Sinä eilen illalla Vantaalla saksanpaimenkoiraasi

äiti&tytär

...vapaana ulkoiluttanut pari kymppinen naishenkilö,mieti seuraavan kerran kun koiraasi ulkoilutat vapaana,että on ihmisiä jotka TODELLA pelkäävät koiria!Sinun ylimielinen,vähättelevä ja laista piittaamaton asenteesi oli todella ikävää,eikä ainakaan parantanut suurten koiranomistajien mainetta.

Tyttäreni on joutunut lapsena kokemaan koiran hyökkäyksen ja pahat puremat asuessamme Etelä-Afrikassa,ja hänellä on suuria pelkotiloja irrallaan juoksevista koirista.Tosin alkuun luulimme kyseessä olevan suden,koska koirasi ei ollut väritykseltään "normaali"(se yleinen saksanpaimenkoiran väri).Kun viimein saavuit paikalle,koirasi oli haukkunut edessämme jo jonkun tovin,ja voin kuvitella tyttäreni pelon suuren koiran haukkuessa agressiivisena jaloissaan.

Kun sanoin sinulle laista koirien kiinnipidosta,sanoit että koirasi on koulutettu,eikä täällä liiku tähän aikaan ketään.Minä ja tyttäreni siis emme ole "ketään"!Koirasi raivoaminen ja kovalla huudolla antamasi käskyt eivät antaneet kuvaa koulutetusta koirasta,päinvastoin,tilanne oli mielestäni hallitsematon.Sanoin sinulle myös tyttäreni peloista ja näit itse millaisia arpia hänellä oli kasvoissaan,mitkä olivat jälkiä koiran puremasta.Siihenkin totesit vain,ettei koulutettuja koiria tartte pelätä.Tyttäreni joutui poliisikoiran hyökkäyksen kohteeksi aikoinaan,joten sinun sanasi eivät häntä vakuuttaneet.

En halua leimata kaikkia koirien omistajia,mutta liian usein näkee suuria koiria asiaa osaamattomien käsissä,ja jos vielä pitää koiraa irti yleisellä pururadalla,osoittaa suurta välinpitämättömyyttä lakia sekä kanssaihmisiä kohtaan.Ja kuin pisteeksi iin päälle,et korjannut koirasi jätöksiä,vaan jätit paskat jälkeesi.

Jos vielä joudun kyseiseen tilanteeseen sinun ja koirasi kanssa,ilmoitan sinusta ja koirastasi viranomaisille,vaikka saisin minkä pirttihirmun maineen,mutta jos sinä et itse tajua,että joillakin ihmisillä on aito pelko irrallaan oleviin koiriin,minä toivon viranomaisten sakkorangaistuksen sen sinulle opettavan.Tyttäreni ei tarvitse pelätä kaltaistesi takia.

14

2781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • `??

      Muuten kantaa ottamatta, enpä usko, että koiran irtipidosta sakkoja saa. Taluttajahan ehtii takasin kotiin, ennen kuin poliisi tulee paikalle. JOs tulee. Niillä ku on muutakin tekemistä.

      Vaikutti vähän provolta.

      • sakot jos

        pitää koiraansa lainvastaisesti irti.


      • äiti&tytär

        saksanpaimenkoiran omistajille jotenkin ominaista?Voi olla että virkavalta ei ensimmäisellä,eikä toisellakaan kerralla tee mitään,mutta kyllä ne asian jossain vaiheessa ottavat käsiteltäväksi,sillä laki on selvä sanainen,eikä sisällä tulkintoja:koirat on pidettävä taajamassa kytkettynä!

        Minulla on kyllä jalat,joten voin seurata omistajaa,mikä tietysti helpottaisi,jos saa asuinpaikan "noin" selville!Siellä missä liikkuu ihmisiä,koirien irrallaan pitäminen on ajattelematonta ja välinpitämätöntä,mutta suitset löytyy kaikille,tavalla tai toisella.

        Toivottavasti kaikki koiranomistajat eivät ole sinun ja eilisiltaisen omistjan kaltaisia,siihen en haluaisi uskoa,mutta jos asenne on tuo,että kyseessä on provo,niin alkaa muodostaa ikävää kuvaa koiranomistajista.Kun näkee millaisia traumoja ja arpia tyttäressäni on,ei voi kuin ihmetellä moista käytöstä.


    • Sitä paitsi nyt koira kurin aika, että koirat ei saa olla irti missää muuaalla kun niille tarkoitetuilla paikoilla. Tosin itsekin rikon lakia päivittän pitämällä koiraa irti mettälenkillä.

      • m-li

        pentua saa pitää irti rauhoitusaikanakin (olisiko max. viisi kuista)


      • ei ole

      • m-li

      • m-li

      • lupaa
        m-li kirjoitti:

        Muuna kuin rauhoitusaikana koiraa saa pitää irti TAAJAMAN ULKOPUOLELLA.

        Metsästyslain (www.finlex.fi) mukaan koiraa ei saa pitää milloinkaan irti toisen alueella ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Koirat on pidettävä kytkettyinä tai välittömästi kytkettävissä maaliskuun 1. päivästä elokuun 19. päivään saakka, mikä koskee myös maanomistajia. Koiran omistaja on vahingonkorvausvelvollinen, jos koira aiheuttaa vahinkoa.


    • zaza

      Olen kanssasi samaa mieltä että koira pitää olla kytkettynä kun liikutaan pihapiirin ulkopuolella. Minulla on myös sakemanni,se on arka,sen takia myös haukkuu tuntemattomia,ihmiset luulee että se on vihainen,sitä se ei kyllä ole,mutta olen kanssasi samaa mieltä että koira on pidettävä kytkettynä vaikka ois kuinka hyvin koulutettu. Koirathan saavat olla omalla pihalla ja koirapuistoissa mielinmäärin vapaana. Sinulle ja tyttärellesi turvallista elämää. =)

    • Voi voi voi

      Nyyh nyyh, vali vali vali. Ei pidä lähteä ulos, jos ei uskalla kohdata muita. Kuinka kaupunkilaisiksi ihmiset ovat muuttuneetkaan. Kohta vaaditaan pitämään susia ja karhujakin talutusnuorassa. Mitä olisit tehnyt, jos se olisi ollutkin susi? Kelle sitten olisit avautunut? Ilmeisesti koira ei kuitenkaan tehnyt mitään? Siis onneksi se oli koira. Minun kimppuuni on kerran hyökännyt ihminen, en siis mielelläni näkisi niitä vapaana. Mielestäni pururadat tulisi olla vain minun käytössäni. Minä olen sentään minä.

      • vapaana?

        Onko siihen annettu jokin erikois päätös?Mitäs ite valitat täällä,taidat olla tyhmä!


      • asiatonta tekstiä

        näinkö ajattelit edesauttaa, koirattomien ja koirallisten yhteiseloa? Onko todella niin että saksanpaimenkoiralla on mielestäsi niin hyvä maine, että koiran omistavan kannattaa ottaa tuollainen asenne, ihan oikeaan ja asialliseen palautteeseen? (Itsellänikin on kaksi ko rodun koiraa) Siis kuka se tekikään väärin, ihan noin niinkuin yleisten sääntöjen mukaan, lenkkeilijät vai koiran ulkoiluttaja? Aina ei tarvitse avata suutaan jos ei ole mitään järkevää sanottavaa.


    • on tässä

      Koiranomistajan kultaiset säännöt:

      1. Paska on lannoite ja kusi koriste. Mitä enemmän ja mitä näkyvämmällä paikalla sitä parempi.

      2. Koiran haukunta on tärkeä osa kerrostalojen, omakotialueiden ja luonnon äänimaisemaa. Mitä paremmin haukunta peittää muut äänet ja hiljaisuuden sitä parempi.

      3. Koira tarvitsee liikuntaa ja pitää vapaana juoksemisesta. Minkäs sille voi jos se jahtaa ja puree muita eläimiä ja ihmisiä. Onko ihmisten ja luonnon eläinten ihan pakko liikkua siellä missä koirat ulkoilevat?

      4. Koiranpitoon liittyvien lakien noudattamista vaativat ovat itsekkäitä ja pikkumaisia eläinten vihaajia. Menköön itteensä! Hankkikoon oman elämän!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe