Poika 28 + 5

Viestejä odotellen...

Me syntyi aikoinaan v. -90 keskospoika joka painoi reilun kilon ja oli 36 cm, olisi mukavaa jakaa ajatuksia kaikkien niiden kanssa joiden perheessä on keskoslapsi(a).

11

3806

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sirpale86

   Moi.

   Meillä on reilun vuoden ikäinen poika, joka syntyi keskosena rv.26. Mitat oli n1kg ja 36cm. Syytä ei löytyny siihen ennenaikasen synnytyksen käynnistymiseen. Ensimmäiset 3kk vietettiin sairaalassa ja vasta ku kotia päästiin osas oikeesti alkaa nauttimaan vauvasta. Nyt on ollu niin ihana seurata kuinka poika kasvaa ja kehittyy joka päivä. Mitään näkyvää ei oo keskosuudesta jääny. Kärryjäki jo työntää jo kovasti, eli tukea vasten kävelee. Omissa haaveissa ois jo toinen lapsi, eli se saa tulla kuhan on tullakseen. Mutta siltiki mietityttää, ku itelle jäi sellanen tunne et mikähän minussa vikana ku lapsi ei pysyny sisällä, et jotenki se viimenen silaus naiseudesta ja äitiydestä on vielä kokematta. Toivon, että saisin sen kokea, mutta ilmeisesti riski toiseen keskoseen on kohonnut. Et saa nähä miten käy, jos meille vielä lapsia suodaan..!?

   • Vastauksia odotellen...

    ME VIETIMME VAJAAT PARI KUUKAUTTA SAIRAALASSA LAPSEN SYNTYMÄN JÄLKEEN JA IHME KUMMA MITÄÄN SUUREMPIA ONGELMIA EI OLLUT...JOITAIN PIENIÄ KYLLÄKIN MUTTA NE OLIVAT "HELPOSTI" HOIDETTAVISSA.
    KAIKKI ON MEILLÄ VIELÄ TUOREESSA MUISTISSA VAIKKA TAPAHTUNEESTA ON REILUT 16 VUOTTA AIKAA.
    MEILLE TÄMÄ LAPSI ON JÄÄNYTKIN AINOAKSI EIKÄ OLLA EDES YRITETTY TOISTA LASTA.


   • Onko teidän 16 vee
    Vastauksia odotellen... kirjoitti:

    ME VIETIMME VAJAAT PARI KUUKAUTTA SAIRAALASSA LAPSEN SYNTYMÄN JÄLKEEN JA IHME KUMMA MITÄÄN SUUREMPIA ONGELMIA EI OLLUT...JOITAIN PIENIÄ KYLLÄKIN MUTTA NE OLIVAT "HELPOSTI" HOIDETTAVISSA.
    KAIKKI ON MEILLÄ VIELÄ TUOREESSA MUISTISSA VAIKKA TAPAHTUNEESTA ON REILUT 16 VUOTTA AIKAA.
    MEILLE TÄMÄ LAPSI ON JÄÄNYTKIN AINOAKSI EIKÄ OLLA EDES YRITETTY TOISTA LASTA.

    kasvanut normaalisti, jääkö pieni kokoiseksi?


   • Poika 28 + 5
    Onko teidän 16 vee kirjoitti:

    kasvanut normaalisti, jääkö pieni kokoiseksi?

    Meillä 16 v. poika on kasvanut ihan normaalisti, on nyt 177 cm pitkä ja painaa 70 kg...eli ei uskoisi että on pienestä lähtenyt kasvamaan...:)
    Ollaan käyty läpi puheterapiat, jumpat ym...mutta muuten on ollut terve poika koko ikänsä.


   • että kyllä

    se sinun äitiytesi on ihan yhtä täydellistä kuin täysiaikaisten lasten äitienkin. Useinhan on niin, että ei se kuitenkaan täysiaikaisenkaan syntymä mene ihan täydellisesti vai sanoisitko, että jos synnytykset on sektioita niin ei ole sitten kokenut täydellistä äitiyttä... Joku voi tuntea niinkin, mutta kukkua se on!


  • *Maiju*

   Meillä poika synty v.80 rv-27. Paino 960g ja oli 36cm pitkä.Paino tippui vielä syntymän jälkeen 700g, mutta kyllä se siitä sitten alkoi nousemaan.
   Olihan hän pieni mutta pippurinen.Lääkärit ei silloin antanut mitään toivoa meille vaan sanoi ettei varmaankaan jää henkiin.Minä sanoin että meidän poika ei kuole vaan sinnittelee.Niin hän on tehnytkin. Vilkas oli pienenä kuin mikä ja sitkeä kuin mikä. Hyvin on hänellä mennyt koulussa ja on aina ollut kova urheilemaan ja pärjännyt ihan hyvinkin vielä eri lajeissa. Nyt tekee musiikkia ja soittaa kitaraa ja alottelee bändissä. kolme ensimmäistä vuotta sairasteli paljon, kun keuhkot oli heikot ja korvakierre alkoi, mutta, sitten ei ole sen jälkeen juurikaan sairastellut.Onhan hän 26vuotiaaksi hoikka ja pieniluinen, mutta muuten kaikki ihan kohillaan.

   • *Maiju*

    Niin ja nyt 26v on 173cm ja painaa jotain 63kg paikkeilla. Hoikkahan hän on, mutta todella jäntevä.


  • .............................

   Meillä poika syntyi -03 painoi kilo kaks sataa ja pituutta oli 38cm. Nyt nelivuotiaana pituutta 117cm ja painoakin 24kg:)Puheterapia käynnit ohitse ja nyt käydään toimintaterapiassa kömpelyyden takia joka johtuu nopeasta pituuskasvusta. Muuten ihan normaali aurinkoinen poika.

   • tulossa pian

    Tyttö syntyi rv 33 jotain, 1815g painoisena, pituutta taisi olla 43cm. Kasvua ja kehitystä hieman hidastanut sydänvika korjattiin tytön ollessa 10kk ikäinen, ja siitä saakka hän on ollut kuten ikäisensä, terve lapsi.

    Tällä hetkellä tyttö on 7-vuotias, painaa noin 25kg ja on 126cm pitkä, luokkansa pisin. Mitään vaivoja keskosuudesta ei ole jäänyt, tosin tutkimusten perusteella voisi olettaa joskus tulevan jotain oppimisvaikeuksia (tai sitten ei).


  • vain!

   Sain vuonna -99 tytön juuri samoilla viikoilla/päivillä kuin sinäkin olet saanut poikasi. Tyttö painoi 1280g ja oli 39cm pitkä.

   Ennenaikainen synnytys johtui tulehduksesta jonka todennäköisin aiheuttaja oli jatkuvat istukan verenvuodot alkaen viikolta 17.

   Tyttö oli teholla noin 2,5kk ja tänä aikana oli ongelmia hapen saannin kanssa, mutta kun päästiin kotiin, niin ei tullut enää mitään vastoinkäymisiä terveyden saralla (mitä nyt noita normaaleja korvatulehduksia yms).

   Tänä päivänä tyttö on täysin terve, iloinen ja reipas ekaluokkalainen. Mitään ei jäänyt keskosuudesta.

  • jensu

   mun poika syntyi kanssa rv.28 6 ja painoi 1200g ja 39 cm... kaikki on kyllä mennyt hyvin mutta olihan se tosi rankkaa istua sairaalassa kahdeksan viikoa....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5011
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3375
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1338
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   845
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   304
   821
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   172
   737
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   684
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   680
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   651
  Aihe