Digi tv Eestissä.

Miten on digi tv tilanne Virossa?
Ilmianna
Jaa

6 Vastausta


Loistava TV-kuva saadaan Virossa aikaiseksi vanhalla kaapeli-tv verkollakin. Olen aina ihmetellyt, miten Tallinnassa Suomen kanavat näkyvät niin virheettöminä.
Suomessa digiboxi plasma on jopa heikompi kuvanlaatu! Minä maksan suomessa 204 euroa vuosi, Virolaiset saa saman ohjelmiston paremmalla kuvanlaadulla ilmaiseksi...

Tallinnassa voi myös ostaa 70 kanavaa kaapelista 6,20 euron kuukausimaksulla. Kansalliset TV-kanavat näytetään tietysti maksutta (mukana mm. F1-lähetykset).

15 kanavan paketti maksaakin sitten huikeat 1,60 euroa kuussa.

Suomi itse on pikkuhiljaa se entinen Neuvostoliitto, mille me joskus nauroimme.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hei haloo.. ei se kaapeli-tv kata virossa koko maata.

Maaseudulla käytetään ihan harava-antenneja kuten Suomessa.. kyllä sielläkin on digi-tv käytössä haravaantennipuolella elikkä DVB-T.

Tallinann lähetin lähettää yhtä kanavanippua taajuudella 666 MHz.. näkyy Suomenkin rannikolle jos kääntää antennin kohti Tallinnaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voisin kirjoittaa tästä romaanin, kun olen perehtynyt asiaan uuden talon muodossa.

Tilanne on siis se että Digi TV:tä tarjoaa tällä hetkellä aktiivisesti kaksi firmaa:
Viasat satelliitin kautta ja Elion IPTV:tä. Lisäksi on Zuum, joka on siis sama kuin Suomen maanpäälinen Digi-TV, mutta sen kantama on huono ja sillä ei ole Virolaisia kanavia. Ja Suomalaiset digiboksit antenniverkossa ei toimi tämän kanssa, sillä tämä on MPG-4. Siitä myös huono kuva.

Kaapeli on tosiaan halpa ja hyvä kaupungeissa, maaseudulla on paikallistenkin kanavien kuva huono tavallisella antennilla. Joissain kaupungeissa on oma kaapeli. Nyt suurimmat kaapelifirmat tarjoavat myös Digi-kaapelia.

Nythän Suomen Nelonen ilmeisesti käski Virolaisten kaapelifirmojen poistamaan kanava paketeistaan, joten nyt täällä näkee vain Yle1 ja 2 sekä MTV3.

Eli, jos täällä haluat Digi-TV:n, ota kaapeli TV, jos et saa sitä on Viasatin Digi TV parempi kuin Elion.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
virossa siirrytään suoraan tehokkaampaan mpeg4 tekniikkaan !!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
katso finnsat yhtiön nettisivut

TALLINNASSA TEHTIIN TELEVISIOTOIMINNAN HISTORIAA
Tallinnassa tehtiin toukokuun lopulla Baltian televisiotoiminnan historiaa järjestämällä teräväpiirtotelevisiolähetys Tallinnan vanhasta kaupungista Leviran maanpäälliseen digi-tv-kokeiluverkkoon. Lisäksi lähetys välitettiin Elionin kaapeli-tv-verkossa sekä Elionin laajakaistaverkon kautta IPTV-lähetyksenä.

Tehty teräväpiirtotelevision koelähetys on merkittävin kuvan laatuun liittyvä uudistus sitten 60-luvun lopulla käynnistyneiden väri-tv-lähetysten aloittamisen.

Suomen ensimmäinen mustavalkoinen television koelähetys tehtiin huhtikuun 20. päivä 1955, joten noin viidessä kymmenessä vuodessa olemme tulleet tilanteeseen, jossa television kuvanlaatu lähestyy 35 mm filmin laatua.

Tuotantojärjestelyt toteutettiin suomalaisen Finnsatin toimittamilla Tandberg Televisionin HDTV-laitteilla. Kokeilussa käytettiin HDTV-käyttöön soveltuvaa 20 Mb/s langatonta HDTV-linkkiä ja HDTV kameraa.

Langattoman HDTV-kameran kuva lähettiin toistimen kautta Tallinnan Teletorniin. Kokeilussa ohjelman keräily tehtiin MPEG-2 HD-formaatilla ja ohjelman jakelu MPEG-4AVC-HD-formaatilla. Näin lopullinen HDTV signaali saadaan mahtumaan kustannustehokkaalla tavalla digitaalisiin kanavanippuihin muiden digi-tv-kanavien kanssa.

HDTV-lähetykset tulevat mahdollisiksi digi-tv-verkkojen valmistumisen jälkeen. Litteiden plasma- ja LCD-televisioioiden kuvanlaatu paranee merkittävästi. HD-katseluun tarvittavien digisovittimien markkinoiden uskotaan avautuvan vuoden 2008 alkupuolella.

Useat tv-yhtiöt ovat aloittaneet HDTV-tuotantojen suunnittelun ja tuottamisen. Suomessa Yleisradio on tuottanut HTDV-formaatilla joitakin tv-sarjoja ja elokuvia. Yleisradio teknologian kehityksestä vastaavan johtajan Juha Vesaojan mukaan HDTV-tuotantoja tullaan resurssien puitteissa tuottamaan lisää. Euroopassa brittiläiset BBC, BSkyB ja Premier ovat aloittaneet säännölliset HDTV-lähetykset

Vakaasti uskotaan, että kun HD DVD levyt tulevat kuluttajamarkkinoille HD-formaatti lyö itsensä lopullisesti läpi.

Finnsat Oy on ollut alusta alkaen mukana digitaalisen television arvoketjussa Suomessa. Suomessa lähetettävät digitaaliset tv-ohjelmat digitoidaan pääasiassa Finnsatin toimittamin laittein. Yhtiö edustaa tv-yhtiöiden käyttämien laitteiden valmistajaa, norjalais-englantilaista Tandbergia Suomessa ja Baltiassa. Myös Suomessa käytettävä maksu-tv-ohjelmien salausjärjestelmä Conax on Finnsatin edustuksessa. Finnsat Oy arvioi tekevänsä tänä vuonna 22 miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiö toimii Seinäjoella, Helsingissä ja Tampereella ja se työllistää Suomessa 19 henkilöä. Yhtiön toiminnasta Virossa vastaa sen eestiläinen sisaryritys Finnsat Baltic Oü, joka on toimittanut suurimman osan digitaalisen television vaatimista laitteista.

Viroon digitelevisio Suomea tehokkaammalla tekniikalla
Suomalaisen Finnsat Oy:n virolainen tytäryhtiö Finnsat Baltic Oü toimittaa digitaalisen television lähettämiseen tarvittavan enkoodaus- ja multipleksausjärjestelmän Viron radio- ja televisio-ohjelmien jakelusta vastaavalle Levira AS:lle. Digitaaliset televisiolähetykset alkavat Virossa syksyllä.

Viron valtion ja ranskalaisen TDF:n yhdessä omistama Levira tulee käyttämään lähetystekniikkanaan lähes 50 % tehokkaampaa kuvan pakkaustekniikkaa kuin tähän asti on käytetty. Tekniikka mahdollistaa jopa 12 televisiokanavan lähettämisen yhdessä kanavanipussa. Suomessa vastaavissa kanavanipuissa on 5 - 7 kanavaa.
MPEG-4 AVC -tekniikan valmistaa Tandberg Television, joka on valmistanut myös Suomessa käytettävän MPEG-2-tekniikan.

Lähetykset kahdella kanavanipulla tulevat kattamaan alussa Viron väestöstä yli 85 %. Kolmas kanavanippu on tarkoitus rakentaa 2007 - 2008. Analogiset lähetykset on Virossa määrä lopettaa aluettain vuodesta 2010 vuoteen 2012.

"Työskentelemme mielellämme korkealuokkaisista digitaali-tv-laitteista tunnetun Tandberg Televisionin kanssa ja luotamme sen paikallisen partnerin Finnsatin asiantuntemukseen ja kokemukseen digitaaliseten televisioverkkojen rakentamisessa", sanoo Leviran tekninen johtaja Tiit Tamm.

Finnsat toimittaa Viroon Tandbergin johtavaa MPEG-4 AVC-teknologiaa, multiplekserit ja alueelliset signaaliprosessorit. Järjestelmän kokonaistoimitukseen liittyy myös tuki koulutuksineen. Tanbergilla on yli 15 vuoden kokemus digitaalisen television lähetyslaitteista. Se on maailman johtava digitaalisten videoenkoodereiden valmistaja. Tandbergin
järjestelmät ovat käytössä myös Suomessa mm. Digitalla ja Yleisradiolla.

"Nyt solmittu sopimus vahvistaa edelleen johtavaa asemaamme Suomen ja
Viron digi-tv-laitteiden toimittajana.", sanoo Finnsat Oy:n toimitusjohtaja Leif Saarela. "Aloitimme toiminnan Baltiassa Suomesta käsin Neuvostoliiton hajoamisen aikaan mm. rakentamalla Radio Vapaan Euroopan ja Voice of American edelleenlähetysjärjestelmiä. Vuodesta 2002 lähtien oma tytäryhtiömme Finnsat Baltic Oü on menestyksellisesti ollut mukana rakentamassa Baltian radio- ja televisioverkkoja. Suomessa Finnsat Oy on merkittävä toimija koko digitaalisen television tekniikan ketjussa aina antennista digisovittimeen. Olemme toimittaneet tähän mennessä vajaan neljänneksen kaikista Suomessa myydyistä digisovittimista."

Finnsat-konsernin liikevaihtoennuste vuodelle 2006 on 24 miljoonaa euroa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onko kukaan nähnyt tuon surkean Zuum Boxin kuvaa?
Se on tosiaan pakattu, kuvan laatu on tosi surkea.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Digi tv Eestissä.

Miten on digi tv tilanne Virossa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta