Teeri paisti

vulpasvulpas

Nyt antakaa äkkiä ohjeita teeri paistin valmistamiseen?
Huomenna olis tarkotus tehä teeristä päivällinen.
Kiitos vastanneille.

10

13456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irti ja

      niistä vedät vielä jänteen pois(löytyy täkän reunasta valkoinen jänne).
      Kuumalla pannukka pinta kiinni molemmilta puolin ja sen jälkeen miedolla lämmöllä kastikkeessa hauduttaen. Kastikkeella valelet lihoja etteivät ne kuiva.Suolaa ja mustapippuria hivenen mausteeksi.
      Riistakastikkeen keität tietysti muusta lihasta joka jää teerestä.
      Tarjoile muusin ja puolukoiden kera.

    • vaan

      ampunut sitä nyt..

      • vulpasvulpas

        ammuin sen viime syksynä.kai se on vielä syötävää?


      • syötävää!
        vulpasvulpas kirjoitti:

        ammuin sen viime syksynä.kai se on vielä syötävää?

        Vähärasvaisena riistanliha säilyy erinomaisesti jopa yli vuoden pakkasessa.
        Ainoa mikä saattaa antaa lihalle on joissain (esim. vesilinnuissa ja jäniksessä) lajeissa olevat rasvakertymät. Ne kannattaa poistaa huolella ennen pakastusta.
        Rasvattomana liha säilyy - omaa kokemusta on, sanokoot "asiantuntijat" mitä lystää


      • vulpasvulpas
        syötävää! kirjoitti:

        Vähärasvaisena riistanliha säilyy erinomaisesti jopa yli vuoden pakkasessa.
        Ainoa mikä saattaa antaa lihalle on joissain (esim. vesilinnuissa ja jäniksessä) lajeissa olevat rasvakertymät. Ne kannattaa poistaa huolella ennen pakastusta.
        Rasvattomana liha säilyy - omaa kokemusta on, sanokoot "asiantuntijat" mitä lystää

        miten laitat paistin?


      • Tietennii
        vulpasvulpas kirjoitti:

        miten laitat paistin?

        Sitten pyörittele ja ruskista palat voissa paistinpannulla kunnolla,älä polta niitä karrelle.

        Sitten pataan maustepippuria- jos haluaa, niin keittojuureksia- sipulia, jopa valkosipulin kynsi jauhettuna on hyvä,- ja tietenni suolaa, eikä liian vähän.

        Ja anna kypsyä uunissa ainakin puolitoista tuntia 200 asteessa. kato välillä, ettei neste vähene liikaa, jos liha joutuu kuiville, se vain kuivuu kovaksi.

        Jos sulla on puulämmitteinen uuni, niin silloin siitä tulee semmosta herkkua, että metästyksen vastustajatkin mutruilevat kateuksissaan. Niin ja muista ne puolukat, joista joku jo sanoikin.


      • vulpasvulpas
        Tietennii kirjoitti:

        Sitten pyörittele ja ruskista palat voissa paistinpannulla kunnolla,älä polta niitä karrelle.

        Sitten pataan maustepippuria- jos haluaa, niin keittojuureksia- sipulia, jopa valkosipulin kynsi jauhettuna on hyvä,- ja tietenni suolaa, eikä liian vähän.

        Ja anna kypsyä uunissa ainakin puolitoista tuntia 200 asteessa. kato välillä, ettei neste vähene liikaa, jos liha joutuu kuiville, se vain kuivuu kovaksi.

        Jos sulla on puulämmitteinen uuni, niin silloin siitä tulee semmosta herkkua, että metästyksen vastustajatkin mutruilevat kateuksissaan. Niin ja muista ne puolukat, joista joku jo sanoikin.

        Kiitos ohjeesta.Kokeilen tuota huomenna.


      • gsp
        Tietennii kirjoitti:

        Sitten pyörittele ja ruskista palat voissa paistinpannulla kunnolla,älä polta niitä karrelle.

        Sitten pataan maustepippuria- jos haluaa, niin keittojuureksia- sipulia, jopa valkosipulin kynsi jauhettuna on hyvä,- ja tietenni suolaa, eikä liian vähän.

        Ja anna kypsyä uunissa ainakin puolitoista tuntia 200 asteessa. kato välillä, ettei neste vähene liikaa, jos liha joutuu kuiville, se vain kuivuu kovaksi.

        Jos sulla on puulämmitteinen uuni, niin silloin siitä tulee semmosta herkkua, että metästyksen vastustajatkin mutruilevat kateuksissaan. Niin ja muista ne puolukat, joista joku jo sanoikin.

        Täkkälihat irti ja kuumalle pannulle jossa voita. Pippuria ja suolaa mukaan. Paista niin , että jää vähän "roseeksi" keskeltä. Muista osista tee kastike paistamalla ja keittämällä.L. kerma kastike. Kokki saa imeskellä jäljelle jääneet rippeet.


      • bradley
        Tietennii kirjoitti:

        Sitten pyörittele ja ruskista palat voissa paistinpannulla kunnolla,älä polta niitä karrelle.

        Sitten pataan maustepippuria- jos haluaa, niin keittojuureksia- sipulia, jopa valkosipulin kynsi jauhettuna on hyvä,- ja tietenni suolaa, eikä liian vähän.

        Ja anna kypsyä uunissa ainakin puolitoista tuntia 200 asteessa. kato välillä, ettei neste vähene liikaa, jos liha joutuu kuiville, se vain kuivuu kovaksi.

        Jos sulla on puulämmitteinen uuni, niin silloin siitä tulee semmosta herkkua, että metästyksen vastustajatkin mutruilevat kateuksissaan. Niin ja muista ne puolukat, joista joku jo sanoikin.

        ruskista teeri pannulla voissa.. laita teeri kivipataan, sekaan mustapippuria, suolaa, laakerinlehtiä, timjamia, sekä punasipulia, porkkanaa ja valkosipulia isoina kuutioina. lisää pataan vettä ja punaviiniä.

        paista n1.5h 200 asteessa.. tarkkaile ettei neste poistu ja liha kuivu

        valmista kermainen sienikastike esim. suppilovahveroista ja paloittele kypsä teeri joukkoon.. lisäksi peruna muusia ja puolukkahilloa.


        bon abetit!


    • Tapana on minulla ollut irrottaa lihat luista ensin joko uunissa tai keittämällä tilanteen mukaan. Hieman suolaa ja pippuria voi tässä vaiheessa käyttää.

      Lihojen pehmennyttyä olen sormipelillä irrotellut ne tarkoin ja puhdistanut jänteistä yms.syömäksi kelpaamattomasta materiaalista.

      Tämän jälkeen lihat paistokasariin reilun voimäärän ja usean sipulin kanssa. Päälle ruskea kastike ja pieneksi lohkottuja paistinpottuja muhimaan miedolla lämmöllä pitkäksi aikaa.

      Nam ja kyllä pierettää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3643
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      41
      2479
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      37
      2333
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      2097
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      43
      1582
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1569
    7. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      14
      1412
    8. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      129
      1329
    9. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      275
      1310
    10. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1285
    Aihe