Pennun hankinta!

pennut

Haluaisin tietää kokemuksianne koiran hankinnasta, Oletteko koskaan jälkeenpäin katuneet koiran ostoa?

Entä miten saan estettyä pennun tekemästä täystuhoa kotona? (tarkoitan esim. vaikkapa pöydänjalkojen puremista)

Entä kun pennun saa kotiin, minkälaisia kustannuksia se aiheuttaa alkuaikoina, en tarkoita siis mitään ruokintaa tai tarvikkeiden ostoa vaan rokotuksia tai muuta? hintoja?

Kiitos jo etukäteen jos viitsitte vastailla!

10

1237

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • elinajan

   Kannattaa varata kun penttu tulee taloon ,että muistaa ensinmäisenä ottaa matot pois lattialta.Suotavaa olisi että pentua ei ensinmäisinä päivinä kun on jätettäisi yksin.Koiran pennulle kannattaa varata erillaisia luita ettei se ensinmäisenä pureskele huonekaluja jos pureskelee väärissä paikoista torutaan.Hyvä on myös muistaa että pennut ei tajua mikä on hänen ja mikä ei pennun mielestä kaikki esineet mitkä on lattialla on hänen.eli tavarat semmoiseen paikkaan ettei pentu niitä saa.rokotuksiin kannattaa varata n.500e.IKINÄ EI OLE TARVINNUT KATUA KOIRAN HANKINTAA

   • frrr

    Sanoit "rokotuksiin kannattaa varata n.500e." Kuulostaa hurjalta.


  • jke

   Kyllä ensimmäiset päivät ja viikot kun koira tuli taloon olivat niin uuvuttavia, että mietin mihin sitä oikein tuli ryhdyttyä. Pentu stressasi uutta ympäristöä, joi kokoajan ja pissaili ympäriinsä, vinkui öisin... Ei isäntä paljon saanut unta ja useammat stressipissat sai siivota joka tunti riippumatta vuorokaudenajasta. Hyvin antoisaa on kuitenkin yhteiselo ollut koiran kanssa. Mahtava seurata sen kehitystä ja onnistumisen ilo on sanoinkuvaamaton aina kun koira oppii jotain uutta.

   Kun pentu tuli taloon, sumutin etikkaliuoksella pöydänjalat, sähköjohdot, huonekasvit ja muut joihin ajattelin että pentu tulee kokeilemaan hampaitaan. Kun se ensimmäisen kerran niitä yritti pureksia, tuli suuhun niin hirvittävä maku että koira säpsähti juoksentelemaan ympäri taloa. Ei ole sen jälkeen niinhin koskenut, kun ensivaikutelma oli niin hirvittävä. Ehkä jonkun mielestä julmaa, mutta koiran oma turvallisuushan siinä on kyseessä (sähköjohdot, myrkylliset huonekasvit yms.)

   Mitä kustannuksiin tulee, niin jos ei huomioida ruoka- ja tarvikehankintoja niin muita kuluja oli ehkä 300 euroa siihen mennessä kun koira oli puolivuotias. Lähinnä siis eläinlääkärikulut (rokotukset yhteensä yli 120eur.. hrr..) ja pentukurssit.

   • paljon hyvistä

    neuvoista ja vastauksista!

    Tuo etikkaliuos-systeemi-neuvo ;) oli kiitoksen arvoinen! Täytyy kokeilla, jos pentu kotiin saadaan! Mielessä olikin nuo huonekalut sun muut johdot ja tavarat, joita pentu saattaisi jyrsiä!

    Lisää vaan vastauksia, ken jaksaa!


  • NEK

   Meillä on 16 viikkonen Cavalierinpentu, haettiin 8 viikkosena eli on tässä hyvin kotiuduttu. Kaikki on mennyt tosi kivasti. Matot on alusta alkaen ollut pois, tosin nyt olen eteiseen laittanut. Kovat pakkaset tossa helmikuussa vähän hidastivat tota ulkoulua mutta nyt liikkuu jo ilolla ulkona, varsinkin metsälenkillä:-)
   Keinutuolin jalkoja yritti jossain vaiheessa järsiä, suhautin siihen hiuslakkaa, siihen loppui se huvi. Luita tarjolla niin hyvin menee, varsinkin siansaparoita.
   Parina ensimmäisenä yönä hetken vikisi ikävää,mutta mulla oli koppa oman sängyn vieressä niin laskin vaan käteni ja silittelin niin loppui. Nykysin nukkuu yksin olohuoneessa, itse nukutaan yläkerrassa. Kerran harmitti yöllä kun pentu änki itsensä yläkertaan,että tulikin otettua koira. Vein nimittäin useamman kerran alas ja aina tunki takasin ylös. Nyt on laitettu este, ja pentu on sen hyväksynyt.
   Kaksi kertaa on käyty rokotuksessa a 56 euroa, 3 viikon päästä vielä raivotautirokotus.
   On varmasti paljonkin rodusta kiinni kotiutuminen jne, mutta oman ilopillerin perusteella VOIN LÄMPIMÄSTI SUOSITELLA. Meillä on koko perhe ihan "myyty"...

   • jo tulikin

    Meille tuli viime kesänä elämämme eka koira. Olimme kolme vuotta siitä puhuneet, mutta elämäntilanteemme ei sallinut sen ottamista aiemmin.

    Olimme hakeneet paljon tietoa, lukeneet kymmeniä koirakirjoja, surffailtu netissä ja keskustelleet kyseisen rodun omistajien kanssa. Olimme tietoisia sen tuomasta vastuusta, ajan viemisestä ja työläästä turkin hoidosta. Tiesimme, että aina tulee olemaan kiire töistä kotiin pentua pissattamaan. Eikä koko viikonlopuksi voinut lähteä reissuun noin vain.

    Olimme aivan täpinöissämme koko perhe. Olimme halunneet pienen seurakoiran, joka voi osallistua kaikkeen mahdolliseen perheenjäsenenämme.

    Oli aivan mielettömän ihanaa saada oma karvapallo syliin pennun kotiin haku hetkellä. Tätä hetkeä olimme odottaneet kolme vuotta!

    Saimme pennun sen ollessa 7 viikkoinen ja sen kotiutuminen sujui loistavasti. Mutta, muutamien viikkojen jälkeen huomasin olevani kävelevä lattiarätti, toisessa pullossa pesuainetta. Valmiina pesemään pissoja/kakkoja lattioilta. Yöt olivat risaiset jne. Muistan yhden kylmän tuulisen alkusyksyn aamuyön, kun seisoin aamutakki päällä takapihalla pissattamassa pentua ja miettimässä olikohan tämä koiran hankinta sittenkään viisasta?
    Siinä sitä seistiin, paleltiin ja hoettiin "pissa".

    Pentu ei tehnyt tuhoja, mitä nyt järsi sängynjalkaa tms. pientä. Sivelin kaiken mahdollisen etikalla ja nostin kaikki lattia tasosta pois. Sähköjohdot suojattiin.
    Matot otimme pois. Pennulle tarjolle luita. Yksinoloon kongiin nappuloita jne.

    Aluksi tuntui oudolta, että joku seuraa taukoamatta, yrittää ängetä jopa vessaan ja PUREE!!!!PUREE!!!PUREE!!! Se oli kamalaa, mutta meni yllättävän nopeasti ohi. Pentu oppi nopeasti "ei" sanan.

    Sisäsiisteyden kanssa tuli takapakkia ja välillä kärsivällisyys oli koetuksella. Muutaman kerran uhkasin myyväni pennun takaisin kasvattajalle.
    Juoksut, valeraskaus ja virtsarakontulehdus oli oma huolenaiheensa, mutta niistä on selvitty kunnialla.

    Nyt pentu on liki 10 kk emmekä päivääkään heittäisi pois. Niin paljon iloa,positiivisuutta ja uusia tunteita sen on tuonut tullessaan. Pentu on ihastuttanut koko perheen/ystävät ja sukulaiset ja "kylänmiehet". Sen metkuja on ihanaa seurata.

    Meillä on varauksessa uusi pentu!


  • omistajaa

   Meille tuli pienpystykorva reilu viikko sitten.
   Hänellä on omat nettisivut ja pyrimme pitämään päiväkirjaa siitä miltä koirasta tuntuu...
   Suora linkki koiran blogiin..

   http://www.hesekoira.fi/8

  • zeidi

   Meillä on nyt 12 viikkoinen pystykorvan pentu. Pitkän harkinnan tulos ja aiemminkin on ollut koira. Meillä ei ole mitään luvatonta pureskellut. Kasvattajan neuvosta lattia on täynnä leluja, puruluita ja muuten tuhottavaksi sallittuja esineitä. Noita leluja kannattaa välillä vaihdella, pysyvät kiinnostavampina pennun silmissä. Tällä hetkellä suosituin lelu on 1½ litran limupullo, joten mielikuvitusta kun käyttää niin ei nuo lelut niin kalliiksi tule.

   Aina kun meillä jää pentu yksin se laitetaan isoon aitaukseen, jossa ei ole mitään sellaista mitä se ei saisi pureskella tai minkä pureskelu voisi olla vaarallista. Kun ei pääse koskaan luvatta pureskelemaan pöydän jalkoja, niin ei niihin myöhemmin yritäkään (toivotaan :) )

   Meillä ei otettu mattoja pois. Vaan matot vaihdettiin huonommiksi eli sellaisiksi mitkä voi heittää sitten pois kun pentuaika on ohi. Pennun lonkille yms paljon ystävällisempää riehua matoilla kuin liukkaalla laminaatilla. Mattojenkin päällä on sanomalehtiä. Meidän pennulla on tietyt lempipaikat mihin se mielellään käy pissimissä, joten niissä paikoissa on paksulti lehtiä.

   Kyllä silti täytyy myöntää, että välillä miettii miksi sitä tämän pennun halusikaan. Ne on niitä hetkiä, kun
   - herää kolmen tunnin välein yössä siihen, että pentu haluaa ulos asioille.
   - Siivoaa taas kerran niitä pisuläikkiä ja haisevia jätöksiä, ensimmäisenä aamusta ja kotiin tullessa
   - Joutuu jättämään telkan katselun kesken hyvän ohjelman, koska pentu heräsi ja tarvii viedä pihalle pissille
   - hakee pentua taas kerran naapurin pihan puolelta puolen tunnin houkuttelu ja maanittelun jälkeen (ihan turha yrittää jahdata kiinni)
   - yrität pukea housuja ja joku roikkuu lahkeessa ja kun saat housut jalkaan alkaa järjetön hyökkäily nilkkoihin
   - yrität keskittyä syömään, telkkaan, puhelimeen tms ja koira haukkua räksyttää vieressä ja haluaa huomiota
   - pentu on ylihyper hepulilla ja sinkoilee pitkin kämppää lelujensa perässä ja itse olet väsynyt

   Mutta onneksi monet noistakin piirteistä häviää, kunhan ikää ja harkintaa tulee tuollekin kakaralle lisää. Ja kyllähän se silti on välillä vain niin suloinen ja ihana, ettei kaduta tippaakaan, että se otettiin arkea vilkastuttamaan.

   Kuluja en ole laskenut. Paljon tavaroita meillä on valmiina, edellisen koiran perintönä. Varsinaisesti koira ei tarvitse kuin pannan, hihnan, ruoka- ja vesikipon, pedin (pelkkä vanha vilttikin riittää) ja kynsisakset. Rokotukset ja madotukset on sellaisia välttämättömyyksiä, ettei niistä kyllä tingitä. Nyt meillä on takana eka rokotus 75e (hinnat vaihtelee paikkakunnittain ja eläinlääkäreittäin) seuraava rokotus on kuukauden päästä, kohta pitäisi madottaa... Kyllähän näitä kuluja tulee. Ja aina pitää varautua, että jotain yllättävvää sattuu. Eläinlääkäri menot voi olla kovatkin. Edellinen koira kun loukkasi tassunsa lasinsirpaleeseen (polkuanturaan tuli haava) niin kuluja tuli 100e lääkevoide.

   • kun viitsitte

    vastailla ja kertoa kokemuksianne!

    Mielellään lueskelen lisääkin! :)


  • Anonyymi

   1. En todellakaan ole ikinä katunut koirani ostoa!:0
   2. Laita pöydän jalkoihin vaikka etikkaa tai osta lemmikkikaupasta siihen tarkoitettu aine.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   3093
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   113
   897
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   144
   812
  4. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   806
  5. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   239
   748
  6. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   42
   744
  7. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   721
  8. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   41
   667
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   42
   646
  Aihe