Pennun hankinta!

pennut

Haluaisin tietää kokemuksianne koiran hankinnasta, Oletteko koskaan jälkeenpäin katuneet koiran ostoa?

Entä miten saan estettyä pennun tekemästä täystuhoa kotona? (tarkoitan esim. vaikkapa pöydänjalkojen puremista)

Entä kun pennun saa kotiin, minkälaisia kustannuksia se aiheuttaa alkuaikoina, en tarkoita siis mitään ruokintaa tai tarvikkeiden ostoa vaan rokotuksia tai muuta? hintoja?

Kiitos jo etukäteen jos viitsitte vastailla!

10

1164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elinajan

      Kannattaa varata kun penttu tulee taloon ,että muistaa ensinmäisenä ottaa matot pois lattialta.Suotavaa olisi että pentua ei ensinmäisinä päivinä kun on jätettäisi yksin.Koiran pennulle kannattaa varata erillaisia luita ettei se ensinmäisenä pureskele huonekaluja jos pureskelee väärissä paikoista torutaan.Hyvä on myös muistaa että pennut ei tajua mikä on hänen ja mikä ei pennun mielestä kaikki esineet mitkä on lattialla on hänen.eli tavarat semmoiseen paikkaan ettei pentu niitä saa.rokotuksiin kannattaa varata n.500e.IKINÄ EI OLE TARVINNUT KATUA KOIRAN HANKINTAA

      • frrr

        Sanoit "rokotuksiin kannattaa varata n.500e." Kuulostaa hurjalta.


    • jke

      Kyllä ensimmäiset päivät ja viikot kun koira tuli taloon olivat niin uuvuttavia, että mietin mihin sitä oikein tuli ryhdyttyä. Pentu stressasi uutta ympäristöä, joi kokoajan ja pissaili ympäriinsä, vinkui öisin... Ei isäntä paljon saanut unta ja useammat stressipissat sai siivota joka tunti riippumatta vuorokaudenajasta. Hyvin antoisaa on kuitenkin yhteiselo ollut koiran kanssa. Mahtava seurata sen kehitystä ja onnistumisen ilo on sanoinkuvaamaton aina kun koira oppii jotain uutta.

      Kun pentu tuli taloon, sumutin etikkaliuoksella pöydänjalat, sähköjohdot, huonekasvit ja muut joihin ajattelin että pentu tulee kokeilemaan hampaitaan. Kun se ensimmäisen kerran niitä yritti pureksia, tuli suuhun niin hirvittävä maku että koira säpsähti juoksentelemaan ympäri taloa. Ei ole sen jälkeen niinhin koskenut, kun ensivaikutelma oli niin hirvittävä. Ehkä jonkun mielestä julmaa, mutta koiran oma turvallisuushan siinä on kyseessä (sähköjohdot, myrkylliset huonekasvit yms.)

      Mitä kustannuksiin tulee, niin jos ei huomioida ruoka- ja tarvikehankintoja niin muita kuluja oli ehkä 300 euroa siihen mennessä kun koira oli puolivuotias. Lähinnä siis eläinlääkärikulut (rokotukset yhteensä yli 120eur.. hrr..) ja pentukurssit.

      • paljon hyvistä

        neuvoista ja vastauksista!

        Tuo etikkaliuos-systeemi-neuvo ;) oli kiitoksen arvoinen! Täytyy kokeilla, jos pentu kotiin saadaan! Mielessä olikin nuo huonekalut sun muut johdot ja tavarat, joita pentu saattaisi jyrsiä!

        Lisää vaan vastauksia, ken jaksaa!


    • NEK

      Meillä on 16 viikkonen Cavalierinpentu, haettiin 8 viikkosena eli on tässä hyvin kotiuduttu. Kaikki on mennyt tosi kivasti. Matot on alusta alkaen ollut pois, tosin nyt olen eteiseen laittanut. Kovat pakkaset tossa helmikuussa vähän hidastivat tota ulkoulua mutta nyt liikkuu jo ilolla ulkona, varsinkin metsälenkillä:-)
      Keinutuolin jalkoja yritti jossain vaiheessa järsiä, suhautin siihen hiuslakkaa, siihen loppui se huvi. Luita tarjolla niin hyvin menee, varsinkin siansaparoita.
      Parina ensimmäisenä yönä hetken vikisi ikävää,mutta mulla oli koppa oman sängyn vieressä niin laskin vaan käteni ja silittelin niin loppui. Nykysin nukkuu yksin olohuoneessa, itse nukutaan yläkerrassa. Kerran harmitti yöllä kun pentu änki itsensä yläkertaan,että tulikin otettua koira. Vein nimittäin useamman kerran alas ja aina tunki takasin ylös. Nyt on laitettu este, ja pentu on sen hyväksynyt.
      Kaksi kertaa on käyty rokotuksessa a 56 euroa, 3 viikon päästä vielä raivotautirokotus.
      On varmasti paljonkin rodusta kiinni kotiutuminen jne, mutta oman ilopillerin perusteella VOIN LÄMPIMÄSTI SUOSITELLA. Meillä on koko perhe ihan "myyty"...

      • jo tulikin

        Meille tuli viime kesänä elämämme eka koira. Olimme kolme vuotta siitä puhuneet, mutta elämäntilanteemme ei sallinut sen ottamista aiemmin.

        Olimme hakeneet paljon tietoa, lukeneet kymmeniä koirakirjoja, surffailtu netissä ja keskustelleet kyseisen rodun omistajien kanssa. Olimme tietoisia sen tuomasta vastuusta, ajan viemisestä ja työläästä turkin hoidosta. Tiesimme, että aina tulee olemaan kiire töistä kotiin pentua pissattamaan. Eikä koko viikonlopuksi voinut lähteä reissuun noin vain.

        Olimme aivan täpinöissämme koko perhe. Olimme halunneet pienen seurakoiran, joka voi osallistua kaikkeen mahdolliseen perheenjäsenenämme.

        Oli aivan mielettömän ihanaa saada oma karvapallo syliin pennun kotiin haku hetkellä. Tätä hetkeä olimme odottaneet kolme vuotta!

        Saimme pennun sen ollessa 7 viikkoinen ja sen kotiutuminen sujui loistavasti. Mutta, muutamien viikkojen jälkeen huomasin olevani kävelevä lattiarätti, toisessa pullossa pesuainetta. Valmiina pesemään pissoja/kakkoja lattioilta. Yöt olivat risaiset jne. Muistan yhden kylmän tuulisen alkusyksyn aamuyön, kun seisoin aamutakki päällä takapihalla pissattamassa pentua ja miettimässä olikohan tämä koiran hankinta sittenkään viisasta?
        Siinä sitä seistiin, paleltiin ja hoettiin "pissa".

        Pentu ei tehnyt tuhoja, mitä nyt järsi sängynjalkaa tms. pientä. Sivelin kaiken mahdollisen etikalla ja nostin kaikki lattia tasosta pois. Sähköjohdot suojattiin.
        Matot otimme pois. Pennulle tarjolle luita. Yksinoloon kongiin nappuloita jne.

        Aluksi tuntui oudolta, että joku seuraa taukoamatta, yrittää ängetä jopa vessaan ja PUREE!!!!PUREE!!!PUREE!!! Se oli kamalaa, mutta meni yllättävän nopeasti ohi. Pentu oppi nopeasti "ei" sanan.

        Sisäsiisteyden kanssa tuli takapakkia ja välillä kärsivällisyys oli koetuksella. Muutaman kerran uhkasin myyväni pennun takaisin kasvattajalle.
        Juoksut, valeraskaus ja virtsarakontulehdus oli oma huolenaiheensa, mutta niistä on selvitty kunnialla.

        Nyt pentu on liki 10 kk emmekä päivääkään heittäisi pois. Niin paljon iloa,positiivisuutta ja uusia tunteita sen on tuonut tullessaan. Pentu on ihastuttanut koko perheen/ystävät ja sukulaiset ja "kylänmiehet". Sen metkuja on ihanaa seurata.

        Meillä on varauksessa uusi pentu!


    • omistajaa

      Meille tuli pienpystykorva reilu viikko sitten.
      Hänellä on omat nettisivut ja pyrimme pitämään päiväkirjaa siitä miltä koirasta tuntuu...
      Suora linkki koiran blogiin..

      http://www.hesekoira.fi/8

    • zeidi

      Meillä on nyt 12 viikkoinen pystykorvan pentu. Pitkän harkinnan tulos ja aiemminkin on ollut koira. Meillä ei ole mitään luvatonta pureskellut. Kasvattajan neuvosta lattia on täynnä leluja, puruluita ja muuten tuhottavaksi sallittuja esineitä. Noita leluja kannattaa välillä vaihdella, pysyvät kiinnostavampina pennun silmissä. Tällä hetkellä suosituin lelu on 1½ litran limupullo, joten mielikuvitusta kun käyttää niin ei nuo lelut niin kalliiksi tule.

      Aina kun meillä jää pentu yksin se laitetaan isoon aitaukseen, jossa ei ole mitään sellaista mitä se ei saisi pureskella tai minkä pureskelu voisi olla vaarallista. Kun ei pääse koskaan luvatta pureskelemaan pöydän jalkoja, niin ei niihin myöhemmin yritäkään (toivotaan :) )

      Meillä ei otettu mattoja pois. Vaan matot vaihdettiin huonommiksi eli sellaisiksi mitkä voi heittää sitten pois kun pentuaika on ohi. Pennun lonkille yms paljon ystävällisempää riehua matoilla kuin liukkaalla laminaatilla. Mattojenkin päällä on sanomalehtiä. Meidän pennulla on tietyt lempipaikat mihin se mielellään käy pissimissä, joten niissä paikoissa on paksulti lehtiä.

      Kyllä silti täytyy myöntää, että välillä miettii miksi sitä tämän pennun halusikaan. Ne on niitä hetkiä, kun
      - herää kolmen tunnin välein yössä siihen, että pentu haluaa ulos asioille.
      - Siivoaa taas kerran niitä pisuläikkiä ja haisevia jätöksiä, ensimmäisenä aamusta ja kotiin tullessa
      - Joutuu jättämään telkan katselun kesken hyvän ohjelman, koska pentu heräsi ja tarvii viedä pihalle pissille
      - hakee pentua taas kerran naapurin pihan puolelta puolen tunnin houkuttelu ja maanittelun jälkeen (ihan turha yrittää jahdata kiinni)
      - yrität pukea housuja ja joku roikkuu lahkeessa ja kun saat housut jalkaan alkaa järjetön hyökkäily nilkkoihin
      - yrität keskittyä syömään, telkkaan, puhelimeen tms ja koira haukkua räksyttää vieressä ja haluaa huomiota
      - pentu on ylihyper hepulilla ja sinkoilee pitkin kämppää lelujensa perässä ja itse olet väsynyt

      Mutta onneksi monet noistakin piirteistä häviää, kunhan ikää ja harkintaa tulee tuollekin kakaralle lisää. Ja kyllähän se silti on välillä vain niin suloinen ja ihana, ettei kaduta tippaakaan, että se otettiin arkea vilkastuttamaan.

      Kuluja en ole laskenut. Paljon tavaroita meillä on valmiina, edellisen koiran perintönä. Varsinaisesti koira ei tarvitse kuin pannan, hihnan, ruoka- ja vesikipon, pedin (pelkkä vanha vilttikin riittää) ja kynsisakset. Rokotukset ja madotukset on sellaisia välttämättömyyksiä, ettei niistä kyllä tingitä. Nyt meillä on takana eka rokotus 75e (hinnat vaihtelee paikkakunnittain ja eläinlääkäreittäin) seuraava rokotus on kuukauden päästä, kohta pitäisi madottaa... Kyllähän näitä kuluja tulee. Ja aina pitää varautua, että jotain yllättävvää sattuu. Eläinlääkäri menot voi olla kovatkin. Edellinen koira kun loukkasi tassunsa lasinsirpaleeseen (polkuanturaan tuli haava) niin kuluja tuli 100e lääkevoide.

      • kun viitsitte

        vastailla ja kertoa kokemuksianne!

        Mielellään lueskelen lisääkin! :)


    • Anonyymi

      1. En todellakaan ole ikinä katunut koirani ostoa!:0
      2. Laita pöydän jalkoihin vaikka etikkaa tai osta lemmikkikaupasta siihen tarkoitettu aine.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe