wien turvallinen?????????

ihmettelijäksikö

onko Wien turistin kannalta turvallinen paikka, vai onko siellä paljonkin varkaita ja koko ajan vahdittava, ettei tule ryöstetyksi?

11

3772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ?-merkki riittää

      sulla on varmaan sekoittunut itä- ja väkivalta.

      • riittää

        Ole varovainen metrossa, ratikassa ja muuallakin väenpaljoudessa. Wienissä on paljon nuoria jugoja ja Itä-Euroopasta tullutta järjestäytynyttä lapsijengiä, jotka on varsin näppäriä taskuvarkaita. Kännykästä ja lompsasta pääsee nopeasti eroon..


    • OOP

      Normaali varovaisuus pitää tietysti muistaa joka paikassa. Minulla ei ole Wienissä koskaan ollut turvatonta oloa, ei päivisin eikä iltamyöhälläkään. Taskuvarkaitahan on kaikkialla, joten takataskussa ei pidä lompakkoa säilyttää.

    • kokoisekseen

      Yksi turvallisimpia kaupunkeja kokoluokassaan, mitä maa päällään kantaa. Yömyöhälläkin huomattavasti mukavampi ja turvallisempi kulkea kuin vaikkapa kotimaamme pääkaupunkiseutu. Ei ole kännissä rötisijöitä ja kouluikäisiä umpihumalaisia örveltäjiä, vaikka viiniä ja viinaa saa vaikka lähikaupasta. Toki kannattaa pitää huolta lompakostaan ja käsilaukustaan, varsinkin ruuhkaisimpaan turistiaikaan. Ja esim. eläintarhassa on kylttejä, että varo taskuvarkaita. Kun paljon porukkaa pakkautuu katsomaan vaikkapa pandakarhujen syöttöä, niin saattaa lompakko perstaskusta hävitä tungoksessa. Sama ruuhka-aikaan metrossa jne. Ja tietysti kolmen promillen kännissä jos menee synkimmälle sivukadulle epämääräiseen porukkaan tunkemaan tai puiston puskaan, niin voi päästä ylimääräisistä rahoistaan.. Mutta normaali varovaisuudella on varsin turvallinen kaupunki kokoisekseen.

      • ihemetteljäksikö

        kiitos asiallisista kommenteista. taskuvarkaat toki riesa varmaan joka paikassa, kuinka rahat olisi sitten hyvä silyttää? lähinnä rahavyökö? vai uskaltaako normaalisti käsilaukkussa lompakkoa ja kännyä pitää?
        Ps. en ole sivukatujen kulkija yöaikaan, eikä liioista promilleistakaan liene huolta :)


      • OOP
        ihemetteljäksikö kirjoitti:

        kiitos asiallisista kommenteista. taskuvarkaat toki riesa varmaan joka paikassa, kuinka rahat olisi sitten hyvä silyttää? lähinnä rahavyökö? vai uskaltaako normaalisti käsilaukkussa lompakkoa ja kännyä pitää?
        Ps. en ole sivukatujen kulkija yöaikaan, eikä liioista promilleistakaan liene huolta :)

        Olen kuljettanut lompakkoa ja kännykkää yleensä vain käsilaukussa. Joskus olen pitänyt toista luottokorttia ja osaa käteisrahoista rahavyössä, koska näin olen tottunut ulkomailla useimmiten tekemään.


      • Arctica
        ihemetteljäksikö kirjoitti:

        kiitos asiallisista kommenteista. taskuvarkaat toki riesa varmaan joka paikassa, kuinka rahat olisi sitten hyvä silyttää? lähinnä rahavyökö? vai uskaltaako normaalisti käsilaukkussa lompakkoa ja kännyä pitää?
        Ps. en ole sivukatujen kulkija yöaikaan, eikä liioista promilleistakaan liene huolta :)

        Älä ainakaan housujen (taka)taskuun tai takin vetoketjuttomaan taskuun arvoesineitäsi laita, niistä ne on helppo napata. Suljettava povitasku (takki kiinni) tai hyvin suljettu laukku ovat parhaita.

        Laukut kannattaa myös pitää niin ettei niihin kukaan pääse käsiksi, sulkea huolellisesti, eikä jätä esim reppua selkään metrossa ja ratikassa. Normaalia huolellisuutta ;o)


    • Wienissä talsinut

      Multa ei ainakaan ole Wienissä mitään viety eikä mitään sattunut. Tosin en säilytäkään lompakkoa takataskussa, enkä örvellä öisin kännissä pitkin katuja ja kujia tai muuten liiku epäilyttävillä alueilla enkä erityisesti suureen ääneen huutele olevani turisti. Yksinkin olen siellä liikkunut. Tosin yksin onkin helpompi sulautua paikallisväestön joukkoon varsinkin, jos puhuu vielä maan kieltä.
      Rahoja olen säilyttänyt käsilaukussa, tosin metrossa ja turistipaikoissa siitä kannattaa pitää kiinni ja tungoksessa mielellään vartalon etupuolella, niin tilaisuus ei tee varasta. Kaikin puolin Wien on erittäin siisti kaupunki ja sanoisin, että turvallinen siinä missä Suomen kaupungitkin. Tosin aina maalaisjärjen käyttö on sallittua.

    • Nimetön

      Asuin Wienissä vajaan vuoden viime vuoden puolella. Rahat ja känny oli aina käsilaukussa - mitään ei koskaan viety. Enkä jaksanut edes aina olla niin tarkkana kuin lyhyemmillä reissuilla vaikka Lontoossa jne. Ei pitäisi olla pienintäkään ongelmaa - en myöskään kertaakaan kuullut, että keneltäkään kaveriltakaan olisi tavaroita varastettu.

      Yöllä yksin liikkuminenkaan ei ollenkaan pelottavaa. Kadut isoja ja valaistuja eikä koskaan ole ainut jalankulkija.. Joskus saattoi olla kovastikin promilleja eikä kenestäkään ollut häiriötä minulle, ts. kukaan ulkopuolinen ei koskaan kadulla tullut häiriköimään.

      Hauskaa lomaa!!

    • Pirjos

      Ihmettelen aina suuresti näitä taskuvarkausjuttuja. Aivan kuin niitä vilisisi kuin Vilkkilässä kissoja.
      Juuri palanneena en kohdannut siellä minkäänlaista varkautta. Jos ihminen pitää tavaroistaan huolen, eikä levittele niitä ympäriinsä ja kulje niin, että rahat ja kamerat, yms. riippuvat ja pullistelevat taskuista, niin ei ole mitään ongelmaa. Ei tartte vilkuilla olan yli. Joka kaupungin kohdalla kysytään samaa, että onko taskuvarkaita, onko taskuvarkaita.
      Aivan älytöntä.

      • milla kuu

        Taskuvarkaista jankuttaminen on tosiaan älytöntä, koska niitä riittää etenkin kaikissa suurkaupungeissa vaikka kuinka. Se että omalle kohdalle ei ole osunut, ei todista yhtään mitään. Yllä olevissa jutuissa on hyviä neuvoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe