karmanlaki

kristinuskossakin...

KARMAN LAKI

Hindulaisuuden mukaan, jos ihminen elää hyvin, hänen sielunsa pääsee kuolemansa jälkeen uudessa jälleensyntymässä parempaan elämään: ylempään kastiin, kauniimpaan ruumiiseen, ylhäisempään asemaan. Vastavuoroisesti jos ihminen elää huonosti, hän joutuu alempaan kastiin, rumaksi, köyhäksi vammaiseksi, jopa eläimeksi. Karman laki on intialaisten uskontojen (muun muassa buddhalaisuus ja hindulaisuus) oppi syystä ja seurauksesta. Sen mukaan nykyinen olotilamme johtuu menneisyydessä (aiemmat elämät mukaan lukien) tehdyistä hyvistä ja pahoista teoista. Samaan tapaan nykyiset teot vaikuttavat tulevaisuuteen, myös tuleviin jälleensyntymiin. Pahat teot voivat johtaa jälleensyntymään huonommissa oloissa, jopa eläimenä. Teoiksi lasketaan myös aikomukset, ajatukset ja sanat: mielentila jossa teot tehdään, voi vaikuttaa kertyvän karman määrään ja laatuun.

Karma ei merkitse kohtaloa, sillä jokainen voi vaikuttaa omaan käytökseensä. Jotkin hindulaisuuden suuntaukset opettavat että karmain lain selittävät luonnon kausaaliset lainalaisuudet kvanttimekaanisella tasolla. Lisäksi on erilaisia karmaa puhdistavia seremonioita, joilla lievennetään pahan karman seurauksia ja voimistetaan hyvän karman vaikutusta. Buddhalaisuuden mukaan kaikki olennot ovat karman ulottuvissa, ja siksi millään jumalaolennoilla ei ole tässä suhteessa merkitystä.

Teosofian mukaan karma on elämässä tehtyjen tekojen ja valintojen seurausten summa. Tämä kertynyt syntitaakka (karma) määrittelee sen, millainen seuraava inkarnaatio tulee olemaan. Raamatussakin mainitun säännön "jokainen niittää sitä mitä hän kylvää" mukaisesti jokainen joutuu lopulta kohtaamaan tekojensa seuraukset ja joko kärsimään ne tai sovittamaan ne.

KARMAN LAKI RAAMATUSSA

Gal.6:7, Job.4:8

"mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää."

Psa.7:16 -17

Hän kaivoi haudan ja koversi sen, mutta itse hän kaatuu tekemäänsä kuoppaan. Hänen turmionhankkeensa kääntyy hänen omaan päähänsä, ja hänen vääryytensä lankeaa hänen päälaelleen.

Matt.7:12

"Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat."

Luuk.6:31

"Ja niinkuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille."

Matt. 7:1

"Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan."

Matt.6:14

"jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi"

Joh.9:1

Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö (edellisessä elämässään) vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?" Jeesus vastasi: "Ei tämä tehnyt syntiä (edellisessä elämässään) eivätkä hänen vanhempansa (tässä elämässä), vaan Jumalan tekojen (karmanlaki) piti tuleman hänessä julki.

Room.2:5

...Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi, hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan"

2Kor.5:10

Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

3

803

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Telegod

   Ei taida olla kristinuskossa karmanlakia kuin väkisin vääntämällä. Ei nuo valitsemasi kohdat minusta puhu karman laista eikä varmaan monen kristitynkään mielestä. On vähän niin kuin hare krisnojen sivulla oleva yksi raamatun kohta joka väittää ettei saa syödä lihaa mutta eipä sitä mistään raamatun käännöksestä löydy. Ei yritetä väkisin saada jotain oppia kristinuskoon kun ei siinä muita ole kuin mitä on opetettu.

   • kela

    Karma =syy,seuraus,syy yhteys,äärimmäisyys,pelko.Maailman parasta filosofiaa,Buddhalainen vakio.


   • sillä teillekin
    kela kirjoitti:

    Karma =syy,seuraus,syy yhteys,äärimmäisyys,pelko.Maailman parasta filosofiaa,Buddhalainen vakio.

    mitataan. Kyllä Jeesuskin tiesi karman lain, tuskin sillä nimellä kuitenkaan, mutta sehän ei haittaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   6237
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   3555
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   2848
  4. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   60
   2621
  5. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   2246
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1444
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   50
   1417
  8. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   169
   1364
  9. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   1102
  10. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   354
   994
  Aihe