kundaliinireiki

jupe4000

tietääkö kukaan mitä on kundaliini reiki.
onko sillä mitään tekemistä reikin kanssa.
tv:jupe4000

33

7472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liinikö

      Kundaliinireiki on hoitomuoto, jonka eräät henkilöt ovat kehittäneet lisäämällä alkuperäiseen reikiin omia juttujaan.Ei ole tavatonta, että jotkut haluavat aidossa asiassa näkevänsä oman sormenjälkensä. Niinhän se on vaikkapa liike-elämässä. Kun pomo vaihtuu, hän hämmentää entiset asiat uuteen, omasta mielestään parempaan järjestykseen.

      • jupe4000

        kundaliini googlettamalla antaa ihmeellisiä tarinoita. että ihmisiä on tullut "hulluiksi" käyttämällä tätä kundaliini energiaa. jospa joku voisi kertoa tästä reikikundaliinista enemmän. onko kellään kokemuksia, kiinnostaa kovasti


      • virinnyt
        jupe4000 kirjoitti:

        kundaliini googlettamalla antaa ihmeellisiä tarinoita. että ihmisiä on tullut "hulluiksi" käyttämällä tätä kundaliini energiaa. jospa joku voisi kertoa tästä reikikundaliinista enemmän. onko kellään kokemuksia, kiinnostaa kovasti

        Ei pidä sekoittaa reiki-kundaliinia varsinaiseen kundaliiniin. Jälkimmäinen voi tehdä hulluksi tai jopa tappaa ihmisen, ensinmainittu ei.


    • jupe4000

      niin mutta onko kundaliini reiki hoitaja käynyt perinteisen reiki koulutuksen vai onko heillä oma koulutus.

      • kundalini

        Itse olen saanut kundaliiniviritykset (3 6) perinteiseltä Usui-reiki mestarilta.


      • ei tietoa
        kundalini kirjoitti:

        Itse olen saanut kundaliiniviritykset (3 6) perinteiseltä Usui-reiki mestarilta.

        tarkoittaa mitä? voiko oppilaan virittää lahjaksi? missä rajat?


      • virinnyt
        ei tietoa kirjoitti:

        tarkoittaa mitä? voiko oppilaan virittää lahjaksi? missä rajat?

        Reikissä suoritetaan kaikille oppilaille ns. viritys joka mahdollistaa energiaparantajan kyvyn. Perinteisessä reikissä on kolme astetta: I ja II sekä mestaritaso. Missä yläraja..? sitä en tiedä.


      • ei tietoa
        virinnyt kirjoitti:

        Reikissä suoritetaan kaikille oppilaille ns. viritys joka mahdollistaa energiaparantajan kyvyn. Perinteisessä reikissä on kolme astetta: I ja II sekä mestaritaso. Missä yläraja..? sitä en tiedä.

        voit antaa lahjan, muttet varmistaa käyttöä.

        kaikista ei tule pianisteja, vaikka ope ja viritykset pelais.


      • liinikö
        kundalini kirjoitti:

        Itse olen saanut kundaliiniviritykset (3 6) perinteiseltä Usui-reiki mestarilta.

        Et varmana ole saanut kundaliinivirityksiä Mikao Usuin Reiki ry:n jäseneltä, ts. perinteisen reikin edustajalta.


    • assmaster3000

      Siis ole löytynyt viimeaikoina, vaikka juuri kävin hammaslääkärissä.

      • on kaks

        reikää hampaissa. Kipeitä... Enemmän se poraaminen sattuu joten antaapi olla siellä suussa vain.


    • AVortac

      Kundaliini on kuin ydinvoima. Sen kanssa ei ole leikkimistä. Se on alkuenergiaa, joka voi tehdä parantumatonta vahinkoa ihmisessä. Sellainenkin tauti tunnetaan kuin 'Kundalini-Psykoosi', eikä turhaan.

      Kundalini on käärmeen tavoin 'kerällä' lepäävää energiaa jokaisen ihmisen selkärangan tyven kohdalla, siis ensimmäisen chakran läheisyydessä.

      Jonkin verran kundalinia virtaa koko ajan kuitenkin, koska muuten ihminen ei pysyisi edes elossa tässä fyysisessä kehossa. Mutta se on hyvin vähäistä - ja näin ollen suurin osa siitä on alati levossa.

      Kunnes se herätetään tai se herää 'luontaisesti'. Yleisempi tapa on herättää se ikäänkuin 'ennen aikojaan', jolloin se voi olla lähes äärettömän vaarallista. Sen kanssa *EI* ole leikkimistä!

      Kun Kundalini herätetään, on monia asioita, jotka voivat tapahtua aina yksilöstä ja hänen henkisestä tasostaan, hänen emotionaalisista ja energiatukoksistaan, hänen chakrojensa sulkeutuneisuusasteesta ja monista muista seikoista riippuen.

      Harmonisella ihmisellä, jolla kaikki chakrat ovat luontaisesti apposen auki ja joka on henkisesti korkealla tasolla, ja jota ohjaa energian mestari hyvin tarkassa valvonnassa, kundalini käsittääkseni lähtee purkautumaan ylöspäin, ja 'polttaa' joka chakran mennessään ikäänkuin 'lopullisesti auki'. (näitä asioita on hyvin vaikea selittää sanoilla) Lopulta tämä käsittämättömän voimakas energia aukaisee ylimmän chakran ja näin ihmisellä on ikäänkuin sen jälkeen aina suora yhteys maailmankaikkeuden hyvin korkeisiin kosmisiin energioihin ja tasoihin.

      Mutta jos ihminen on valmistautumaton, koettaa avata kundalinia yksin tai taitamattoman 'mestarin' toimesta tietämättä mitä tekee ja ilman hyvää syytä, täynnä emotionaalisia ongelmia, energiatukoksia, monet chakrat kiinni jne..

      Kundalini voi aiheuttaa esimerkiksi seuraavanlaisia asioita. Se voi lähteä syöksymään alaspäin - joka on totaalinen katastrofi, ja syöksee ihmisen totaaliseen hulluuteen loppuinkarnaatiokseen, ja voi aiheuttaa paljon vaikeuksia jopa kuoleman jälkeen tasapainon saavuttamisessa. Käsittääkseni tällainen ihminen ikäänkuin hajottaa koko kehonsa energiasysteemit niin, ettei sielu pysy siinä kunnolla, ja lisäksi alentaa värähtelyjään jonnekin demonisen tason suunnalle jne.. Minulla ei ole tästä tarkkaa tietoa, mutta sen tiedän, että kundalinin ei KOSKAAN saisi antaa lähteä alaspäin.

      Sitten, vaikka kundalini lähtisikin syöksymään ylöspäin, voi se tukkeutuneen chakran kohdatessaan esimerkiksi kimmota jonnekin sisäelimiin, polttaen ja sekoittaen niitä pahan kerran, ja aiheuttaa jopa sydämen pysähtymisen tai vaikean vammautumisen tai 'ikuisen tulen' kehoon, mikä tarkoittaa sitä, että tunnet palavasi valtavissa liekeissä koko loppuinkarnaatiosi ajan, jos et onnistu jotenkin ohjaamaan energiaa takaisin oikeille urilleen (mikä voi olla lähes mahdotonta tuossa tilanteessa, varsinkin ilman pätevää henkistä mestaria). Lisäksi siitä voi aiheutua pahoja ja vakavia lopullisia vammoja ja vähintäänkin hyvin vaikeita psykologisia traumoja ja todellisuudentajun sekoittumista.

      Kundalinin pyrkimyksenä on kohottaa chakrojen värähtelytasoa, avata chakrat ja energisoida koko pääenergiavirtauskanava ihmisessä. Nyt jos chakrat ovat kuitenkin jotenkin sulkeutuneet tai on energiatukoksia tms., kundalini voi kimpoilla miten sattuu ja lisäksi se voi polttaa tai ennenaikaisesti pakottaa chakrat (kaikki chakrat tai vain jonkin niistä kimpoillen sitten muualle tms.) auki lopullisesti ennenkuin ihminen on psyykkisesti valmis siihen.

      Voit ehkä verrata tätä siihen, että 5-vuotias yhtäkkiä saisi aivoihinsa kaiken sen tiedon, joka vaikkapa 35-vuotiaalla ihmisellä on. Monenko 5-vuotiaan psyyken arvelet kestävän sitä?

      Ihminen voi siten harhautua, avautua liikaa asioille joille hän ei ole valmis - negatiiviset voimat hyökkäisivät hänen suojattomaan mieleensä ja kehoonsa ja todennäköisesti kaikki tämä hajottaisi ja murentaisi, suorastaan räjäyttäisi ihmisen heiveröisen psyyken rippeet totaaliseksi tomuräjähdykseksi ilman mitään toivoa järjen takaisin saamisesta.

      Kun ihminen yhtäkkiä alkaa näkemään toisen tason olentoja, kuulemaan toisen tason ääniä, eikä saa niitä näkyjä ja kuuloja loppumaan - tuntemuksista puhumattakaan - hän todennäköisesti sitten viettää kauniisti lopun inkarnaatiotansa mielisairaalassa vahvasti lääkittynä psyykelääkkeillä osittain kehostaan irti suuren osan ajasta - silti pystymättä pääsemään siitä täysin irti. Täysin todellisuudentajun - ja todennäköisesti mielenterveytensä menettäneenä ja harhaisena.

      Voisin varmasti kertoa hyvin paljon muitakin, varsin varoittavia ja hälyttäviä esimerkkejä siitä mitä voi tapahtua - siitä mitä ON tapahtunut ihmisille, jotka ovat 'avanneet kundalininsa' liian aikaisin ja huvin vuoksi - jopa tunsin erään tällaisen ihmimsen, ja voin vakuuttaa, että epäkoherentimpaa, pelottavampaa ja kahelimpaa ihmistä en ole kuunaan tavannut.

      Siis en suosittele Kundalinin kanssa leikkimistä ennenkuin tiedät - TIEDÄT - tarkalleen mitä olet tekemässä ja miksi, sekä ennenkuin sinulla on TODELLINEN HENKINEN MESTARI vieressäsi valvomassa tapahtumaa ja ohjaamassa sitä hellävaroen ja yksi askel kerrallaan kaikki parannus- ja varokeinot valmiina käytettäväksi jos jokin menee vikaan.

      Olen varoittanut.

      - Vortac

      • skeptinen kuitenkin

        Kundaliinireiki ei tee mitään tuollaista, mitä Vortac "asiantuntevasti" väittää!
        Ihmisen sekoaminen ja "hulluus" ovat ihan eri asioita sinänsä: niillä ei ole leikkiminen, eikä niihin riitäkään ihan pelkät vaihtoehtohoidot - tai yhtään mikään hoito tuosta vaan, "sormia napsauttamalla"!

        Muista ns. "kundaliinihoidoista" tai -"energioista" en tiedä, mitä ne ovat ja mistä lähtöisin.
        Mutta Kundaliinireiki hoitomuotona on kuitenkin turvallinen, lähtöisin "hyvästä" lähteestä.
        Sillä sinänsä ei voi aiheuttaa vahinkoa kenellekään.

        Ainoastaan henkilöt, jotka käyttävät / ovat käyttäneet vahvoja huumausaineita (laittomia huumeita tai reseptillä saatavia huumaavia lääkkeitä) eivät yleensä kestä reikihoitoa. Heille tulee usein niin huono ja ahdistunut olo, että hoito on pakko keskeyttää. Juuri nämä ihmiset puhuvat joskus myös "polttavan tulen tunteesta".
        - Ovatko nämä tapaukset sitten huumeiden aiheuttamaa vauriota vai reikihoidon syy? No, jokainen varmaan tietää vastauksen!
        On sääli, ettei näitä ihmisiä voida enää auttaa edes energiahoidoilla. Heidän energiakanavansa tai chakra-systeeminsä ovat yksinkertaisesti jo niin rikki, että sen korjaamisen yrittäminenkin tuottaa sietämätöntä tuskaa! Tosin, joskus he saattavat kestää etähoitoa ja hyötyäkin siitä, mutta kontaktihoitoa he eivät useimmiten kestä, jostain syystä.

        'liinikö' kirjoitti: "Kundaliinireiki on hoitomuoto, jonka eräät henkilöt ovat kehittäneet lisäämällä alkuperäiseen reikiin omia juttujaan.Ei ole tavatonta, että jotkut haluavat aidossa asiassa näkevänsä oman sormenjälkensä. Niinhän se on vaikkapa liike-elämässä. Kun pomo vaihtuu, hän hämmentää entiset asiat uuteen, omasta mielestään parempaan järjestykseen."

        Tämäkin on vain olettamusta ja huhua, joka on tarpeeksi kauan juoruissa säilyttyään saanut "faktan" leiman!
        Reiki-energia on ollut aina. Kundaliini-energia on myös olllut aina. ->
        - On olemassa Reiki-hoitoja, joissa välitetään pelkästään Reikiä.
        - Ja sitten on Kundaliinireikiä, jossa välitetään SEKÄ ylhäältä alaspäin virtaavaa Reiki-energiaa ETTÄ Kundaliini-energiaa!

        On muistettava, että tavallisten Reikihoitojenkaan tarkkaa alkuperää ja alkuperäistä lähdettä ei voida millään tietää. Jokuhan senkin on alunperin joko itse "keksinyt"/"löytänyt" tai saanut jostain "ylhäältä"?
        Samoin on kaikkien muidenkin energiahoitojen synty tapahtunut.
        En väitä, etteikö markkinoilla ole myös paljon huuhaata ja todellakin keksimällä keksittyä humpuukia, jolla joku on saanut "omat sormenjälkensä" johonkin hoitoon ja siten kuorii kermat päältä.
        Kundaliinireiki ei kuitenkaan kuulu näihin!

        Olen itse tämän kokenut ja kokeillut: minulle Kundaliinireiki on tehokkaampi kuin Ushui Reiki. Joillakin taas toisin päin - olemmehan yksilöitä, eikä joku tietty yksittäinen hoito ole välttämättä automaattisesti kaikille se paras, ylitse muiden!

        Mutta älkää hyvät ihmiset tuomitko ja panetelko hoitoja, joista ette oikeasti tiedä mitään!


      • Älkää leikkikö!

        Tämä oli täyttä asiaa.
        Olen tämän tiedostanut jo kauan sitten.
        Kiitos, että varoitit muita.

        P.S. Tunne yhden tällaisen tapuksen, joka avannut kundaliininsa liian aikaisin; täysi sekopää!


    • sytyttääkö

      Kundaliini (reiki)ei liity mitenkään Mikao Usuin luonnollisen parantamisen metodiin. Kannattaa tutustua erilaisten yhdistysten tietoon ja osaamiseen reikistä.

      • ohmo

        Kundaliinireiki ei ole hyväksi ja siinä liikutaan vaarallisilla vesillä. Kokemuksesta voin sanoa, että monet reikimasterit ovat menneet sekaisin, eivätkä hyväksy minkäänlaista kritiikkiä heidän käyttämistään parantamismenetelmistä. Kurssia kyllä käydään toisen perään. Reikimasterit eivät oikeastaan tiedä mistä heidän välittämänsä energiat ovat lähtöisin, kukaan ei osaa kertoa mistä se energia tulee. Parempi pysyä erossa moisesta missä liikutaan sellaisella alueella mikä ei ole tieteellistä, eikä myöskään kristillistä parantamista.


      • Aritta
        ohmo kirjoitti:

        Kundaliinireiki ei ole hyväksi ja siinä liikutaan vaarallisilla vesillä. Kokemuksesta voin sanoa, että monet reikimasterit ovat menneet sekaisin, eivätkä hyväksy minkäänlaista kritiikkiä heidän käyttämistään parantamismenetelmistä. Kurssia kyllä käydään toisen perään. Reikimasterit eivät oikeastaan tiedä mistä heidän välittämänsä energiat ovat lähtöisin, kukaan ei osaa kertoa mistä se energia tulee. Parempi pysyä erossa moisesta missä liikutaan sellaisella alueella mikä ei ole tieteellistä, eikä myöskään kristillistä parantamista.

        että jos alalla on auktoriteetteja niin kuin reikimastereita sun muita ei kannata edes ajatella alkaa siihen. Healingenergia on kaikille käytössä eikä siinä tarvita mitään hierarkioita.


      • skeptinen kuitenkin
        Aritta kirjoitti:

        että jos alalla on auktoriteetteja niin kuin reikimastereita sun muita ei kannata edes ajatella alkaa siihen. Healingenergia on kaikille käytössä eikä siinä tarvita mitään hierarkioita.

        Nyt en aivan pysy ajatuksenjuoksussasi mukana...

        Että jos sairaalassa on joku johtava lääkäri, niin se on huono sairaala? Sen sijaan sellainen sairaala olisi sinun teoriasi mukaan hyvä, jossa jokainen saisi vapaasti toteuttaa omia lääkärinlahjojaan, ilman minkäänlaista koulutusta, mentorointia, opetusta ja johtamista?

        Entä vaikkapa kampaaja? Tai vaikka fysioterapeutti? Jos hänellä on joku johtaja / alaisia tai jos häntä on joku kouluttanut tehtäväänsä, niin häntä on ehdottomasti kartettava? Eikun vaan kylmiltään kentälle töihin: kyllä se käytäntö kouluttaa, ja virheistä oppii! :oD

        Sama vaikkapa valtiossa tai kaupungissa/kunnassa: ei minkäänlaista johtohenkilöstöä, vaan jokainen sählää valtion/kaupungin/kunnan asioissa niin kuin parhaaksi katsoo! (Miltä tämä nykymeno kyllä näyttääkin, mutta se on jo toinen juttu ;o)...)


      • skeptinen kuitenkin
        ohmo kirjoitti:

        Kundaliinireiki ei ole hyväksi ja siinä liikutaan vaarallisilla vesillä. Kokemuksesta voin sanoa, että monet reikimasterit ovat menneet sekaisin, eivätkä hyväksy minkäänlaista kritiikkiä heidän käyttämistään parantamismenetelmistä. Kurssia kyllä käydään toisen perään. Reikimasterit eivät oikeastaan tiedä mistä heidän välittämänsä energiat ovat lähtöisin, kukaan ei osaa kertoa mistä se energia tulee. Parempi pysyä erossa moisesta missä liikutaan sellaisella alueella mikä ei ole tieteellistä, eikä myöskään kristillistä parantamista.

        'Kokemuksesta voin sanoa, että monet reikimasterit ovat menneet sekaisin, eivätkä hyväksy minkäänlaista kritiikkiä heidän käyttämistään parantamismenetelmistä.'
        Ahaa, ohmo... Milläs todistat meille muille, ettei tuo sinun "kokemuksesi" ole pelkkää mutua?!

        Monet lääkärit ovat menneet sekaisin. Samoin sairaanhoitajat. Opettajat. Lastenhoitajat. Siivoojat. Vartijat. Autoilijat. Paperityöntekijät. Toimistotyöntekijät. ATK-suunnittelijat.
        Tuomitaanko noidenkin kohdalla koko ammattiala " itse paholaisen työksi" sen perusteella, että joku ihminen, joka työskentelee tuossa työssä, on mennyt sekaisin?!

        Tai jos jonkun ammattialan jotkut edustajat "käyvät kurssia kurssin perään"?!

        Koettakaa nyt perustella mielipiteenne vähän paremmin, sentään!
        Samalla voisi tulla tutkailtua omia asenteita ja maailmankatsomusta hiukan pintaa syvemmältä...


      • Aritta
        skeptinen kuitenkin kirjoitti:

        Nyt en aivan pysy ajatuksenjuoksussasi mukana...

        Että jos sairaalassa on joku johtava lääkäri, niin se on huono sairaala? Sen sijaan sellainen sairaala olisi sinun teoriasi mukaan hyvä, jossa jokainen saisi vapaasti toteuttaa omia lääkärinlahjojaan, ilman minkäänlaista koulutusta, mentorointia, opetusta ja johtamista?

        Entä vaikkapa kampaaja? Tai vaikka fysioterapeutti? Jos hänellä on joku johtaja / alaisia tai jos häntä on joku kouluttanut tehtäväänsä, niin häntä on ehdottomasti kartettava? Eikun vaan kylmiltään kentälle töihin: kyllä se käytäntö kouluttaa, ja virheistä oppii! :oD

        Sama vaikkapa valtiossa tai kaupungissa/kunnassa: ei minkäänlaista johtohenkilöstöä, vaan jokainen sählää valtion/kaupungin/kunnan asioissa niin kuin parhaaksi katsoo! (Miltä tämä nykymeno kyllä näyttääkin, mutta se on jo toinen juttu ;o)...)

        On ero opettajilla ja opettajilla ja hierarkialla ja hierarkialla.


      • skeptinen kuitenkin
        Aritta kirjoitti:

        On ero opettajilla ja opettajilla ja hierarkialla ja hierarkialla.

        "On ero opettajilla ja opettajilla ja hierarkialla ja hierarkialla."

        No mistäs tämän eron tiedät, jos et ole kokeillut?
        Tässäkin taas sama: on ihan porukasta ja ihmisistä kiinni, sekä johtajasta.

        Monella alalla ja monessa porukassa olen ollut (kuten useimmat meistä), mutta missään en ole kohdannut (yleisesti ottaen) yhtä toverillista, "ruohonjuurtasoa" kunnioittavaa, demokraattista ja tasa-arvoista "hierarkiaa" tai "mestaria", kuin juuri reiki- ja vaihtoehtohoitojen parissa!

        Kyllä tuolla varsinaisen leipätyöni puolella, koululääketieteen parissa, kohtaa paljon useammin niitä "hierarkiassa ylempiä" pomoja, joita pitää pokkuroida ja jotka pitävät itseään ylempinä sekä sitä kautta ainoan oikean mielipiteen omaavina. Vaarallista ja kapeakatseista!


      • Aritta
        skeptinen kuitenkin kirjoitti:

        "On ero opettajilla ja opettajilla ja hierarkialla ja hierarkialla."

        No mistäs tämän eron tiedät, jos et ole kokeillut?
        Tässäkin taas sama: on ihan porukasta ja ihmisistä kiinni, sekä johtajasta.

        Monella alalla ja monessa porukassa olen ollut (kuten useimmat meistä), mutta missään en ole kohdannut (yleisesti ottaen) yhtä toverillista, "ruohonjuurtasoa" kunnioittavaa, demokraattista ja tasa-arvoista "hierarkiaa" tai "mestaria", kuin juuri reiki- ja vaihtoehtohoitojen parissa!

        Kyllä tuolla varsinaisen leipätyöni puolella, koululääketieteen parissa, kohtaa paljon useammin niitä "hierarkiassa ylempiä" pomoja, joita pitää pokkuroida ja jotka pitävät itseään ylempinä sekä sitä kautta ainoan oikean mielipiteen omaavina. Vaarallista ja kapeakatseista!

        jos nyt niin luulet ja olet oikeassa siinä että koululääketieteen parissa voi tosiaankin kohdata niitä pomoja.

        Ihmettelen vain tuota master-nimitystä. Mitä järkeä siinä on? Ja tarkoitin myös että on sellaisia kursseja melkein kuin uskontojen lahkoja pappeineen jotka pakottavat oppilaansa sellaiseen mihin he eivät halua.

        Energiaparannusta voi tehdä ilman mestari nimitystä. Myös ilman mitään energianimeä.

        Minäkin olen käynyt reiki 1 kurssin.


      • ohmo.
        skeptinen kuitenkin kirjoitti:

        'Kokemuksesta voin sanoa, että monet reikimasterit ovat menneet sekaisin, eivätkä hyväksy minkäänlaista kritiikkiä heidän käyttämistään parantamismenetelmistä.'
        Ahaa, ohmo... Milläs todistat meille muille, ettei tuo sinun "kokemuksesi" ole pelkkää mutua?!

        Monet lääkärit ovat menneet sekaisin. Samoin sairaanhoitajat. Opettajat. Lastenhoitajat. Siivoojat. Vartijat. Autoilijat. Paperityöntekijät. Toimistotyöntekijät. ATK-suunnittelijat.
        Tuomitaanko noidenkin kohdalla koko ammattiala " itse paholaisen työksi" sen perusteella, että joku ihminen, joka työskentelee tuossa työssä, on mennyt sekaisin?!

        Tai jos jonkun ammattialan jotkut edustajat "käyvät kurssia kurssin perään"?!

        Koettakaa nyt perustella mielipiteenne vähän paremmin, sentään!
        Samalla voisi tulla tutkailtua omia asenteita ja maailmankatsomusta hiukan pintaa syvemmältä...

        Tunnen reikimastereita, jotka opettavat kaikenlaista ns. ''huuhaata'', ollenkaan kyseenalaistamasta sitä mistä heidän oppinsa on lähtöisin. Kritiikistä ja opetusten arvioinnista suututaan, eikä heidän auktoriteettiaan tai oppiaan saisi arvostella. Eräskin vaihtoehtoihminen on sanonut olevansa ''kristus''. Tuollaista väittäessään ihminen mielestäni on äärimmäisen harhaanjohdettu ja johtaa muita ihmisiä harhaan tuollaista sanoessaan.


      • Aritta
        ohmo. kirjoitti:

        Tunnen reikimastereita, jotka opettavat kaikenlaista ns. ''huuhaata'', ollenkaan kyseenalaistamasta sitä mistä heidän oppinsa on lähtöisin. Kritiikistä ja opetusten arvioinnista suututaan, eikä heidän auktoriteettiaan tai oppiaan saisi arvostella. Eräskin vaihtoehtoihminen on sanonut olevansa ''kristus''. Tuollaista väittäessään ihminen mielestäni on äärimmäisen harhaanjohdettu ja johtaa muita ihmisiä harhaan tuollaista sanoessaan.

        kun sanon että hierarkioita saa varoa.


      • skeptinen kuitenkin
        ohmo. kirjoitti:

        Tunnen reikimastereita, jotka opettavat kaikenlaista ns. ''huuhaata'', ollenkaan kyseenalaistamasta sitä mistä heidän oppinsa on lähtöisin. Kritiikistä ja opetusten arvioinnista suututaan, eikä heidän auktoriteettiaan tai oppiaan saisi arvostella. Eräskin vaihtoehtoihminen on sanonut olevansa ''kristus''. Tuollaista väittäessään ihminen mielestäni on äärimmäisen harhaanjohdettu ja johtaa muita ihmisiä harhaan tuollaista sanoessaan.

        Täysin totta, että joillakin arviointikyky pettää "hieman" noiden kaikenlaisten huuhaiden kanssa, mitä maailmalta ja Suomesta löytyy!

        Ja noita "kristuksiksi" tms. itseään luulevia "johtajia" on ollut ja tulee varmaan aina olemaan kaikkialla maailmassa, kaikilla elämänaloilla ja kaikissa yhteiskuntaluokissa. Mutta niillä meistä, joilla on jonkinlainen arviointikyky tallella, on kai älyä kiertää tuollaiset yksilöt hiukan kauempaa - tai mikä vielä suotavampaa - auttaa heitä pääsemään tarvitsemaansa hoitoon?! Ja tarkoitan näin vakavien tapausten kohdalla jotain muuta, kuin erilaisia vaihtoehtohoitoja tai reikiä.
        Siitä huolimatta koko vaihtoehtohoitomuotoa ei tarvitse jonkun "kilahtaneen" harjoittajan takia tyrmätä.

        Mutta palataksemme ketjun avauksen aiheeseen:
        Kundaliinireiki ei todellakaan ole aivan perusteetonta huuhaata.
        Ja kyllä: se liittyy "tavalliseen" Reikiin siten, että siinä välittyy sekä alaspäin virtaavaa Reikiä että ylöspäin virtaavaa Kundaliinia - tasapainossa ja hallitusti.

        Onko Kundaliinireiki siis jonkinlainen Ushui Reiki-koulukunnan alaosasto?
        Ei ole. Sillä tavoin Kundaliinireiki ei liity Ushui Reikiin. Vannoutuneimmat ja kapeakatseisimmat Ushui reikiläiset, jotka eivät ole lainkaan tutustuneet Kundaliinireikiin, näyttävät pitävän Kundaliinireikiä jotensakin alempiarvoisena ja jopa "huuhaana" - ehkä uskomuksista, ennakkoluuloista, "aivopesusta", pelosta tms. johtuen? - En tiedä...
        Mutta näinhän se on kaikissa eri koulukunnissa, millä tahansa alalla yleensäkin: pata kattilaa soimaa! ;o)

        Itse olen käynyt Usui Reikin I-kurssin ja sitten siirtynyt Kundaliinireikiin.
        Kuten jo edellä aiemmin olen kertonut, minulle parempi hoitokanava on tuo viimeksi mainittu.

        Olen myös tyrmännyt kymmeniä tarjolla olleita "reiki"- ym. energiahoitomuotoja joko siksi, että minusta ne ovat todellakin olleet täyttä humpuukia. Toisinaan siksi, että olen kokenut ne muuten itselleni täysin turhiksi ja tarpeettomiksi. Muutamasta hoitojutusta en ole ollut heti varma, joten olen ensin kokeillut, jotta voin muodostaa itselleni pätevämmän mielipiteen. - Ikävä kyllä, useimmiten olen joutunut ne sittenkin tyrmäämään, kun olen kokenut ne täysin tehottomiksi, arveluttaviksi tai vähintäänkin vähäarvoisiksi humpuukeiksi. Mutta olenpa ainakin kokeillut, joten sitten on myös vara sanoa! ;o)

        Se, että maailmassa on monenlaisia (usein hyviäkin) vaihtoehtoja, ei välttämättä tarkoita sitä, että ne kaikki on pakko kahmia myös itselle ja käyttää kaikkia. Mielestäni se on jo tyhmyyttä, ajan sekä energian turhaa hukkaamista. Itsensä hajottaminen liian moniin projekteihin ei ole koskaan hyväksi: olemmehan sittenkin vain rajallisia, inhimillisiä ihmisiä! Vähemmästäkin tulee burn out ja polla sekoaa. :o) Kun löytää ne muutaman, monipuolisen ja kokonaisvaltaisen "oman jutun", niin sen kuin pysyy niissä sitten. Ruoho kun EI ole sen vihreämpää aidan toisella puolella! - Sikäli, jos ne todella ovat hyviä "juttuja". Jos eivät ole, niin sitten vain ennakkoluulottomasti (mutta tervettä järkeä unohtamatta) jatkamaan etsintää sekä hylkäämään itselle huonot tai tarpeettomat hörhellykset raa'asti pois!


      • skeptinen kuitenkin
        Aritta kirjoitti:

        jos nyt niin luulet ja olet oikeassa siinä että koululääketieteen parissa voi tosiaankin kohdata niitä pomoja.

        Ihmettelen vain tuota master-nimitystä. Mitä järkeä siinä on? Ja tarkoitin myös että on sellaisia kursseja melkein kuin uskontojen lahkoja pappeineen jotka pakottavat oppilaansa sellaiseen mihin he eivät halua.

        Energiaparannusta voi tehdä ilman mestari nimitystä. Myös ilman mitään energianimeä.

        Minäkin olen käynyt reiki 1 kurssin.

        mitään väliä sillä, oletko reikin puolesta vai vastaan noin yleisesti: keskustelenpahan vain mielipiteistä! Mielenkiintoinen väittely on aina piristävää ja hyvää aivojumppaa... ;o)

        "Ihmettelen vain tuota master-nimitystä. Mitä järkeä siinä on?"

        Siihen on aivan yksinkertainen ja tylsän neutraali syy. Se on vain suora käännös englannin 'Master'-sanasta!

        Englannin kielessä tuo tarkoittaa yhteydestä riippuen: kandidaatti, maisteri (esim. Master of Arts), opettaja, (aluksen) päällikkö, kippari, johtava, johtaja-.

        tai verbejä: hallita; pitää kurissa (tunteensa), osata, hallita (taito, kieli)

        Englannissa ja Amerikoissa tuo on siis hyvin tavallinen käsite esim. opintomaailmassa: siellä ollaan "mestareita" lähes alalla kuin alalla, jos vain hiukankin pidemmälle on opiskeltu, eikä jääty ns. "perusasteelle". Kutsutaanhan meilläkin joillakin aloilla korkeammalle oppineita mestareiksi: vaikkapa puuseppämestari tai kisällimestari.
        - Sen enempää tuon sanan ei tarvitse nostattaa karvoja pystyyn! ;o)

        Onhan kuitenkin oltava jokin käsite, millä ilmaistaan se, kuinka pitkälle opiskelleesta/oppineesta oppilaasta on kyse! Se nyt vain on käytännöllistä ja järkevää.
        Taas sairaalamaailmaan verratakseni: onhan meidän sielläkin tiedettävä, että kuka on lähihoitaja, sairaanhoitaja, erikoissairaanhoitaja, lääkäri, erikoislääkäri, johtava lääkäri... Jne.

        Ja kyllä - 'mestarikin' on edelleen oppilas, kukaan kun ei ole koskaan täysin "valmis". Jos luulee sitä olevansa, niin sitten päästäänkin taas näihin muutamiin... Hmmm... sanoisinko... "Koko omenasadon pilaaviin" tapauksiin..! Eli näihin sinunkin mainitsemiisi:
        "Ja tarkoitin myös että on sellaisia kursseja melkein kuin uskontojen lahkoja pappeineen jotka pakottavat oppilaansa sellaiseen mihin he eivät halua."
        - Olen samaa mieltä. Mutta tämä ei edelleenkään liity sinänsä Reikiin eikä Kundaliinireikiin.

        "Energiaparannusta voi tehdä ilman mestari nimitystä. Myös ilman mitään energianimeä." Totta, niin voi. Voihan johtava lääkärikin tehdä joskus edelleen sitä "ruohonjuuritason" työtänsä, eli ihan vain normaalisti vastaanottaa ja hoitaa ihmisiä, jos suinkin haluaa ja ehtii! Mutta johtavan lääkärin velvollisuudet vievät häntä kai kuitenkin enemmän paperitöihin, kokouksiin, luennoimaan, puhumaan, kertomaan mielipiteitään, tekemään laitoksessaan päätöksiä, olemaan sairaalansa "äänitorvi" ja puolenpitäjä... Mutta jos hän vastaanottaa joskus niitä potilaita, niin ei hänen tarvitse esittäytyä "johtavaksi lääkäriksi" tai lääkäriksi ollenkaan: kyllä potilas itse tietää tulleensa lääkärin vastaanotolle, vaikka hän sanoisi vain nimensä. Tai vaikkei sitäkään.


      • Aritta
        skeptinen kuitenkin kirjoitti:

        mitään väliä sillä, oletko reikin puolesta vai vastaan noin yleisesti: keskustelenpahan vain mielipiteistä! Mielenkiintoinen väittely on aina piristävää ja hyvää aivojumppaa... ;o)

        "Ihmettelen vain tuota master-nimitystä. Mitä järkeä siinä on?"

        Siihen on aivan yksinkertainen ja tylsän neutraali syy. Se on vain suora käännös englannin 'Master'-sanasta!

        Englannin kielessä tuo tarkoittaa yhteydestä riippuen: kandidaatti, maisteri (esim. Master of Arts), opettaja, (aluksen) päällikkö, kippari, johtava, johtaja-.

        tai verbejä: hallita; pitää kurissa (tunteensa), osata, hallita (taito, kieli)

        Englannissa ja Amerikoissa tuo on siis hyvin tavallinen käsite esim. opintomaailmassa: siellä ollaan "mestareita" lähes alalla kuin alalla, jos vain hiukankin pidemmälle on opiskeltu, eikä jääty ns. "perusasteelle". Kutsutaanhan meilläkin joillakin aloilla korkeammalle oppineita mestareiksi: vaikkapa puuseppämestari tai kisällimestari.
        - Sen enempää tuon sanan ei tarvitse nostattaa karvoja pystyyn! ;o)

        Onhan kuitenkin oltava jokin käsite, millä ilmaistaan se, kuinka pitkälle opiskelleesta/oppineesta oppilaasta on kyse! Se nyt vain on käytännöllistä ja järkevää.
        Taas sairaalamaailmaan verratakseni: onhan meidän sielläkin tiedettävä, että kuka on lähihoitaja, sairaanhoitaja, erikoissairaanhoitaja, lääkäri, erikoislääkäri, johtava lääkäri... Jne.

        Ja kyllä - 'mestarikin' on edelleen oppilas, kukaan kun ei ole koskaan täysin "valmis". Jos luulee sitä olevansa, niin sitten päästäänkin taas näihin muutamiin... Hmmm... sanoisinko... "Koko omenasadon pilaaviin" tapauksiin..! Eli näihin sinunkin mainitsemiisi:
        "Ja tarkoitin myös että on sellaisia kursseja melkein kuin uskontojen lahkoja pappeineen jotka pakottavat oppilaansa sellaiseen mihin he eivät halua."
        - Olen samaa mieltä. Mutta tämä ei edelleenkään liity sinänsä Reikiin eikä Kundaliinireikiin.

        "Energiaparannusta voi tehdä ilman mestari nimitystä. Myös ilman mitään energianimeä." Totta, niin voi. Voihan johtava lääkärikin tehdä joskus edelleen sitä "ruohonjuuritason" työtänsä, eli ihan vain normaalisti vastaanottaa ja hoitaa ihmisiä, jos suinkin haluaa ja ehtii! Mutta johtavan lääkärin velvollisuudet vievät häntä kai kuitenkin enemmän paperitöihin, kokouksiin, luennoimaan, puhumaan, kertomaan mielipiteitään, tekemään laitoksessaan päätöksiä, olemaan sairaalansa "äänitorvi" ja puolenpitäjä... Mutta jos hän vastaanottaa joskus niitä potilaita, niin ei hänen tarvitse esittäytyä "johtavaksi lääkäriksi" tai lääkäriksi ollenkaan: kyllä potilas itse tietää tulleensa lääkärin vastaanotolle, vaikka hän sanoisi vain nimensä. Tai vaikkei sitäkään.

        Ehkä et ole törmännyt mihinkään negatiiviseen masteriin sitten. Hyvä sinulle.

        "kyllä potilas itse tietää tulleensa lääkärin vastaanotolle, vaikka hän sanoisi vain nimensä. Tai vaikkei sitäkään."

        Ja energiaparantajan klientit tietävät myös tulleensa energiaparantajalle vaikkei tällä olisikaan mitään master-titteliä tai energianimeä.


      • skeptinen kuitenkin
        Aritta kirjoitti:

        Ehkä et ole törmännyt mihinkään negatiiviseen masteriin sitten. Hyvä sinulle.

        "kyllä potilas itse tietää tulleensa lääkärin vastaanotolle, vaikka hän sanoisi vain nimensä. Tai vaikkei sitäkään."

        Ja energiaparantajan klientit tietävät myös tulleensa energiaparantajalle vaikkei tällä olisikaan mitään master-titteliä tai energianimeä.

        "Ehkä et ole törmännyt mihinkään negatiiviseen masteriin sitten. Hyvä sinulle."

        Jos yhtään viitsit lukea noita muita kommenttejani, niin olen kyllä törmännyt. Mutta ei se ole minulle mikään katastrofi - meitä ihmisiä nyt vaan on aika moneksi! Jokainen aikuinen varmaan sen tietää ja osaa varautua sellaisiin tyyppeihin?

        Ei pointtini ollutkaan siinä. Vaan siinä, ettei Kundaliinireikiä voi hoitona sen vuoksi tyrmätä, että eri vaihtoehtohoitojenKIN parissa ehkä puuhailee joitain huuhaa-hemmoja. ;o)

        Minä: "kyllä potilas itse tietää tulleensa lääkärin vastaanotolle, vaikka hän sanoisi vain nimensä. Tai vaikkei sitäkään."

        Aritta: "Ja energiaparantajan klientit tietävät myös tulleensa energiaparantajalle vaikkei tällä olisikaan mitään master-titteliä tai energianimeä."

        Taaskaan et napannut pointtiani, Aritta. - Ajattelepa toisin päin: sillä lääkärilläkin on jokin titteli, tottakai... Mutta mitä siitä?!
        Etkö muka sen vuoksi voisi hyväksyä häntä ja hänen hoitoaan? Tai ketään muutakaan ammattilaista? ;o)

        (Ja muuten klienttikin on arkisesti suomeksi ihan vaan asiakas/potilas... Snobbailuun tuskin on tarvetta tälläkään palstalla. ;oD)


      • Aritta
        skeptinen kuitenkin kirjoitti:

        "Ehkä et ole törmännyt mihinkään negatiiviseen masteriin sitten. Hyvä sinulle."

        Jos yhtään viitsit lukea noita muita kommenttejani, niin olen kyllä törmännyt. Mutta ei se ole minulle mikään katastrofi - meitä ihmisiä nyt vaan on aika moneksi! Jokainen aikuinen varmaan sen tietää ja osaa varautua sellaisiin tyyppeihin?

        Ei pointtini ollutkaan siinä. Vaan siinä, ettei Kundaliinireikiä voi hoitona sen vuoksi tyrmätä, että eri vaihtoehtohoitojenKIN parissa ehkä puuhailee joitain huuhaa-hemmoja. ;o)

        Minä: "kyllä potilas itse tietää tulleensa lääkärin vastaanotolle, vaikka hän sanoisi vain nimensä. Tai vaikkei sitäkään."

        Aritta: "Ja energiaparantajan klientit tietävät myös tulleensa energiaparantajalle vaikkei tällä olisikaan mitään master-titteliä tai energianimeä."

        Taaskaan et napannut pointtiani, Aritta. - Ajattelepa toisin päin: sillä lääkärilläkin on jokin titteli, tottakai... Mutta mitä siitä?!
        Etkö muka sen vuoksi voisi hyväksyä häntä ja hänen hoitoaan? Tai ketään muutakaan ammattilaista? ;o)

        (Ja muuten klienttikin on arkisesti suomeksi ihan vaan asiakas/potilas... Snobbailuun tuskin on tarvetta tälläkään palstalla. ;oD)

        Olen yrittänyt selittää etten ole hyvä suomenkielessä. Meillä päin ei energiahoitoon meneviä kutsuta potilaiksi vaan klienteiksi. Luulin että se on myös suomalainen sana. En snobbaile.
        Ehkä master-sanankin voisi sitten kääntää mestariksi. Vai? Mutta vaikuttaa siltä että reikikulttuurissa on snobbailijoita.

        Ja kun en napannut pointtiasi en varmaan tajunnut sitä.

        Mutta haloo, en ymmärrä mistä kinastelemme. Olen itse energiahoitaja ja tiedän miten se toimii. Ja vaikuttaa siltä että olemme kuitenkin samaa mieltä suurin piirtein. Minä tarkoitan vain että energiasiirtoa voi antaa ilman että on mikään master tai että healingillä on jokin nimi.


      • skeptinen kuitenkin
        Aritta kirjoitti:

        Olen yrittänyt selittää etten ole hyvä suomenkielessä. Meillä päin ei energiahoitoon meneviä kutsuta potilaiksi vaan klienteiksi. Luulin että se on myös suomalainen sana. En snobbaile.
        Ehkä master-sanankin voisi sitten kääntää mestariksi. Vai? Mutta vaikuttaa siltä että reikikulttuurissa on snobbailijoita.

        Ja kun en napannut pointtiasi en varmaan tajunnut sitä.

        Mutta haloo, en ymmärrä mistä kinastelemme. Olen itse energiahoitaja ja tiedän miten se toimii. Ja vaikuttaa siltä että olemme kuitenkin samaa mieltä suurin piirtein. Minä tarkoitan vain että energiasiirtoa voi antaa ilman että on mikään master tai että healingillä on jokin nimi.

        Anteeksi, en tiennyt, ettei suomi ole äidinkielesi!
        Kirjoitat niin sujuvaa suomea - parempaa kuin moni sellainen, jolle se on äidinkieli. :o)

        Ja kyllä: luulen, että olemme täysin samaa mieltä... Muuten, paitsi että sinulla on jotain "hampaankolossa" titteleitä vastaan. Minulla puolestaan ei ole, mikäli ne ovat todellisia; oikeutettuja ja ansaittuja! ;o)

        Mutta ei se mitään: kaikki eivät voi olla kaikesta samaa mieltä, eikä tarvitsekaan. - Kaikkea hyvää sinulle!


      • Aritta
        skeptinen kuitenkin kirjoitti:

        Anteeksi, en tiennyt, ettei suomi ole äidinkielesi!
        Kirjoitat niin sujuvaa suomea - parempaa kuin moni sellainen, jolle se on äidinkieli. :o)

        Ja kyllä: luulen, että olemme täysin samaa mieltä... Muuten, paitsi että sinulla on jotain "hampaankolossa" titteleitä vastaan. Minulla puolestaan ei ole, mikäli ne ovat todellisia; oikeutettuja ja ansaittuja! ;o)

        Mutta ei se mitään: kaikki eivät voi olla kaikesta samaa mieltä, eikä tarvitsekaan. - Kaikkea hyvää sinulle!

        Suomeni on parantunut huomattavasti kun aloin kirjoittelemaan täällä. Olisitpa nähnyt ensimmäiset viestini. :-)

        Ei minulla sinänsä ole mitään hampaankolossa titteleitä vastaan mutta en vain oikein ymmärrä niitä. No, eipä sillä ole niin väliä. :-)


    • Anonyymi

      reiki-kundaliinia tullaan hulluksi, mutta miten hulluksi? Kylä hulluksi vai ihan oikeaksi hulluksi?

    • Anonyymi

      Hörhöillä kundaliini nousee virtsarakosta päähän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe