kilpirauhasen vajaatoiminta

boris

tuolla näky alempana olevan alotus munaisen vajaatoiminnasta mutta minun koiralla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja syönyt siihen lääkitystä 4 pilleriä päivässä nyt 5 kuukauden ajan ja vieläkin samat oireet eli ylenjuominen,kutina ja kova läähätys jo pienestäkin rasituksesta. eläinlääkäri sanoi että oireet helpottavat kuukaudessa lääkityksen aloittamisesta mutta jo melkein puol vuotta menny eikä mitään muutosta. onko muideen koirilla kilpirauhen vajaatoimintaa?

12

9446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syystä juuri eilen selasin monta artikkelia aiheesta ja pienelle vähemmistölle lääkitys ei valitettavasti auta ikinä =(mutta isompaa annosta voi koittaa,osa koirista syö jopa 8 tabua jaettuna kahteen kertaan päivässä.

    • Thyroxin

      Ensinnäkin en halua kyseenalaistaa koirasi eläinlääkäriä mutta otettiinhan koiraltas ekaks verikoe kilpirauhashäiriön toteamiseks josta katsottiin että onko kyseessä vajaa-, vai liikatoiminta? Entä käskikö hän seuranta verikokeisiin?

      Täällä tuolla mummelilla todettiin verikokeella erittäin todennäköinen kilpirauhasen vajaa toiminta kuukausi sitten. Lääkkeeksi määrättiin thyroxin 0,1mg kaksi tabua päivässä kahden kuukauden ajan jonka jälkeen uusi verinäyte. Seuranta verikokeella on tarkoitus katsoa miten veriarvot ovat muuttuneet ->lisätäänkö vai pidetäänkö samana vai pienennetäänkö lääkeannosta.

      Kuukauden jälkeen täällä on paljon pirteempi mummeli joka ei ole enään aamu uninen. Silmien rähmintä on vähentynyt, juominen vähentynyt ja vanhasta on tullut oikein vauhtimimmi.

      • boris

        otti verikokeen ja vajaa toiminta on. tuota samaa lääkettä saa myös mun koira mutta neljä pilleriä päivässä. aamulla kaksi ja illalla kaksi. ei olla käyty uudelleen kokeissa kun ei eläinlääkäri mitään puhunut. sanoi vain että oireet loppuu kuukaudessa. vaan ei loppuneet. pitää kai mennä toiselle eläinlääkärille.


      • Thyroxin
        boris kirjoitti:

        otti verikokeen ja vajaa toiminta on. tuota samaa lääkettä saa myös mun koira mutta neljä pilleriä päivässä. aamulla kaksi ja illalla kaksi. ei olla käyty uudelleen kokeissa kun ei eläinlääkäri mitään puhunut. sanoi vain että oireet loppuu kuukaudessa. vaan ei loppuneet. pitää kai mennä toiselle eläinlääkärille.

        Suosittelen että käyt toisella eläinlääkärillä otattamassa seuranta verikokeen. Onko sulla tallessa ne ensimmäisen verikokeen tulokset että saa verrata tuloksia toisen kokeen tuloksiin? Voi olla että lääkkeen annostelu on väärä tai sitten tuo mitä Dava kertoi ettei thyroxin tehoa. Jos thyroxin ei tehoa niin siten on toinen lääke minkä nimeä en nyt muista mutta sen hinta on ihan eri luokkaa.


    • Hoitona käytetään päivittäin tablettimuodossa annettavaa kilpirauhashormonivalmistetta. Annos on aluksi yleensä 10 mikrogrammaa / kg päivässä ja n. 1-2 kk kuluttua tulisi tehdä uusi testi ja tutkia onko annostus ollut sopiva. Lääkitystä joudutaan antamaan koiralle sen koko loppuikä. Vaikka annokset ovat ihmisten annoksiin nähden suuria, on valmiste onneksi melko edullinen. Hoidon aloittamisen jälkeen muuttuu yleensä ensimmäisenä koiran käyttäytyminen ja olemus, muut oireet häviävät usein vasta kuukausien kuluttua, ihon hyperpigmentoituneisuus ei välttämättä kokonaan koskaan. Hormonipitoisuuksia on syytä tarkistaa hoidon aikana, jos vaikutukset alkavat heikentyä tai ilmenee ylitoiminnan merkkejä (ripuli, runsas juominen ja virtsaaminen, levottomuus, voimakas laihtuminen jne.).
      Onko lääkäri huomioinut myös cushinin taudin mahdollisuuden.

    • Ri_ce

      Todettiin reilu puol vuotta sitten. Pari viikkoa thyroxiinin aloittamisesta koira alkoi piristyä silmissä. Apatia, yleinen haluttomuus yms. hävisivät. Koira kiinnostui taas lajitovereistaan, perheenjäsenistään ja ennen kaikkea itsestään ja omasta elämästään. pigmenttiläiskät vaalenivat, karvan kasvu alkoi ja turkin tahmaisuus hävisi.

      Sitten alkoi takapakki noin 2-3 kuukautta lääkekuurin aloittamisen jälkeen. Iholle muodostui karvattomia laikkuja, jyrsiminen ja raapiminen alkoi, iho tummentui ja masennus palasi. Huolestuneena ja epätoivoisena kokeiltiin kaikki mahdolliset poppakonstit, eikä mikään tuntunut auttavan.

      Nyt reilu puoli vuotta lääkityksen aloittamisesta kaikki on hyvin. Koira on kuin uudelleen syntynyt jos vertaa siihen missä kunnossa se joskus oli. Niin miten tähän sitten päädyttiin, no...Ruokavalio käännettiin ylösalaisin, kaikki hyvä pois ja ruokatestaus käyntiin, thyroxin annos pienennettiin, alettiin käyttämään eforion-öljyä, turkin pesu 2*viikossa ja motivointi kuuri käynnistettiin.

      Nyt ollaan liikkeellä niin pienellä thyroxin annoksella, että lieneekö löytyvän enää ensi eläinlääkärikerralla mitään huomioitavaa arvoista:) En tiedä, mutta meillä auttoi tosiaan tuo koko elämäntyylin "remontointi". Uskon, että kannattaa käydä ainakin tarkastuttamassa onko ne kilppariarvot edes heilahtanut suuntaan tai toiseen. Muuten, tuo läähätys kuulosti aika erikoiselta..tarkoittanee siis ilmeisesti rasitusläähätystä vai läähättääkö koira tekemättä mitään??

      • Anonyymi

        Hei!
        Miten muutitte ruokavaliota?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei!
        Miten muutitte ruokavaliota?

        Meillä siirryttiin herkkien koirien hypöallergisiin ruokiin jonka lisäksi pakasteita. Ei mitään ihmisten ruuan jämiä, eikä viljatuotteita.
        Ihmisilläkin kestää lääkitys melkeinpä vuoden, ennenkun arvot on kohdillaan.


    • Nimetön

      Koirallani todettiin 2 vuotta sitten kilpirauhasen vajaatoiminta. Se syö kaksi pilleriä aamuisin ja yhden illalla eli kolme pilleriä päivässä. Lääkitys on tehonnut hyvin ja koirasta ei päällepäin näy että sitä mikään vaivaisi.

    • wenns

      mun koiral samoj oireita kirjottele mul jos haluut

    • Anonyymi

      En osaa sanoa Muideen koirien kilpirauheesta mitään. Soita Suomi24:n auttavaan puhelimeen, ja kerro halustasi kysyä asiaa Muideelta. Muidee kertoo varmasti mielellään lisää kilpirauheesta.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe