kirjan mainostaminen

keltanokka

Olen vihdoin ja viimein saanut kirjani kustannettavaksi. Jee! Nyt en vain tiedä mitä minun pitää tehdä jatkossa, vai tekeekö kaiken kustantaja ´puolestani? Miten voin itse edistää kirjani myyntiä?
kaikki ehdotukset otetaan kiitollisuudella vastaan, sillä olen kauhukseni huomannut ettei kirjan kirjoittamisella rikastu...ellei myy sitä kymmeniä tuhansia kappaleita joka on äärimmäisen epätodennäköistä.

10

1184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • F.Enzo

      Well done, sanoisi muuan kokenut keskustelupalstakonkarikin!

      Mutta oikeasti, kannattaa käydä mahdollisimman avointa ja yksityiskohtaista keskustelua kustantajasi kanssa markkinoinnista ja sen keinoista. Jos sinulla on jokin oma kanava tai kanavia, kerro niistä heille, mutta kuitenkin ennen kuin teet mitään yksin. Yleensä kustantajilla on asiat melko hyvin hallussa ja kanavat jo valmiina. Yhteistyössä ja avoimuudella kaikki hoituu parhaiten. Pääasia on, että puhallatte yhteen hiileen myös markkinoinnissa ja teette kaiken siten, että vasen käsi tietää mitä oikea tekee.

      Nauti nyt päivä pari fiiliksistäsi, olet sen ansainnut!

    • kustantajat

      ovat valitettavan epäkaupallisia (ja siksi pysynenvät pieninä:). Minun kustantajani ei edes paina yrityksensä yhteystietoja kirjaani. Olisi niin helppo laittaa osoite, puhelinnumero, verkkosivu ja sähköposti siihen. Olen maininnut asiasta, mutta kustantaja on jääräpäinen. Ja heidän verkkosivunsa, jos sille eksyy, on antiikkinen, ja pari vuotta sitten viimeksi päivitetty.

      Siispä oma verkkosivu, jossa mainostat kirjaasi, ja ehkä annat pari näytesivua, tai taustatietoja, ja tietysti tilaustiedot, on melkein välttämätön. Laadi se niin, että mahdollisimman monet hakusanat on mainittu tekstissä - haluat sivusi löytyvän helposti googlettamalla.

      • hyvänä ideana

        tykkään käydä kirjailijoiden nettisivuilla, jos niitä on. Esim. amerikkalaisilla on hyviä sivuja, suomalaisilla ei niin hirveästi taida olla, vaikka olisi kiintoisaa.


    • yx odottaja

      Onnittelut! Sinulle on käynyt hyvin! ;)
      Varmaan ihana tunne. Minulle riittäisi jo julkaisupäätös. ;)Raha ei niinkään ratkaiseva.
      Saanko asiasi vierestä kysyä, kauanko odotit julkaisupäätöstä? Odotitko vain kiltisti, vai soittelitko perään tai kyselitkö odotellessa?
      kyselee yksi kuumeisesti odotteleva.

      • keltanokka

        Kiitos neuvoista ja onnitteluista. Hyvältä tuntuu kieltämättä. vähän pelottavaltakin millaista kritiikkiä tulee jne. Minullekin oli tärkeintä julkaisupäätös ja raha on sitten ylimääräistä plussaa jota tietysti toivoisi tulevan mahd paljon siksi mietin sitä markkinointi hommaakin.
        Lähetin kässärin 7:lle kustantajalle ja kaksi ekaa kiitti mutta kieltäytyi jo noin viikossa kahdessa sitten kuukauden kuluttua tai vähän reilu tuli kustannusehdotus jonka hyväksyin ja osa ei ole vieläkään vastannut vaikka siitä on jo n 9kk. En soitellut perään enkä kysellyt mitään.
        Kotisivu ideasta puhui siskonikin ja ajattelin eka että on vähän extremeä mutta nyt kun tarkemmin mietin ehdotusta se alkaa kuullostaa hyvältä ajatukselta. Kiitos kaikille kannustuksesta ja tsemppiä teillekin! :)


    • Kurkumatta

      Niin kyllä sillä on markkinoinnissa ammattilaiset.

      • nykyään

        olla myytti. Markkinointiin ei riitä rahoja, paitsi jos kirjasta odotetaan todellista myyntimenestystä - silloin sitä tyrkytetään joka paikkaan.

        Kyllä se normaalisti taitaa jäädä kirjan tekijälle se markkinointipuoli. Kirjan kirjoittaminen on urakan ensimmäinen vaihe. Myynti on seuraava vaihe, ja yhtä tärkeä. Kustantaja ottaa taloudellisen riskin kirjan painaessaan, mutta ovatko he valmiita heittämään lisää rahaa aloittelijan teoksen perään, jos tekijä vain makaa laakereillaan ja odottaa tekijänpalkkioitaan? Tuskin kovin paljon.

        Ehkä Suomessa toisaalta kustantajien kirjojen välitys kirjakauppoihin on tehokkaampoaa kuin muualla maailmassa. Ehkä he ovat löytäneet tavan markkinoida esikoiskirjojakin siinä missä muitakin. Mutta jos haluaa menestyä, oma-aloitteisuus ei varmaan ole pahitteeksi. Syntymäpaikkakunnan kirjakaupat ja alan liikkeet (riippuen kirjan aihepiiristä) voisivat olla hyvinkin kiinnostuneita oman kylän ihmisen saavutuksesta. Samoin kaikkien muiden kuntien, joissa on asunut ja opiskellut.

        Kustantajalle varmaan kannattaa kertoa omista markkinointi-ideoistaan. Ehkä voitte auttaa toinen toistenne tempauksia. Jos matkustelet muualla päin Suomea, kustantaja voi ehkä järjestää myyntitilaisuuksia, joissa lukijasi voivat tavata sinut ja voit allekirjoittaa heidän ostamansa kirjat.


    • tekijänkappaleita

      Ne kannattaa lähettää alan lehtien kirjallisuusarvostelijoille tai muille henkilöille, joiden sana painaa. Jos he pitävät kirjastasi, ja kirjoittavat siitä, myynti voi lisääntyä huimasti.

      Ystävät tietysti kärkkyvät kirjaasi ilmaiseksi sinulta. Sano heille, että tosi ystävä tukee ystävänsä saavutusta ostamalla oman kirjan kirjakaupasta ja kertomalla kavereilleenkin siitä.

    • aiheesta

      Jos se on asiakirja, voisi olla hyvinkin sopivaa laatia käyntikortti, jossa on henkilötietojesi lisäksi maininta siitä, että olet sen ja sen kirjan kirjoittaja, ja anna tietoja kirjastakin. Mainitse verkkosivu, jossa on lisätietoja kirjasta.

      Oletko löytänyt toisia suomalaisia kirjoittajia, jotka mainostavat kirjaansa verkkosivuillaan (esimerkiksi minä:). Voisitte vaihtaa linkkejä - riippuen tietysti kunkin kirjan aiheesta.

    • Mainosrinkiläinen

      Aikaa on kulunut, joten uusia "kikkoja" oman kirjan mainostamiseen löytyy.
      Kannattaa ehdottomasti liittyä Kirjailijaloput- Facebook- ryhmään, jossa on tuhansia jäseniä. Voit sopia muiden jäsenien kanssa "mainosringistä". He mainostavat Facebookissa ja muualla sinun kirjaa, ja sinä mainostat heidän kirjoja.
      Näkyvyys on taattu ja toimii hyvin. Peukutuksia ja sydämiä ei tietenkään saa unohtaa <3

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. Oletko kaivattusi tyyppinen henkilö

      ulkoisesti?
      Ikävä
      134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe