Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

vaunujen valinta

apua tarvitseva

Hei!
Odotan esikoistamme ja vaunujen valinta alkaa pikku hiljaa olla ajankohtainen. Ongelma on vaan ettemme tiedä mikä olisi hyvä vaihtoehto/ehdot meille, joten jos joku voisi auttaa?
Olen itse pienikokoinen 157 cm ja paino ennen raskautta 49 kg, mies on taas 195 cm pitkä eli kokoeroa meillä löytyy :D
Myöskin vainujen valinnassa rajoittaa käteni, jotka "särjin" viime työpaikassa. Siispä en kovin raskaita vaunuja jaksa varmastikaan nostaa autoon, mutta yhdistelmävaunut olisi meidän toiveena.
Pystyykö joku asiasta fiksumpana kertoa meille mikä olisi hyvä vaunu meidän esikoiselle?
Kiitoksia jo näin etukäteen vastanneille :)

15

6227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta

      Me valitsimme emmaljungan smart duot. Laatua halusimme ja samoja juttuja mekin mietimme. Käykää ihmeessä yhdessä lastenvaunuliikkeissä ja testatkaa eri malleja. Kyselkää myyjiltä apua, sitä varten ne siellä ovat:)

      Itse olen 157cm ja mies paljon pidempi. Smart duon työntöaisan korkeussäätö on 63-117 (kun taas edge duon 100-112cm), myöskin smart duot ovat jonkin verran keveämmät kuin edge duot.
      Runko 7,0 (8,9kg)
      pyörät 3,6 (4,0)
      istuinosa 6,4 (6,4)
      makuuosa 6,3 (5,6)

      eli makuuosan kanssa koko setti 16,9 (18,5) ja istuinosan kanssa 17kg (19,3)

      Suluissa siis emmaljunga edge duon tiedot. Meillä ei ole tarkoitus vaunuja kuskata auton kyydissä, joten ostimme erikseen vielä matkarattaiksi Gracon Aerosport Plus , sillä niissä on myöskin korkeussäädettävä työntöaisa. Jos valitset samanmerkkisen turvakaukalon se sopii niihin matkarattaisiin kun vauva on vielä pieni.

      Voit vilkaista kuvaa alla olevasta linkistä
      http://www.lastentarvike.fi/default.asp?docId=11971&paatuoteid=663&valikoimaid=5

    • vaunufriikki

      Mä olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa satsata hyviin kuomurattaisiin ja varustaa ne kantokopalla/-kassilla. Isojen yhdistelmien käyttöikä jää kuitenkin lyhyeksi, koska ne on niin painavat, että isomman lapsen kuskaaminen ei ole enää mielekästä.

      Se millaiset rattaat olis teille hyvät, riippuu ihan käytöstä ja minkälaisessa "maastossa" liikutte. Vauva-aikana ei ole juurikaan väliä, minkä painoiset ja miten näppärät vaunut on, kun vauva on niin pieni ja kevyt.

      Sitten noilla jutuilla alkaa olla väliä,kun vauva alkaa olla kymmenkiloinen ja käyttö on muutakin kuin nukkumista varten.

      Minusta melkein kaikki vaunut ja rattaat on hankalia nostaa autoon. Siinä tilanteessa sitä kättä on vaikea säästellä. Olen myös alta 160 cm, joten koko vartta pitää heilauttaa, että kärryt nousee autoon. Ehkä olis tärkeä katsoa, että vaunut menee järkevällä tavalla kasaan ja että niistä saa hyvän otteen...

      Se tuli mieleen, että jos kättä voi säästellä työntämistilanteissa ihan sillä, että valitsisi sellaiset kärryt, joissa kääntyvät (ja lukittavat) etupyörät. Esim. kaupungissa ja kaupoissa poiketeissa kääntyvät pyörät helpottaa ohjattuvuutta (ei käy käsille, kun ei tarvii painaa ja kääntää työntöaisaa) ja sitten ne voi lukita kulkemaan suoraan tarvittaessa. On sellaisia kääntyviä, jotka kääntyy kuten auton eturenkaat ja sitten sellaisia heiluripyöriä.

      Siitä pituuserosta. Meillä on miehen kanssa myös samanlainen pituusero. Meidän rattaissa on nivelaisa ja kyllä se ihan hyvin on toiminut meille molemmille. Itse ehkä tykkäisin enempi teleskoopista, kun tuntuisi loogiselta, että pidempi osapuoli työntää pidemmän matkan päästä ja lyhempi on lähempänä... Mutta ei mulla mitään valittamista ole nivelaisasta. Kannattaa kuitenkin valita sellainen, joka tuntuu hyvältä nimenomaan sille osapuolelle, joka eniten vaunuja työntelee.

      Kannattaa käydä katsomassa esim Lastenturvassa on monen merkkistä ja mallista ja todella hyvää palvelua! Niiden nettisivuilla on hyvät kuvat ja linkit eri merkkien sivuille. Samoin Lastentarvikkeen sivuilla on kattavat kuvat ja suomen lastenvaunutukun sivuilla kannattaa käydä katsomassa vähän niitä eurooppalaisempia malleja...

    • Kirnausku

      Aivan ykkösvaunut pariskunnalle jolla on iso kokoero on Bugaboot. Minä ostin meidän kakkoselle ne ja en ole katunut, muuta kuin sitä etten ostanut jo ekalle...
      Meillä mies on 192cm ja minä 165cm, säätöaisaa tulee siis rämplättyä yhtenään. Se ei kuitenkaan ole Bugien ainoa hyvä puoli, ne on nimittäin todella kevyet ja ihan älyttömän helpot laittaa autoon ja ottaa sieltä pois. Ne myös kulkee mielettömän kevyesti, ja talvella voit käyttää talvietupyöriä, jos satut asumaan sellasella alueella jolla ei aurata usein.
      Katso http://www.bugaboo.com tai http://www.seimi.fi/shop (me ostettiin Seimiltä, mutta saa kai niitä muualtakin).

      • äiti05

        Suosittelen myös vaunuja joita ei tarvitse paljon painaa käännettäessä. Eli Bogaboot tai Emmaljungan cerox 360 tulevat ensimmäisinä tällaisista mieleen. Hintaeroa on tietääkseni aika paljon, Emmaljungat 575e rattaina ja city koppa n.150-200, en ole täysin varma. Noihin tosin voi laittaa jonkun kopan tms vastasyntyneelle.
        Nuo ovat kevyet työntää, kevyet muutenkin ja menee suht pieneen kasaan.
        Miinusta minulta saa vaikeasti lastattava tavarakori!


      • äiti05
        äiti05 kirjoitti:

        Suosittelen myös vaunuja joita ei tarvitse paljon painaa käännettäessä. Eli Bogaboot tai Emmaljungan cerox 360 tulevat ensimmäisinä tällaisista mieleen. Hintaeroa on tietääkseni aika paljon, Emmaljungat 575e rattaina ja city koppa n.150-200, en ole täysin varma. Noihin tosin voi laittaa jonkun kopan tms vastasyntyneelle.
        Nuo ovat kevyet työntää, kevyet muutenkin ja menee suht pieneen kasaan.
        Miinusta minulta saa vaikeasti lastattava tavarakori!

        ja vielä jatkoa.
        Suosittelen aina katsomaan sitä ulkonäköäkin niissä vaunuissa (ellei OIKEASTI ole mitään väliä miltä näyttää). Katso myös miltä näyttää kauempaa, rattaana, vaununa, toisinpäin ja väärinpäin :D
        Itse valitsin ensimmäiset vaunut käytännölisyyden vuoksi ja olen pettynyt niihin ulkonäön vuoksi..


      • vaunufriikki
        äiti05 kirjoitti:

        ja vielä jatkoa.
        Suosittelen aina katsomaan sitä ulkonäköäkin niissä vaunuissa (ellei OIKEASTI ole mitään väliä miltä näyttää). Katso myös miltä näyttää kauempaa, rattaana, vaununa, toisinpäin ja väärinpäin :D
        Itse valitsin ensimmäiset vaunut käytännölisyyden vuoksi ja olen pettynyt niihin ulkonäön vuoksi..

        ulkonäkö on kanssa tosi tärkeä kriteeri vaunuja valittaessa. Totta kai niiden pidää miellyttää silmää, koska joka päivä niitä joutuu katselemaan. Ei ollenkaan turhamaista!

        Ihanaa, että vihdoin löytyi joku hengenheimolainen täältä hyökkäysvaunujen luvatusta valtakunnasta, jossa hammasta purren työnnetään niitä isoimpia ja raskaimpia yhdistelmiä -vauvan täytyy mahtu tekemään volttia vaunuissaan -mentaliteetilla...huoh...

        Piti kysyä vielä Bugista. Miten toimivat isommalla? Mahtuuko kyytiin ja millaista työntää painavampaa lasta? Olen vaan kuullut jurnutusta, että parivuotias ei enää mahtuisi kunnolla. Minkä kokoiset ne talvifillarit on? Tulisko niillä toimeen maallakin, vai onko vain kaupungin talviolosuhteisiin? Vaunuaitta myy muten Helsingissä Bugia.


    • gfashion

      olen n 160 pitkä ja kans alle 50 kiloo. Imetyksen jälkeen kyllä lähempänä 40 kiloo. Mies taas pidempi 185. Gesslain swin fi yhdistemät on ihan ehdottomasti ykköset. Ne kulkee helposti ja pienikin ihminen saa niitä helposti yhdellä kädellä käänneltyä. Sekä kulkee maastossa kuin maastossa. Säädettävä aisa mahdollistaa myös pidemmän henkilön ergonomisen työntöasennon.

      Värivaihtoehtoja gesslainilla on monia ja vielä muodikkaita, ei oo mitään tylsiä vaan löytyy hillittyä tai sitten räväkämpää vaihtoehtoa. Itellä väri kaakao elin tumman ruskea/turkoosi/vähän luuonnon valkoista.

      Kannatta katsoa myös saksankielisiltä sivuilta jossa värivaihtoehtoja monia ja hintakin pienempi. Itse tosin ostin suomesta ( Tampere 730€)

      Vaunut painaa noin 15 kiloo, mutta menee pieneen tilaan, pienempään kuin esim. briot tai muut yhditelmät...

      En oo katunut pätkääkään...

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Ensiksi kiitoksia kaikille, jotka ovat vastanneet :)
        Kävimme viime viikolla miehen kanssa kiertelemässä Jyväskylän mahtavat 3 liikettä missä vaunuja myydään. Ekassa liikkeessä vietiin emmaljungan vaunuja katsomaan ja niitä sitten tyrkyttivät. Yritin selittää, että vaunut ovat kyllä nätit, mutta kun joutuu tekemään työtä, että saa sitten lapsen kanssa vaunuja käännettyä sillein nostamalla. Olivat vaunut liikkeen kalleimmatkin, joten senkin takia niitä hirmuisesti kauppasi kuuntelematta minua. Tosin hinnalla ei ole meille väliä. Kun halusin tietää muista vaunuista ei hän niitä sitten viitsinyt niitä edes esitellä!! Marssin pois koko kaupasta mieheni kanssa ja päätin etten takasin mene! Mentiin seuraavaan liikkeeseen ja siellä oli Brion ja oliko nimi joku Carana(?). Briot olivat raskaammat kuin edellisessä liikkeessä olevat Emmaljungat, joten emme niitä sitten tarkemmin katselleetkaan ja ne Carenat vaikuttivat hieman heiveröisiltä, joten ei sieltäkään liikkeestä sitten vaunuja löytynyt.
        Kolmannessa liikkeessä oli samat kuin ensimmäisessä, mutta oli sitten tämmöinen kuin Bora(?), joka vaihtoehdoista parhain. Olivat jotenkin niin kevyet.
        Mietin vain, että kyllä pitää lähteä tampereelle tai Helsinkiin vaunuja katselemaan. Vaunuvalikoima


      • alkuperäinen kirjoittaja
        alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        Ensiksi kiitoksia kaikille, jotka ovat vastanneet :)
        Kävimme viime viikolla miehen kanssa kiertelemässä Jyväskylän mahtavat 3 liikettä missä vaunuja myydään. Ekassa liikkeessä vietiin emmaljungan vaunuja katsomaan ja niitä sitten tyrkyttivät. Yritin selittää, että vaunut ovat kyllä nätit, mutta kun joutuu tekemään työtä, että saa sitten lapsen kanssa vaunuja käännettyä sillein nostamalla. Olivat vaunut liikkeen kalleimmatkin, joten senkin takia niitä hirmuisesti kauppasi kuuntelematta minua. Tosin hinnalla ei ole meille väliä. Kun halusin tietää muista vaunuista ei hän niitä sitten viitsinyt niitä edes esitellä!! Marssin pois koko kaupasta mieheni kanssa ja päätin etten takasin mene! Mentiin seuraavaan liikkeeseen ja siellä oli Brion ja oliko nimi joku Carana(?). Briot olivat raskaammat kuin edellisessä liikkeessä olevat Emmaljungat, joten emme niitä sitten tarkemmin katselleetkaan ja ne Carenat vaikuttivat hieman heiveröisiltä, joten ei sieltäkään liikkeestä sitten vaunuja löytynyt.
        Kolmannessa liikkeessä oli samat kuin ensimmäisessä, mutta oli sitten tämmöinen kuin Bora(?), joka vaihtoehdoista parhain. Olivat jotenkin niin kevyet.
        Mietin vain, että kyllä pitää lähteä tampereelle tai Helsinkiin vaunuja katselemaan. Vaunuvalikoima

        on niin älyttömän suppea ettei teidän ehdottelemia vaunuja täällä edes ole!!!
        Kumpaan siis kannattaisi matkata tampereelle vai Helsinkiin?


      • vaunufriikki
        alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        on niin älyttömän suppea ettei teidän ehdottelemia vaunuja täällä edes ole!!!
        Kumpaan siis kannattaisi matkata tampereelle vai Helsinkiin?

        niin Vantaan varistossa on melkain kaikki merkit esillä. Tampereella varmasti on kanssa valikoimaa, mutta ehkä joku muu tietää niistä.

        Tuolla Vauva-lehden keskustelupalstalla (vaatteet ja tarvikkeet-osiossa) on aktiivisempaa keskustelua. Siellä kannattais huhuilla tamperelaisia asian tiimoilta. Mutta tässä näitä vantaan vaunukauppoja:

        -At Lastenturva (www.lastenturva.fi) Sieltä saa ainakin mahtavaa asiakaspalvelua. Myyjä aloittaa kysymällä millaiseen käyttöön ja millaisia tarpeita... Merkkejä on enemmän kuin nettisivuilla on esitelty. Mm. Traxxeja...


        - Lastentarvike (www.lastentarvike.fi)Emmaljungaa pääasiassa, on kai siellä joku muukin. Itse kävin eilen ihastelamassa uusia kärryjä ja vaikken Emmaljungan ystävä erityisesti olekaan, niin cityjet-malli oli kovasti mieleen... Mutta vaikka yli puoli tuntia siellä kiertelin, niin kukaan ei käynyt edes kysymässä voisko jotenkin auttaa. Että asiakaspalvelua sieltä pitää vaatimalla vaatia!

        -Vauvatalo Johanna (www.vauvatalojohanna.fi). Etupäässä myyvät Brioa, myös Hartania ja teutoniaa. Palvelua saa, mutta kuulijan pitää itse osata arvioida, mikä on myyntipuhetta ja mikä faktaa.

        -Lastenvaunutukku (www.suomenlastenvaunutukku.fi) Siellä niitä "erikoisempia" merkkejä, esim Pantherit ja Quinnyt kannattaa käydä katsomassa siellä.

        Katso ihmeessä ensin netistä kaikki merkit ja mallit listaa miellyttävimmät ja listaa kanssa kaikki tarpeet. Kerro ne myyjälle, niin osaa myydä sulle oikeat kärryt.


      • alkuperäinen kirjoittaja
        vaunufriikki kirjoitti:

        niin Vantaan varistossa on melkain kaikki merkit esillä. Tampereella varmasti on kanssa valikoimaa, mutta ehkä joku muu tietää niistä.

        Tuolla Vauva-lehden keskustelupalstalla (vaatteet ja tarvikkeet-osiossa) on aktiivisempaa keskustelua. Siellä kannattais huhuilla tamperelaisia asian tiimoilta. Mutta tässä näitä vantaan vaunukauppoja:

        -At Lastenturva (www.lastenturva.fi) Sieltä saa ainakin mahtavaa asiakaspalvelua. Myyjä aloittaa kysymällä millaiseen käyttöön ja millaisia tarpeita... Merkkejä on enemmän kuin nettisivuilla on esitelty. Mm. Traxxeja...


        - Lastentarvike (www.lastentarvike.fi)Emmaljungaa pääasiassa, on kai siellä joku muukin. Itse kävin eilen ihastelamassa uusia kärryjä ja vaikken Emmaljungan ystävä erityisesti olekaan, niin cityjet-malli oli kovasti mieleen... Mutta vaikka yli puoli tuntia siellä kiertelin, niin kukaan ei käynyt edes kysymässä voisko jotenkin auttaa. Että asiakaspalvelua sieltä pitää vaatimalla vaatia!

        -Vauvatalo Johanna (www.vauvatalojohanna.fi). Etupäässä myyvät Brioa, myös Hartania ja teutoniaa. Palvelua saa, mutta kuulijan pitää itse osata arvioida, mikä on myyntipuhetta ja mikä faktaa.

        -Lastenvaunutukku (www.suomenlastenvaunutukku.fi) Siellä niitä "erikoisempia" merkkejä, esim Pantherit ja Quinnyt kannattaa käydä katsomassa siellä.

        Katso ihmeessä ensin netistä kaikki merkit ja mallit listaa miellyttävimmät ja listaa kanssa kaikki tarpeet. Kerro ne myyjälle, niin osaa myydä sulle oikeat kärryt.

        Kiitoksia kovasti liikkeistä :) On vielä tuo Vantaan Varisto tuttu paikka (entinen kotipaikkakunta)ja samalla voi käydä sukulaisia morjenstamassa :)


      • gfashion
        alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        Ensiksi kiitoksia kaikille, jotka ovat vastanneet :)
        Kävimme viime viikolla miehen kanssa kiertelemässä Jyväskylän mahtavat 3 liikettä missä vaunuja myydään. Ekassa liikkeessä vietiin emmaljungan vaunuja katsomaan ja niitä sitten tyrkyttivät. Yritin selittää, että vaunut ovat kyllä nätit, mutta kun joutuu tekemään työtä, että saa sitten lapsen kanssa vaunuja käännettyä sillein nostamalla. Olivat vaunut liikkeen kalleimmatkin, joten senkin takia niitä hirmuisesti kauppasi kuuntelematta minua. Tosin hinnalla ei ole meille väliä. Kun halusin tietää muista vaunuista ei hän niitä sitten viitsinyt niitä edes esitellä!! Marssin pois koko kaupasta mieheni kanssa ja päätin etten takasin mene! Mentiin seuraavaan liikkeeseen ja siellä oli Brion ja oliko nimi joku Carana(?). Briot olivat raskaammat kuin edellisessä liikkeessä olevat Emmaljungat, joten emme niitä sitten tarkemmin katselleetkaan ja ne Carenat vaikuttivat hieman heiveröisiltä, joten ei sieltäkään liikkeestä sitten vaunuja löytynyt.
        Kolmannessa liikkeessä oli samat kuin ensimmäisessä, mutta oli sitten tämmöinen kuin Bora(?), joka vaihtoehdoista parhain. Olivat jotenkin niin kevyet.
        Mietin vain, että kyllä pitää lähteä tampereelle tai Helsinkiin vaunuja katselemaan. Vaunuvalikoima

        Gesslaineja myydään Tampereella Muksutalli, jonka sivut www.muksutalli.fi. Itse maksoin 730€, 2006 (kovalla kantokopalla) malli swin-fi, vastaa trend mallia. Mutta kannattaa harkita jos gesslainit valitsee, että ostaako netin kautta ulkomailta jolloin siinä säästää.
        esim.
        http://www.pingpong-online.de/osc/index.php?cPath=19&osCsid=fd8880df363fd4002232546caa944976

        jos ite olisin silloin tajunnu olisin tilannu ulkomailta.


      • vaunufriikki
        vaunufriikki kirjoitti:

        niin Vantaan varistossa on melkain kaikki merkit esillä. Tampereella varmasti on kanssa valikoimaa, mutta ehkä joku muu tietää niistä.

        Tuolla Vauva-lehden keskustelupalstalla (vaatteet ja tarvikkeet-osiossa) on aktiivisempaa keskustelua. Siellä kannattais huhuilla tamperelaisia asian tiimoilta. Mutta tässä näitä vantaan vaunukauppoja:

        -At Lastenturva (www.lastenturva.fi) Sieltä saa ainakin mahtavaa asiakaspalvelua. Myyjä aloittaa kysymällä millaiseen käyttöön ja millaisia tarpeita... Merkkejä on enemmän kuin nettisivuilla on esitelty. Mm. Traxxeja...


        - Lastentarvike (www.lastentarvike.fi)Emmaljungaa pääasiassa, on kai siellä joku muukin. Itse kävin eilen ihastelamassa uusia kärryjä ja vaikken Emmaljungan ystävä erityisesti olekaan, niin cityjet-malli oli kovasti mieleen... Mutta vaikka yli puoli tuntia siellä kiertelin, niin kukaan ei käynyt edes kysymässä voisko jotenkin auttaa. Että asiakaspalvelua sieltä pitää vaatimalla vaatia!

        -Vauvatalo Johanna (www.vauvatalojohanna.fi). Etupäässä myyvät Brioa, myös Hartania ja teutoniaa. Palvelua saa, mutta kuulijan pitää itse osata arvioida, mikä on myyntipuhetta ja mikä faktaa.

        -Lastenvaunutukku (www.suomenlastenvaunutukku.fi) Siellä niitä "erikoisempia" merkkejä, esim Pantherit ja Quinnyt kannattaa käydä katsomassa siellä.

        Katso ihmeessä ensin netistä kaikki merkit ja mallit listaa miellyttävimmät ja listaa kanssa kaikki tarpeet. Kerro ne myyjälle, niin osaa myydä sulle oikeat kärryt.

        Nykyisin siellä myös

        -Megamuksu (www.megamuksu.fi). Pääasiallisesti myyvät Hartaneita mitä ei enää ole vauvatalo Johannalla. Brioa myös löytyi, Gessleinit oli myös esillä. Valikoima oli aivan valtava!


    • Millani

      Vaihtoehtoja on paljon. Olen samaa mieltä, että helpon vaunujen kääntymisen/käsittelyn saa kun on kääntyvät etupyörät/pyörä (kolmipyöräisissä).

      Aika näppärästi menee kasaan esim. Emmaljungan City Jet-vaunut ja saa jälleen ylös yhdellä kädellä.

      • Satu25

        Minkävärinen on Gesslein yhdistelmärattaiden kaakaon värinen kantokoppa? Netistä löytyneiden kuvien mukaan sen edustassa on punaista(?!) Miten voi olla, kun eihän koko rattaissa edes ole punaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe