karmanlaki kristinuskossa

hengellisille

KARMAN LAKI

Hindulaisuuden mukaan, jos ihminen elää hyvin, hänen sielunsa pääsee kuolemansa jälkeen uudessa jälleensyntymässä parempaan elämään: ylempään kastiin, kauniimpaan ruumiiseen, ylhäisempään asemaan. Jos ihminen elää huonosti, joutuu hän vastaavasti alempaan kastiin, rumaksi, köyhäksi, vammaiseksi. Hindulaisuuden mukaan ihmisen on mahdollista syntyä jopa eläimeksi. Karman laki on itä-maisten uskontojen (mm. buddhalaisuus ja hindulaisuus) oppi syystä ja seurauksesta. Sen mukaan nykyinen olotilamme johtuu menneisyydessä tehdyistä hyvistä ja pahoista teoista (aiemmat elämät mukaan lukien). Se miten suhtaudumme muihin ihmisiin, eläimiin ja luontoon heijastuu tavalla tai toisella meihin itseemme. Nykyhetken teot vaikuttavat tulevaisuuteen, ja myös tuleviin jälleensyntymiin. Pahat teot johtavat vaikeuksiin ja jälleensyntymään huonoihin oloihin. Teoilla tarkoitetaan tässä myös aikomuksia, ajatuksia ja sanoja: mielentila jossa teot tehdään ratkaisee.

Kaikki sielut ovat alunperin lähtöisin yhdestä maailmansielusta (kosmos, universumi, todellisuus), ja kaikki olennot ovat karman lain alaisia. Jotkin hindulaisuuden suuntaukset opettavat että kausaaliset luonnon lainalaisuudet kvanttimekaanisella tasolla selittävät kokonaan sielunkierron ja karmain lain. Sielu ja sielunkierto nähdään osana luonnollista todellisuutta mutta niiden katsotaan olevan yhä tieteellisen tutkimuksen rajamailla, tieteen ns harmaalla alueella jota voidaan lähestyä käytännössä vain meta-fysiikan näkökulmasta.

Karma ei merkitse kohtalo-oppia sillä voidaan ajatella että jokainen ihminen voi vaikuttaa omiin tekoihinsa ja tehdä valintoja. On erilaisia karmaa puhdistavia seremonioita, joilla lievennetään pahan karman seurauksia tai voimistetaan hyvän karman vaikutusta. Anteeksipyytäminen on tällainen seremonia jolla syntitaakkaa voi keventää.

Teosofian mukaan karma on elämässä tehtyjen tekojen ja valintojen seurausten summa. Tämä kertynyt syntitaakka (karma) määrittelee sen, millainen seuraava inkarnaatio tulee olemaan. Raamatussakin mainitun säännön "jokainen niittää sitä mitä hän kylvää" mukaisesti jokainen joutuu lopulta kohtaamaan tekojensa seuraukset ja joko kärsimään ne tai sovittamaan ne.

KARMAN LAKI RAAMATUSSA

Gal.6:7, Job.4:8
"mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää."

Psa.7:16 -17
Hän kaivoi haudan ja koversi sen, mutta itse hän kaatuu tekemäänsä kuoppaan. Hänen turmionhankkeensa kääntyy hänen omaan päähänsä, ja hänen vääryytensä lankeaa hänen päälaelleen.

Matt.7:12, Luuk.6:31
"Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat."

Matt. 7:1
"Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan."

Matt.6:14
"jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi"

Joh.9:1
Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö (edellisessä elämässään) vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?" Jeesus vastasi: "Ei tämä tehnyt syntiä (edellisessä elämässään) eivätkä hänen vanhempansa (tässä elämässä), vaan Jumalan tekojen (karmanlaki) piti tuleman hänessä julki.

Room.2:5
...Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi, hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan"

2Kor.5:10
Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

Päivä jona kuolemme on jokaisen ihmisen henkilökohtainen tuomiopäivä. Silloin viimeistään joudumme vastatusten omien tekojemme kanssa. Ihmisen kuollessa sielu joutuu välitilaan jossa punnitaan hänen syntitaakkansa (karma). Muisti on suurelta osin neurobiologinen mekanismi eikä se siirry sielunkierrossa. Kun ihminen kuolee, aktiivinen muisti tuhoutuu, mutta sielu, ja sieluntila jäävät. Kun ihminen jälleensyntyy uuteen ruumiiseen (re-inkarnaatio), hän ei muista edellisestä elämästään mitään. Jotkut väittävät omaavansa ikäänkuin häivähdyksiä ja kokemuksia edellisestä elämästä.

AURA KRISTINUSKOSSA?

Kuuluuko oppi jonkinlaisesta aurasta, eli ihmisen ruumista ympäröivästä voimakentästä kristinuskoon?

Mark.5:30
Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: "Kuka koski minun vaatteisiini?"

Luuk. 8:46
"Joku minuun koski; sillä minä tunsin, että voimaa lähti minusta."

Luuk.6:19
"Ja kaikki kansa tahtoi päästä koskettamaan häntä, koska hänestä lähti voima, joka paransi kaikki."

Ap.t. 2:3
Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.

SIELUNKIERTO (RE-INKARNAATIO) KRISTINUSKOSSA

Johanneksen evankeliumi 9:1
Ja ohi kulkiessaan hän näki miehen, joka syntymästään saakka oli ollut sokea. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Rabbi, kuka teki syntiä, tämäkö (edellisessä elämässään) vai hänen vanhempansa, että hänen piti sokeana syntymän?" Jeesus vastasi: "Ei tämä tehnyt syntiä (edellisessä elämässä) eivätkä hänen vanhempansa (tässä elämässä), vaan Jumalan tekojen (karman laki) piti tuleman hänessä julki."

16

3165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Telegod

      Täyttä puppua tuo on edelleen. Voit varmaan lopettaa tuon viestin lähettämisen eri palstoille. Luulen ma. Varsinkin tuo jälleensyntyminen on kyllä niin väkisin väännetty ettei toista samallaista.

      • Teleporn

        Kaikilla on oikeus omaan uskoon, niin myös sinulla. Jos muiden usko loukkaa sinua niin ei voi mitään.


      • Telegod
        Teleporn kirjoitti:

        Kaikilla on oikeus omaan uskoon, niin myös sinulla. Jos muiden usko loukkaa sinua niin ei voi mitään.

        En minä suuttunut. Yritin vain sanoa että ei siinä kristinuskossa ole kuin se mitä opetetaan. Jos siin olisi muuta siitä opettaisiin. Jumala tuskin olisi jättänyt epäselvyyttä asiasta.

        Ja kaikilla on toki oikeus uskoonsa. Eikä ole loukattukaan meikäläistä. Ihme tulkintoja.


      • katsopa Raamattuasi
        Telegod kirjoitti:

        En minä suuttunut. Yritin vain sanoa että ei siinä kristinuskossa ole kuin se mitä opetetaan. Jos siin olisi muuta siitä opettaisiin. Jumala tuskin olisi jättänyt epäselvyyttä asiasta.

        Ja kaikilla on toki oikeus uskoonsa. Eikä ole loukattukaan meikäläistä. Ihme tulkintoja.

        sisältävät selkeästi karman lain käsitteen. Karman laki ei lopultakaan ole mitään muuta kuin pelkkä syyn ja seurauksen laki.

        Matt 7:1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi; sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan."

        Huomaatteko, tuomio on oikeudenmukainen eikä mikään overkill. Iankaikkinen helvetti mitättömistä ajallisista erheistä ei ole oikeudenmukaisuutta vaan mielivaltaa.

        Samoin synoptisissa evankeliumeissa tulee selkeästi käsiin reinkarnoitumisen käsite, kuten tapaus Elia -> Johannes Kastaja:

        Ensin Matteus:
        Hän on se, josta on kirjoitettu:


        -- Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien.

        Matt 11
        11 "Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän. 12 Johannes Kastajan päivistä asti taivasten valtakunta on ollut murtautumassa esiin, ja jotkut yrittävät väkivalloin temmata sen itselleen.* 13 Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta, 14 ja uskokaa tai älkää, juuri hän on Elia, jonka oli määrä tulla.

        Matt 17
        9 Kun he laskeutuivat vuorenrinnettä, Jeesus sanoi heille: "Älkää kertoko tätä näkyä kenellekään ennen kuin Ihmisen Poika on herätetty kuolleista." 10 Opetuslapset kysyivät häneltä: "Miksi lainopettajat sanovat, että Elian pitää tulla ensin?" 11 "Elia kyllä tulee", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen. 12 Ja minä sanon teille, että Elia on jo tullut. Ihmiset vain eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle mitä tahtoivat. Samoin he tulevat tekemään Ihmisen Pojalle." 13 Silloin opetuslapset ymmärsivät, että hän oli puhunut heille Johannes Kastajasta.

        sitten Markus:

        Mark 9
        11 Opetuslapset kysyivät Jeesukselta: "Eivätkö lainopettajat sano, että Elian pitää tulla ensin?" 12 "Elia tuleekin ensin", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen. Mutta miksi sitten on kirjoitettu, että Ihmisen Poika joutuu paljon kärsimään ja kokemaan halveksuntaa? 13 Kuulkaa, mitä sanon: Elia on jo tullut! Ihmiset vain tekivät hänelle mitä tahtoivat, niin kuin hänestä on kirjoitettu."

        ja lopuksi Luukas:

        Luuk 1
        Enkelin nähdessään Sakarias säikähti ja joutui pelon valtaan. 13 Mutta enkeli puhui hänelle: "Älä pelkää, Sakarias. Rukouksesi on kuultu, vaimosi Elisabet synnyttää sinulle pojan ja sinä annat hänelle nimeksi Johannes. 14 Ilo ja riemu täyttävät sinut, ja monet iloitsevat hänen syntymästään. 15 Hän on oleva suuri Jumalan mies. Viiniä ja väkijuomaa hän ei juo. Jo äitinsä kohdusta asti hän on täynnä Pyhää Henkeä. 16 Hän kääntää Israelin kansasta monet jälleen Herran, heidän Jumalansa, puoleen. 17 Hän kulkee Herran edelläkävijänä Elian hengessä ja voimassa, hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja ohjaa tottelemattomat ajattelemaan hurskaiden tavoin, näin valmistaakseen kansan Herran tuloa varten."

        Luuk 7
        24 Kun Johanneksen lähettämät miehet olivat menneet pois, Jeesus alkoi puhua ihmisille Johanneksesta:
        "Mitä te lähditte autiomaahan katsomaan? Ruokoako, jota tuuli huojuttaa? 25 Vai mitä odotitte näkevänne? Kenties hienosti pukeutuneen miehen? Kuninkaanlinnoista te niitä löydätte, jotka koreilevat vaatteillaan ja elävät ylellisesti! 26 Mitä te sitten odotitte näkevänne? Profeetanko? Aivan oikein, ja minä sanon teille, että hän on enemmänkin kuin profeetta. 27 Hän on se, josta on kirjoitettu:

        -- Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien.

        Synoptisia evankeliumeja yleisesti pidetään koko UT:n kaikkein arvovaltaisimpana osana. ja joko Jeesus on valehtelija sanoessaan JK:n olevan jälleensyntynyt Elia tai Raamattu on väärennöstä.


    • kristinuskon

      mukaanhan sitä voi tehdä elämänsä aikana vaikka mitä hirmutekoja, mutta kun vaan sitten kuolonhetkellä sanoo: "sori", niin kaikki on annettu anteeksi. Ei siis tarvitse ottaa elämänsä aikana oikeastaan mitään vastuuta, kun on se kiva kaiken anteeksiantava armo olemassa. Ei kristinusko tunne karmaa.

    • kuului

      alunperin jälleensyntymisoppi karman lakeineen. Roomalaiset karsivat nämä elementit pois halutessaan tehdä pesäeroa moniin aikansa mystisiin lahkoihin, kuten gnostilaisuuteen, joka myös tunsi jälleensyntymisopin. Jeesus oli oppinut rabbi, ja jälleensyntymisoppi kuului myös juutalaisuuden ylimpiin asteisiin. Tavalliselle kansalle siitä ei kuitenkaan kerrottu, koska sitä pidettiin rahvaalle liian masentavana tietona. Kristinuskosta jälleensyntymisoppi karsittiin kirkolliskokouksessa 300-luvulla. Oppia vääristeltiin myös monin muin tavoin, koska huomio haluttiin kohdistaa enemmänkin kirkon maallisen vallan kasvattamiseen. Varsinaisten Jeesuksen oppien kanssa kristinuskolla ei sitten enää ollut paljoakaan tekemistä, minkä katolisen kirkon historiaa tuntevat tietänevätkin.

    • The foundation

      Bhagavad-Gita B-G 2:13

      "As the embodied soul continually passes, in this body, from boyhood and then to old age, the soul similarly passes into another body at The self-realized soul is not bewildered by such a change.”

      B-G 2:17;

      "That which pervades the entire body is indestructible. No one is able to destroy the imperishable soul.”

      • The foundation

        B-G 7:6-7 (Easwaran);

        "The birth and dissolution of the cosmos itself take place in me. There is nothing that exists separate from me,...”


        B-G 7:7

        "…The entire universe is suspended from me as my necklace of jewels.”


      • The foundation

        "As the embodied soul continually passes, in this body, from boyhood and then to old age, the soul similarly passes into another body at death. The self-realized soul is not bewildered by such a change.”


      • The foundation

        B-G 7:19-20 (Easwaran)

        After many births the wise seek refuge in me;
        Seeing me everywhere and in every-20 thing.
        …There are others whose discrimination is misled by many desires. Following their own nature, they worship lower gods, practicing various rites.”


    • The foundation

      Brahman on hindulaisuuteen liittyvä käsite, joka tarkoittaa maailman sielua, näkyvän maailman taustalla olevaa näkymätöntä perimmäistä totuutta. Brahmanin katsotaan olevan muuttumaton, ääretön ja kaikkialla läsnä oleva, sukupuoleton, kaikkivoipa ja kaikkitietävä. Siksi sitä on mahdoton kuvailla.



      Brahman is the concept of the Godhead found in Hinduism. Brahman is the unchanging, infinite, immanent, and transcendent reality which is the Divine Ground of all matter, energy, time, space, being, and everything beyond in this universe. The nature of Brahman is described as transpersonal, personal and impersonal by different philosophical schools.

      This Supreme Cosmic Spirit or Absolute Reality called Brahman is said to be eternal, genderless, omnipotent, omniscient, and omnipresent, and ultimately indescribable in the human language. It can be at best described as infinite Being, infinite Consciousness and infinite Bliss. Brahman is regarded as the source and essence of the material universe. It is pure being.

      Shaivites, the worshippers of Shiva consider Shiva as the Ultimate Reality (see Ishta-Deva for fuller discussion).

      According to scripture, there is nothing but him (Sarvavyapi) and he is above everything (ParaShiva). He is beyond description, beyond all manifestation, beyond limitation of form, time and space. He is eternal, infinite, mysterious, complex, all pervading, all knowing and all powerful.

      Shiva as Nataraja is the Divine Cosmic Dancer. Shiva as Ardhnarishwara is both man and woman. Shiva is said to have shared half of his body for Shakti and is known as Ardhanarishwara (half woman, half man) in this form. In Hinduism, Shiva is said to have taken this form to depict that Divine is both masculine and feminine.

    • nooalaiset

      MISSÄ JUMALA ON?


      "jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet [Jumala] löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme" (Ap.t.17:28)

      "Sillä hänestä [Jumala] ja hänen kauttansa ja häneen on kaikki" (Room.11:36)

      "Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä? Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä tuonelaan vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä. Jos minä kohoaisin aamuruskon siivillä ja asettuisin asumaan meren ääriin, sielläkin sinun kätesi minua taluttaisi, sinun oikea kätesi tarttuisi minuun. (Psa.139:7-10)

      "Saattaako joku niin piiloon piiloutua, etten minä häntä näe? sanoo Herra. Enkö minä täytä taivasta ja maata? sanoo Herra." (Jer.23:24)

      "niin tiedä siis tänä päivänä ja paina se sydämeesi, että Herra on Jumala ylhäällä taivaassa ja alhaalla maan päällä, eikä muuta jumalaa ole." (5Moos.4:39)

      "Herran silmät ovat joka paikassa; ne vartioitsevat hyviä ja pahoja." (Sananlaskut 15:3)

      "Jumala on Henki" (Joh.4:24)

      Luuk.12:24
      "Katsokaa korppeja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne.... Katsokaa kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. ... Kun Jumala tuolla tavoin pukee ruohon..."

      2Aikak.2:6

      "Kuka kykenisi rakentamaan hänelle [Jumala] huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu. Mikä siis olen minä rakentamaan hänelle temppeliä muuta varten kuin uhratakseni hänen edessänsä?"

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3079
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2771
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2568
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2558
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2436
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2285
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1703
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1657
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      36
      1496
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1362
    Aihe