kyllä vanhempasi on tosiaan laiminlyöneet koiran opettamisen hyville tavoille, sama koskee sinua.


      • tietotaito & jalatmaassa

        Eli koirallenne EI OLE OPETETTU MITÄÄN !??
        siis kasvatuksen laiminlyömisestä saatte koko
        perhe katsoa PEILIIN , sieltä näkyy ne teidän
        koiran kasvattajat !Mäyräkoira on VIISAS ,
        toki rotuun kuuluvia piirteitä löytyy eri
        roduista. Kultaisista noutajista ei tule
        "itsestään" yhtään sen fiksumpia ,kasvatusta
        (opettamista) kaikki koirat vaativat kodin
        toivotuille tavoille .Noutajat rakastavat kaluta luita siinä kuin muutkin koirat.Sänkyyn , sohvalle kyllä tulevat ja helpommin pääsevätkin kuin pienet koirat.Noutajat kyllä hösäävät , haukkuvat ja kovasti myös vahtivat !!
        Ei taida olla sinulla siitäkään rodusta parempaa tietoa ?? hmmmm..Kaikista ihmisistä EI vain ole
        koiran kasvattajia ,rodun valinnassa pitää
        osata hakea tietoa itselle sopivasta rodusta.


    • herttileijaa

      Voi mäykky parkaa ?!!

    • HERNE VENTTIILIIN

      PYYDÄ VANHEMPIASI KATSOMAAN PEILIIN KOIRAN KASVATUKSEN ONNISTUMISEN SUHTEEN. JA MITEN LIENEE SINUN LAPSUUDEN AIKAINEN TAPAKASVATUS ONNISTUNUT, EN MENISI KEHUMAAN...

    • aatami

      Aika paljon tullut turhanpäiväistä mäyrispropagandaa, mutta minuun se ei tehoa. Jos en olisi täysin varma siitä, että kaikki tähän kyseiseen mäyrikseen liittyvät ominaisuudet ovat mäyrisrodun yleisiä piirteitä, en vaivautuisi edes kirjottamaan. Olen törmännyt ulkona useaan mäyrikseen (kun ovat nykyään muotikoiriakin) joiden käytös on täysin ala-arvosta. Mäyrikset ovat noloja!

      Vanhempieni mäyris on kerran vieraillut automatkalla lapissa. Se kuulemma istui autossa ja möykkäsi täyttä kurkkua lasin takaa poroille. Kun se sitten ulkona näki aitauksessa poron alkoi se onnettomana vinkumaan ja tahtoi pois. Onko tälläinenkin käytös kasvatuksen syytä vai onko näillä otuksissa tosiaan jotain vikaa?

      Oma mielipiteeni on, että mäyrikset ovat kertakaikkiaan niin typerän näköisiä pitkävartaloisia ja lyhyttassuisia tyyppejä, että joidenkin mielestä ne ovat jopa söpöjä. Tästä voi olla kuitenkin montaa mieltä.

      • jolle meidän muiden

        ei tarvitse antaa mitään arvoa.


      • ''**

        Mun puolesta tietonsa itsellään.Etsi itsellsi sopiva rotu ja hanki riita kaverit muualta....


    • JENGIÄ!

      Kiihkeitä mäykkyihmiset tuntuvat olevan! Provosoitua nyt jonkun pojan kirjeestä..Pojan, joka on vain kateellinen pienelle koiralle, joka saa vanhemmilta enemmän huomiota kuin hän itse on koskaan saanut. Vaikka on vain koira; nolo ja typerän näköinenkin. Älä ota koiraa enää hoitoosi. Älä pura koiraan katkeria fiiliksiäsi. Se on vain eläin. Mikään ei ole sen syytä.

      • mutta et kai sinä

        nyt vielä tule tänne provoilemaan..?

        Mäykkyväki on kunnon porukkaa, siinä missä muidenkin rotujen väki. Minkä tahansa rodun edustajat voi kimpaantua tuollaisesta perusteettomasta rodun pilkkaamisesta, joka juontaa omistajan tietämättömyydestä ja suoranaisesta tyhmyydestä.

        Eiköhän vastaavanlainen "keskustelu" syntyisi millä tahansa muulla rotukohtaisella palstalla täällä.

        Mäyräkoira on hieno rotu, monipuolinen käyttökoira ja ihana kaveri kainalossa. Sillä vaan on niin omanlaisensa luonne, ettei se sovi tosikolle eikä kärsimättömälle hermoheikolle.


    • -.-

      Noloja? minusta mäyriksen luonne ihana! eiköhän se ole myös vähän omistajasta kiinni miten koira käyttäytyy ja eiköhän tuo päde kaikkien koirien kanssa. En kyllä lähtisi yleistämään että mäyriksissä "kaikki vika".

    • mäykkis

      haista kakku

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. 208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe