Vaihtoaika

Lontoossa

Lento Hki-Lon-Ny ja Lontoossa aikaa koneen vaihtoon olisi vain 1 tunti 25 min. Onko kenelläkään kokemusta riittääkö se kaikkeen turvatarkastushässäkkään ja portin/terminaalin vaihtoon?

9

1522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihto-oppilaana

      Hei!

      Jos et ole ennen Heathrowlla kaynyt, suosittelen harkitsemaan muita lentoaikoja. Sinun pitaa todnak vaihtaa terminaalista 1 terminaaliin 4, jolloin tuo vajaa puolitoista tuntia on kylla vahan.

      Itse matkustin tammikuussa Baltimoreen Lontoon kautta, vaihtoaika koneilla oli 3,5 tuntia josta ehkapa tunti oli luppoaikaa. Eka kerta tosin Heathrowlla.

    • Miamista tullut

      Tulimme pari viikkoa sitten Miamista Lontooseen ja vaihtoaikaa oli 1 tunti 20 min.Terminaali 3:ssa jumitti American airlinesin kone ja me jouduttiin odottamaan liki 30 min. kentällä ennen kun päästiin ulos koneesta.Ohjeessa oli että siirtymiseen terminaali 1:een menee noin tunti ja se kyllä piti paikkansa.Ekaks pitkät käytävät että pääset ulos sitten bussilla flight connection centeriin jossa turvatarkastus ja tosi pitkät jonot ja sen jälkeen taas tosi pitkät käytävät terminaali 1:een johon saavuimme 11.45.Hesan koneen lähtöaika oli 11.20 joten emme ehtineet.Onneksi löytyi paikat iltapäiväkoneeseen.Jos kaikki menee nappiin niin voi ehtiä mutta stressaavaa se kyllä on.Mennessä oli aikaa n.4 tuntia eikä se tuntunut pahalta,ehti käydä syömässä ja katsella ihmisiä ilman stressiä.

    • Korpe

      Itselläni oli lontoossa aikaa koneenvaihtoon 75min ja se riitti aivan hyvin. Loppujen lopuksi terminaalin vaihtoon ym. meni ainostaan alle puoli tuntia..

    • luuppus

      Mä yritän aina varata vähintään 2 tuntia vaihtamiseen. Kiire ja stressaaminen pilaa matkan ja myöhästymisestä tulee hirveästi lisähässäkkää.

    • Heathrow

      Hei!

      Vastaan tassa aikoinaan vuosikausia Heathrowlla tyoskennelleena, muutama vuosi tosin aikaa kun laksin muualle. On saattaneet kuviot muuttua...

      Terminaalit 1-3 ovat samassa, terminaali 4:n on kauempana toisella puolella kiitorataa. Ilmeisesti sisaisissa vaihdoissa on pakko ottaa bussi, kavelymatkat ei niin kovin pitkilta tuntuneet, toki tuttu matka aina tuntuu lyhyemmalta.

      Mielestani jos vaihto on terminaalien 1-3 (ennen finski ja BA Suomesta lensi 1:n), ja 3 ( ennen kaikki jenkkiyhtiot lensi sielta ulos) valilla, ruukasi olla n. 5-10min bussilla, on ihan ok. Mikali kyse on 1 ja 4:n vaihdoista, pyytakaa opastaja portille vastaan. Vievat vauhdilla.

      Heathrow- Gatwick vaihtoa eivat olisi myyneet noin lyhyelle ajalle.

      Kysykaa ihmeessa kaikilta kentan tyontekijoilta opastusta, mielellaan auttavat. Kaikki (lahes) ovat tottuneita kaikkiin maailman aksentteihin, Suomalainen on niista helpoimpia. Katossa isot keltaiset selkeat valotaulut kertovat myos suuntia.

      Hyvaa matkaa!

      • sak

        Jonottaminen siellä flight connection centerissä, jonka läpi kaikkien jatkolennoille menevien on tultava,on se joka vie eniten aikaa tässä siirtymisessä.Kun me tultiin ei ollut kun yksi turvatarkastuspiste auki ja jono oli tosi pitkä.BA suosittelee vähintään 75 min. aikaa siirtymiseen kolmos ja ykkösterminaalin välillä.Jos lennot on aikataulussa eikä ole pahin ruuhkaaika kaikki voi mennä ihan hyvin.Täytyy muistaa että porttikin suljetaan n.20 min. ennen koneen lähtöä.


    • Lontoossa

      Kuulostaa tosi pieneltä ajalta, itselläni muistaakseni oli sama ja tosissaan sain juosta että ehdin. Tosin anelemalla pääsin turvatarkastusjonon ohi. pitää aina muistaa että jos on laskettu 85 minuuttia vaihtoon, niin toden näköisesti lennot ovat myöhässä (niinkuin minullakin oli) ja se Finnairin ilmoittama 75 "riittävä vaihtoaika" kutistui itselläni noin 30 minuuttin, ja terminaali 1-3 bussin odotteluun tärvääntyi 10 minuuttia tästä.
      Heathrowlla on automatisoidut portit joita ei sitten enään avata kun boarding on loppunut.

      • ykkösessä

        Itse molempiin suuntiin lentäessä on vaihdot ykkösterminaalissa. Mennessä 110min aikaa ett luulen ett riittää ja tullessa 95 min. British Airwaysin sivuilla sanottiin että oltava 40min ennen jo portilla(?), mut ilmeisesti viimenen aikaraja on vast 10min ennen. Heathrown nettisivuilla luki että siirtyminen 1:ssä vie at least 60min. Onko toi aika liioteltu? Millä lailla selviän nopeiten vaihdosta? Juoksemalla?


      • C.R.E.A.M
        ykkösessä kirjoitti:

        Itse molempiin suuntiin lentäessä on vaihdot ykkösterminaalissa. Mennessä 110min aikaa ett luulen ett riittää ja tullessa 95 min. British Airwaysin sivuilla sanottiin että oltava 40min ennen jo portilla(?), mut ilmeisesti viimenen aikaraja on vast 10min ennen. Heathrown nettisivuilla luki että siirtyminen 1:ssä vie at least 60min. Onko toi aika liioteltu? Millä lailla selviän nopeiten vaihdosta? Juoksemalla?

        Et siis vaihda terminaalia?
        Siinä tapauksessa luulisi riittävän.
        Voipi tulla aina näitä viivytyksiä, eli AINA muista että kone voi olla myöhässä aj lontoossa voi turvatarkastuksia olla kaksikin!
        Tarkastelet niitä tauluja vaan ja oot valmiina juoksuun jos siltä tuntuu.
        Mutta bottom line, jos et vaihda terminaalia niin pitäisi sinun ehtiä!
        Hyvää matkaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe