Algeriassa asuvat?

Onko teitä?

Asumme Suomessa mutta puheissa on vilahdellut enenevässä määrin asuminen Algeriassakin. Ainakin muutaman vuoden.
Nyt jos täällä pyörii ketään kuka asuu/asunut siellä niin kertoisitteko tänne, millaista siellä on. Kaikki pienetkin asiat otan ilolla vastaan! :) KIITOS!

8

3803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puoli vuotta

      Siellä ei puhuta Englantia, eli on hyvä osata puhua Ranskaa tai Arabiaa jos haluaa puhua ihmisten kanssa. Naisen (etenkin eurooppalaisen) ei ole hyvä liikkua yksin, nykyisin siellä on hieman levotonta. Pääkaupungeissa kuten Oranissa ja Algerissa on suomalaisen helpompi olla. Plussaa on oikeastaan kaikki mikä Suomessa on miinusta kuten ihmisten tapa kohdella toisiaan, siellä kaikki ovat niin ystävällisiä ja aitoja. Kaikki on HALPAA, ihan tosi, mutta 50 eurolla saisit itsellesi kauniimman hääpuvun kuin ikinä löytäisit Suomesta. Voisin kertoa enemmänkin, mutta jospa kuitenkin vastaat viestiini kysymyksillä joita sinulla ehkä on niin voin vastata.

    • Suweila

      Algeria on valtavan kokoinen maa, jossa on monta kansaa ja kulttuuria saman maan sisällä. Ja turvallisuusolosuhteet vaihtelevat suuresti maan eri osissa. En missään tapauksessa suosittele turvattomampia alueita.

      Olin itse 2002-2003 algerialaisen mieheni kanssa, joka oli kotoisin Laghouatista. Kun menimme sinne, tilanteen piti olla rauhoittunut, mutta kolmantena yönä mieheni kotikadulla erääseen taloon tunkeuduttiin ja tunkeutuja veivät mukanaan 2 nuorta miestä, jotka seuraavan aamuna löydettiin tien varrelta kurkut auki viillettynä. Voin sanoa, että on erittäin painostavaa öisin kuulostella ääniä tuollaisten tapahtumien jälkeen.

      Ulkomaalaiset ovat potentiaalisia kohteita militanttiryhmien jäsenille ja rikollisille. Mieheni perhe ilmoitti erikseen turvallisuupoliisille, että talossa oleskelee ulkomaalainen, jotta poliisi olisi pitänyt mm. öisin tarkemmin silmällä taloamme.
      Mieheni kotikaupungissa - ja yleensä Algeriassa - oli alueita, missä ehdottomasti ulkomaalaisen ei kannattanut liikkua. Itse matkailimme myös etelässä Illizen ja Djanetin seudulla. Vain pari viikkoa meidän käyntimme jälkeen alueella siepattiin useassa erässä yli 30 länsimaista turistia, joista osa kuljetettiin muutaman kuukauden aikana Maliin.

      Algeria on hieno ja upea maa ja ihmiset vieraanvaraisia, mutta turvattomammilla alueilla hermostuneen ja levottoman ilmapiirin kyllä aistii sotilaiden läsnäolosta. Erityisesti ulkomaalaisena noilla alueilla on koko ajan varautunut tunne.

      Pääkaupungissa Algerissa on hyvin siistin ja ranskalaistyylisen oloisia kaupunginosia, mutta on myös äärimmäisen köyhiä, likaisia ja ääriryhmien asuttamia kaupunginosia. Kannattaa ottaa etukäteen hyvin selvää asioista - myös itsenäisesti - sillä algerialaiset ovat itse yleensä hyvin isänmaallisia, eivätkä mielellään puhu maansa varjopuolista.

      • Utelias vaan

        Hei

        Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mitenhän tilanne nykyään? Noista kuvaamistasi pelottavista tilanteista on kulunut kymmenen vuotta. Jokohan siellä olisi vähän turvallisempaa?


      • Utelias vaan
        Utelias vaan kirjoitti:

        Hei

        Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mitenhän tilanne nykyään? Noista kuvaamistasi pelottavista tilanteista on kulunut kymmenen vuotta. Jokohan siellä olisi vähän turvallisempaa?

        Huomasin kyllä että nämä viestit on aloitettu vuosia sitten... :D Mutta ehkä asia ansaitsee päivitystä ja olisi kiva jos joku kertoisi nykytilanteesta.


    • nuuusku

      Siis joo, meil on siel "kesämökki" mahtavaa asua, lähellä sukulaisii, aivan ihanat ilmat, kaameet metelii pitää iltasi, mut nii, rakastan.

    • sonpoursonalgerienne

      en asu algerias mutta ehkä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa, etenkin kun siellä on menty niin himona asioissa eteenpäin (siis poliittisissa, turvallisuus-asioissa, ihmisoikeus-asioissa, jne), niin ei ole mikään aivan poissuljettu vaihtoehto sinnekin muuttaa.. mitäs jos mä vaik löytäisin miehen sieltä :'D

    • abc3

      ALgeria on ihana maa! ja ihania ihmisiä. Tekevät mitä tahansa sun puolesta. Mä löysin miehen sieltä ja tapasin kaikki hänen kaverinsa. Oli kivaa. EN ole ikinä tuntenu oloni niin turvalliseksi kuin algeriassa! tuntuu hullulta sanoa näin :)

    • Mirellah111

      Olispa kivaaa päästä käymään Irakissa tai Algeriassa! onks komeita miehiii? ent uskollisii? ja saaks Algeriassa bilettää ja juoda vai onks kiellettyy? meitsii kiiinnostais kovasti exoottiset maat! oon vasta käynyt alanyassa ja kyllästyin jo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe