Muita eläkeläisiä?

Vanha belgi

Onko muita "ikääntyneen" belgin omistajia tällä palstalla? Täällä on toukokuussa 11-vuotta täyttävä groenendaelnarttu, ihana mussukka, mutta nivelrikko on alkanut vaivata enemmän viime vuosina. Nivelrikko syntyi jo nuorella iällä (liikarasitustako vai perinnöllistä?) ja lupaavasti alkanut agilityharrastus katkesi siihen. Lääkityksenä on kipupiikki-kuuri kerran vuodessa, sillä pysyy vaiva hallinnassa. Asumme Turussa opiskelija-poksissa. Tokopuoli on sittemmin ollut kivempaa :) Olisi kiva vaihtaa kuulumisia vaikka mailaillen, tai tällä palstalla. Koira on Amarantes G-pentueesta (s.21.5.1996).
[email protected]

9

1116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla on

      sun koiran velipoika. Ukko edelleen virkeä ja pirteä mutta kuulo heikentynyt selvästi ja silmiin tullut kaihi ja tarkkuusnäkö on aika kehno. Mutta jalka nousee ja ruoka ja elämä maistuu!

      • Vanha belgi

        Moi! Kiva kuulla velipojasta? Missä päin asustatte? Me siis täällä Turussa. Varmaan on piskeissä samaa näköä!! Ihana "neiti" on luonteeltaan tuo minun koira, aina ollut aika pentumainen ja nuoruuden varautuneisuus karisi iän mittaan. Kaikkea hyvää teille !


      • asustelemme
        Vanha belgi kirjoitti:

        Moi! Kiva kuulla velipojasta? Missä päin asustatte? Me siis täällä Turussa. Varmaan on piskeissä samaa näköä!! Ihana "neiti" on luonteeltaan tuo minun koira, aina ollut aika pentumainen ja nuoruuden varautuneisuus karisi iän mittaan. Kaikkea hyvää teille !

        Kemissä, laumaan kuuluu myös toinen belgi ja kettuterrieri. Laita mailia os: [email protected]


      • eläkeläisiä pohjoisesta ;)
        asustelemme kirjoitti:

        Kemissä, laumaan kuuluu myös toinen belgi ja kettuterrieri. Laita mailia os: [email protected]

        Kiinnittipä huomiota tuo, että olet Kemistä. Belgit ei täällä päin ihan niin yleinen näky ja varsinkaan vanhukset. Itse siis asun Keminmaassa ja meillä asusteleepi 12v ikäleidi ja hiukan nuorempi 9v leidi! Ihania koiria kummatkin. Groenendaelejako sulla on kumpiki belgi?


    • mummobelgi

      Täältä löytyy yksi lähes 14 v groenend. belgimummeli.Puolitoista vuotta sitten jo el.lääk. sanoi että loppu on lähellä, mutta koira siitä piristyi ja vaikka sen jälkeen on tullut joitakin takapakkeja, mennään päivä kerrallaan. Nivelissä on särkyä ajoittain, ja lenkit ovat aika lailla lyhentyneet mutta muutoin melko normaalia eläkekoiran päiviä tossutellaan.Kuulo ja näkö ovat huonontuneet paljon ja taitaa dementiakin vaivata hieman.Vaikealta tuntuu tieto että joka päivä on lähempänä se hetki jolloin pitää arvioida onko koiran elämä enää sellaista josta koira yhtään iloitsee.

    • järjellinen

      Näin tietämättömyyttäni kysyisin, vanhenevatko isot koirat sitten nopeammin kuin keskikokoiset, kun sitä eläkeläiseksi nimitit?

      Itselläni harmaa norjanhirvikoira, joka on edelleen yhtä vilkas ja terve kuin kaksivuotiaanakin, vaikka on kymmenen vanha. Ikinä ei ole myöskään sairastellut ja tuntuu hurjalta, että jokin toinen koira, vain vuotta vanhempi, alkaisi olla jo vanha. :(

      • rodusta

        Riippuu rodusta ja linjasta. Yleensä belgit pirteitä vielä 12-vuotiaanakin. Ei tarvitse hihnassa vetää vaan menevät reippaasti. Tosin linjoissa on eroja ja tietysti yksilöissä. Rankka työ ja hoitamattomat sairaudet ja huonot tavat saattavat näkyä vanhana. Esim. keppihullujen hampaat usein romuna vanhemmiten. Siksi koiria ei kannata tehdä keppihulluiksi.


    • rotu kuin

      rotu on elämänsä loppupuoliskolla kymmenen vuoden iän ylitettyään vaikka olisikin vielä pirteä ja reipas. Meillä tuon kohta 11 v belgipojan ikääntymisen oon helpommin huomannu ku perheessä on nuorempi belgi ja sitä siihen vertaa.

    • groenendael

      Minulla 15v ja 8kk vanha musta belgi. Ollaan treenattu tokoa, vetohiihtoa ja pk jälkeä voittjaluokkaan asti. Mahtava Koira mutta nyt jo vanha ja sairas... Viikon päästä eutanasia sairauksien takia...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      445
      2170
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      220
      1921
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1552
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1293
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1261
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1237
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      38
      1084
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1036
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe