mitä aiheuttaa isku päähän

laadkd

Miten pahasti ja mitä on voinut sattua kun kaatumisen jälkeen tuli verta päästä korvan takaa ja on oksentelua, huimausta ja puhe aika epäselvää? Vuorokausi kaatumisen jälkeen on yhä nämä oireet. Eikös puhekeskus sijaitse tuolla takana aivoissa?

15

16376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt lääkärissä?

      Kovat iskut päähän tulee aina tutkia! Aivotärähdys sinulla varmaan ainakin on.

    • joo.

      Kuulostaa aivotärähdykseltä. TUOSSA tapauksessa pitäisi käydä lääkärissä tsekkauttamassa itsensä.

    • hoitaja

      Varmaan myöhäistä vastata, mutta vastaisen varalle ja muillekin tiedoksi.
      Isku päähän voi aiheuttaa lievän tai vaikeamman aivotärähdyksen. Se voi aiheuttaa myös vakavampia vammoja kuten aivoverenvuodon tai kallonmurtuman, kallonpohjan murtuman.
      Oireina voi ilmetä päänsärkyä, oksentelua, näköhäiriöitä, puheen puuroutumista, tajuttomuutta ja/tai muita neurologisia häiriöitä. Ne ovat jo vakavamman vamman oireita. Päähän osunut isku edellyttää yleensä lääkärintutkimusta. Pää on kallista kalustoa.

    • mutta minä olen halpa...

      niin.. kaaduin psykiatrisessa sairaalassa.. Menetin tajuni... Makasin lattialla. Kukaan ei auttanut minua. Kukaan ei tutkinut minua. Kärsinyt särystä ja huimauksesta vuoden verran. Kiitti lääkärit.

      • erez

        sulla saattaa olla "contusio cerebri", olisi hyvä päästä tutkimuksiin Käpylään tms. paikkaan


    • kaaduit

      ?.. koska pienimmät ruhjeet tulee siitä kun nyrkki osuu naamaan, kyllä siitä usein selviää ihan hyvin, koska iho ja luut joustavat jonkun verran ja kuitenkin "joustat" vaistomaisesti iskua. Toinen ja tärkeempi juttu vammojen kannalta on se, mihin osuu kaatuessaan. Onko nurmikkoa, kiviä vai asfalttia tms. koska se vaikuttaa eniten siihen kuinka pahasti käy.

    • TEWEF

      Siis onko puhe soljuvaa mutta epämääräistä vaiko lyhytsanaista, jossa on oikea sisältö? "Puhealueita" aivoissa on useita, toimivat hyvin laaja-alaisesti. Erikseen puheen tuottamisen ja puheen ymmärtämisen alueet. Mihin kohtaan isku tuli? Ihmeessä neuropsykologille ja lääkäriin, mikäli oireet jatkuvat.

      • isku!!

        jos saat kunnon iskun päähäsi,sen seurauksena voi olla myöskin haju-aistin menetys.tiedän tälläisen tapauksen.toivottavasti olet käynyt lääkärissä jo,ja toivottavasti olet nyt kunnossa.


      • birdy88
        isku!! kirjoitti:

        jos saat kunnon iskun päähäsi,sen seurauksena voi olla myöskin haju-aistin menetys.tiedän tälläisen tapauksen.toivottavasti olet käynyt lääkärissä jo,ja toivottavasti olet nyt kunnossa.

        kaatuilin...myönnetään en selvinpäin monia kertoja perjantai iltana,minkä seurauksena toinen puoli päästäni ja takaraivoni on lähes kaksinkertainen...toinen silmä on muurautunut umpeen ja on kirjava sisältä silmän valkuais osa on puoliksi veressä...kysyisin vaan,että kauanko tämänlainen pahemmanlaatuinen turvotus mahtaa kestää?-kiitos jo etukäteen ja tiedoksi näin keskustelun aloittaneelle- et ole ainoa!


    • Nimetön

      Heti lääkäriin, päähän kohdistunut kovempi isku on aina aihe mennä lääkäriin, varsinkin jos vammasta on vuotanut tai vuotaa verta sekä jos puhe muuttuu vaikeaksi/ epäselväksi, tai jos tajunnan taso alentuu selvästi. Päähän kohdistunut isku voi aiheuttaa verenvuotoa pään sisällä ja sitä myöden pysyvän vamman.

      Tarkoitukseni ei ole pelotella.

    • Rami Pussinen

      Pahimmallaan aiheuttaa vaikka hengenmenon, mikä ei tietenkään ole toivottavaa. Ja kyllä se niin, että puhekeskus on edessä, se minittäin on suorassa vaikutuksessa myös laulumiseen.

    • Vaimonsa

      kaksi viikkoa sitten humalassa ja hänet vietiin sairaalaan. Hän oli itse halunnut kotiin, joten häntä ei tarkemmin tutkittu. Hänellä oli takaraivossa iso kuhmu. Siitä asti hänellä on ollut päänsärkyä ja mielestäni hänen käytöksensä ei ole ollut samanlaista kuin ennen haaveria eli hän nukkui ensimmäisen viikon melkein koko ajan. Huolestuttaa, kun hän ei lähde tutkimuksiin, koska on itse sanonut sairaalassa, että haluaa kotiin. Ovat varmaan ensiavussa ajatelleet, että koska on humalassa, ei tarvitse pakottaa jäämään kuvauksiin ym. eli itse aiheutettu vahinko..?

      • toissilmäinen

        Kaaduin 1965 mopolla ja aivotäräys ,mutta myös näkö meni vasemmasta silmästä ,näköhermo surkastui


    • 1992

      Oletko koskaan lukenut, miten useimmat sarjamurhaajat ovat saaneet kovan iskun päähänsä, joka myöhemmin aiheutti heille muutoksia heidän persoonallisuudessaan? Siitä ne hirmuteot olivat sitten saaneet uutta puhtia myöhemmiten. Nekin onnettomuudet tosin olivat tapahtuneet lapsuusiällä.

      Oli pakko tulla mainitsemaan :)

      • 666.........

        Ja mihinhän sinun tietosi perustuu?

        Laitas linkkiä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe