Kärpäsiä ikkunan välissä!!!

mie vaan

Onko jollain tietoa miten saa puuikkunoiden välissä olevat/ilmaantuvat isohkot kärpäset loppumaan...olen täystuhoa kaikenlaista myrkkyä kokeillut. Mistä ne sinne pääsee munimaan, ikkunat ovat kolminkertaiset ja aina välissä on hirveitä kärpäsiä, jotka myös jotenkin pääsevät sieltä huoneilmaan...kesät talvet sama ongelma.
Apua mahd pian...

11

11365

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • huonot tiivisteet

   Asuin kerran erässä vanhassa talossa, jossa oli ikivanhat ikkunat ja kärpäsiä surrasi jatkuvasti kesät talvet. Tiivisteiden vaihto auttoi tilapäisesti, mutta jostakin ne silti tuli sinne ikkunaan surraamaan. Kokeilin kaikenlaisia myrkkyjä ja kun rupesin myrkyttämään säännöllisesti, ei enää tullut, mutta sitten oli pakko lopettaa myrkyttäminen, koska huoneisto haisi hyönteismyrkylle ja se haju alkoi etoa minua. Lopulta muutin pois koko asunnosta. Nyt asun kämpässä, jossa on uudet ikkunat, eikä ole moista ongelmaa. Jos asuntosi on omasi, niin kokeile vaihtaa tiivisteitä ja tai jos asut vuokralla, kysy vuokraisännältä uudet tiivisteet ikkunoihin.

  • no höh jo on ongelma

   sinne väliin jos et avaa ikkunaa. Sitten vaan imurilla pois raadot.

   • kylmähorteessa

    kylläkin näin talvisin - siis öisin vieläkin. Jos et ole niitä imuroinut vielä tähän mennessä, niin aamulla anivarhain ehtii... Uusiakin tulee, mutta ei niin tiuhaan kuin syksyllä, kun ne hakevat suojaa.

    Ja ikkunan PITÄÄ olla harva (tuulettuva) sinne ulospäin. Ja sen sisemmän ikkunan täytyy olla tiivis. Muuten saat vielä kosteuttakin sinne ikkunasi väliin.

    Kärpäset on kärpäsiä, ei niitä ongelmakseen tarvi nostaa.


  • se pieni

   tuuletusräppänä siellä yläkarmissa sulkea etteivät tule sisälle?

   Ja jos ulkokarmista löytyy toinen niin se myös syksyllä/keväällä kiinni siksi aikaa kun ötökät etsii lämmintä koloa.

  • kerrostalossa

   ja oli sama ongelma kärpäsistä varsinkin syksyllä, kun ulomman ikkunan karmista puuttui ylhäältä pätkä tiivistettä ilmanvaihdon vuoksi. Laitoin siihen kohtaan pätkän hyttysverkkoa nitojalla kiinni, eipä tule enää kärpäsiä ikkunan väliin!

  • täälläkin

   Tiedän, että on vanha ketju, mutta kommentoin nyt kuitenkin. Muutettiin vähän joulua ennen uuteen asuntoon, jossa on malko vanhahkot puuikkunat. Katselin jo silloin, että ikkunoiden välissä on kärpästen raatoja, mutta ajattelin vain, että vanha asukas ei ole vähään aikaan ikkunoitaan pessyt välistä ja raadot voat useamman vuoden tulos.
   Heti, kun tuli vähän leudommat ilmat ja ikkunoihin paistoi aurinko enemmän, huomasin, että eihän ne kaikki mitään raatoja ollutkaan, vaan osa ihan eläviä. Mistä ihmeestä ovat siis ikkunoiden väliin kaikki tunkeneet. Meidän asunto on neljännessä kerroksessa ja päätyasunto, jossa ikkunoita kolmella puolen asuntoa. Jokaikisessä välissä kärpäsiä. Pari viikkoa sitten avasin kaikki ikkunat ja pesin ja imuroin ja myrkytin yms. kaikki ikkunat. Välistä putosi varmaan satoja raatoja. Hyi s...
   Pari viikkoa kulunut ja taas niitä helvetin surisijoita on tuolla ikkunan välissä. Tällä hetkellä makuuhuoneen ikkunan välissä surisee 3, sisäpuolella näkyi olevan 2 ja ulkonakin pari. Mistä hitosta ne siis tulevat ja miten ihmeessä niistä pääsee eroon lopullisesti? Jos tähän aikaan vuodesta on muutama kärpänen, niin mitä sitten kesällä? Lisäksi meidän hölmö koira pelkää niitä :D On ilmeisesti joskus amppari pistänyt, niin nykyään koira lähtee kaikkia surisijoita pakoon.

  • ........

   Imuroin elävätkin kärpäset.
   Mitä myrkkyä laitatte?

  • näin meillä

   Uloimmassa ikkunassa on niin isoa rakoa, jotta itikat pääsee ikkunoiden väliin. Pesin just ikkunat ja täynnä raatoja, hämähäkin seittejä ja 3 elävää hämyriä.

   En ala mitään myrkyjä laittaan, koska se ei auta.

  • täälläkin

   Mä yritin ihan jotain raidia suihkutella, kyllähän se tappoi ne sillä hetkellä olevat kärpäset, mutta ei siitä sen pidempään apua ollut.

   • pois meistä

    suihkuta vanuun , superloniin, styroksiin raid ja pane palanen ikkunanväliin.

    Laakerinlehti ja suopursu ja seetripuupalikat myös karkoittaa


  • Anonyymi

   Muutin neljänteen kerrokseen jossa uudet kolminkertaiset ikkunat. Koko ajan tulee kärpäsiä. Ällöjä.
   Darja

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   449
   2307
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   126
   1261
  3. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1069
  4. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   133
   993
  5. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   240
   983
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   44
   933
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   844
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   820
  Aihe