kissa pissailee ohi

maajo

Ongelma on nyt sellainen että kissani (narttu) pissaa ohi hiekkalaatikon. Eli kissa menee laatikkoon mutta ei "kyykisty" tarpeeksi, vaan pissaa seinään ja siitä pissa valuu laittialle... "Tapa" on satunnainen, Joskus menee viikko ettei pissaa ohi ja joskus taas tekee sen monta kertaa päivässä. Kyse ei voi olla hiekkalaatikon puhtaudesta / likaisuudestakaan, koska on tehnyt sen myös monta kertaa vaikka olisi ollut juuri vaihdettu puhdas hiekka.

Onko kellään kokemuksia vastaavasta?
Tai tietoa mistä voisi johtua, jos tätä nyt jatkuu vielä niin täytyy käydä lääkärillä...

11

2529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • duski

      muistuttaako se pissausasento kakkimisasentoa vai? joillakin kissoilla toi tietääkseni voi olla ihan vaan tapa, mutta se voi myös kertoa pissavaivoista. kannattaa varmaan varmuuden vuoksi tutkituttaa virtsakiteiden ja virtsatietulehduksen varalta. ja ensiavuksi seinän tärveltymseen auttaa korkealaitaisempi laatikko, esimerkiksi muuttolaatikko. :)

      • taavi

        tuli myös mieleen kivut pissatessa eli mitä kauempaa pissasuihku osuu hiekkaan sitä vähemmän se varmaan tuntuu, oma päättely tämä.


    • mitä luultavammin

      Saattaa viittaa virtsaamisongelmiin. Käytäs kissasi lekurissa niin ottavat pissinäytteen ja pois suljetaan esim tulehdus. Omalla vanhalla neidilläni oli samainen tapa ja lekurissa hänet käytin. Lääkekuurilla siitä

      • jäi lause kesken

        Jäi hieman kesken lause. Siis lääkekuurilla siitä selvittiin ja pissiiminen ohi loppui.


    • asia

      meillä (jo nyt edesmennyt poikakultamme) teki samalla tavalla.se kyllä mielestäni kyyristyi tarpeeksi mutta kai se suihku oli kuitenkin niin "voimakas" että osa tuli laatikon reunojen yli ja tuloksena oli että kun laatikkoa nosti ,alla oli pissiä.vaihdoin korkeampilaitaisen laatikon ja ongelma loppui..

    • Jatta

      Meillä sama homma aina välillä :( Ei myöskään vaikuta laatikon puhtaus siihen. Monesti pissannut juuri puhdistetunkin laatikon ohitse. Välillä varmaan vahinko, välillä tuntuu, että tekee sen "tahallaan", "kiukuttelee"... Vessanmatolla myös sama kohtalo... Ensi viikolla lääkäriin muista syistä, mutta tämänkin aion ottaa puheeksi. Josko olisi taas jotain virtsavaivoja. Meillä niitä piisannut nimittäin. Ovat aiemmin sanoneet sen saattavan johtua myös mielenosoittamisesta... Mutta hyvä tietenkin tutkia.

      • pok

        Kissa ei osoita mieltään tai protestoi eli se ei kykene ihmisen lailla "kostamaan" tms.

        Kissan pissailuihin on aina jokin syy: merkkailu (leikkaamaton), päälle jäänyt merkkailu, virtsakivet, tulehdus, muutoksesta johtuva stressi, väärä kuivike laatikossa, vähäinen laatikkojen määrä (jotkut kissat tykkäävät tehdä eri tarpeet eri laatikoihin). Melkein kaikki pissaongelmat on selitettävissä jollakin näistä tavoista.

        Stressiperäistä pissailua voi koettaa hillitä esim. Feliway-haihduttimen avulla. Jotkut ovat myös turvautuneet viime kädessä hortonomiaan tai mielialalääkkeisiin.


      • järjenkäyttö sallittu
        pok kirjoitti:

        Kissa ei osoita mieltään tai protestoi eli se ei kykene ihmisen lailla "kostamaan" tms.

        Kissan pissailuihin on aina jokin syy: merkkailu (leikkaamaton), päälle jäänyt merkkailu, virtsakivet, tulehdus, muutoksesta johtuva stressi, väärä kuivike laatikossa, vähäinen laatikkojen määrä (jotkut kissat tykkäävät tehdä eri tarpeet eri laatikoihin). Melkein kaikki pissaongelmat on selitettävissä jollakin näistä tavoista.

        Stressiperäistä pissailua voi koettaa hillitä esim. Feliway-haihduttimen avulla. Jotkut ovat myös turvautuneet viime kädessä hortonomiaan tai mielialalääkkeisiin.

        kyllä kuule minun kissani ainakin osoittavat mieltään.ja muistanpa kerrankin kun vanhempieni kissa ei ikinä viihtynyt sylissä ja pikkusisko sen otti ja piti vaikka toinen pyristeli kuinka.kun se lopulta pääsi alas se odotti kun sisko lähti huoneesta ja hyökkäsi takaapäin jalkaan kiinni ja puri kovaa.(muuten ei ollut hyökkäilevä)lisäksi kissalla on hyvä muisti.


    • HetiEläinlääkärille

      Omalta 17-vuotiaalta leikatulta nartultani todettiin juuri munuaisten vajaatoiminta ja virtsatietulehdus. Raukka oli jo pitkään asioinut hiekkalaatikossaan toisinaan istuen ja toisinaan seisten ja takaseinälle suihkien. Siivoamme jätökset muutaman kerran päivässä ja laatikko myös pestään usein. Käytämme mikrohiekkaa. Hankimme myös jossain vaiheessa isomman hiekkalaatikon ja toivoimme, että se olisi auttanut ruiskimisongelmaan, mutta ei. Lopulta asia meni iän piikkiin, kunnes taannoin kissan ollessa hoidossa, hoitopaikassa reagoitiin runsaaseen juomiseen ja laatikossa käymiseen. Varasimme heti ajan eläinlääkärille. Kissa sai diagnoosinsa jälkeen kipulääkettä, antibiootit ja erikoisruokavalion (Renal). Kontrollikäynti on 1,5 kk:n kuluttua. Toivon kovasti, että kissa tulee nopeasti kuntoon. Olen koko ajan tiennyt, että kissan muuttunut käytös tarkoittaa helposti sitä, että kaikki ei ole kunnossa, mutta näin sokea sitä voi kuitenkin olla, kun kyseessä on eläin, jonka kanssa on päivittäin tekemisissä. Muuten kissa on syönyt hyvin, ollut leikkisä ja hyvinvoivan oloinen. On syytä muistaa, että kissan kivuista kertoo sekin, että se alkaa pissailla muualle kuin hiekkalaatikkoonsa.

    • hajuneuvookotiin

      Mahtavia kerrostalo naapureita😂

    • kalleimpani

      kissalla on ilmeisesti kiteitä virtsateissä.VIE lääkäriin.nyt jo kauan kirjoituksestasi mut kaikille tiedoksi:eläilääkärimme suosittelee ,klinikoilta, ostamme virtsakiviä ehkäisevää ruokaa.kissamme hyvin vointi liene tärkeintä onhan se elämämme TÄRKEIN kumppani.kallistako,mut halvinta ,kun hää hyvin voi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe