Kuvien kiinnittäminen

Albumiin

Miten kiinnitätte perinteiset valokuvat albumiin, jossa ei ole kuvataskuja? Liimalla? Teipillä?

5

3425

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • wjwk

   Kakspuoleisella teipillä, jossa tarra molemmilla puolin.Lähtee vielä poiskin, jos tarvis.

  • jpyykonen

   hyvä tapa on kiinnittää ne kulmatarralla (vai mikä tuon oikea nimi nyt mahtaa ollakaan). Eli toisella puolella on tarrapinta ja toisella pieni kulmatasku. Askarteluliikkeistä ja sekatavarakaupoista näitä ainakin löytyy (varmaan valokuvausliikkeistäkin) ja hinta oli muistaakseni muutamia euroja 250kpl.

   Etuna näissä tietysti on se ettei kuvaan tule tarrapintaa kiinni ja kuvien vaihto albumissa onnistuu helposti ilman tarran irroittamista. Toinen on tietysti sitten kaksipuoleinen teippi/tarra, joka on edellistä vähän halvempi. Liimaa kuitenkin välttäisin jos joskus haluaa saada kuvia albumista ehjänä irti :)

  • Capa

   Spray-liima on helppo varsinkin isompien kuvien kiinnittämiseen. Liimaustulos tasainen ja taatusti pysyy. Säilyvyys tietty kyseenalainen, mutta yllättävän hyvin ainakin "oikeat" valokuvat on säilyny silleenkin.

   Arkistoitavat kuvat laitan vain ohuella liimakaistaleella yläosastaan. Teippiliimalla tai spraylla. Tavankuvat saavat reippaan annoksen liimaa selustaan, että pysyisivät kiinni kun albumia kuitenkin riepotetaan miten sattuu.

   Spray-liimalla liimaaminen on muuten yllättävän sotkuista puuhaa. Jos haluaa tehdä homman huolellisesti, on syytä varata makulatuuripaperia alustaksi. Voi sitten vaihtaa liiman sotkemia alusia riittävän usein.

  • Hoo Koo
   • Päädyin tähän....

    Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Päädyin sitten tuohon kaksipuoliseen teippiin, joka on tarkoitettu varta vasten valokuvien kiinnittämiseen. Tarittaessa teipin saa vielä irtikin. Maksoi pari hassua euroa.

    Mietin myös noita "kuvakulmia", mutta en pidä siitä, että ne jäävät näkyviin, joten tuo teippi tuntui hyvältä, halvalta ja helpolta.

    Jostakin luin, että mitä tahansa liimaa ei kannata käyttää, sillä liimassa voi olla jotakin ainetta (en nyt muista mitä), joka voi tehdä hallaa kuville ajan oloon. Ja liimattuja kuvia on taas vaikea lähteä irroittelemaan, mikäli joskus tarvitsee.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohupari pongattu Kupittaalla.

   Totta vie. Martinna ja Tommi ovat näkyneet hiihtelemässä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2145
  2. Martina lähtenyt Lontooseen ....

   .....Luuleeko sieltä saavansa rikkaan miehen. Kauas täytyy lähteä kun maine Suomessa mennyt😂 Suomesta sai vain työttömän, köyhän, raiskaussyytetyn.😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   1993
  3. Sofia sairastui kuitenkin koronan, vaikka toisin väitettiin.

   Niin käy kun hillutaan ilman maskia jokapaikassa ja ei noudateta sääntöjä jotka on meille kaikille annettu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1886
  4. Vaaratilanne viitostiellä

   Tukkirekka ajautui mehtään kun joku humalainen oli seisonu keskellä vitostietä pilkkopimeällä. Mikä tämä juttu on?
   Suomussalmi
   20
   1529
  5. Mitä ajattelet siitä

   että toimintasi takia yritin tehdä itsemurhan?
   Ikävä
   116
   1175
  6. Valtakunnansyyttäjä armahti Al-Holin naiset mutta Räsänen tuomitaan homojen solvaamisesta?

   Koska A-Holin leiri on ulkomailla, terrorismirikoksien tutkinnan aloittamiseen vaaditaan valtakunnansyyttäjä Toiviaisen päätös. Supo mukaan Isis-alue
   Maailman menoa
   415
   889
  7. Tiedän ettei sua enää kiinnosta

   Roikun tässä vielä hetken ja sitten päästän irti kokonaan. Ei tämä helppoa ole kun ei ole muuta päähän mahtunut kuin sä sen jälkeen kun olit hetken me
   Ikävä
   54
   871
  8. Naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä

   On totta, että naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä. Se tavismieskin voi tietysti saada naisen kunhan on yritteliäs asenne ja käy lukuisilla
   Sinkut
   161
   840
  9. Jussi uhkaa Twitterissä laitavansa lapun luukulle

   https://twitter.com/jussipesonenupm ” Lakko ja tukilakot vaikuttavat eniten UPM Communication Paperin henkilöstön tulevaisuuteen. UPM Suomi visio 203
   Jämsä
   51
   790
  Aihe