Halvalla Las Palmasiin

On tyhmää maksaa liikaa

Tämän halvempaa en netin kautta löytänyt.
Arealta lennot menopaluu 23.3-3.4.2007 n. 369 €
Hostel.com:ista hostelmajoitus
Alcaravaneras (single shared bathroom) 11 yötä n. 169 €. (Huoneessahan käyn vain nukkumassa ja vaihtamassa vaatteita, joten ei sen tarvi olla mikään luxuslukaali).

Elikkä yhteensä matkat ja yöpymiset 538 €. Tiedä häntä olisko jotain kautta saanut vielä halvemmalla, jos olis oikein yrittänyt. Olen kuitenkin tyytyväinen ja pakkailen laukkua, mieli jo auringossa. Maksoin kortilla ja lippu on ns. e-lippu eli ei paperilippua ollenkaan. Saas nähdä miten miehen käy. Onnistuukohan kaikki odotetulla tavalla? Ainakin olen kokemusta rikkaampi pääsiäisenä.

Kerronpa lisää, kun palaan reissulta.

8

2848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inglesissä

      tavallisena seuramatkalaisena maksoi tasan500 ja siinä on lentokenttäkuljetukset mukana. onkohan las palmas kalliimpi?

      • viikko on tietty edullisemp...

        Tavoitteenani oli 2 viikkoa ja sain 11 päivää, mikä oli tyydyttävä tulos.


    • pääsee

      Marraskuussa Finnmatkojen äkkilähtö 211 EUROA!
      Sis. majoituksen *** hotellissa.

      Jos Teneriffa käy niin Ryanairilla lennot
      Tampereelta meno-paluu alkaen 70 euroa
      Dublinin kautta.

      • Las Palmasiin

        Kyllä minäkin löysin muutaman halvan vaihtoehdon siten, että lähtijöitä on kaksi ja minä maksan puolet. Mutta mutta, kun lähden yksin niin silloin ko. halpislähtö ei enää ollutkaan halvin mahdollinen (johtuen siitä, että siihen kuului kahden hengen huone). Halvin vaihtoehto oli se, että löydän halvan lennon, jolloin voi lähteä yksinkin, eikä tarvi maksaa haamukaverista ja sitten buukata edullinen majoitus. Ainahan kaksin tulee halvemmaksi, mutta siinä on myös se, että tarvii ottaa toinen huomioon. Yksin voi mennä ja tulla niin kuin lystää. Eikä se tarkoita sitä, että pitää pörrätä räkä poskella. Sitä lajia ei ole tarvinnut harrastaa vuosikausiin. ;o)


      • ..jos asuu Mansessa

        Onkohan tuossa mukana kaikki? Juna Helsinki-Tampere edestakaisin on jo 23,80 € ja rautatieasemalta Lentoasemalle on matkaa 16 km, joka maksaa nyssellä y euroa ja vosikalla z euroa edestakaisin rautatieasemalle? Siinä tulee huomaamatta lisäkustannuksia. Sisältyykö tohon 70 euroon lentokenttävero vai mikä se lisämaksu on nimeltään?

        Onhan Ryanair halpa, mutta joskus laskin mitä maksaa lento Tukholmaan, kun "Tukholman lentokenttä" Ryanairilla sijaitsee reilu 100 km Tukholmasta (Nyköpingissä), niin loppujen lopuksi Blue1 olikin halvempi ja nopeampi mun tapauksessani.

        Kandee olla tarkkana ja laskea kaikki kustannukset mukaan ettei tule ylläreitä.


      • äkkilähdöllä
        Las Palmasiin kirjoitti:

        Kyllä minäkin löysin muutaman halvan vaihtoehdon siten, että lähtijöitä on kaksi ja minä maksan puolet. Mutta mutta, kun lähden yksin niin silloin ko. halpislähtö ei enää ollutkaan halvin mahdollinen (johtuen siitä, että siihen kuului kahden hengen huone). Halvin vaihtoehto oli se, että löydän halvan lennon, jolloin voi lähteä yksinkin, eikä tarvi maksaa haamukaverista ja sitten buukata edullinen majoitus. Ainahan kaksin tulee halvemmaksi, mutta siinä on myös se, että tarvii ottaa toinen huomioon. Yksin voi mennä ja tulla niin kuin lystää. Eikä se tarkoita sitä, että pitää pörrätä räkä poskella. Sitä lajia ei ole tarvinnut harrastaa vuosikausiin. ;o)

        Finnmatkilla yhden hengen lisä vain 50 euroa.


    • kans matkaan

      Mahdoitko selvitä reissusta ollenkaan, kun ei ole palautetta tullut, niinkuin lupasit.

      • On tyhmää maksaa liikaa...

        Sori. Hatara pääni ei muistuttanut lupauksestani, mutta tässä matkakertomusta lyhyesti:

        Matka meni hyvin. E-lipun kanssa toimiminen oli vaivatonta. Suomen päässä oli lentoasemalla opastus käyttöön ja pääsi normaalijonon ohi. Jono oli kymmeniä metrejä pitkä. Oli kiva kärrätä matkatavarat väsyneiden odottajien ohi. Kannattaa kysyä virkailjoilta ellei löydy e-lipun tsekkauspistettä. Koneen vaihto Oslossa ja matkatavarat siirtyivät koneiden välillä automatic. Ei huolta niistä eikä vaihdon välillä poistuttu tax-free alueelta. Palmasin päässä paluulennolla virkailijat hoitivat asian normaalijonon kautta. Koneen vaihto Barcelonassa ja odotusaika 5 tuntia sujui joustavasti, kun kyseessä on suuri kenttä ja paljon nähtävää tax-free puolella. Periaatteessa tuliaiset olisi voinut ostaa sieltä, jopa hintojen puolesta.

        Majapaikka oli odotettua tasoa. Vaatimaton, mutta siisti. Siivottiin päivittäin ja lakanat vaihdettiin kerran viikossa. Kivilattiat eikä lämmitystä, joten yöt olivat viileitä. Ainoa asia mikä minua häiritsi oli se, että vaikka siellä luki monessa paikka "No fumare", niin tupakansavua tuli huoneeseen ja se tuli selvästi samasta talosta, kun kaikki työntekijät eivät noudattaneet kieltoa koko ajan. Eka yön olin jostain syystä pienemmässä "varahuoneessa", mutta siitä hyvitettiin 10 €, joten matkakustannukset yöpymisineen 528 €. Las Palmasissa aurinko oli hieman kortilla, joten kävin kolmena päivänä bussilla Puerto Ricossa aurinkoa ottamassa, 6,50 € suunta ja bussi kulkee n. kerran tunnissa ja kestää vajaan tunnin per sivu. Puerto Ricossa kuulemma paistaa aina. Näin ainakin tällä kertaa.

        Las Palmasin keskusta on suht selkeä kokonaisuus eli helppo tutustua kävellen. Liikennesäännöt meikäläisen mittapuun mukaan hyvin väljät ja jalankulkijoihin sekä muihin kanssaliikennöiviin suhtaudutaan positiivisesti. Kertaakaan ei ollut keskisormi näkyvissä kuskeilla. Espanjan kieltä taitamattomana oli mielenkiintoisia tilanteita. Kaikesta selviää kun ei hätäänny. Mielenkiintoinen huomio oli se, että suurten liikkeiden hinnat eivät välttämättä aina ole kalliimpia kuin pikkumyymälöiden. Rannan tuntumassa olevien kaupustelijoiden (Catalinan puiston ja Canterasin rannan välillä) tarjouksiin kannattaa suhtautua varauksella.

        Kokonaisuutena matka oli positiivinen yllätys ja uskon tekeväni uudelleen reissun samalla periaatteella.

        Pikkumyymälöiden korttipäätteitä varoisin, ainakin jos ne ovat sellaisia, joihin näppäillään oma tunnus sisään. Jos kuittia ei tulekaan, niin on hankala kummankaan todistaa tuliko kauppa tehtyä vai ei? Minulla sellaisen tilanteen seurauksena kävi niin että tavara jäi kauppaan ja veloitus luottokorttitililtä tuplana. Olen tehnyt reklamaation Sammon kautta, mutta vielä ei ole mitään tapahtunut.

        On tietenkin eri asia maksaa "höylän" kautta, jossa kuittaat laskun allekirjoituksellasi. Sehän on tietty aivan turvallista.

        Hyvää matkaa ja mukavia kokemuksia kaikille, jotka uskaltavat lähteä oman suunnitelmansa mukaan liikkeelle. Kokemuksista oppii ja kaikesta selviää maltilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3418
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2098
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1517
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1097
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe