hiiren hankinta

inuxwee

siskoni varasi kaksi hiirtä (uroksia) eläinkaupasta,olisi ottanut yhden mutta siellä myydään pojat vain pareittain.ja joka sivulla lukee että pojat eivät tule toimeen keskenään enään aikuisena. sitten kun siskoni sanoi tämän niin kauppias sanoi vaan että kyllä täällä aina toimeen tulleet. syntyneet ovat viime kuussa.tai oikeastaan tammikuun viim.päivä,ovatko jo liian vanhoja.kirjastosta ei löydy mitään uusia ja hyviä hiiri kirjoja joten voisiko joku kertoa niiden luonteesta,ja kaikesta muusta,vaikka olemme selvää ottaneet.ovatko samantapaisia kuin rotat?niitä ollut on..

5

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlbinoRaven

      Mistä eläinkaupasta oikein siskosi niitä poikia ostaa?
      Se liike on kyllä kaikkea muuta kuin hiiri-tietäjä liike.

      Kun hiiret saatte kotiin niin pistäkää ihmeessä eri häkkeihin/terraarioihin/duniin ne, koska jossain vaiheessa kuitenkin niitä reviiritappeluita ilmenee.

      Mihin ne olisivat liian vanhoja, en ymmärtänyt tätä? Itse sain poikahiireni kaksikuukautisina.

      Uroshiiret ovat yleensä naarashiiriä uteliaampia ja vaativat enemmän huomiota kuin naaraat, jotka puolestaan ovat niitä lauma eläjiä. Ei oikeastaan voi sanoa minkä luonteisia hiiret ovat, toiset pitävät käsittelystä enemmän kuin toiset, toiset saattavat purra kun niihin kosketaan ja toiset ei ole siitä moksiskaan. Toiset ovat äänekkäämpiä kuin toiset yms.

      Kehotan käymään osoitteessa http://hiiret.fi sieltä löytyy jos jonkinnäköistä hyödyllistä tietoa kun oikein tonkii. :)

      Rotista minulla ei ole minkäänlaista kokemusta, joten en voi mennä sanomaan.

      • Hiiristä tuossa saitkin jo ihan mukavasti tietoa...

        Itselläni on ollut hiiriä ja nyt löytyy sitten rottia. Kyllä nuo rotat vaatii huomiota paljon enemmän, kun hiiret. Häkki on huomattavasti suurempi ja sen putsaaminen vie enemmän aikaa. Rotat myös tarvii paljon enemmän virikkeitä ja vapaana olemista, koska ovat älykkäitä elukoita ja tylsistyvät, jos ei ole tekemistä.


    • Liiiiiisa

      Mulla on ollut jo kuusi hiirtä elämäni aikana. Alussa, pentuina hiiret on tosi arkoja, mutta kun viettää niiden kanssa aikaa ne tulee ihan kesyiksi. Ainakin mulla hiiristä on ollut paljon iloa. Ne on vikkeliä, nopeita.. En sitten tiedä mitä eroa rotilla ja hiirillä on luonteenpiirteissä koska rottia ei ole minulla ollut. Mutta varmasti kaksi poikahiirtä tulee viihtymään ihan hyvin, koska minullakin on ollut. Ja! hiiriä ei edes täälläpäin myydä yksikseen, koska ne ovat laumaeläimiä. Joten aina pitää välttämättä hankkia kaksi pentua, jos menee ostamaan.

      • AlbinoRaven

        "Ja! hiiriä ei edes täälläpäin myydä yksikseen, koska ne ovat laumaeläimiä. Joten aina pitää välttämättä hankkia kaksi pentua, jos menee ostamaan."

        Tuota tuota, poikahiiret eivät ole laumaeläimiä vaan ne ovat erakoita joilla on oma reviiri. Sen takia niitä ei tulisi olla kuin yksi per terraario/duna/häkki. Kuten tuosaa aiemmassa viestissä kirjoitin, niin poikahiirille tulee ennemmin tai myöhemmin niitä reviiritappeluita jotka saattavat johtaa toisen osapuolen kuolemaan.

        Naaraita sitä vastaan pitää ostaa aina vähintään kolme.


      • entinen hiiren omistaja
        AlbinoRaven kirjoitti:

        "Ja! hiiriä ei edes täälläpäin myydä yksikseen, koska ne ovat laumaeläimiä. Joten aina pitää välttämättä hankkia kaksi pentua, jos menee ostamaan."

        Tuota tuota, poikahiiret eivät ole laumaeläimiä vaan ne ovat erakoita joilla on oma reviiri. Sen takia niitä ei tulisi olla kuin yksi per terraario/duna/häkki. Kuten tuosaa aiemmassa viestissä kirjoitin, niin poikahiirille tulee ennemmin tai myöhemmin niitä reviiritappeluita jotka saattavat johtaa toisen osapuolen kuolemaan.

        Naaraita sitä vastaan pitää ostaa aina vähintään kolme.

        kun ostin 2 hiirtä (nekin oli uroksia) niin kaupan myyjä ei sanonut mitään että urokset saattavat alkaa tappelemaan. no kun kuitenkin vein ne kotiin niin parin päivän päästä toinen jo kuoli kun ne tappelivat. olen myös lukenut että on todella harvinaista jos 2 uros hiirtä elävät samassa häkissä tappelematta. ei kannata laittaa ainakaan samaan häkkiin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3896
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2461
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1463
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1045
    Aihe