Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hanhi pihalle!

cowgirl

Vanhemmat muuttivat maalle ja kovasti ovat puhuneet hanhen hankkimisesta. On kuulemma erityisen hyvä pihavahtina ja antaa satikutia luvattomille ( ja luvallisille) vierailijoille!?! Minäkin innostuin asiasta, mikäpä olisi mukavempaa kuin alkaa hoivailemaan hanhea miltei munasta lähtien, mutta:
Minkähintaisia ovat ja onko joku tietty "lajike" joka sopii maalaistalon pihalle juoksentelemaan? Minkälaista on kasvatus, miten se siis tapahtuu? Ja minkälaisia ovat lemmikkeinä? Minkälainen maja niille öiksi ja mihin ne voi sijoittaa talveksi ? Tulevatko esim. kissojen kanssa toimeen (kotona kaksi kattia) jos ne opetetaan yhteen pienestä pitäen? Olisi kiva tietää vähän enemmän! Mukavaa kevättä!

3

1302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koojii

      Ikävä kyllä yksin elävästä hanhesta tulee lähes poikkeuksetta vihainen ja "ylisuojeleva" kaikkia kohtaan, se saattaa terrorisoida jopa omaa väkeä! Paras olisi jos saisitte hankittua hanhelle edes yhden kaverin, jotta sen ei tarvitsisi olla yksin. Kyllähän hanhi ihmisten kanssa viihtyy, mutta paras sukimiskaveri on aina kuitenkin lajitoveri. Eli kaksi hanhea siis, no pitäkää myös huolta siitä, että saatte esim. kaksi naarasta, koska yleensä pariskunnan urospuoli tuppaa ylisuojelemaan "valloitustaan" ihmisiä vastaan joskus hanhimaisen väkivaltaisesti... Tai niin ainakin meillä kävi. HAnhi on samanlainen kuin ankka, kylmimpinä aikoina kaipaa lämmintä (lpt plussan puolella) ja aina on oltava sulaa puhdasta vettä silmien pesuun. Lauhoina päivinä hanhi voi käpystellä ulkona talvellakin, mutta lähinnä vain päiväsaikaan, yöksi kun pakkanen kiristyy kannattaa ajaa lauma omaan hanhelaansa lämpiämään seuraavan päivän vartiointipäivää varten. HAnhet kyllä räksyttää ihan kiitettävän paljon ja ne ilmoittaa myös oman väen liikkumisen pihalla... Eli ihan turha yrittää kesällä grillailla kotipihalla kun hanhet "varoittaa" koko ajan vieressä tunkeilijoista takapihalla... KEsäisin hanhille olis hyvä olla joku lammentapainen, missä voisivat uida silloin tällöin.

    • ensio

      Joitakin vuosia sitten itselläni oli kolme (naaras)hanhea, ihan munasta kasvatettuina. Ison osan vuotta vapaasti pihalla ( oli kissoja, koira ja lampaita). Aivan upeita talonvahteja ja kavereita ! Perheestämme (6) ne äänestivät minut johtajakseen, lampaat muuten vaan kavereikseen ja kissat ja koira kyllä oppivat kunnioittamaan niiden nokkia ! Talvet ne olivat lampaiden kanssa viileässä tallissa. Puhdas vesi on tärkeätä, sitä on oltava! Ne luottavat ehdottomasti valitsemaansa ihmiseen, sen luottamuksen arvoinen on sitten oltava.
      Muuton vuoksi jouduimme myymään ne pois, mutta jos joskus vielä tilaisuus tulee, niin hankin uudet. Niissä oli sitä jotain...

    • Anonyymi

      Hanhi on erinomainen omenapuiden kaveri? Kun aidaltaan niitten alle, ei tarvitse kerätä maahan pudonneita. Nämä,hoitavat nuo talteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe